Öncelik kime ait ?

Komsuluk yapmak bana oldum olasi hiç cazip gelmedi.kendimi baskı altinda hissediyorum.her an evime biri gelecek ,kapi çalacak hissi beni geriyor özgürlük alanim kısıtlanıyormuş gibi hissediyorum.evli oldugum donem komsular hayirli olsuna geldi guzelce hazirlandim agirladim.haftalik kahve günü yapalim dediler kibarca reddettim. En abesi de ayni apartman içinde bi alt kata taşindim bi komsum var tasindiktan sonra kapiyi çaldi hayirli olsuna gelecegiz diye! Zaten sıkıntılı bi dönemimdi evde sorunlar vardi kimseyle komsuculuk oynayacak gücüm yoktu kabul etmedim zaten önceden çagirmisim ağırlamışım ne alaka degil mi?bu kadin sonra bana laf soktu bizi çagirmadin diye...kendimi taciz edilmiş gibi hissettim bazi seyler karşilikli istenince guzel oluyor öbür türlüsü zorlamaya giriyor.siz bir ay sonra falan bi kahve içmeye gidin baktiniz karsiligi yoo zorlamayin

Zuleyhanin_bebegi04 merhaba..
Yorumları okudum da.. Çok enteresan geldi. Insanlardan komşulardan neden bu kadar nefret eder olduk? Neden bu kadar önyargılıyız anlayamıyorum. İnsanları rahatsız edecek düzeye gelmedikten sonra insan iliskisi güzeldir. Yanyana oturuyoruz yan komşumuzdan haberimiz yok.

Yeni evlilerse bir süre bekleyin bence. Birkac hafta sonra tanışmaya siz gidebilirsiniz. Bi kek yapın veya aşure zamanı. Yapiyorsanuz aşure götürün vesilesiyle de tanışmış olursunuz. Hem karşı tarafın da nabzını ölçmüş olursunuz. Çalışan bir bayansa oyle cok fazla vakti olmayabilir belki ama konuştukça selamlastikça tanımış olursunuz fena mi..

Ay resmen gun sayip kapi gozlemissiniz
2.5 yillik evliyim daha hic kimseye gitmedim gitmeyi de dusunmuyorum
Kimse de bana gelmiyor ztn
Gercekten ugrasamam
Bence siz de ugrasmayin yeni evli ciftle..

Altı senedir aynı binada oturuyorum kimsenin evine gitmedim. Karşı daireme iki yıl önce taşındılar, adlarını bile bilmiyorum. Merhaba, nasılsınız, iyi akşamlar. O kadar.

Kendi eşim dostum bana yetiyor. Komşuluk sevmiyorum.

3 gun olmus daha geleli.. Belki evinin isi gücü bitmedi, tam yerlesemedi veya tatil dönüşü işi gucu var..
3 gunde komsuya mi inilir, ailesi akrabasi arkadaslarina bile gitmez insan 3 gunde..
Beklentiniz ne kadar fazla ki gelip konu acmissiniz.. Illa tanismak istiyorsanız da sizin gidip tiklatmaniz gerek kapisini..

Çok şükür o eşyadan bizdede var konu esta değil konu insanlık ne yazıkki zamanın insanları çok tuhaf komşuluk olayını bile ne alaka der haldeyiz
Ben komsularimi taniyorum ama 10 gunluk evliyken evime girmek isteselerdi dertleri esya gormek derdim.

Kimse kacmiyor kimsede kapiniza gelip tanismaz.

Şükür biri anladı dediğini sormayın insanlar o kadar vurdum duymaz alakasız olmuş ki yandaki komşusu olse bilmez bizim kültürümüzde uymaz yeni yeni batı adetleri indan ilişkileri olmayan soğuk mesafeli banane insanlar türedi bende demedim bugün belki bir ay sonra dediginiz gibi bir kek yapar giderim davet edilmedikçe de içeri bile atlamam maksat tanışmak hoşgeldin demek yamyam değiliz

Neden insanlar anlasabildikten sonra aynı binada seviyeli komşuluk güzeldir
Bencede seviyeli komsuluk guzeldir ancak daha balayindan geleli 3 gun olmasina ragmen hemen gidip gelme planlariniz olduguna gOre pekte seviyeli bir komsuluk iliskisi olacakmis gibi gelmedi bana

Garip .. :) insanlar yeni evli birkac ay mudahele etmeyin. Ayrica bende 6 aylik evliyim kimseye tanismaya gitmedim niye gideyim ki ? Binada karsilasinca hosgeldiniz diyip tanisanlar oldu. Gecen ay da bir kahve icmeye geldi iki kisi. Ama bir haftalik evliyken kimseyi kabul etmezdim evime..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…