• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

gecmiş olsun canım neden kulağı agrıyor :50:
yoklugumu bi sen farketmişsin:54: vala bu aralar eskisi gibi pek aktif olamıorum yaa doruk çokk kıpır kıpır yetişemiorm yazmaya fırsatm olmuor canım ama ara ara bakıorm takipteyim...öpüorm canm seni ve bebişini:54:

sağol canım
kulağı iltihaplanmış canım antibiyotik kullanıyoruz
bende öpüyorum canımm ikinizi :54:

havayı güzel bulan geziyo tabi busmai cena kayıplarda libyana kesin mutfakta zeynep %90 temizlik yapıyordur barbarino zaten çalışıyor kuzum girme imkanı yok aryada derstedir elif karnındakiylemi uğraşsın kucağındakiylemi canım nasıl girecek eee diğerleri miracle nerde tuğçe nerde pink nerde feyza neyse onunda kuzusu hasta oda izinli şeker portakalıda yok ortalarda kaç gündür :40: born sen nerdesin karakızzz sen nelerle uğraşıyorsun nerde bu millet elma dersem çıkın armut dersem çıkmayın çilekkkkkkk
canım benim yaa seviyorum seni:54:
ama ben de oğlumla ilgilenmiyodum onu babasına bırakıp
öğretmenler kurulu toplantısına gittim 3,5 saat sürdü
okula gitmeyip gitmeyip bu doz çok fazla geldi
yeni topladım kendimi inan ki:27::27:

Maşaallah dişlerinize.:16:. Yüzünüde göreydik iyiydi...:1:

Canancım bugün mutfakta değilim...:9::9: Eşim evdeydi.. hava da güzel diye dışarıya çıktık...:10::10: Daha yeni geldik diyebilirim... Kuzuma civilden ciciler aldım... Çok güzeller... penyeler 5 lira çok yumuşaklar... :16: bu takım da 9.90 tl

Eki Görüntüle 633200 Eki Görüntüle 633201

bir tane de alt pantolon aldım beyaz badisinin altına ama onun resmini bulamadım...:9:
iyi günlerde giyinsin elif ebrar inşaallah canım:46:
CANIMMM inan bende yoktum ne zamandır yazıyorum okuyamıyorum çıkıyorum 2 gündğr burdayıım

tedavisi vala çok zor netten baktımda kaldıramam bu yıl çok badire atlattım

ecoşun ateşi var sürekli yemek istiyor ishal uyumuyor napcam bilmiyorum

çok geçmiş olsun canımm:25:
bencede eğer bekleyebiliyosa beklet
bu arada seninde tırnak batması vardı sanki di mi
ne yaptın onu gittin mi dra:10::10:

Son düzenleme:
Bizi merak eden olmamış:50::50:
Kv de gün vardı bizde ordaydık bugün oğluşumla.
cena süper yakalamışsın ayşeciğin dişlerini, bizimkinde diş çok da resmini çekmek zor ağzını bir kitliyor yaramaz.
Bu arada yakında dişlerimizi 8'liyoruzzzzzz:124:
maşallah yaa
bi tanede bize yollayın biz dişsiz kaldık inanki:25:

selam kızlarr oğlum hasta oldu öksürük göğsünde hırıltı ile dr a götrüdük orda hava verdiler yavruma 20 dk:(( abisi çok öptüğünden ondan geçmiş bronşları iltihaplanmışş bugun biraz daha iyi ama kaç gün ne çekti kuzum
çok geçmiş olsun canım
bi on gün kadar önce de benim oğluma görümcemin
kızından grip geçmişti
en kısa zaman da iyileşir inşallah

selam kızlarr oğlum hasta oldu öksürük göğsünde hırıltı ile dr a götrüdük orda hava verdiler yavruma 20 dk:(( abisi çok öptüğünden ondan geçmiş bronşları iltihaplanmışş bugun biraz daha iyi ama kaç gün ne çekti kuzum
Çok geçmiş olsun
maşallah yaa
bi tanede bize yollayın biz dişsiz kaldık inanki:25:

