Önemsememe problemi

• Konu Sahibi Konu Sahibi ecemm0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba herkese,

benim derdim sanırım sevgilime fazla yüz verdim, ne yapmalıyım önemsemeyen tavır davranışları için, olay şöyle;

Sabah ofiste erkekler evlilik teklifi edecek genç bi arkadaşımıza zamanında kendilerini nasıl yaptıklarını anlatıyordu. Aralarında karakter mizaç olarak en beğenmedim kişi bile göl kenarında arkadaşlarıyla organize olup havaii fişek hazırlamış. Diğer kişiler sahilde özel anılı teklif yapmış. Yeni teklif edecek arkadaş japonya seyahatinde gemide yapmayı planlıyor.

Benimki ise doğumgünümde italyan restoranında yemek sonrası sade bi teklifti. " Benimle zorluklara hazır mısın vs" demişti.

Bu muhabbeti öğlen telefon konuşmamızda sevgilime söyledim. Hemen savunmaya geçti "ben sade seviyorum ikimiz özeli dedi" ardından "bana laf çarpmak için söylüyorsan.." dedi. Yani şaşırdım bu son cümlesine hiç hoşuma da gitmedi, tabiki emek vermesini isterdim. 33 yaşındayım kendisi 39, ilk defa yapıyorum demeside ayrı garip, diğer erkeklerde ilk defa yapıyor yani bunun tecrübesi mi var.

Sanırım önemsemeyen hareketleri artık gözüme batmaya başladı, geçen hafta yurtdışı tatilimizde çiçek istedim; burada pahalı dönünce alırım dedi. Girmek istediğim bi mağazaya iki günde avm ye gitmemize rağmen uğramadık. Ama kendisine video kayıt cihazı almak için 4 dükkan gezdik.

Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde "sadece o mağaza için de gideriz, çiçeği de döneli 4 gün oldu hemen alamadım dedi. Hep bi bahanesi var. Gerçekten kızmaya başladım, sizce bu adama nasıl davranmalıyım ki dediğimi ikiletmesin?
Çok saçma bir kiyaslanma üstelik üzerinden zaman gecmesine rağmen.

Neden insan kendini ve ilişkisini başka insanlarla, başka ilişkilerle karşılaştırır ki? Böyle şeyler siparişle olmaz. Bu adam belki romantik bir adam değildir, karakteri böyledir değiştiremezsin. Benim eşim bana çiçek almaz, zaten almasını da istemem. Çiçek almaz ama evimiz çiçek bahçesi gibidir, çiçekleri koparmaya kıyamıyorum o yüzden saksısıyla alalım der. Her market alışverişinde bana küçük bir şey alır, bir liralık bir çikolata mesela, bir sürpriz mutlaka yapar. Bazı insanlar sevgisini farklı şekilde gösterir. Yani bu adamın maddi olarak da sıkıntısı var belli ki. Senin isteklerini gereksiz görüp para harcamak istemiyor olabilir. Ailesinden görmemiştir, yapmak istemiyordur. Ya böyle kabul edeceksin ya da bitireceksin.

Biz eşimle maddeye pek önem vermeyiz. Sevgililer günü gibi başkalarının hediye alarak kutladıkları günleri kutlamayız mesela. Burda ortak beklentilerin olması çok önemli. Ben eşime bir şey alırken karşılık beklemem. Eşim de beklemez.

Görüyorum ki siz maddeye önem veriyorsunuz ve buna saygı duyan birini istiyorsunuz. O zaman öyle birini bulun.

Ayrıca bu hikaye bana çok şey gibi geldi, sosyal medyaya atılamamış gösteriş fotoğrafları gibi.

Vallahi mutluluk sadece maddeyle olmuyor. Etrafımda karısına çiçek alıp, her akşam arkadaşlarıyla içmeye giden adamlar da var. Her özel günde eşini hediyelere boğup yalan söyleyen de. Oysa ki benim eşimden beklentim bana değer vermesidir. Değer vermek böyle şeylerle ölçülmüyor. Eşim gün içerisinde az su içtin der bana bir bardak su getirir, bugün vitaminlerini içmedin der, vitaminlerimi getirir. Bazen sadece gelir sarılır, sevdiğim bir diziyi açar, özel alanıma saygı duyar. O yüzden bu adam bana çiçek almasa da olur.

