• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

tutturamadık be hergün dışarı çıkan cenanın evde oturası tutmuş murfaktan çıkmayan libyana dışardan eve girmemiş temizliği sevmeyen miracle dip köşe ev temizlemiş born sana şaşırmadım ama bacım kesin evle uğraşıyordur demiştim içimden anaç gördüm seni demekki

bakalım busmai nerelerde onu tutturduk mu :)

benide bu topiğin gezentesi ilan edebilirsin biz hep gezmelerdeyiz kaç gündür gündüzleri ondan giremiyorum :1::1:

ohh miss ellerine sağlık darısı başıma off ev battı battı camları silmeyeli ne kadar zaman oldu :37: napıyım haftasonları annem bakmıyor oğluma işleri varmış diye oda evdeyken iş yapılmıyorki kadında bulamadım hala arıyorum işe başladım başlayalı dip köşe giremiyorum eve bir girsem çıkamıycam zaten:17:

evet canım devamsızlık yapma sonra sana kızamıyorum korkuyorum laf çıkacak sevdiği öğrencileri kayırıyor diye olmaz böyle ceza vermek zorunda kalırım :20:

güle güle giysin hepsi güzel zaten herşey kızlar için erkeklere göre hiç güzel bişiy yok

tutturamadık be hergün dışarı çıkan cenanın evde oturası tutmuş murfaktan çıkmayan libyana dışardan eve girmemiş temizliği sevmeyen miracle dip köşe ev temizlemiş born sana şaşırmadım ama bacım kesin evle uğraşıyordur demiştim içimden anaç gördüm seni demekki

bilmukabele canancımm ben de seni çook seviyoreeee devamsızlık yapıyor olsam da aklım hep burda merak ediyorum neler kaynattıgınızı ama yasir inanılmaz derecede ağlıyo uykulardan öyle bi uyanıyo ki gerçi uyuduğu da çok ama çok az.. :14: ayrıca gerçekten her yerde indirim var ama herşeyin güzeli kız bebişlere :19::19:

Saol cnm, inan ailem eşim vs sizin kadar anlamıyor beni, afedersiniz ama aynı eşşekten düşüyoruz misali birbirimizi anlıyoruz :34: bende kendimi suçlu hissetmeyim ne var bunda diyorum ama olmuyo bu aralar bi moral düşüklüğüdür gidiyo, 2 ay oldu işe başlayalı ama gitgide alışacağıma gitgide zoruma gidiyo ondan ayrılmak, tuhaf bi ruh hali içindeyim yani, eşim anlamıyo, durmadan takışıyos, bide süt olayı gelince üstüne iyice çöktüm :25:

cnm manuel tarafı yok benimkinin, olsa iyi olurdu aslında iştede sağardım, benimki inanılmaz ses çıkarıyo, ofiste klavye tıkırtısından başka ses yok, sağamıyorum burda :17: 11 kişilik ofiste 2 bayan olunca zor oluyo öyle işler :17:
Bende işe başladıktan sonra bi süre söylediklerini yaşadım. Yoruluyordum, stres oluyordum, eşimin beni anlamadığını düşünüyordum, izne çıkmak istiyordum ama cesaret edemiyordum. Şimdilerde geçti. Hatta okul benim için çok iyi oluyor. Kızıma annem bakıyor içim rahat. Ben kafa dağıtıyorum okulda iki lak lak. Derslerde bi işe yaradığımı hissediyorum. O dönem geçiyor merak etme. Ayrıca kendini germe sütüne yansıyordur bu durumlar.
gecmiş olsun canım neden kulağı agrıyor :50:
yoklugumu bi sen farketmişsin:54: vala bu aralar eskisi gibi pek aktif olamıorum yaa doruk çokk kıpır kıpır yetişemiorm yazmaya fırsatm olmuor canım ama ara ara bakıorm takipteyim...öpüorm canm seni ve bebişini:54:
Benim gözlerim aramıştı günaydınlarıııı:)

