Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Benim bebeğimde hiç emekleme çabası yok ama kollarından tutunca yürümeye hatta koşmaya bayılıyor. emeklemeden yürüyecek sanırım.bide olduğu yerde zıplıyor. koltuğa oturabiliyor ama tamamen desteksiz mümkün değil oturamıyor yıkılıyor hemen.
Arkadaşlar bu bebek çizelgesi nasıl oluşturuluyor daha önce yapmıştım ama olmamış. sayfaları aradım bulamadım yardımcı olurmusunuz?

Şuanda eksik varsa bende okuyabilirim. çok geçmiş olsun arkadaşıma. Allah acil şifalar versin. inşallah amaliyatınız çok iyi geçer. bugünmü amaliyat olacaktı ki kuzucum, geçmişi pek okuyamadım.allahım hasta olan olmayan bütün bebekleri korusun.

sağol canım eksik kalmadı herkes paylaştı sağolsunlar bugün hastaneye yatıyorlar yarın sabah ameliyat olacak amin dualarınızı eksik etmeyin

NKOLIK tamam canim sagol hemen yaptim ve firina attim bakalim becerebilmis miyim
günaydın hanımlar geçmişe bakamadım bebişler ve sizler iyisiniz inşallh. bizim bugün temizlik günü temizliğe ablamız geldi 11 e doğru annem gelir beraber kahvaltı yaparız sonra gelsin işler bende ütü yapıcam bol bol annemde elife bakar.
benim de utu yapmam lazim sana kolay gelsin canim

nkolik poğaça tarifi için sağol güzel olur eminim dilanaz bizim kız elinden tutunca kendini kaldırıp ayakta duruyor ama emeklemiyor henüz :)

NKOLIK tamam canim sagol hemen yaptim ve firina attim bakalim becerebilmis miyim

ooooo maşallah baya hızlısın. hamarat hatunlarsınız yaa. güzel olmuştur sonucu paylaşırsan sevinirim.

kızlar internetten hipp e üye olmuştum şimdi kargo geldi gerçi ben üye olduğumu bile unutmuşum kargodan kavanozda meyve püresi bir kutu organik bisküvvi bir tane kaşık iki tanede bitki çayı çıktı ama bana hala hero bayb iden bişey gelmedi

ooooo maşallah baya hızlısın. hamarat hatunlarsınız yaa. güzel olmuştur sonucu paylaşırsan sevinirim.

haha valla canim "ya simdi ya hic" dedim ve tarifi okur okumaz mutfaga girdim.hamarat degilimdir zaten pogaca hic beceremem "aldigi kadar un" yaziyorsa hic tutturamam sen muntazam olculer yazdin ya hemen giristim zaten kardesime bisey yapmak istiyordum cok iyi denk geldi cok sagol.suanda pofuduk pofuduk kabardilar super gorunuyor birazdan pismis olur

Eki Görüntüle 635153

işte diş kurabiyesi çalışmalarım :))
inşallah yükleyebilmişimdir..

Çok güzel görünüyorlar...:16: Şeker hamurunu kendiniz mi yaptınız?:26:

Canım ellerine sağlık ikiside harika görünüyor tariflerini yazsana sana zahmet olmazsa
SOKAK SİMİDİ

MALZEMELER
270 gr ılık su
500 gr un
10 gr yaş maya (ben 2 çay kaşığı instant maya kullandım)
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
2 su bardağı kabuklu susam (ben normal susam kullandım)
YAPILIŞI
Un,su,tuz,şekerve mayala hamur yoğurulur.ele yapışmayan mantı hamuru kıvamında olmalı. Un az gelirse eklenebilir.
20 dk hamur üzeri streç kapalı bir kapta dinlendirilir.
Dinlenen hamur 8 bezeye alınır ve tekrar üzeri streçlenir ve 20 dk daha dinlendirilir.
Bezeler tezgah üzerinde ince uzun yuvarlanır ve ikiye katlanır.
Ortadan kesilir ve orta kalınlıkta yuvarlanarak inceltilir.
Sonra aksi yönlere burularak iki uç birleştirilir ve simit şekli verilir.
Bir kapta pekmez ve su karıştırılır başka bir kaba da susam konur.
Simitler önce pekmezli suya hertarafı batırılır ve bu esnada esnetilip büyütülür.
Sonra susama bulanır .Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
17o derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.