Sen para harcatmak için mi ilişki yaşıyorsun? Tamam o zaman sen dediğime geliyorsun para harcasın,poh pohlasın,elaleme gösteriş yapsın diye bir ilişki yaşıyorsun.
O zaman size kolay gelsin 😃
ne alakası var, o zaman sevgililer gününde bi çiçek istemeyelim? her gün al demedim, kendi maaşım var şükür, anlatmaya çalıştığım bu mu sizce?

Neden insan kendini ve ilişkisini başka insanlarla, başka ilişkilerle karşılaştırır ki? Böyle şeyler siparişle olmaz. Bu adam belki romantik bir adam değildir, karakteri böyledir değiştiremezsin. Benim eşim bana çiçek almaz, zaten almasını da istemem. Çiçek almaz ama evimiz çiçek bahçesi gibidir, çiçekleri koparmaya kıyamıyorum o yüzden saksısıyla alalım der. Her market alışverişinde bana küçük bir şey alır, bir liralık bir çikolata mesela, bir sürpriz mutlaka yapar. Bazı insanlar sevgisini farklı şekilde gösterir. Yani bu adamın maddi olarak da sıkıntısı var belli ki. Senin isteklerini gereksiz görüp para harcamak istemiyor olabilir. Ailesinden görmemiştir, yapmak istemiyordur. Ya böyle kabul edeceksin ya da bitireceksin.

Biz eşimle maddeye pek önem vermeyiz. Sevgililer günü gibi başkalarının hediye alarak kutladıkları günleri kutlamayız mesela. Burda ortak beklentilerin olması çok önemli. Ben eşime bir şey alırken karşılık beklemem. Eşim de beklemez.

Görüyorum ki siz maddeye önem veriyorsunuz ve buna saygı duyan birini istiyorsunuz. O zaman öyle birini bulun.

Ayrıca bu hikaye bana çok şey gibi geldi, sosyal medyaya atılamamış gösteriş fotoğrafları gibi.

Vallahi mutluluk sadece maddeyle olmuyor. Etrafımda karısına çiçek alıp, her akşam arkadaşlarıyla içmeye giden adamlar da var. Her özel günde eşini hediyelere boğup yalan söyleyen de. Oysa ki benim eşimden beklentim bana değer vermesidir. Değer vermek böyle şeylerle ölçülmüyor. Eşim gün içerisinde az su içtin der bana bir bardak su getirir, bugün vitaminlerini içmedin der, vitaminlerimi getirir. Bazen sadece gelir sarılır, sevdiğim bir diziyi açar, özel alanıma saygı duyar. O yüzden bu adam bana çiçek almasa da olur.
ne demek istediğinizi anlıyorum, aynı fikirdeyim ama ben uçak biletini seyahati 14 şubat haftasına alıyorken birlikte geçiririz diye düşünüyorsam ondan da söylediğim bişeyi önemsemesini beklerim.

Sosyal medya kullanmıyorum, hiç oyle ilgimde yok

Adamı böyle şeylere zorlamak yerine onun senin için neler yapmaktan hoşlandığını keşfet bence. Bakarsın yaptığı bir şey, sana çiçek almasından daha değerli olur. Karşılık beklemek iyi bir şey değildir. Çünkü insan beklentiyle hareket ederse her zaman hayal kırıklığına uğrar. Maalesef çıkış noktan çok yanlış.
ne demek istediğinizi anlıyorum, aynı fikirdeyim ama ben uçak biletini seyahati 14 şubat haftasına alıyorken birlikte geçiririz diye düşünüyorsam ondan da söylediğim bişeyi önemsemesini beklerim.

ne alakası var, o zaman sevgililee gününde bi çiçek istemeyelim? her gün al demedim, kendi maaşım var şükür, anlatmaya çalıştığım bu mu sizce?
Vallahi bu gibi. Ben dışarıdan görünüşü size aktarıyorum. Ben çiçek hediye istemenin yanlış olduğunu savunmuyorum bu arada. Ben de söylerim bazen direk,bazen laf arasında isteklerimi.
Sende ki sıkıntı şu;sen kıyas yapıyorsun. Bu gerçekten senin hayat kaliteni düşürür çünkü hep bir üstü vardır.
Bu arada ben adamı da savunmuyorum ama sadece karşılaştırma beni sinir eder.
Bir de özel hissetmek sadece onlarla olmaz “sen seviyorsun diye şunu aldım” demek bir çikolata bile olsa. Uyurken üstünü örtmek,saçını taramak,gözünün içine bakarak sohbet etmek,insanların içinde iltifat etmek…
Özel hissetme işini sadece diğerlerinin göreceği şeyde bulamazsın.