Canan beni de tutturamadın:)) eve gelmiştim o sıralar. Bize yemek, arya ya çorba; evi toparla derkeeen arya yı banyo yaptırıp uyuttum. Ancak girebildim şekerim. Gidip odaları bi daha yerleştireyim, banyoyu yıkayayım, kızımın sütünü de içirip hemen geliyorum. Muck!

hava harikuladeydi, kaç kere niyetlendim, sonra vazgeçtim..
oruçluydum, gözüm kesmedi..
ama yarın sağlık ocağına kontrole gidicez ayşecikle..

yani beni aslında tutturdun da ben oyun bozdum:1:

busmaiiiii, nerdesin kuzum?:26:

eşim önce namaza ordan spora gidiyor şimdi..
ara ara ben de bakıcam, ayşecikin yoğurdunu vereyim..sonra uyutayım
şuan kucağımda ve sürekli kolumu ısırıyor zilli :37:

Merhaba hanımlar,

Bugün hiç keyfim yok:5: Galiba buraya kadarmış, emzirme yolcuğumun sonuna çok yaklaştım sanırım. Öğle arası eve gittiğimde 1tatlı kaşığı süt anca çıktı yarım saatte, bi haftadır, durum böyle :25: Oğlum akşam eve gittiğimde emmek istemiyor, bi sabah uyandığında emiyo, bide gece yatarken ve gece uyanmalarında. Baştan beri süt sorunumuz vardı zaten, hiç sert hissetmezdim, bu aralar iyice sondu. Ama oğlum geceleri ve sabah yinede az da olsa emiyo, akışını oldum olası hissetmedim ama yutkunuyo oğlum.
Makinem eskisi göbi göğüs ucumu çekmiyo, bugün makineden şüphelendim ama yok elimde denedim yine bişi gelmedi.

Biliyorum dünyanın sonu değil, aranızda bebeği çoktan sütten kesilmiş arkadaşlar var ve maşallah herşey yolunda gidiyor. Şimdiye kadar dayandık buna da çok şükür. ama yine de bi ümit içimdeki işte, 1 yaşına kadar emzirmeyi çok istedim.

Aranızda benim gibi sütü sağınca hiçe yakın gelen ve sonradan çabalayarak arttırmış arkadaşlar var mı?
Makine değiştirmek işe yarar mı bu saatten sonra, aslında benimki medela ilk başlarda çok memnundum, ama şimdi göğüs iyice çekildiğinden midir ne, nerdeyse tamamı içine giriyo ve ucunu eskisi gibi çok çekip vakumlamıyo :26:

Huli_b, sakın umutsuzluğa kapılma. Ben de aynı sorunu yaşadım, yaşıyorum. Hatta şu an bir yandan süt sağıyorum :) Sağma işini günde en az 3 defa yapmalısın. Bebek emdikten 1 saat kadar sonra sağ. Bebekler sağılandan daha fazlasını emebiliyorlar, en az 30 cc fazla.. Ne kadar güçlü bir makine olursa olsun bebeğin emebileceği kadar sağamıyor. O yüzden çıkan sütüne bakıp üzülme, aslında sağdığından daha fazla sütün var. Ben oğlumu gündüzleri emzirirken tam süt geliyor, bizimki bırakıyor memeyi. Oyun falan yapıyor, etrafıyla ilgilenmeye başlıyor. Bu durumda sütümü hemen sağmazsam o süt göğüste kalıyor, göğüs boşaltılmadığı için de beyne "süt üret" mesajı gitmiyor. Böylece bir kısır döngüye giriyor olay. Oğlumun etrafı ilk keşfetmeye başlayıp, memeyi reddettiği dönemde ben şaşkın bir şekilde kalakaldım. Göğsümü sağıyorum 20 cc, 30 cc ancak çıkıyor ikisinden. Nasıl perişan olmuştum anlatamam. Sonra bu konuyla ilgili araştırma yaptım, birçok yazı okudum ve düzenli bir şekilde, günde birkaç defa sütümü sağınca, sütümün miktarını (tabi önce Allah'ın izniyle) arttırabileceğimi öğrenip uyguladım, inanılmaz işe yaradı. Medela marka pompadan pek çok insan memnun, ben Avent kullanıyorum ama eğer daha sık sağarsan pompan mutlaka daha iyi iş görecektir. Sen her fırsatta sağmaya çalış. Benim ilk günler çok uzun sürüyordu ve dediğin gibi yarım saat sağsam bile azıcık süt geliyordu. Günler geçtikçe süre kısalmaya, süt miktarı da artmaya başladı. Tabi her şeyden önce sütünün artacağına inanmalısın, moralini bozmamalısın. Rabbim inşallah bol bol süt verir sana!!
( ayy destan yazdım resmen ya :) )