(bu tarif cahidejibek.com sitesine aittir)

İki renkli kurabiye
Malzemeler

• 1(250g) paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Alabildiğince un
  • Kakao

Yapılışı
Kakao hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alarak hamuru yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelen kadar un ekleyin. Hamur hazır olduğunda iki eşit parçaya bölün. İkiye böldüğünüz hamurlardan bir tanesine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek tekrar yoğurun. Biri kakaolu diğeri ise sade olan iki adet hamurumuz oldu. Hamurları 15-20 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra şekillendirmeye geçebiliriz.
Hamurunuza dilediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Ben size fotoğraftaki şekli nasıl verdiğimi anlatacağım.
Elde ettiğimiz iki hamur bezesiniz de eşit boyda olacak şekilde oklava ya da merdane ile ayrı ayrı açın. Sonra açmış olduğunuz hamurları üst üste koyarak rulo haline getirin ve 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Buz dolabından aldığınız ruloyu 1cm genişliğinde olacak şekilde dilimleyin ve tepsiye yerleştirin. Hamur pişerken biraz kabaracak ve yayılacaktır. Tepsiye aralıklı dizmenizde fayda var.
200 derece de önceden ısıtılmış(önceden ısıtılmış olması önemli) fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

(Bu tarif Nefis yemek Tarifleri sitesine aittir)

Ellerine sağlık Libyana, çok güzel görünüyorlar. Ya hepiniz ne becerikli hatunlarsınız maşallah. Ben de buradaki resimleri görüp heveslendim, pazar kahvaltısı için poğaça yapayım dedim. 1 yıldan fazla olmuştur sanırım yapmayalı. Hamur mayalanıyor şu an, eğer güzel olursa resmini koyarım ben de buraya. Ama pek umudum yok :(

Çok çok geçmiş olsun Karakız..
Çok teşekkür ederim canım... Ama böyle konuşmayın...:17::17::17:

ellerine sağlık temmuz topiğinin en hamarat hatunu :46::46::46:

ben de bugün güne çok neşeli başlamıştım, sonra tam tersi oldu..
canım sıkıldı.. bi ara ağlayasım vardı da eşim var diye sıktım kendimi..:25:
ama şimdi iyiyim.. :110:

cena böyle konuşma yaaa utanıyorum.. :17:Enemi kabartmayın lütfen... :30::30:

senin neyin vardı kuzum?:26::26:
Pediastrum84 evet hatozanin dedigi gibi gun kurusu kayisisinin puresini yap biraz suyla pisirip cirp cok iyi geliyor kabizliga.
..............
Cena hayirdir ne oldu?:(
...............
Feyzabilal bence doktoruna sormalisin
...............
Libyana ellerine saglik kocan cok sansli adam valla
..............
Benim de dun kardesim geldi sehir disinda okuyor,ben de annemlere gittim. Esimin ananesiyle dedesi de umreden gelmis(nerdeyse her sene gidiyorlar) bana dedi ki "onlari ziyarete gidelim". Dedim "kaciyorlar mi, giderim sonra.benim kardesim iki üc günlügüne gelmis orda vakit harcayamam. " Gitmedim,Cok afra tafra yapti bana,1 saat gitseymisim ne olurmus hic onun sözünü dinlemiyormusum..simdi de "haftaya bi gece annemlerde kalalim" dedi sirf giciklik yapiyor .ben de "Çok beklersin" dedim.siz biliyosunuz sirf onun hatri icin kac gun kv de kaldim ameliyattan sonra.o asla bizimkilerde kalmaz.resmen ben kocanim ben ne dersem o olur muhabbetine cevirdi,dünü de bugunu de annemde gecirdim sirf kardesim var diye normalde hergun gitmem.ondan giciklik yapiyor yani o kadar sinirliyim ki ona bi yerleri kirip dokesim var.yarin da anneme gidicem ,aksama da kardesim yolcu zaten.
Birde ona sormak lazım canım.. Bakalım o öyle düşünüyor mu? :1:

Bu herifler böyle kuşum.. Doğumdan 6 ay sonra ailemle görüşebildim ben.. Hep gözde olan onun ailesiydi.. Şimdi de hergün seninkiler neden gelmiyor bize dargınlar mı diyor.. bende senin davet etmeni bekliyorlar diyorum... :33:

tam aradigim gibi bi tarif hemen yapiyorum simdi

resim isterimmmmm :9::9::9:

haha valla canim "ya simdi ya hic" dedim ve tarifi okur okumaz mutfaga girdim.hamarat degilimdir zaten pogaca hic beceremem "aldigi kadar un" yaziyorsa hic tutturamam sen muntazam olculer yazdin ya hemen giristim zaten kardesime bisey yapmak istiyordum cok iyi denk geldi cok sagol.suanda pofuduk pofuduk kabardilar super gorunuyor birazdan pismis olur
Mutfağa aşırı düşkünlüğüm var benimde. ahh ahhh önceden neler nelerryapardım kocişe. şimdi ne bulursa onu yiyor.