Evlilik teklifi kıyası çok saçma. Mesela ben o dediginiz evlenme tekliflerini sahte gösterişli buluyorum. Daha samimi basbasa olanları daha çok seviyorum. Bu kıyaslanmamali. Cicek al bana demen de o an bilemedim ama dediysen almalıydı madem parası var. Hersey parayla hediyeyle alakali degil ne hissettirdiği önemli. Var da harcamaktan kaçınıyor gibi hissediyorsanız bu sıkıntı olan. Onemsenmeyi aldıkları almadıklarıyla degil tavir davranislariyla ölçün derim

yapmadım zaten, 14 şubatta bişey almadım özel, o da gitmiş seyahat dönüşü 4500 swarowski küpe almış. Bu da ayrı konu, verirken laf arasında ucuzdu aldım dedi! Arkadaşı da kolye almış filan, o günden beri garipsiyorum
Ucuzdu aldım ne demek ya , bak bu kelime herşeyi özetliyor koşarak uzaklaş...

Sanırım önemsemeyen hareketleri artık gözüme batmaya başladı, geçen hafta yurtdışı tatilimizde çiçek istedim; burada pahalı dönünce alırım dedi. Girmek istediğim bi mağazaya iki günde avm ye gitmemize rağmen uğramadık. Ama kendisine video kayıt cihazı almak için 4 dükkan gezdik.
Ayrıca şu konuyla ilgili de bir şey söylemek istiyorum. Zira eşim de bazen elektronik şeylere bakmak için dükkanlara girmek ister. Böyle durumlarda birbirimize 1-2 saat zaman veriyoruz, herkes istediği mağazaya gidiyor, sonrasında tekrar buluşuyoruz. Nasıl ki o seni istemediğin bir şeyi yapmaya mecbur bırakınca mutsuz oluyorsan, aynı şeyi sen yaptığında o da mutsuz olacaktır. İlişkilerde özel alan kavramı çok önemli, kişisel tercihlere saygı duymak çok önemli. En önemli şey de karşılıklı adımlar atarak, ZORLAMADAN belli bir yerde buluşabilmek.

Maalesef ben sana hak veremedim.

İyi de bunun yarışı neden? Güzel bir yemekte almış teklifi. Kabul de etmiş. Eee sonra ? Daha iyilerini duyunca ona hevesi geçmiş. E oldu o zaman adamda gelsin desin ki “arkadaşın karısı işten gelince ayaklarını yıkıyormuş adama geyşa gibi hizmet ediyormuş,çok özel hissettirmiyormuş sen de benim ayaklarımı yıka ben de özel hissedeyim” mantklı geldi mi?
Onunla bununla yarışa girerse hayatı boyunca mutlu olamaz insan.
Adamın başka falsoları var , bu adamla olmaz ...

Ucuzdu aldım ne demek ya , bak bu kelime herşeyi özetliyor koşarak uzaklaş...
Kendi maaşım var çok şükür her istediğimi alabilecek düzeyde kazanıyorum. Ama eşimin beni düşünerek kendisine sigara alırken bana da çikolata alması bile beni mutlu ediyor. Bu adam tam bir odun. Ucuzdu aldım ne demek öyle olsa bile söylemezsin yani.

Diğer konular için bir şey diyemem. Ama evlilik teklifi herkese ayrı, farklı bir durum. Sade bir yemekte de teklif edebilir, şaşalı bir organizasyonla da. Önemli olan o anın içinde yaşadığın mutluluk. Ben güzel bir çiçekle, baş başayken güzel bir konuşma sonrası almıştım ve çok mutlu olmuştum 🥲 ama cimrilik varsa koşarak uzaklaş. Cimri erkek hiiiiççççç çekilmiyorrrrrrrr.

ne alakası var, o zaman sevgililer gününde bi çiçek istemeyelim? her gün al demedim, kendi maaşım var şükür, anlatmaya çalıştığım bu mu sizce?
Ben seni anladım, herşeyin hesabını tutan biriyle olmaz , adam cimri bir kere ama sadece sana karşı...

