Öncelik kime ait ?

5yıllık evliyim ve yan binamda kim var bilmem komsulukta sevmem, mahallede bi ablayla iş gereği bir kaç muhabbet ettik ve baktım çok cıvıklaştı derhal iletişimimi kestim, hiç gerek yok. Beşki yeni komsunuz da böyle düşünüyordur.

Ayrıca illa muhabbet kurmak istiyorsanız bir hediye alıp sizin hayırlı olsuna gitmeniz gerekir.

Kızlar merhaba binaya ilk komşu taşındı yeni evli çift bir hafta olsu balayından geleli de 3 gün falan ildu ama bu kız hiç tanismaya inmedi o mu ben mi gitmem gerek anlamadım

Yeni gelen tanışmaya gitmez ki, taşınana haber gönderilir falanca gün müsaitseniz apartman sakinleri olarak size hoşgeldiniz ziyareti yapmak istiyoruz denir, kadın müsaitse buyurun gelin der.

Gelmedi diye içerlenmeyin ya da yargılamayın aman aman, daha yeni evine yerleşen insanlar belki izinli oldukları üç beş günleri var birbirlerine ayıracak belli mi? Bi kek filan yapıp kapıyı çalsanız ben komşunuzum vs diye illa girip oturmayın ve oturmaya çağırmasını beklemeyin ben çağırmazdım şahsen

Yeni evlenen o yeni tasinan o
Sizin kapidan da olsa birseyler hazirlayip hosgeldin demeniz guzel olur.
Asosyalligi sevenlerden biri degilse, ayni gun olmasa da bir gun kahveye davet edecektir.

Valla bende evde iş arıyorum yok e temizlik bir yere kadar napalim komşulara sarıyorum
Kitap okumayi, bi hobi edinmeyi, k3ndini bi konuda gelistirmeyi vs denedin mi?
Hayatini sadece "Trmizlik yapiyom, cocuk bakiyom, e geri kalan zamanda da komsuya sariyom" sigliginda yasamak zorunda degilsin

Yani evet artık eski komşuluklar yok herkesin işi gücü falan var vs.katiliyorum
ama insanlarda bildiğin yabani medeniyetsiz oldu artık.
Biz de 5 6 ay önce taşındık ben çalışıyorum zaten karşı ve yan komşuya tesadüfen görüp merhaba dedik ama karşılık olarak merhabayi bile zorla dediler yani.
Kimseye sarmiyorum komşu komşu diye ama selam alıp vermek de medeniyettir yahu.
Sorsak çok modern insanlardır ama güya.

Ben bu sitedeki bazı vatandaşları çözemiyorum ya biz Türkiye'de yaşamıyoruz ya da burasi coktan Avrupa olmuş ne varmış komsu iliskisinde sen sevmezsin gitmezsin ama konu sahibi sanki bir suç işlemiş gibi bir suclamalar asagilamalar laf cimbizlamalar. Komsu komşunun külüne muhtaçtır demişler. Peygamber Efendimiz bir hadisinde:
Cebrâil bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki;
Ben (Allah Teâlâ) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.demiştir.
İnsani iliskilerden bu kadar korkmayın kimse kimseyi yemez.
Sayın konu sahibi size yorumuma gelince yeni taşınmış bir bayan kimseyi tanımıyor neticede size gelecegini sanmam. Ama apartmanda karşılaştığınızda selaminizi verip bir ihtiyacı olup olmadığını sorabilir ve ihtiyacı oldugunda yardima hazir olduğunuzu bildirebilirsiniz. Ya da küçük bir ikramla iceri girmeden kapıdan bir selam verebilir ihtiyacını sorabilirsiniz. Zaten onun komsuluk iliskilerine sicak bakip bakmadığı bu şekilde anlaşılır. Baktınız size dönüş yok merhaba merhaba yeter. Komşulugun bitmesi beni üzüyor. Biz küçükken aile gibiydik annemizde para olmazsa komsu teyze istedigimizi alırdı. Evimizin anahtarini, çocuklarımızı teslim ederdik. Maelesef kimseye guven kalmadi. Insanlar cesit çeşit. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