Himmm beni baska merak edenlerde olmus cok sevndim oyleyse cena arya ve canan sizleride opuyorum tatlisler

CANIMMM inan bende yoktum ne zamandır yazıyorum okuyamıyorum çıkıyorum 2 gündğr burdayıım

tedavisi vala çok zor netten baktımda kaldıramam bu yıl çok badire atlattım

ecoşun ateşi var sürekli yemek istiyor ishal uyumuyor napcam bilmiyorum

havayı güzel bulan geziyo tabi busmai cena kayıplarda libyana kesin mutfakta zeynep %90 temizlik yapıyordur barbarino zaten çalışıyor kuzum girme imkanı yok aryada derstedir elif karnındakiylemi uğraşsın kucağındakiylemi canım nasıl girecek eee diğerleri miracle nerde tuğçe nerde pink nerde feyza neyse onunda kuzusu hasta oda izinli şeker portakalıda yok ortalarda kaç gündür :40: born sen nerdesin karakızzz sen nelerle uğraşıyorsun nerde bu millet elma dersem çıkın armut dersem çıkmayın çilekkkkkkk

canancigim bizde kizi okula yazdirmaya gittik eşimle disardaydik :) bizimki de tutmadı değilmi =)

uvv geçmiş olsun canım ya nerde antin kuntin hastalık var buluveriyorsun valla

canım ölümden döndüm derken ölüm riski atlatmadım gözünü korkutmıyım sonuçta önünde doğum var seninde yani sonrasında çok acı çektim anlamında diyorum her sezeryanlı gibi bide ameliyatta fazla kalmışım 2,5 saat sanırım kanı durduramamışlar bende eskiden beri devam eden bir kan hastalığı var kanım fazla sulu hatta 2 yıl evvel bir kanser şüphesiyle silkelendik 3 doktor kan kanseri dedi ama değerlerim normaldi ben ikna olmadım en son medical parkın hemotoloji uzmanını buldum adam işinin ehli bir sürü alerji testleri araştırmalar vs derken teşhisi koydu ilaç firmasındayken çalıştığım bir ilacın etken maddesi kanımdaki alyuvarları çöktürüyormuş hemen rapor alıp işten ayrıldım bir süre hastanede tedavi gördüm şükür o süreci atlattık sağlığıma kavuştum ancak hala kanımdaki akışkanlık oranı yüksek herhangi bir yerimde kanama başladığında durdurmak zor oluyor o yüzden zor geçti ameliyatım sen örnek alma benimki ekstrem bir durumdu :) allahtan doktorum çok iyiydi birde ameliyatta hemotoloji uzmanı vardı ne olur ne olmaz diye baya meşakkatli geçti ama şükür sağsalim bitti gitti
kapıcımız çok yeni canım ya ben binada 10 yıllık geçmişe sahibim adam 3 ay evvel başladı bilmez yani neyse artık annem araştırıyor buluruz inşallah birini

bilmemmi be benim düşün müziklerimden biriydi biri o biride cat stevens lady darbanville ne gündü beeee anılarımı depreştirdin kız valla

