Neden insan kendini ve ilişkisini başka insanlarla, başka ilişkilerle karşılaştırır ki? Böyle şeyler siparişle olmaz. Bu adam belki romantik bir adam değildir, karakteri böyledir değiştiremezsin. Benim eşim bana çiçek almaz, zaten almasını da istemem. Çiçek almaz ama evimiz çiçek bahçesi gibidir, çiçekleri koparmaya kıyamıyorum o yüzden saksısıyla alalım der. Her market alışverişinde bana küçük bir şey alır, bir liralık bir çikolata mesela, bir sürpriz mutlaka yapar. Bazı insanlar sevgisini farklı şekilde gösterir. Yani bu adamın maddi olarak da sıkıntısı var belli ki. Senin isteklerini gereksiz görüp para harcamak istemiyor olabilir. Ailesinden görmemiştir, yapmak istemiyordur. Ya böyle kabul edeceksin ya da bitireceksin.
Biz eşimle maddeye pek önem vermeyiz. Sevgililer günü gibi başkalarının hediye alarak kutladıkları günleri kutlamayız mesela. Burda ortak beklentilerin olması çok önemli. Ben eşime bir şey alırken karşılık beklemem. Eşim de beklemez.
Görüyorum ki siz maddeye önem veriyorsunuz ve buna saygı duyan birini istiyorsunuz. O zaman öyle birini bulun.
Ayrıca bu hikaye bana çok şey gibi geldi, sosyal medyaya atılamamış gösteriş fotoğrafları gibi.
Vallahi mutluluk sadece maddeyle olmuyor. Etrafımda karısına çiçek alıp, her akşam arkadaşlarıyla içmeye giden adamlar da var. Her özel günde eşini hediyelere boğup yalan söyleyen de. Oysa ki benim eşimden beklentim bana değer vermesidir. Değer vermek böyle şeylerle ölçülmüyor. Eşim gün içerisinde az su içtin der bana bir bardak su getirir, bugün vitaminlerini içmedin der, vitaminlerimi getirir. Bazen sadece gelir sarılır, sevdiğim bir diziyi açar, özel alanıma saygı duyar. O yüzden bu adam bana çiçek almasa da olur.