Kitap okumayi, bi hobi edinmeyi, k3ndini bi konuda gelistirmeyi vs denedin mi?
Hayatini sadece "Trmizlik yapiyom, cocuk bakiyom, e geri kalan zamanda da komsuya sariyom" sigliginda yasamak zorunda degilsin
Aynen ya ben vakit bulsam spora yüzmeye gitmek istiyorum. Yada akşam ayaklarımı uzatıp film izlemek yada kitap okumak. Ama ev işleri çocuk ve hafta içi işe git gel Derken çok istediğim spora vakit bulamıyorum
Ama insanların vakti var ama evde oturmayı tercih ediyor.
Buarada apartmanda 2 yıldır otururken kimseyi tanımıyordum taki kızıma bakıcı aramaya başlayana kadar. 2 kat üstte oturan ablayı önerdi kapıcı. Tanışmak için kadın geldiğinde ilk kez gördük birbirimizi; )
Sonra o abla sayesinde bütün apartmanı tanıdım 3 yıl içinde. Çokta sevdiğim insanlar oldu ama kimse evime gelmedi bende kimseye gitmedim. Şimdi taşındım yeni apartmanda da 2 aydır kimseyi tanımıyorum. Asansörde görürsem slm veririm o kadar.

Komsuluk, insani degerler cok önemli, evet.. O zaman "3 gun oldu, daha inmedi" diye gun sayip rahatsız olmayin hemen, açık arar gibi..
Bi kase aşure, bi tabak yemek goturup "hosgeldiniz, hayirli olsun" diyip tanışın madem kapidan 2 dakika..

valla 2 seneyi geçti buraya taşınalı, anadoluya geldim istanbuldan yine de kimse kapımı çalmadı. sürekli de görüyorum aşağıda örgü falan örüyorlar çok içli dışlılar. bi gülümserim o kadar. illa görüşmek zorunda mı? onlar da bana gelmedi mesela sizin gibi mi düşündü acaba benden mi beklediler diye aklıma geldi şimdi.

Cok hossunuz.

Insanlari biraz rahat birakin.

1,2 ay falan gecsin insanlar evlerine alissin duzenlerini kursunlar cagirirsin kahveye.

Acele etme))

Birde oturup gün mü saydınız inanamiyorum size.bence tanismak icin bile 6 ay beklemesi lazim insanin neticede yeni evli.kii zaten tanismak zorunda da değil.belki sevmiyor komsulugu.sakın musait misiniz size gelicez gibi kem küm demeyin yeni evli insanlara.en sinir oldugum sey.bende yeni evliyken az çekmedim böyle seyleri.daha evliligimi yerine oturtamamisken birde ustune hergun milletin dirdirini cektim.insallah kizda kimseyle tanismazda gorusmezde..

Hazır böyle bi konu varken birsey anlatmak geldi icimden..daha yeni oldu bu olay.

Esimin mesleginden ötürü doğuda yaşıyoruz,cok küçük bir sehirde.burda spor salonunda bir kadin yanima geldi benle muhabbet etmeye başladı.her ne kadar cok cevap vermesemde ısrarla sorular sormaya devam etti.ardindan eşimin iş arkadaşının karisiymis,benden hemen numarami istedi falan bende eşimden ötürü arkadasina ayıp olmasın diye verdim numarami devam ettim konusmaya.ardindan kendini zorla evime davet ettirdi.hadi size gidelim hadi bize gidelim.neyse bize geldik.bütün evimi gezmeye basladi yok benim eşyalar şöyle büyük yok şöyle falan basladi bu.bir baktım lap diye yatak odama girdi kan beynime sıçradı.yatak odasi insanın mahremidir ne munasebet!!! Sinirlendim hadi cikalim burdan dedim asık bir suratla çıkarttım.birde evimde modemi gordu internet olduğunu anladi şifresini ver telefonumu guncelliycem falan demeye basladi verir misin yok ! Ver!diyor kadın.wifi sifresini hatirlamiyordum gercekten otomatik bağlanıyor artik.bilmedigimi soyleyince sifre kirma programı var onu indir kiralim diyor ben şok! Yaa kisacasi rezalet bi gundu hala mesaj atiyor mesajlarina cevap vermememe rağmen.komsu da istemiyorum burda arkadasta.uzak dursunlar.ay uzun oldu kusura bakmayin icimde o kadar birikmis demekki anlatmak istedim

Mesela ben olsam yeni evli olsam yeni balayından gelsem gelecek herkese deli urum ve almam alamadığım gibi bu ne kendini bilmez biriymiş derim ve mesafeyi koyarım

Bak insanlar ne kadar farklı otur oturduğun yerde:))))gitme.elbet birgün apartmanda karşılaşırsın ve musait olursan gel dersin iş biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…