Kendi maaşım var çok şükür her istediğimi alabilecek düzeyde kazanıyorum. Ama eşimin beni düşünerek kendisine sigara alırken bana da çikolata alması bile beni mutlu ediyor. Bu adam tam bir odun. Ucuzdu aldım ne demek öyle olsa bile söylemezsin yani.
Adam yeterince sevmiyor, seven erkek bambaşka hissettirir , ayrıca seven erkek sevdiğine yatırım yapmaktan gocunmaz, seven erkek durmadan mutlu etmeye çalışır , didinir, senin için senin hoşlandığın şeyleri yapar, fiyat çetelesi tutmaz bir kere, ucuzdu aldım ne yaaaa 🤣

Adam yeterince sevmiyor, seven erkek bambaşka hissettirir , ayrıca seven erkek sevdiğine yatırım yapmaktan gocunmaz, seven erkek durmadan mutlu etmeye çalışır , didinir, senin için senin hoşlandığın şeyleri yapar, fiyat çetelesi tutmaz bir kere, ucuzdu aldım ne yaaaa 🤣
Gerçekten çok çirkin. Ben olsam aldığı şeyi daha o dakikada teslim eder tekmeyi basardım.

Merhaba herkese,

benim derdim sanırım sevgilime fazla yüz verdim, ne yapmalıyım önemsemeyen tavır davranışları için, olay şöyle;

Sabah ofiste erkekler evlilik teklifi edecek genç bi arkadaşımıza zamanında kendilerini nasıl yaptıklarını anlatıyordu. Aralarında karakter mizaç olarak en beğenmedim kişi bile göl kenarında arkadaşlarıyla organize olup havaii fişek hazırlamış. Diğer kişiler sahilde özel anılı teklif yapmış. Yeni teklif edecek arkadaş japonya seyahatinde gemide yapmayı planlıyor.

Benimki ise doğumgünümde italyan restoranında yemek sonrası sade bi teklifti. " Benimle zorluklara hazır mısın vs" demişti.

Bu muhabbeti öğlen telefon konuşmamızda sevgilime söyledim. Hemen savunmaya geçti "ben sade seviyorum ikimiz özeli dedi" ardından "bana laf çarpmak için söylüyorsan.." dedi. Yani şaşırdım bu son cümlesine hiç hoşuma da gitmedi, tabiki emek vermesini isterdim. 33 yaşındayım kendisi 39, ilk defa yapıyorum demeside ayrı garip, diğer erkeklerde ilk defa yapıyor yani bunun tecrübesi mi var.

Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde "sadece o mağaza için de gideriz, çiçeği de döneli 4 gün oldu hemen alamadım dedi. Hep bi bahanesi var. Gerçekten kızmaya başladım, sizce bu adama nasıl davranmalıyım ki dediğimi ikiletmesin?
Bunlar hep sosyal medya görgüsüzlüğü ve gösteriş yapanların ezikliği diye düşünüyorum 😏

1. iyiki erkek değilim gönlümü kaptırıp Allah muhafaza sizin ve sizin gibi bir anlayışsız empati yoksunu memnuniyetsiz birine kendimi yarandırmayacağım için....

2. Asla çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum böyle bi ülkeye, böyle bir Dünyaya ....mucize olurda ilerde oğlum olursa kesinlikle ailesinden değer görmemiş hep başkalarının gözünde acaba ne kadar degerliyim ne kadar önemliyim triplerine giren "Allah korusun olaki özel bir durum gözünden kaçar da tavır trip yer de kendini günlerce affedilmeye bırakmak zorunda kalmaz " mal mülk cart günü curt günü hediyeler mücevherler daha daha daha vs ..peşinde koşan senin gibi bir kızla evlenmez....

Gözü tok olmak değerlidir... Değerinizi düşürmeyin hak ettiğiniz herşey sizi bulur bundan emin olun.... Eğer ki mükemmelliyetçilik gibi bir sorununuz varsa eş adayınıza kolaylıklar dilerim..

Back