Biz baya erkenciyiz cnm diş konusunda, çıkar sizinkilerde yakında

canancigim bizde kizi okula yazdirmaya gittik eşimle disardaydik :) bizimki de tutmadı değilmi =)

evet valla senide tutturamadım :1::1::1:

sen narkozdan nasil çıktın ya çok uzun sürmüş.. allah bi daha yasatmasin zor geçmiş gerçekten :(

sonunda oğluma kavuşmak varya herşeye değdi yine aynı duyguyu yaşayacaksam varsın yaşıyım aynısını yine dayanırım ki :16:

geldimmmmmmmmmmmmmmmmmm

evet ben geziyordum bugun:1: bingo
avm ye gittim, anneme uğradım..hava güzeldi.öğlen eşimle yemek yedik ,sonra ben oğlumla dolaştım. herşeyde nasıl indirim var..çok bişey alamadım ama ayaklarıma kara sular indi valla

neyseki bir seni tutturdum :34:

canım çok geçmiş olsun bir an evvel iyileşir inşallah

canım benim yaa seviyorum seni:54:
ama ben de oğlumla ilgilenmiyodum onu babasına bırakıp
öğretmenler kurulu toplantısına gittim 3,5 saat sürdü
okula gitmeyip gitmeyip bu doz çok fazla geldi
yeni topladım kendimi inan ki:27::27:

bende seni seviyorum canım benim zor olacak başta işe adapte olmak ama zamanla alışırsın zor soru hazırlamasaydın yazık çocuklara azcık torpil yapsaydın bari

bu arada oğlumda öksürük başladı kızlar ya sabah anneme götürüyorum bebek arabasıyla bir süredir gerçi astronotumuzu giydiriyorum battaniyeye saıyorum 2 sokak gidiyoruz alt tarafı ama babam benim hasta ettiğimi söyledi çok zoruma gitti neymiş orda kalalımmış e bu seferde eşim evde yalnız kalıyo orda kardeşimin arkadaşları zırt pırt girip çıkıyo rahat edemiyorum hepsi kardeşim gibiler ama sonuçta 20 yaşında delikanlılar duç bile alamıyorsun insan evini düzenini arıyo hem hasta edecek birşey yapmadımki ben sinir oluyorum bilen bilmeyen herkes yorum yapmıyormu babam ne anlar çocuk büyütmekten ben ünv bitirdim hala kaça gittiğimi bilmezdi bir kere ne kardeşimi ne beni doktora götürdüğü yok ama lafa gelince biz çocuk büyüttük demiyormu bişey diyemiyorum ama çok sinirlendim zaten üzülüyorum oğluma birde o üstüme geldimi zor tutuyorum kendimi gerçi öyle hasta gibi bir görüntüsüde yok çok şükür sadece kuru öksürük var doktorunu arıyım yarın belki peditus kullanmamı önerir

oğluş uyudu bende uyuyorum zaman kıymetli malum :34::34: hepinizi öpüyorum iyi geceler

bu arada oğlumda öksürük başladı kızlar ya sabah anneme götürüyorum bebek arabasıyla bir süredir gerçi astronotumuzu giydiriyorum battaniyeye saıyorum 2 sokak gidiyoruz alt tarafı ama babam benim hasta ettiğimi söyledi çok zoruma gitti neymiş orda kalalımmış e bu seferde eşim evde yalnız kalıyo orda kardeşimin arkadaşları zırt pırt girip çıkıyo rahat edemiyorum hepsi kardeşim gibiler ama sonuçta 20 yaşında delikanlılar duç bile alamıyorsun insan evini düzenini arıyo hem hasta edecek birşey yapmadımki ben sinir oluyorum bilen bilmeyen herkes yorum yapmıyormu babam ne anlar çocuk büyütmekten ben ünv bitirdim hala kaça gittiğimi bilmezdi bir kere ne kardeşimi ne beni doktora götürdüğü yok ama lafa gelince biz çocuk büyüttük demiyormu bişey diyemiyorum ama çok sinirlendim zaten üzülüyorum oğluma birde o üstüme geldimi zor tutuyorum kendimi gerçi öyle hasta gibi bir görüntüsüde yok çok şükür sadece kuru öksürük var doktorunu arıyım yarın belki peditus kullanmamı önerir

