• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

borntobemother, cincon, aryamm38, busmai :40:

Günayyydıııııııııııııııın

Cnm çok saol, ne güzel yazmışsın, inşallah hepimize bool bol süt olur, ineklerimiz otlamaktan geliiiiiiiiiiiiiir :34: Pes etmek yok o zaman, sütümüzün son damlasına kadar savaşalım :15:

şu süt sıkıntısı bendede bitmedi gitti hele sol göğsüm neredeyse bitti gibi birseş bundan bi ay önce gene böyle bi sıkıntı yaşamıştım lansinoh marka pompam vardı sağıyordum sağıyordum yok süt müt. sonra gittim avent pompa aldım başladım sağmaya düzenli olarak ilk başlarda 30 cc bile çıkmıyordu ama inatla sağdım sonra baktım 70cc 80 cc görmeye başldım nası sevindim nası sevindim sağdığımı içiriyordum hemen. sonra geliyo diye tekrar sağmayı bıraktım ama kzım gün içinde düzenli emmeyince tekrar başladı azalmaya bu sabah tekrar başladım sağmaya allahın izniyle tekrar artar inşallh

feyzabilal geçmiş olsun kulak iltihabı mı oldunuz geçti mi ? kimbilir nasıl ağrıdı kulağı kuzucuğun inşallh geçmiştir bi daha göstermesin allah

feyzabilal geçmiş olsun kulak iltihabı mı oldunuz geçti mi ? kimbilir nasıl ağrıdı kulağı kuzucuğun inşallh geçmiştir bi daha göstermesin allah

sağol canımm öyle oldu nerdeyse
1 haftadır geceleri uyumadı doğru düzgün
2 gündür antibiyotik içiriyorum hala uykumuz yok
ssaat başı uyanıyoruz
o dert değilde bebeğimin canı acımasa keşke:59::59:
Allah bebeklerimize hastalık vermesin diycem ama o da gerekli
bağışıklık sistemi için .
hayırlısı
dertlerini söyleyemiyolar ya insanın içi parçalanıyo
Allah dermansız dert vermesin kimseye inşallah:26::26:

Günaydınlarrrr hanımlarrrr:3::3:

aryaaa aynı durum bizdede vardı sabah sabah o manzara pek iç açıcı olmuyor ama napalımmm:9:

sağol canımm öyle oldu nerdeyse
1 haftadır geceleri uyumadı doğru düzgün
2 gündür antibiyotik içiriyorum hala uykumuz yok
ssaat başı uyanıyoruz
o dert değilde bebeğimin canı acımasa keşke:59::59:
Allah bebeklerimize hastalık vermesin diycem ama o da gerekli
bağışıklık sistemi için .
hayırlısı
dertlerini söyleyemiyolar ya insanın içi parçalanıyo
Allah dermansız dert vermesin kimseye inşallah:26::26:

amin inşallh kulak iltihabı bebeklerde çocuklarda sık karşılaşılan bi durum çok zor anlaşıldığı için bebekken gözardı edilebiliyor. huysuzluk diş sıkıntısı vs diyorsun ama kulağı düşünmüyorsun neyseki sen farketmişsin. ben lohusalığımın 5. gününde kulak iltihabı yaşadım sezeryan ağrılarımı unutturdu bana o kulak ağrısı ağladım hep ağrıdan ne meret bişeydir kulak ağrısı allahım.

şu süt sıkıntısı bendede bitmedi gitti hele sol göğsüm neredeyse bitti gibi birseş bundan bi ay önce gene böyle bi sıkıntı yaşamıştım lansinoh marka pompam vardı sağıyordum sağıyordum yok süt müt. sonra gittim avent pompa aldım başladım sağmaya düzenli olarak ilk başlarda 30 cc bile çıkmıyordu ama inatla sağdım sonra baktım 70cc 80 cc görmeye başldım nası sevindim nası sevindim sağdığımı içiriyordum hemen. sonra geliyo diye tekrar sağmayı bıraktım ama kzım gün içinde düzenli emmeyince tekrar başladı azalmaya bu sabah tekrar başladım sağmaya allahın izniyle tekrar artar inşallh

tamamen ayni durumu yasamisiz bende de avent var bakalim ne kadar daha goturcez boyle:)

tamamen ayni durumu yasamisiz bende de avent var bakalim ne kadar daha goturcez boyle:)

benim hayalim iki yaşına kadar emzirmekti. bende bilmiyorum nereye kadar gitcez. gece emiyor ama böyle giderse gece içinde süt kalmayacak. senin nasıl şuan durum. çevredende çok psikolojik baskı oluyor. zaten üzülüyorum bide milletin benim şöyleydi şöyle emdi şu kadar emdi demesine sinir oluyorum. üzüntüm katlanıyor.