canım aynısını bende yaşadım geçen hafta bence pompadan değil azalıyor çocuklarda ek gıdaya başladı ya bende aynı çöküntüyü yaşadım çoook iyi anlıyorum ama ben telafi eder gibiyim çok çok artmasada gözle görülür bir artış var nasılmı oldu boza içtim son 1 haftadır sabah akşam 1 su bardağı boza içiyorum birde bol bol su içiyorum günde 3 litre kadar günde iki kezde sağıyorum zaten boza arttırmaya başlayınca moralim düzeldi morallede çok alakalı gelmiyor dedikçe iyice gidiyor süt şimdi kafama fazla takmıyorum kendiliğinden artmaya başladı bence hemen boza al boza işe yaramadı diyeni hiç duymadım ben inşallah işe yarar

kızlar sanırım hasta oldum birkaç günüdür öksürük vardı bugün burun akıntısıda başladı offf oğluma geçerse naparım bu akşam iş çıkışı bir acile gideyim en iyisi ilaç tedavisi olmadan geçmez birde gribe çevirirse yandım demektir

sen narkozdan nasil çıktın ya çok uzun sürmüş.. allah bi daha yasatmasin zor geçmiş gerçekten :(

CANIMMM inan bende yoktum ne zamandır yazıyorum okuyamıyorum çıkıyorum 2 gündğr burdayıım

tedavisi vala çok zor netten baktımda kaldıramam bu yıl çok badire atlattım

ecoşun ateşi var sürekli yemek istiyor ishal uyumuyor napcam bilmiyorum

Bu yaramazlar cokkk zorluyor vala bizi ilknurcumm farkindayim canm sende yoktun :))

hava harikuladeydi, kaç kere niyetlendim, sonra vazgeçtim..
oruçluydum, gözüm kesmedi..
ama yarın sağlık ocağına kontrole gidicez ayşecikle..

yani beni aslında tutturdun da ben oyun bozdum:1:

busmaiiiii, nerdesin kuzum?:26:
geldimmmmmmmmmmmmmmmmmm
havayı güzel bulan geziyo tabi busmai cena kayıplarda libyana kesin mutfakta zeynep %90 temizlik yapıyordur barbarino zaten çalışıyor kuzum girme imkanı yok aryada derstedir elif karnındakiylemi uğraşsın kucağındakiylemi canım nasıl girecek eee diğerleri miracle nerde tuğçe nerde pink nerde feyza neyse onunda kuzusu hasta oda izinli şeker portakalıda yok ortalarda kaç gündür :40: born sen nerdesin karakızzz sen nelerle uğraşıyorsun nerde bu millet elma dersem çıkın armut dersem çıkmayın çilekkkkkkk
evet ben geziyordum bugun:1: bingo
avm ye gittim, anneme uğradım..hava güzeldi.öğlen eşimle yemek yedik ,sonra ben oğlumla dolaştım. herşeyde nasıl indirim var..çok bişey alamadım ama ayaklarıma kara sular indi valla

Merhaba hanımlar,

Bugün hiç keyfim yok:5: Galiba buraya kadarmış, emzirme yolcuğumun sonuna çok yaklaştım sanırım. Öğle arası eve gittiğimde 1tatlı kaşığı süt anca çıktı yarım saatte, bi haftadır, durum böyle :25: Oğlum akşam eve gittiğimde emmek istemiyor, bi sabah uyandığında emiyo, bide gece yatarken ve gece uyanmalarında. Baştan beri süt sorunumuz vardı zaten, hiç sert hissetmezdim, bu aralar iyice sondu. Ama oğlum geceleri ve sabah yinede az da olsa emiyo, akışını oldum olası hissetmedim ama yutkunuyo oğlum.
Makinem eskisi göbi göğüs ucumu çekmiyo, bugün makineden şüphelendim ama yok elimde denedim yine bişi gelmedi.

Biliyorum dünyanın sonu değil, aranızda bebeği çoktan sütten kesilmiş arkadaşlar var ve maşallah herşey yolunda gidiyor. Şimdiye kadar dayandık buna da çok şükür. ama yine de bi ümit içimdeki işte, 1 yaşına kadar emzirmeyi çok istedim.