oğluş uyudu bende uyuyorum zaman kıymetli malum :34::34: hepinizi öpüyorum iyi geceler
canim gayet iyi giydiriyorsun bence. ayrica evin icinde de hasta olmus olabilir.sokaga cikmasak da hasta oluyorlar sokaga cikmak daha iyi,bagisiklik kazansinlar biraz.olcak okadar. oksurugu kesmek iyi degil,mikrobunu oksurerek atiyor diye duymustum ama gene de doktora sor tabi.ihlamur portakal suyu ver..tabi ki esini evini birakip annende falan kalma..denilenlere de aldirma benim oglumun da hiriltisi vardi her gören "annesi bu cocugu cok fena üsütmüssün"diyorlardi cildiriyordum.doktor onemsiz dedi,artik umursamiyorum.bebek bakimi hakkinda hicbir fikrim yokken bugune kadar sagsalim getirdim ya,

geldimmmmmmmmmmmmmmmmmm

evet ben geziyordum bugun:1: bingo
avm ye gittim, anneme uğradım..hava güzeldi.öğlen eşimle yemek yedik ,sonra ben oğlumla dolaştım. herşeyde nasıl indirim var..çok bişey alamadım ama ayaklarıma kara sular indi valla

aynen ben de hediye almadım zaten 3 gün önce doğumgünümdü sevgililer günü kaynadı gitti gene de evde güzel bi atmosfer var yemeğimizi yedik latte 'mizi içtik, sarılıyoruz:)

ben epiduralli sezaryen oldum oğlumun ağlamasını duydum, o an hiçbirşeye değişilmez.. ömrümce unutmayacağım.
ilk zamanlar çok bir sevgi hissedemedim bebeğime karşı,normal doğum olsa hisseder miydim onu merak ettim. şu anda tabiki deliler gibi aşığım oğluma,zamanla anne oldum sanki..

canım benim doktor 40 hafta dolunca beklemedi sorumluluk kabul etmem dedi suni sancıyla başlattı doğumu,tabi hiç açılma olmadı 2 gün hastanede suni sancı aldım. sonra suyumu patlattı ,gene bebek inmedi. ben endişeyle beklerken "artık bekleyemeyiz sezaryene alcaz" dedi ağlaya ağlaya sezaryene girdim ,çok istiyordum normal doğumu. herşey yolunda giderken doktorun aceleciliği yüzünden sezaryen oldum. öyle bir hayal kırıklığıydı ki yeni yeni geliyorum üstesinden.. planlı sezaryen olsa bu kadar koymazdı. hem normal doğum sürecini yaşadım ,doktorun gelip gidip açılma var mı diye muayene etmesi falan.. hem de sonuçta sezaryen oldum. tek tesellim oğlum doğunca ilk ağlamasına şahit oldum, eşsiz bir duygu..

geçmiş olsun canım ya kötü bir anı olmuş:5:
evet şükürler olsun yavrularımız çok şanslılar onların gözlerinin içine bakıyoruz