tedavisi vala çok zor netten baktımda kaldıramam bu yıl çok badire atlattım
ecoşun ateşi var sürekli yemek istiyor ishal uyumuyor napcam bilmiyorum
hala var mı ateşi?
diş cereyanları belli, ama gözün açık olsun, ateşi çok yükselmez inş.:26:

kız küsme ya.. hemencik küsüyon sen de :76:

Bizi merak eden olmamış:50::50:
Kv de gün vardı bizde ordaydık bugün oğluşumla.
cena süper yakalamışsın ayşeciğin dişlerini, bizimkinde diş çok da resmini çekmek zor ağzını bir kitliyor yaramaz.
Bu arada yakında dişlerimizi 8'liyoruzzzzzz:124:
havalar güzel ya, gezmeler başladı. açıkçası ben ondan sormuyorum..
sonra bakıyorum, akşam geç saatlerde yazmışsın..:34:

selim topikteki tüm bebelerin dişleri çıkarıyor bence:9:

selam kızlarr oğlum hasta oldu öksürük göğsünde hırıltı ile dr a götrüdük orda hava verdiler yavruma 20 dk:(( abisi çok öptüğünden ondan geçmiş bronşları iltihaplanmışş bugun biraz daha iyi ama kaç gün ne çekti kuzum
geçmiş olsun, şu kışı hastalıksız atlatamayacağız, bellii:25:

bu arada oğlumda öksürük başladı kızlar ya sabah anneme götürüyorum bebek arabasıyla bir süredir gerçi astronotumuzu giydiriyorum battaniyeye saıyorum 2 sokak gidiyoruz alt tarafı ama babam benim hasta ettiğimi söyledi çok zoruma gitti neymiş orda kalalımmış e bu seferde eşim evde yalnız kalıyo orda kardeşimin arkadaşları zırt pırt girip çıkıyo rahat edemiyorum hepsi kardeşim gibiler ama sonuçta 20 yaşında delikanlılar duç bile alamıyorsun insan evini düzenini arıyo hem hasta edecek birşey yapmadımki ben sinir oluyorum bilen bilmeyen herkes yorum yapmıyormu babam ne anlar çocuk büyütmekten ben ünv bitirdim hala kaça gittiğimi bilmezdi bir kere ne kardeşimi ne beni doktora götürdüğü yok ama lafa gelince biz çocuk büyüttük demiyormu bişey diyemiyorum ama çok sinirlendim zaten üzülüyorum oğluma birde o üstüme geldimi zor tutuyorum kendimi gerçi öyle hasta gibi bir görüntüsüde yok çok şükür sadece kuru öksürük var doktorunu arıyım yarın belki peditus kullanmamı önerir
geçmiş olsun, ıhlamur falan verirsen birazcık yumuşar, rahatlar.. inş ilerlemez..

düşünüyorum da, ayşecik benim yumuşak karnım.
herşeyin üstünden gelirim, hallederim.
kimseye muhtaç değiliz çok şükür..
ama kimi yerde de elimi kolumu bağlıyor.. uykundan yemeğinden veriyorsun, 24 saat bakıyorsun..
buna rağmen hasta olunca yine en çok sen üzülüyorsun..
sonra kalkıp 3. bi kişi, şöyle yapsaydın, böyle yapsaydın deyince deliriyorsun:95:
anne olsun, kv olsun, dede olsun, amca olsun.. herkesin söylediği rahatsız ediyor o zaman.
tamam kanından bi küçük bebe, dayanamıyor konuşuyorlar da..
sizin kanınızdansa, benim canımdan can:19:
kim benden ziyade telaşlanır, düşünür, üzülür..
hasta olunca sorumlusu belli..:47: hemen başlıyor bıdı bıdı :99:
her zaman hazır, sağlıklı, neşeli çocuk isterler de bunu bu dereceye getiren kişi kimdir onu düşünmezler.. :19:

Canım öncelikle Rabbim eşinizle muhabbetinizi kat kat arttırsın inşallah :16::16: Doğum konusunda da çok ama çok üzüldüm çünkü en korktuğum şey resmen senin başına gelmiş ben de hep suni sancı çekip sonra doğruca doğumhanenin tam karşısındaki ameliyathaneye gideceğimi düşünüp düşünüp daralırdım ama benim tek şansım doktorum ve Allah bin kere razı olsun ebelerimdi.ben 41+3 te doğurdum benim kadar geç doğuran var mıdır topikte bilemiyorum :44::44: ben ısrarla doğurayım artık desem de herşey yolunda acele etme deyip dizginledi nasip böyleymiş tabii ki ama içini rahatlatacak bikaç şey söyleyeyim ben doğum yapar yapmaz kendimden geçtim o derece zordu doğum zırnık suyum yoktu ve çocuk çıkacak diye ıkınmaktan artık halim kalmamıştı kendimden geçtikten çok az sonra kafamı çataldan var gücümle kaldırdım oğlumu görebilmek için öylece havada baş aşağı duruyordu inan o an hiçbirşey hissetmedim baktım yüzüne sanki kocamı doğurmuşum :9::9::27: o sırada ayaklarıma falan bişey takıyodu pislik bir asistan ( pislik diyorum cünkü doğum saatinden tam 10 dakka kadar önce sancım artık tavan yapmış sürekli muayene falan piskolojim alt üst asistan geldi öyle pislikçe muayene etti ki bağırdım ben de demez mi
''Ne bağırıyosun alt tarafı doğum sancısı çekiyorsun !!! '' :41::41::41: o anda bi doğruldum dedim bana bak kaç kez çektin doğum sancısı evli bile değilsin belli zaten sinirim tepemde delirtme beni doktorumu çağır ablam da çok feci bağırdı yanımdaydı dedi seni bi yere sererim görürsün az anlayışlı olun bu ne yaa falan doktorum geldi elinde kuran beni sakinleştirmeye çalışıyo ama ben anladım geliyooo diyorumm ayy çok komikk :))
busmaicim bu topiğin en daldan dala atlayıcısı seçiyorum kendimi ne anlatıyodum nereye geldi diyeciim o ki ben de yasirimin ağlama sesini çok ama çok az duydum ilk gördüğümde ve kolik bi bebek oldugu için uzun bir süre çok donuktum sen hiç değilse ağlama sesini duyarak o mutluluğa erişmişsin herkes lohusalık psikolojisini yaşıyor muhtemelen ilk anki duyguların onunla alakalı olabilir yoksa tabii ki şu anda hiçbirşeye değişilmez bal kuzularıı :emir_bebek:
helal olsun sana.. annenin hakkı ödenmez..:42:
ben olaydım, hastaneden çıkarken o asistanı üstüne şikayet ederdim:19:

Canan sana aynen katiliyorum benim ailemde hep yemegi kahvaltiyi beraber yapardik.. Esimin ailesinde herkes kafasina gore yiyor. Hic sevmem ayri gayri yemeyi. Esim de baslarda sofraya cagirdigimda "sen ye,ben sonra yiycem" diyordu. Olmaz oyle dedim ,ise yaramadi. Biraktim ben de,kendim yedim kalktim bu sefer "niye beni beklemedin" diyor simdi alisti. Beraber yemek yenmeden aile olunmaz gibi geliyor bana, sofra muhabbeti gibisi var mi
kesinlikle sana katılıyorum..
ben de bazen deli gibi acıkıyorum, ekmeğin ucundan koparıyorum ki eşim gelsin beraber yiyelim..
oruçluysam da orucu acıp bekliyorum, beraber yemek yemek aile olmak adına çok mühim..
o yüzden mama sandalyesi de çok önemli.. her yemeğimizde ayşecik bizimle..:16:

Son düzenleme:
Amaaan, bugün temizlik yaptırayım dedim hava bozuk. Şansa bak:( eve gidicem hokusss pokusss! Her yer tertemizzz. ( yani inşallah) ilk olacak kızlar da o yüzden bu kadar heyecan yaptım:) daha önceleri kadın bi yandan ben bi yandan yapıyordum yine yoruluyordum yani. Bakalım bugün ne olacak.

Akşama ne yemek yapsammmm?? Siz ne yapıyonuzz?

günaydınn kızlarr cumanız mübarek olsun dualarınız kabul olsun inşallah. ben pedusrum yeğeni için okudum yasini şerifi bu mübarek günnde yücerabbim kabuletsin inşallah acil şifalar versin. yannlış yazdıysam affola .hemen yazıp çıkacagımm o yüzden.

gözlerim yaşardı bu ne güzellik :8:
Toplam 15 kullanıcı konuyu okuyor. (12 üye ve 3 ziyaretçi)
cena, borntobemother+, Asudeeeee, delii+, tugceee3567+, AliasBlue, NKOLIK, hapsuu, breakday87, aryamm38, ksezgin, gulumser987+

dün hava nasıldı, bugün nasıl?
yağmur yağıyor, rüzgar da var..
sağlık ocağına gidemeyiz artık :100:

Amaaan, bugün temizlik yaptırayım dedim hava bozuk. Şansa bak:( eve gidicem hokusss pokusss! Her yer tertemizzz. ( yani inşallah) ilk olacak kızlar da o yüzden bu kadar heyecan yaptım:) daha önceleri kadın bi yandan ben bi yandan yapıyordum yine yoruluyordum yani. Bakalım bugün ne olacak.

ooo, öyle tertemiz eve girmek şahanedir :31:

bugün ispir kuru fasulyesi ve pilav var bizde..
yanına da bol yeşillikli şöyle limonlu bi salata..
bi de kendi yaptığım yoğurttan ayran.
.:56:

yeme de yanında yat derler, ama ben yiceeeeeeeem:52:

Günaydın çok tatlı anneler ve minikleri. 3 ağustos annesiyim aranıza yeni katıldım. Benide kabul edermisiniz.
Ahhh arkadaşlar ahhh benim sütüm 4,5 aylıkken kesildi. kv yüzünden allah bilirya. Bu konuda beni çok strese soktu sütün kötü, sütünü üşütüyon, bebeye yaramıyor senin sütün, çocuğun kusmaları senin sütünden oluyor vs vs uzaaaar giderrrr. bu konuda biraz bunalıma girdim sütümü emmesini pek istemedi kv. mamada mama... al sana mama. emmedi bebişim. bebeğimde bende uzaklaştık ve kesildi zınk diye işte. Çok üzüldüm çok ağladımm. Neye yararki keşke onu hiç dinlemeseydim tecrübesizlik işte.

hayırlı cumalar herkese.

bizim afacan emeklemeye başladı artık yerinde durmuyor.

mutfakta masanın altına girmiş az önce:55:

bu arada mama sandalyesi aldık ama gözüm alışamdı pek:50:

çok yer kaplıyor sanki:50:ama oğlum çok sevdi.

Arkadaşlar böyle pattt diye konuya girdim ama kusura bakmayın yaa birtürlü mesajı nasıl yazıp göndereceğimi bilemedim. bi önceki sayfanın konusuna cevap yazdığımı sandım da neysee. Uzun süredir sizi takip ediyorum her birinizi çok iyi tanıyorum. 3 ağustos annesiyim ve ankaradayım. umarım hoş sohbetlerimiz olur. Beni kabul ederseniz tabiii. sizi seviyorum.

Günaydın çok tatlı anneler ve minikleri. 3 ağustos annesiyim aranıza yeni katıldım. Benide kabul edermisiniz.
Ahhh arkadaşlar ahhh benim sütüm 4,5 aylıkken kesildi. kv yüzünden allah bilirya. Bu konuda beni çok strese soktu sütün kötü, sütünü üşütüyon, bebeye yaramıyor senin sütün, çocuğun kusmaları senin sütünden oluyor vs vs uzaaaar giderrrr. bu konuda biraz bunalıma girdim sütümü emmesini pek istemedi kv. mamada mama... al sana mama. emmedi bebişim. bebeğimde bende uzaklaştık ve kesildi zınk diye işte. Çok üzüldüm çok ağladımm. Neye yararki keşke onu hiç dinlemeseydim tecrübesizlik işte.

hoşgeldin canım aramıza. ah bu çevredeki insanlar ne karışırlar anne ile bebeği arasındaki bu kutsal bağa sanane kardeşim git başka şeylerle uğraş öyle sinir oluyorum ki o kadar olur. bende ilk bebeğimde yaşadığım tecrübesizlikleri allah nasip ederse ikinci bebeğimde yapmıycam. benim en büyük hatam biberon vermek oldu. yok anne sütü biberonu dedik yok çektikçe geliyo dedik medelanın biberonunu aldık biberona alışınca emme işi çok randımanlı olmuyormuş onu anladım ben.

hayırlı cumalar herkese.
bizim afacan emeklemeye başladı artık yerinde durmuyor.
mutfakta masanın altına girmiş az önce:55:
bu arada mama sandalyesi aldık ama gözüm alışamdı pek:50:
çok yer kaplıyor sanki:50:ama oğlum çok sevdi.
ay canım beniiiim:52:
bakın siz mahmudumaa:emir_bebek:

ecoştan bekliyordum ama mahmut daha hızlı çıktı.. :1:
sen de motoru tak bacım, anca yetişirsin iki bebeye :9:

mama sandalyesi mutlaka yer kaplıyor ama bence olmazsa olmaz bi şey,
ben işi bitince katlıyorum.. tablasını da oturacağı zaman takıyorm ,böylelikle fazla yer kaplamıyor:34:

Son düzenleme:
Back
X