Aranızda benim gibi sütü sağınca hiçe yakın gelen ve sonradan çabalayarak arttırmış arkadaşlar var mı?
Makine değiştirmek işe yarar mı bu saatten sonra, aslında benimki medela ilk başlarda çok memnundum, ama şimdi göğüs iyice çekildiğinden midir ne, nerdeyse tamamı içine giriyo ve ucunu eskisi gibi çok çekip vakumlamıyo :26:

senle başından beri aynıyız..başından beri mama takviyesiyle geldik.
bugune kadar emzirebilmeyi bile ummuyordum..çok şükür geldik ama ben de bitsin istemiyorum.
çünkü göğsümü emerken elleriyle beni okşaması ,saçlarımla oynaması..vazgeçilecek gibi değil.. kendimi geçtim, oğlumun midesine bir damla fazla süt girince mutlu oluyorum sağlığı için.
ek gıdaya başladıktan sonra zaten az gelen sütümü çekmeye üşeniyor ,sadece uykuya geçerken falan emiyor. süt memede kalınca da azalıyor. bütün gün emmediği için vücut "süt ihtiyacı yok" sinyali alıyor ve üretim duruyor. ben de sağmaya başladım sık sık sağınca işe yarıyor, pes etmeyelim.bir biberonu bile doldurmuyor ama dedim ya bir damla bile kardır.

Karakız ve minita hediyelerini almış:) benim koca özel günlerden pek haz etmez öyle kafasına estiğinde hoş süprizler yapar. Bende öyle. Ama bugünde onu mutlu edecek birşey yapayım istedim. Aklıma birşey gelmiyor. Öyle kalacak sanırım. Başbaşa da olmayınca çok kısıtlı oluyor zaten. Emeeeennn boşverdim gitti:))
aynen ben de hediye almadım zaten 3 gün önce doğumgünümdü sevgililer günü kaynadı gitti gene de evde güzel bi atmosfer var yemeğimizi yedik latte 'mizi içtik, sarılıyoruz:)
güle güle kullan canım şanslı bayanlardan birtanesisin

zannetmiyorum canım ya doğumun iki türlüsüde çok zor ben sezeryandan sonraki ilk 10 gün ölümlerden döndüm neler çektim yetmezmiş gibi çocuk sarılık diye eşimde bir panik( babasını sarılıktan kaybedeli 4 ay olmuştu) panikten sürekli bana sarıyo habire kavga ediyoruz kaynana oğlunu bana kışkırtıyo neler neler off canımızın acısı yetmezmiş gibi

bende normal normal dedim durdum aylarca çatır çatır doğurucam diyordum ama doğuma 1 hafta kala zeynep kamile acile gittim doktor çatın dar doğuramazsın demezmi çatırdadım resmen :1::1::1: sonrasında bölge hastanesinde sezeryan oldum ama oğlumdan 2 saat sonra döndüm odaya ya bide aklıma gelmişken kızlar ben sezeryandayken oğlumun ilk ağlayışını duydum sizede oldumu hiçbirşey hatırlamıyorum baygındım ama sadece ağlayışını çok net hatırlıyorum hatta ağlama sesini duyunca ohh şükür yaşıyor dedim kendi kendime sonra asansörde uyandım anestezi hemşiresine sordum ya ben ağlamasını duydum nasıl oldu dedim duyarsın ama hatırlaman ilginç olmuş ne mutlu dedi böyle gözlerimi hafif aralar gibi oldum ama açamadım zorladım kendimi ama nafile sonrasını hatırlamıyorum ama o anı çok net hatırlıyorum

düşün annelik nasıl bir duyguki nazkozluyken bile sesini duyduğum an şükredebiliyorsun

ben epiduralli sezaryen oldum oğlumun ağlamasını duydum, o an hiçbirşeye değişilmez.. ömrümce unutmayacağım.
ilk zamanlar çok bir sevgi hissedemedim bebeğime karşı,normal doğum olsa hisseder miydim onu merak ettim. şu anda tabiki deliler gibi aşığım oğluma,zamanla anne oldum sanki..