seni şanslı şirinnnnn:13:
Canım öncelikle Rabbim eşinizle muhabbetinizi kat kat arttırsın inşallah :16::16: Doğum konusunda da çok ama çok üzüldüm çünkü en korktuğum şey resmen senin başına gelmiş ben de hep suni sancı çekip sonra doğruca doğumhanenin tam karşısındaki ameliyathaneye gideceğimi düşünüp düşünüp daralırdım ama benim tek şansım doktorum ve Allah bin kere razı olsun ebelerimdi.ben 41+3 te doğurdum benim kadar geç doğuran var mıdır topikte bilemiyorum :44::44: ben ısrarla doğurayım artık desem de herşey yolunda acele etme deyip dizginledi nasip böyleymiş tabii ki ama içini rahatlatacak bikaç şey söyleyeyim ben doğum yapar yapmaz kendimden geçtim o derece zordu doğum zırnık suyum yoktu ve çocuk çıkacak diye ıkınmaktan artık halim kalmamıştı kendimden geçtikten çok az sonra kafamı çataldan var gücümle kaldırdım oğlumu görebilmek için öylece havada baş aşağı duruyordu inan o an hiçbirşey hissetmedim baktım yüzüne sanki kocamı doğurmuşum :9::9::27: o sırada ayaklarıma falan bişey takıyodu pislik bir asistan ( pislik diyorum cünkü doğum saatinden tam 10 dakka kadar önce sancım artık tavan yapmış sürekli muayene falan piskolojim alt üst asistan geldi öyle pislikçe muayene etti ki bağırdım ben de demez mi
''Ne bağırıyosun alt tarafı doğum sancısı çekiyorsun !!! '' :41::41::41: o anda bi doğruldum dedim bana bak kaç kez çektin doğum sancısı evli bile değilsin belli zaten sinirim tepemde delirtme beni doktorumu çağır ablam da çok feci bağırdı yanımdaydı dedi seni bi yere sererim görürsün az anlayışlı olun bu ne yaa falan doktorum geldi elinde kuran beni sakinleştirmeye çalışıyo ama ben anladım geliyooo diyorumm ayy çok komikk :))
busmaicim bu topiğin en daldan dala atlayıcısı seçiyorum kendimi ne anlatıyodum nereye geldi diyeciim o ki ben de yasirimin ağlama sesini çok ama çok az duydum ilk gördüğümde ve kolik bi bebek oldugu için uzun bir süre çok donuktum sen hiç değilse ağlama sesini duyarak o mutluluğa erişmişsin herkes lohusalık psikolojisini yaşıyor muhtemelen ilk anki duyguların onunla alakalı olabilir yoksa tabii ki şu anda hiçbirşeye değişilmez bal kuzularıı :emir_bebek::16:
Bizi merak eden olmamış:50::50:
Kv de gün vardı bizde ordaydık bugün oğluşumla.
cena süper yakalamışsın ayşeciğin dişlerini, bizimkinde diş çok da resmini çekmek zor ağzını bir kitliyor yaramaz.
Bu arada yakında dişlerimizi 8'liyoruzzzzzz:124:
Maşallah barekallah diyorum lütfen ben de istiyorum canım biz hala dişsizizzz :(
Endişelenme aynı sorunları buradaki birçok bebek yaşadı benim bebeğim defalarca hava aldı en yakın zamanda iyileşir inş kuzucuk...

sonunda oğluma kavuşmak varya herşeye değdi yine aynı duyguyu yaşayacaksam varsın yaşıyım aynısını yine dayanırım ki :16:

bende seni seviyorum canım benim zor olacak başta işe adapte olmak ama zamanla alışırsın zor soru hazırlamasaydın yazık çocuklara azcık torpil yapsaydın bari

Canım o öksürük başladı mı insanda nasıl bir sıkıntı nasıl bir çöküş oluyor değil mi zaten insana kendi sıkıntısı yetiyor bir de müdahele edildi mi işte o zaman şarteller atıyor hadi sana söyleyen baban bana avm.de asansördeki bir bayan demez mi
aaa annesi bu çocuk nasıl böyle öksürüyor nerde üşüttün böyle ?
Kara attık . dedim :33::33::33::33::33::33:

Eşim bakıyo suratıma kadın da bişi daha dememi bekledi ama hiç bozmadım suratımı öylece baktım yaaa bir çocuğu annesinden daha çok düşünen olabilir mi ben anlamıyorum orada kalma mevzuu da çok sıkıntılı kardeşinin ark.ları olmasa bile insanın düzeni çok bozuluyor.Umarım hiç ilerlemeden kesilir öksürük hastalığa çevirmez..Bi de peditus iyi bi ilaç mı bizim doktor sürekli kongest dayıyor hiç de bir işe yaramıyo ben de başka doktora gittim son sefer 20 gün kongest içti bana mısın demedi çocuk :50:
Himmm beni baska merak edenlerde olmus cok sevndim oyleyse cena arya ve canan sizleride opuyorum tatlisler

Tuğçecccim bu aralar herkes çok sık giremiyor yoksa seni ve paşanı unutmak ne mümkünn ama daha sık gir de özletmeyin kendinizi :34:

maşallah canım karakterin güçlü belli .. zaten 2 yıla doğumu falan unutuyorsun..
bebisinede geçmiş olsun canım hiç kendini uzme çocuk bu nemden hava kapıyor bizimki evin içinde kaç kere hasta oldu

born... özletmiyim dedim bi giriverdim ama gene oğluş uyandı kaçıvericem şimdiden diyim :9:

GÜNAYDINNNN güzel anneler açılış benden bugün hepinizi öpüyorum hayırlı cumalar canlarım:54:

bizim sıpa durdugu yerde durmuyor bide mız mız hele hele son 2gündür herşeyden çabuk sıkılır oldu oyalamakta zorlanıorm anammm gene bi evreden gecıoz sanırım zaten bu aralar maşalahh sürekli konuşuoo öleee belli bi kelime söylemıo ama saydırıo resmen görseniz anne baba demeden cümle kurucak maşalahh şu dişlerde bi çıkamadı zati maşalah 8tane dişi olan varmışşş gözümüz yok ama bi taneside bizim olsamış belki şikayetlerimz azalırdı:9::9::1: ahhh ahhh dün sevgililer günüdü düşünün eşim yemege gidelim diyip durdu yokkk anam otur dedim gel cocuga bak okadar yorgunum ki bide başım agrıo hiççç kımıldamadm vala eşimde oğluşa naptın anana başka zaman olsa balıklama atlardı sıpa şikayetler artıo bozuşcaz senle diyo doruga özel gün falan yalan oldu bizde neyse acısını çıkarırız :7::9: daha yazıcak çokkk şey varda sonraaa artık kaçtım ben kızlar:54:

Canım o öksürük başladı mı insanda nasıl bir sıkıntı nasıl bir çöküş oluyor değil mi zaten insana kendi sıkıntısı yetiyor bir de müdahele edildi mi işte o zaman şarteller atıyor hadi sana söyleyen baban bana avm.de asansördeki bir bayan demez mi

Eşim bakıyo suratıma kadın da bişi daha dememi bekledi ama hiç bozmadım suratımı öylece baktım yaaa bir çocuğu annesinden daha çok düşünen olabilir mi ben anlamıyorum orada kalma mevzuu da çok sıkıntılı kardeşinin ark.ları olmasa bile insanın düzeni çok bozuluyor.Umarım hiç ilerlemeden kesilir öksürük hastalığa çevirmez..Bi de peditus iyi bi ilaç mı bizim doktor sürekli kongest dayıyor hiç de bir işe yaramıyo ben de başka doktora gittim son sefer 20 gün kongest içti bana mısın demedi çocuk :50:

:9::9::9::9:kız ne güldüm yaa
kara attık
harika bi cevap olmuş tebrik ederim
yani dışardan bakınca hoş durmuyo belki ama
insanlar da hakediyo yaa:47:

hayırlı sabahlar olsun temmuz annişleri
hayırlı cumalarımız da olsun inşaallah...
arya nerdesin geç kalmışsın bu sabah :17:
biz de kahvaltı yapıcaz şimdi
görüşürüz kızlar öptüm siziii:24::24:

canim gayet iyi giydiriyorsun bence. ayrica evin icinde de hasta olmus olabilir.sokaga cikmasak da hasta oluyorlar sokaga cikmak daha iyi,bagisiklik kazansinlar biraz.olcak okadar. oksurugu kesmek iyi degil,mikrobunu oksurerek atiyor diye duymustum ama gene de doktora sor tabi.ihlamur portakal suyu ver..tabi ki esini evini birakip annende falan kalma..denilenlere de aldirma benim oglumun da hiriltisi vardi her gören "annesi bu cocugu cok fena üsütmüssün"diyorlardi cildiriyordum.doktor onemsiz dedi,artik umursamiyorum.bebek bakimi hakkinda hicbir fikrim yokken bugune kadar sagsalim getirdim ya,
sağol cancazım bende evden başka yerde kalma taraftarı değilim geçen ay kar var diye eşimde orda kalın dedi 1 ay düzeni bozduk baktım adam başladı annemlerin yanına taşınalım annem baksın demeye e oda haklı akşam oldumu karısını çocuğunu görmek istiyor annemlere gelse rahat edemiyor en fazla 2 saat oturup eve dönüyo zaten havalar ısındı hem dediğine katılıyorum sabah akşam 5 dk da olsa dışarı çıkmak iyi gelir çocuğa azcık hava alsın evde hep aynı ortamda biz bunalıyoruz bebecikler napsın bide şimdiden alışsın çocuk akşam oldumu anne baba aynı sofrada toplanıp yemek yemeye ben bu yaşıma geldim hala annem babama ayrı bana ayrı kardeşime ayrı yemek verir babam beyfendi tv karşısında yemek ister kardeşim odasında benle annem mutfakta yeriz ben küçükken düzen kurmak istiyorum öyle bi annanede bi evde olmasın eşim evde olmasa bile oğlumu alıp eve geçeceğim akşamları evinede alışsın çocuk değilmi