Benim bebeğimde hiç emekleme çabası yok ama kollarından tutunca yürümeye hatta koşmaya bayılıyor. emeklemeden yürüyecek sanırım.bide olduğu yerde zıplıyor. koltuğa oturabiliyor ama tamamen desteksiz mümkün değil oturamıyor yıkılıyor hemen.
Arkadaşlar bu bebek çizelgesi nasıl oluşturuluyor daha önce yapmıştım ama olmamış. sayfaları aradım bulamadım yardımcı olurmusunuz?
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/326993-takip-cizelgeleri-hakkinda.html cnm burdan yapabilirsin.
sağol canım eksik kalmadı herkes paylaştı sağolsunlar bugün hastaneye yatıyorlar yarın sabah ameliyat olacak amin dualarınızı eksik etmeyin
dualarımız minik zeyneple sağsalim çıkarsın rabbim bir daha göstermesin inşallh

sağol canım sanada hadi i başlasam gerisi gelir. ben ütüye girişene kadar zorluğu :1:
bende güzel tarifler var paylaşırım istediğiniz bişey olduğunda.poğaçayı yaptığında afiyetle ye canım.

paylaş canım hatta fotoğraf ekle benimde annem çok marifetlidir ben pek benzememişim şimdiye kadar okul iş hayatııderken hiç yapmadım öyle pasta börek şimdi evdeyim ya merak başladı artık tarif yazıp denemek istiyorum :16:

Selamun Aleykümkizlar :3: umarim herkes iyidir cok yogunum bu aralar cooooook evden tasiniyoruz tek basima islerle ugrasiyorum birde cocukla hic zamanim kalmiyo sizleri cok özlüyorum ama girip takip edemiyorum diger evde de ne zaman internetim baglanir bilmiyorum ben gelinceye kadar kendiniza cok ama cok iyi bakin SIZ BENIM BEBEKLERIMSINIZ :9: :34:

Birde bizim oglan da henüz desteksiz oturamiyor hemen devriliyor korkmaya basladim bu aya kadar olmadi acaba bir sorun mu var diye beceremiyor mu benim oglan oturma isini ama amuda kalkabiliyor

kızlar internetten hipp e üye olmuştum şimdi kargo geldi gerçi ben üye olduğumu bile unutmuşum kargodan kavanozda meyve püresi bir kutu organik bisküvvi bir tane kaşık iki tanede bitki çayı çıktı ama bana hala hero bayb iden bişey gelmedi

iyi hatırlattın bende üye olcaktım milupa herobaby ye hipp e de olayım bari gelir inşallh banada

FAME kolay gelsin valla çocukla tek başına nasıl ev taşıyorsun canım allah kolaylık versin. hiç korkma bizimkide devriliyo yanlara doğru zamanla olur. kendi kendine oturuyor bazen elleriyle tutunuyo yere düşmemek için ama yoruluyo sonra salıveriyo kendini :1:
emeklemede yok daha ama çok hareketli bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ben geç olsun mühüm değil

Libyana fotograf yukleyemiyorum cepten giriyorum canim pistiler ve cok guzel oldu ev buram buram pogaca kokuyor misss gibi yani benim icin buyuk bi basari artik ben de pogaca yapabiliyorum cok sagol NKOLIK

Patt diye gitdim topiğe günaydın falan demeden...:30:

Hayırlı sabahlar canlarım..:16::16: Nasılsınız bu sabah...? Biz biraz erken kalktık. banyomuzu yaptık..:21: Kahvaltımızı yaptık daha doğrusu kızım yaptı ben oruçluyum..:16: Sizde ne var ne yok... :51:

Bende hipp'e üye oldum yaklaşık bir ay önce bakalım bana gelirmi? Burda bir çok kişiye hero babyden geldi ama bana gelmedi.. :19:Milupa gönderdi bana:24:

Hamarat kuzum benim...:54::54: "Aldığı kadar un " demek hamur iyice toparlanacak. ele yapışmayacak demek...:34: 5 bardak un oluyor en fazla o tabir.. :1:

Pogaca isi bitti simdi ev isine doneyim sonra da cikarim yasinleri okudum Allah kabul etsin
Selamun Aleykümkizlar :3: umarim herkes iyidir cok yogunum bu aralar cooooook evden tasiniyoruz tek basima islerle ugrasiyorum birde cocukla hic zamanim kalmiyo sizleri cok özlüyorum ama girip takip edemiyorum diger evde de ne zaman internetim baglanir bilmiyorum ben gelinceye kadar kendiniza cok ama cok iyi bakin SIZ BENIM BEBEKLERIMSINIZ :9: :34:

Birde bizim oglan da henüz desteksiz oturamiyor hemen devriliyor korkmaya basladim bu aya kadar olmadi acaba bir sorun mu var diye beceremiyor mu benim oglan oturma isini ama amuda kalkabiliyor

benimki de oturamiyor hala :( kolay gelsin tasinma isi zordur ama allahtan bebislerin kutulari karistirdiklari donem gelmeden tasiniyorsuz:)

İstersen bu poğaça tarifini deneyebilirsin. bazen sabah kahvaltısına yapıyorum harika oluyor. sırf yemeye gelenler oluyor pastane poğaçası gibi.
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu
bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak.
Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de 20-25 dak pişir.

İnstant mayayla bende tarif arıyordum.. bende denerim en yakın zamanda... :32:

bende herodan bekliyorum gelmedi milupadanda gelmedi ya ama geçenlerde alakasız bir giyim mağazası adıyla bir paket gelmiş adıma açtım bir paket eti cicibebe bir molfix 4 numara bebek bezi birtane molped ped bingo deterjan denemelik bide fisher price oyuncak kataloğu varı içinde tombak giyimmi ne öyle bişiy yazıyordu üzerinde de hiçte öyle yerlerden birşey almışlığım yoktur oğluma kıyafet aldığım mağazalar belli zaten 3 yer var başıca nerden buldular hadi bulmalarını geçtim oğlumun 4 numara bez kullandığını nerden biliyorlar anlamadım bisküviyi bile vermedim işkillendim ben bilmediğim yerlerden gelen şeylerden korkarımda birazcık malum eşim şehir dışında oluyor ana oğul başbaşa kalıyoruz zaman zaman kötü niyetli biridir allah muhafaza evimede herkesi davet etmem komşularım can atıyor ama sadece mevlütte çağırdım onun dışında arkadaşlarım dışında kolay kolay kimseyi güvenip kapımı açmam paranoyakmıyım ne :) bide eşim yokken kapıda ayakkabısı vardır hep o varmış gibi davranırım vestiyerde bir ceketini asılı tutarım kapıcı falan geldiğinde görsün diye hehe şimdi dışardan bakınca kendime paranıyağım ben eminim artık

Libyana fotograf yukleyemiyorum cepten giriyorum canim pistiler ve cok guzel oldu ev buram buram pogaca kokuyor misss gibi yani benim icin buyuk bi basari artik ben de pogaca yapabiliyorum cok sagol NKOLIK

ohhh ellerine sağlık

fame canım kolay gelsin çocukla zordur gerçekten

bu arada ben ütü yapmayı seven yegane insanım anlaşılan eşim sürekli gömlek pantalon giydiği için her hafta en az 7 gömlek 7 pantalon ütülüyorum oğlanın kıyafetleri zaten malum sevmeseydim ütüyü çıldırırıdım herhalde elim alışkın 1 saat sürmez 1 sepet ütüyü şipşak yapıveriyorum gelgelelim bende cam silmekten nefret ederim ıyg bööö

ee hanımlar nasılsınız bugün tarifler verilmiş işler yapılmış pediastrum canım dualarımız zeyneple inşallah sağlığına kavuşur

libyanaaaa seviyorum senin mahçup halini canım benim :16: valla çok merak ediyorum

N kolik puğaçanı deneyeceğim;)
Fame allah kolaylık versin canım. Atlatırsın inşallah.
Libyanacım merakımı affet, eşin kaç kilo canım? Yada şöyle sorayım. Evlendikten sonra kaç kg aldı? Eşin bu yaptılarını yiyorsa baya kilo almış olmalı:)) besliyorsun kocişi:)

Back
X