• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

2Nota1Beste

Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
775
1.083
113
Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Aramıza biraz soğukluk girdi şimdi bir küs bir barışık geçiyor günler.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
Evlenmeyi çok istiyor ben ise çok soğudum.
Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Yerimde olsanız ne yapardınız?
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.
.
Güncelleme:
Kesin bir kararla ayrıldım.
Yorumlarını eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Üniversiteden bu yana 5 yıldır görüştüğüm biri var. Şu an uzak şehirlerdeyiz. O memur ben ise kpss'ye hazırlanıyorum. Bu vakte kadar aramızda küçük tartışmalar, küslükler olsa da saygısını sevgisini korudu hep. Ahlak yönünden tam istediğim gibi biri bu yüzden evlilik için çok ciddiydim. O da bana karşı ciddi oldu hep. Fakat son yıllarda kısa tartışmalarımıza sebep olan tek konu var ki işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda benzer durumu yaşayanlardan ya da tanık olanlardan özellikle fikir almak istiyorum.
O Samsunlu, ben Adanalıyım. Onun ailesi tesettürlü, benim ailemde tesettürlü hiç yok. Tesettürlülere karşı da değiller ama ben tesettüre girsem hayırdır? diyebilecek çok akrabam var.
Erkek arkadaşım da özellikle son 2 senedir tesettürün lafını ediyor. Ben istediğim için değil Allah için kapanmalısın, Kuran'a uymanı isterim vs. diyor sürekli. Ben ne karşı çıkabiliyorum ne de tamam diyebiliyordum. Her zaman tesettürlüye saygım sonsuz fakat benim içimden tesettüre girmek gelmiyor dedim. O da hak veriyordu bulunduğum çevre deniz bölgesi tesettürlü yok denecek kadar az ve akrabalarımda da hiç olmadığı için garip gelmesini normal karşılıyordu. Evlilik vakti yaklaşınca daha sık dile getirmeye başladı ve bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.
Düğünden önce tesettüre girmemi istiyor, ben en basitinden düğünde kapalı gelinlik giyecek olmam bile çok radikal bir karar dedim ve ailem, sülalem bu konuda laf ederlerse ben rahat davranamam, içimden gelmeyen bir şey yapmam yapamam dedim.
Sana iyi bir eş olacağıma inanıyorum, senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim dedi. Kendisi tek çocuk ve annesine de bu konuyu dile getirdiğinde benim için, kapansa daha iyi olur demişti (ailesi daha da çok kafama takılıyor bu yüzden kültür uyuşmazlığı da olabilir diye çok düşünüyorum) Evlenmeden, içlerine girmeden nasıl durumlarla karşılaşacağımı bile bilmiyorum. Belirsizliklerden sıkıldım artık.
Dün o kadar bunaldım ki, whatsapp'dan yazdım. Ailene uygun tesettürlü birini bul evlen inşallah mutlu olursun, ben sorun yaşamak istemiyorum vazgeçtim evlilikten, düşünmüyorum artık dedim. Kabul etmedi. Yazık edersin dedi. Eski muhabbete dönmeye çalıştı ben pas vermedim.
(Sizlerden ricam; hassas bir konu olduğu için gereksiz polemiğe yol açacak yorumlar yapmamanız)
.
Ben kesin konuşmaktan çekinirim fakat mümkün değil bu iş.
"seni kapatıp öyle alacağım." ne demek? İnek mi alıyor pazardan?

İnsan sevdiğine zorla bir şey yaptırmaz. Ayrıca onun seni alması diye bir şey yok karşılıklı anlaşıp severek evlilik olur birinin birini almasıyla değil. Bana sorarsan 5 senen gitmiş geriye kalan ömrünü bu adamla geçirme. Din kul'un dayatmasıyla olmaz sen kendin hissedersen olur. Kültür farkından ziyade sevgilinle zihniyet farkın var bence. Ve aranızda saygı da yok. Sana zorla istemediğin bir şeyi dayatıyor.
Yol yakınken ayrıl.

Canım sen kesin tavrını koy zorla kapanılmaz iç güzellik her zaman daha önemlidir ne kapalılar görüyoruz kul hakkı yiyen dinini yaşamayan ama ne açık kadınlar var kul hakkı yemeyen namazını kılan vicdanlı ...Eğer geri bastıysa seni zorlamaz bence ve sende söz al geri döneceksen bana bir daha baskı yapma diye yemin ettir hemde çok dindarmış ya sözünde dursun..

Sevgiliniz dindar bir insan mı? Yoksa başörtüyü ailesinde gördüğü için mi istiyor? Tesettürlü bir kadın olarak dini kadınlar üzerinden yaşayan erkeklerden nefret ediyorum diyebilirim.

Yerinizde olsam evlenmezdim. Bugün başörtüyle başlar yarın başka sizi zorlayacak talepleri olur sevgilinizin. Eş için yapılacak şeyler değil bunlar.

Seni kapatıp öyle alacağım ne demek ya bu lafı ettiğinde sen kendini ne sanıyorsun demediniz mi çok merak ediyorum.Bu cesaret nerden geliyor ne münasebet inanılır gibi değil ya.Oldu ömür boyu başınıza takıp tüm giyim tarzınızı değiştireceğiniz bu kadar sorumluluğu yüksek bir şeye de o karar versin erkek diye.Delirdim cidden şu yazdığınızı okuyunca ama eğer ağzının payını ilk bunu söylediğinde verebilseydiniz o lafı edemezdi bence

Merhabalar,
.
Seni kapatıp öyle alıcam nedir ya asdgdjdjdks
Böyle biri ile evlilik kararını gözden geçirin derim.