aynen ya herkeste bir yorum merakı sanki gece boyunca kartal gibi kanatlarının altına alan saat başı emziren günlerce uykusuz kalıp kahrını çeken biz değiliz bizden iyi kim tanıyabilirki hem çocuk bu illaki hastada olacak iyileşecekte bağışıklığı güçlensin yoksa pamuklara sarıp büyüttükmü en ufak bir gripte yerle yeksan oluyorlar soğukta yesin alışsın napıyım bizde küçükken her sabah annem kreşe götürürüdü işyerinin kreşi vardı her sabah giydirirdi kalın kalın kucağına alır düşerdi yola servisle 1 saat yol giderdik kardeşimide benide öyle büyüttü sanki babamın ruhumu duydu şimdi ben 5 dk lık yol götürüyorum diye söyleniyo napıyım yuvamımı dağıtayım aman çocuk üşümesin diye işte benciller eşimin ailesi olsa karda yağsa eve gel der herkes kendi evladını düşünüyor diğerini gelini damadı düşünen yok neyseki ben düşünüyorum aşkımı kıyamam ona ben :16::16::16:

peditus iyimi bilmiyorum doktorumuz öksürükte onu veriyor antibiyotik gerekmediği durumlarda zaten 1 kez kullandık antibiyotikte peditusla daha evvel geçti öksürüğü ama tadı berbat nefret ediyor oğlum ondan ayrıca peditusta calpolun etken maddeside var yani hem soğuk algınlığına iyi geliyor hemde ağrı kesici ateş düşürücü etkisi var

kongestte parasetamol içeriyor etken maddeleri aynı kongest tedavi etmediyse peditusun çok etki edeceğini sanmıyorum canım yinede doktora danışmanda fayda var

maşallah canım karakterin güçlü belli .. zaten 2 yıla doğumu falan unutuyorsun..
bebisinede geçmiş olsun canım hiç kendini uzme çocuk bu nemden hava kapıyor bizimki evin içinde kaç kere hasta oldu

sağol canım benim haklısın çocuk işte böyle büyüyecek öksürüyor ben haftasonu ona ıhlamur kaynatırım bol bol c vitamini veririm toparlar inşallah

günaydın feyzacım aryaa nöbeti tuğçeyle bana devretti bu sabah tuğçede gitti ben kaldım bu sabah çaylar benden olsun madem :126::126::126::126::126::126::126::126:

Son düzenleme:
:9::9::9::9:kız ne güldüm yaa
kara attık
harika bi cevap olmuş tebrik ederim
yani dışardan bakınca hoş durmuyo belki ama
insanlar da hakediyo yaa:47:

hayırlı sabahlar olsun temmuz annişleri
hayırlı cumalarımız da olsun inşaallah...
arya nerdesin geç kalmışsın bu sabah :17:
biz de kahvaltı yapıcaz şimdi
görüşürüz kızlar öptüm siziii:24::24:

Günaydın canım burdayım. Ama görseydin sabahki telaşımı. 6 da kalktım kızım beline kadar kaka yapmış sağolsun. Üstünü çıkarıp popişi yıkadım giydirdim. Üstümü giydim, makyajımı yaptım.Bize kahvaltı hazırladım. Aryanın kahvaltısını yaptırdım. Tam ben kahvaltı yapacaktım temizlik için kadın geldi. Bir iki arıştırdım. Tam çıkacaktım bi baktım benimki yine kaka kokuyor. Bi açtım bütün üstü başı kaka. Tekrar yıka, giydir derken okula zor attım kendimi. Bakalım kadını da ilk kez aldım. Öğlen eve bi gidicem inşallah ev tertemiz olacak. Öyle ümit ediyorum yani:)

Son düzenleme:
borntobemother, cincon, aryamm38, busmai :40:

Günayyydıııııııııııııııın

Huli_b, sakın umutsuzluğa kapılma. Ben de aynı sorunu yaşadım, yaşıyorum. Hatta şu an bir yandan süt sağıyorum :) Sağma işini günde en az 3 defa yapmalısın. Bebek emdikten 1 saat kadar sonra sağ. Bebekler sağılandan daha fazlasını emebiliyorlar, en az 30 cc fazla.. Ne kadar güçlü bir makine olursa olsun bebeğin emebileceği kadar sağamıyor. O yüzden çıkan sütüne bakıp üzülme, aslında sağdığından daha fazla sütün var. Ben oğlumu gündüzleri emzirirken tam süt geliyor, bizimki bırakıyor memeyi. Oyun falan yapıyor, etrafıyla ilgilenmeye başlıyor. Bu durumda sütümü hemen sağmazsam o süt göğüste kalıyor, göğüs boşaltılmadığı için de beyne "süt üret" mesajı gitmiyor. Böylece bir kısır döngüye giriyor olay. Oğlumun etrafı ilk keşfetmeye başlayıp, memeyi reddettiği dönemde ben şaşkın bir şekilde kalakaldım. Göğsümü sağıyorum 20 cc, 30 cc ancak çıkıyor ikisinden. Nasıl perişan olmuştum anlatamam. Sonra bu konuyla ilgili araştırma yaptım, birçok yazı okudum ve düzenli bir şekilde, günde birkaç defa sütümü sağınca, sütümün miktarını (tabi önce Allah'ın izniyle) arttırabileceğimi öğrenip uyguladım, inanılmaz işe yaradı. Medela marka pompadan pek çok insan memnun, ben Avent kullanıyorum ama eğer daha sık sağarsan pompan mutlaka daha iyi iş görecektir. Sen her fırsatta sağmaya çalış. Benim ilk günler çok uzun sürüyordu ve dediğin gibi yarım saat sağsam bile azıcık süt geliyordu. Günler geçtikçe süre kısalmaya, süt miktarı da artmaya başladı. Tabi her şeyden önce sütünün artacağına inanmalısın, moralini bozmamalısın. Rabbim inşallah bol bol süt verir sana!!
( ayy destan yazdım resmen ya :) )

Cnm çok saol, ne güzel yazmışsın, inşallah hepimize bool bol süt olur, ineklerimiz otlamaktan geliiiiiiiiiiiiiir :34: Pes etmek yok o zaman, sütümüzün son damlasına kadar savaşalım :15:

Canım öncelikle Rabbim eşinizle muhabbetinizi kat kat arttırsın inşallah :16::16: Doğum konusunda da çok ama çok üzüldüm çünkü en korktuğum şey resmen senin başına gelmiş ben de hep suni sancı çekip sonra doğruca doğumhanenin tam karşısındaki ameliyathaneye gideceğimi düşünüp düşünüp daralırdım ama benim tek şansım doktorum ve Allah bin kere razı olsun ebelerimdi.ben 41+3 te doğurdum benim kadar geç doğuran var mıdır topikte bilemiyorum :44::44: ben ısrarla doğurayım artık desem de herşey yolunda acele etme deyip dizginledi nasip böyleymiş tabii ki ama içini rahatlatacak bikaç şey söyleyeyim ben doğum yapar yapmaz kendimden geçtim o derece zordu doğum zırnık suyum yoktu ve çocuk çıkacak diye ıkınmaktan artık halim kalmamıştı kendimden geçtikten çok az sonra kafamı çataldan var gücümle kaldırdım oğlumu görebilmek için öylece havada baş aşağı duruyordu inan o an hiçbirşey hissetmedim baktım yüzüne sanki kocamı doğurmuşum :9::9::27: o sırada ayaklarıma falan bişey takıyodu pislik bir asistan ( pislik diyorum cünkü doğum saatinden tam 10 dakka kadar önce sancım artık tavan yapmış sürekli muayene falan piskolojim alt üst asistan geldi öyle pislikçe muayene etti ki bağırdım ben de demez mi
''Ne bağırıyosun alt tarafı doğum sancısı çekiyorsun !!! '' :41::41::41: o anda bi doğruldum dedim bana bak kaç kez çektin doğum sancısı evli bile değilsin belli zaten sinirim tepemde delirtme beni doktorumu çağır ablam da çok feci bağırdı yanımdaydı dedi seni bi yere sererim görürsün az anlayışlı olun bu ne yaa falan doktorum geldi elinde kuran beni sakinleştirmeye çalışıyo ama ben anladım geliyooo diyorumm ayy çok komikk :))
busmaicim bu topiğin en daldan dala atlayıcısı seçiyorum kendimi ne anlatıyodum nereye geldi diyeciim o ki ben de yasirimin ağlama sesini çok ama çok az duydum ilk gördüğümde ve kolik bi bebek oldugu için uzun bir süre çok donuktum sen hiç değilse ağlama sesini duyarak o mutluluğa erişmişsin herkes lohusalık psikolojisini yaşıyor muhtemelen ilk anki duyguların onunla alakalı olabilir yoksa tabii ki şu anda hiçbirşeye değişilmez bal kuzularıı :emir_bebek::16:
amin canim sagol hepimizin muhabbeti artsin insallah yalniz gece guzel baslamisti sonra esimle biraz tartisip yattik cok komik oldu:D gorumcem ogluma mont almis modelini cok sevdim ama bedeni dar oldu,buyugu de yokmus magazada.baktim idil baby nin sitesinde buyuk bedeni var.esime dedim internetten alayim mi,"yok alma ben sana bulurum onun buyuk bedenini baska magazadan".adam internetten alisveris yapmami istemiyor onun mucadelesini verdim aksam:D
evet canim heralde lohusalik psikolojisiydi cunku bu bebegi 2 senedir istiyordum,yumurta gelistirici hap kullanarak tedavi gordum,gene bebek olmayinca "galiba ben anne olamayacagim" diye dusundugum bir gunde surpriz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim.