Aryaya kesinlikle katılıyorum ben de suni sancı ile ve çok zor bir dogum yaptım ama sezeryanin da sonrası malum annelik ve bağ ile bağlantısi varsa da normal yapanlar o sancida ne çocuk görüyor ne koca hiiic aklinda kalmasın canım nedenini bilmiyorum ama hakkında hayırlısı buymus ben 2ye hamile kalırsam ilk andan dogum stresi saracak eminim
canım benim doktor 40 hafta dolunca beklemedi sorumluluk kabul etmem dedi suni sancıyla başlattı doğumu,tabi hiç açılma olmadı 2 gün hastanede suni sancı aldım. sonra suyumu patlattı ,gene bebek inmedi. ben endişeyle beklerken "artık bekleyemeyiz sezaryene alcaz" dedi ağlaya ağlaya sezaryene girdim ,çok istiyordum normal doğumu. herşey yolunda giderken doktorun aceleciliği yüzünden sezaryen oldum. öyle bir hayal kırıklığıydı ki yeni yeni geliyorum üstesinden.. planlı sezaryen olsa bu kadar koymazdı. hem normal doğum sürecini yaşadım ,doktorun gelip gidip açılma var mı diye muayene etmesi falan.. hem de sonuçta sezaryen oldum. tek tesellim oğlum doğunca ilk ağlamasına şahit oldum, eşsiz bir duygu..

Herkese iyi sabahlar,umarım mışıl mışıl uyuyosunuzdur bebişlerinizle:)) kızım acıkmış sütünü içip uyudu ben de bi bakim dedim forumda ne var ne yok ama telden yazınca sinir oluyorum.
Minita diş buğdayınız çok keyifli olmuşa benziyor,hayırlı olsun.ben annemin yanındayım 3 haftadır o sayede yapabildim ama çok hazırlık yapamadım .yine de keyifliydi çok.
Busmaicim ben normal doğum yaptım ama keşke sezaryen yapsaymışım diyorum. Çünkü nerdeyse masada kalıyodum,ekin'den 1,5 saat sonra çıkabildim doğumhaneden ve sonrasında da çok acı çektim.o kadar zordu ki,şu an 2. bebeğin muhabbeti bile ürğertiuot beni .bence hepimiz karşılıksız ve bambaşka duygular besliyoruz yavrularımıza,hepimiz çok güzel anneleriz... Ve bebeklerimiz bundan dolayıpk şamslılar...
geçmiş olsun canım ya kötü bir anı olmuş:5:
evet şükürler olsun yavrularımız çok şanslılar onların gözlerinin içine bakıyoruz

ben netten oyun aldım fifa :9: oda bana pasta almış set almış :9:

seni şanslı şirinnnnn:13:

Bizi merak eden olmamış:50::50:
Kv de gün vardı bizde ordaydık bugün oğluşumla.
cena süper yakalamışsın ayşeciğin dişlerini, bizimkinde diş çok da resmini çekmek zor ağzını bir kitliyor yaramaz.
Bu arada yakında dişlerimizi 8'liyoruzzzzzz:124:

selam kızlarr oğlum hasta oldu öksürük göğsünde hırıltı ile dr a götrüdük orda hava verdiler yavruma 20 dk:(( abisi çok öptüğünden ondan geçmiş bronşları iltihaplanmışş bugun biraz daha iyi ama kaç gün ne çekti kuzum

Bizi merak eden olmamış:50::50:
Kv de gün vardı bizde ordaydık bugün oğluşumla.
cena süper yakalamışsın ayşeciğin dişlerini, bizimkinde diş çok da resmini çekmek zor ağzını bir kitliyor yaramaz.
Bu arada yakında dişlerimizi 8'liyoruzzzzzz:124:

Ay maşallah bizim daha bir tane bile yok

selam kızlarr oğlum hasta oldu öksürük göğsünde hırıltı ile dr a götrüdük orda hava verdiler yavruma 20 dk:(( abisi çok öptüğünden ondan geçmiş bronşları iltihaplanmışş bugun biraz daha iyi ama kaç gün ne çekti kuzum

Çok geçmiş olsun canım

Back
X