Ben kesin konuşmaktan çekinirim fakat mümkün değil bu iş.
"seni kapatıp öyle alacağım." ne demek? İnek mi alıyor pazardan?
Bu lafa takıldığımı söyledim zaten benim kişiliğime de ters böyle şeyleri sevmem. Emri vaki gibi konuşma dedim özrünü de diledi ama içim rahat mı, asla değil bu yüzden soğudum zaten.
İnsan sevdiğine zorla bir şey yaptırmaz. Ayrıca onun seni alması diye bir şey yok karşılıklı anlaşıp severek evlilik olur birinin birini almasıyla değil. Bana sorarsan 5 senen gitmiş geriye kalan ömrünü bu adamla geçirme. Din kul'un dayatmasıyla olmaz sen kendin hissedersen olur. Kültür farkından ziyade sevgilinle zihniyet farkın var bence. Ve aranızda saygı da yok. Sana zorla istemediğin bir şeyi dayatıyor.
Yol yakınken ayrıl.
Zorluk çıkarmıyor ama aşırı istediğini de dile getiriyor. Benim için kapanacaksan kapanma zaten Allah için kapanmalısın diyor sürekli. Kültür uyuşmazlığından çekiniyorum zaten aileler işin içine tamamen girmeden net karar vermek istiyorum.

seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın

Bu laf çok çirkin. Bugün gözünüze batmaz kapatırsınız ama yarın bu lafların daha ağırı da gelebilir; bilinçdışı bunlar. Hayat arkadaşı, bir eş değil de ailesine uygun şekilde pazardan mal alıyor gibi hissettirdi bana. Siz kendinize uygun buluyorsanız bir şey diyemem; ben böyle bir adamı yanıma eş diye yakıştıramazdım.

Size kişiliğinize ,tercihlerimize saygısı yok ,annesini mutlu etmeye çalışıyor ,ömrünüz böyle bir rezilliği ister mi ?
Aileniz bunu kabul eder mi ?
Tek evlat olması sebebiyle de korkum var zaten ileride illaki annesinin laflarına bakar da beni mutsuz ederse diye çok düşündüm. Ailem benim mutluluğumu ister her daim, uzaklığa da bu yüzden karşılar en çok. Uyuşmazlık yaşanmasını ailemi üzmeyi de asla istemiyorum.
Madem bu konuda bu kadar hassastın ne diye tesettürlü olmayan biriyle iliskiye basladin diye sormazlar mi adama
Sordum hem de daha bu konuyu ilk açtığı vakitte sordum. Tesettürlü biriyle görüşseydin o zaman beni açık gördün öyle beğendin dedim. Seni gördüm hoşuma gittin, kapanma konusuna bu kadar karşı çıkacağını da düşünemedim ki dedi.

Madem bu konuda düşüncesi bu yöndeydi 5 yıl boyunca aklı neredeydi?? Tamamen kendi düşüncesine zıt bir insanla yıllar geçirmek neden?
Benim aynı sizin gibi düşünen bir erkek arkadaşım vardı.Ailesi aşırı kapalı bende sizin gibi adanalıyım.Bana da ufak ufak aşılamaya çalıştı ama ben kabul etmeyince her ne kadar hislerimiz güçlü olsa da ayrıldık.
İyi düşünün derim şimdi size bıraksa bile evlendiğinizde o aileyi gördükçe siz kendinizin yanlış olduğunu düşünüp kapanmak isteyeceksiniz.Kimse birşey demese bile o ortamda farklı olan olmamak adına siz onlara uymak zorunda kalabilirsiniz.

Canım sen kesin tavrını koy zorla kapanılmaz iç güzellik her zaman daha önemlidir ne kapalılar görüyoruz kul hakkı yiyen dinini yaşamayan ama ne açık kadınlar var kul hakkı yemeyen namazını kılan vicdanlı ...Eğer geri bastıysa seni zorlamaz bence ve sende söz al geri döneceksen bana bir daha baskı yapma diye yemin ettir hemde çok dindarmış ya sözünde dursun..
O da içimden gelmesini bekledi yıllardır ama bu sene çok ısrar etmeye başladı ben de hala düşünmüyorum deyince içinden gelmeden zaten kapanamazsın ama inşallah Allah sana nasip eder kapanmayı dedi.
Cumalara gittiğimde dua ediyorum hep inşallah o da doğru yolu bulur kapanır da evleniriz diyor.
Nolur asla asla... Sakın. Bak kendine yazık etme. İnan evlenince hicbi şey daha iyiye gitmeyecek. "Sen" değilsin onun istediği. Lütfen yazık etme kendine. Senin özgürlüğüne saygısı yokken, düşünsene... Çok üzülüyorum bu hale sokma kendini.
Bu yüzden çok kararsız kaldım ve bunca zamana acıdım. Onun mutsuzluğunu da asla istemem ama ben de hayatımın en önemli kararını verirken kendimi düşünmek zorundayım.

Sadece Allah istediği için yapılacak bir şey bu eğer içinizden gelmiyorsa neden kapatasınız ki başınızi. Müslümanların tebliğ görevi vardır bu da bizim dinimizin bir gereği ama zorlama yoktur kimse kimseyi kapatamaz ve açamaz şu zihniyet beni benden alıyor.

Back
X