Canan sana aynen katiliyorum benim ailemde hep yemegi kahvaltiyi beraber yapardik.. Esimin ailesinde herkes kafasina gore yiyor. Hic sevmem ayri gayri yemeyi. Esim de baslarda sofraya cagirdigimda "sen ye,ben sonra yiycem" diyordu. Olmaz oyle dedim ,ise yaramadi. Biraktim ben de,kendim yedim kalktim bu sefer "niye beni beklemedin" diyor simdi alisti. Beraber yemek yenmeden aile olunmaz gibi geliyor bana, sofra muhabbeti gibisi var mi

Canan sana aynen katiliyorum benim ailemde hep yemegi kahvaltiyi beraber yapardik.. Esimin ailesinde herkes kafasina gore yiyor. Hic sevmem ayri gayri yemeyi. Esim de baslarda sofraya cagirdigimda "sen ye,ben sonra yiycem" diyordu. Olmaz oyle dedim ,ise yaramadi. Biraktim ben de,kendim yedim kalktim bu sefer "niye beni beklemedin" diyor simdi alisti. Beraber yemek yenmeden aile olunmaz gibi geliyor bana, sofra muhabbeti gibisi var mi

Benimde olmazsaa olmazımdır.Bayılırım hemde. Varmı sofra muhabbeti gbsi yahu?

Son düzenleme:
borntobemother, cincon, aryamm38, busmai :40:

Günayyydıııııııııııııııın

Cnm çok saol, ne güzel yazmışsın, inşallah hepimize bool bol süt olur, ineklerimiz otlamaktan geliiiiiiiiiiiiiir :34: Pes etmek yok o zaman, sütümüzün son damlasına kadar savaşalım :15:

gunaydiiiiinnnn hatta yeni gelenlere tünaydin..
evet pes etmek yok.
süt aşki bu, süt aşki buuu

günaydın feyzacım aryaa nöbeti tuğçeyle bana devretti bu sabah tuğçede gitti ben kaldım bu sabah çaylar benden olsun madem :126::126::126::126::126::126::126::126:
ohh mis gibi karşılıklı içebilseydik iyi olurdu :7:
bencede çok önemli
ben zaten yalnız başıma yemeyi hiiiç sevmem:25:

Günaydın canım burdayım. Ama görseydin sabahki telaşımı. 6 da kalktım kızım beline kadar kaka yapmış sağolsun. Üstünü çıkarıp popişi yıkadım giydirdim. Üstümü giydim, makyajımı yaptım.Bize kahvaltı hazırladım. Aryanın kahvaltısını yaptırdım. Tam ben kahvaltı yapacaktım temizlik için kadın geldi. Bir iki arıştırdım. Tam çıkacaktım bi baktım benimki yine kaka kokuyor. Bi açtım bütün üstü başı kaka. Tekrar yıka, giydir derken okula zor attım kendimi. Bakalım kadını da ilk kez aldım. Öğlen eve bi gidicem inşallah ev tertemiz olacak. Öyle ümit ediyorum yani:)

oyy sabah sabah ne işler becermiş
küçük cimcime
:67::67: iyi yetişmişsin okula da maşallah
haydi git eve görde bakalım olmuş mu miss gibi:24:

Back
X