Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydın kızlar nasılsınız
demir damlasını neden vermiyorsunuz

bu arada yasinleri okuyan var mı

yasin de son durum

Cena 2 okundu
Miracle83 2
busmai 3
cincon 4
aryamm38 2
destiny555 14 okundu
borntobemother 2
feyzabilal 3
delii 2 okundu
libyana26 2 okundu
pediastrum 5 okundu
pinkprinces 2
elifnaz 2
nimet42 4

toplam 49 okunan 23 tane

Ayy unutmuştum ben onu. Bugün okurum canım. Sıkıntı olur mu?

Canım demir damlası ben veriyorum ama siz niye vermiyorsunuz. bu arada bu damlayı burda duymuştum ilk 6. ay klontrolüne gittiğmde sordum s. ocağına aaa vermedkmi diyo. hayret bişey iyiki varsınız.
evet herkes kullaniyo saglikocagi da soyledi ama burda hep bebeklere ishal mide bulantisi falan yapmis diye ben de vermeye cekiniyordum,doktora gittim kaninda demir eksikligi yoksa damladan vermesek de olur dedi. kan tahlilinde demir degeri iyi cikti oyuzden vermedim ben de.

hayırlı sabahlar kızlaarr
bugün prova günümdü 7 de kalktım ama olmadı
yetişemem öyle olursa
yarın sabah 06.45 de kalkmalıyım
çoook fenayım yaaa:25::50:
eşim çıkarken düşündüm yarın bende çıkıcam
bebeğim arkamda kalıcak
nasıl yapıcam yaa:58::84::84:

bugün dikiş aldırmaya gidicem umarım alırlar
:26:

busmaicim benim eşimde bazen o şekilde davranıyo
yani benim dediğim olacak falan diye
halbuki normalde birlikte istişare ederek karar veririz
hemen herşeyi ama bazen erkeklik damarları kabariyo galiba:74::74:

erken kalkman gerekince kalkarsin canim korkma:)
evet esim normalde mantikli ve merhametli bir insandir bazen resmen güc savasina dönüyo olay her zaman da onun keyfine gore yasayamam aaaaaaaaaaa

Günaydınlarrrrr hanımlarrr:21:

Oğluma özendim kahvaltıda sütle bisküvi yedimmm:9: bisküvisinden yediğimi farketse bana kızar beyefendi belkiii:10:

iyi akşamlar olsun kızlarr
kocamla temizlik yaptık
koltuklarımı ve halımı yıkadık
Allah kocamdan binlerce kere razı olsun :16::16::16:
o olmasa kaç saate biterdi Allah bilir:38::48:
oturma odamızın şeklini değiştirdik
değişikliği çoook severimm :119::118:

ya kızlar ben parmağımdan operasyon geçirdim ya
iltihap kapmıştı antibiyotik kullandım
elimdeki antibiyotik bitmeye yakındı iltihap geçmedi
dr başka verdi
dünden beri içiyorum yenisini
ama oğlum bugün sabahtan beri 7 kere kaka yapmıştır
hepsi de yeşil
heralde antibiyotiğin etkisi
ne yapsam bıraksammı bilemedim uff yaa:120:
canım etkileniyorlar evet ben geçen ay grip olduğumda antibiyotik kullanmıştım tüm antibiyotikler sütle de atılyıormuş hemen çocuk emmek istememeye başladı bende başlamadan bıraktım tedaviyi bir çok antibiyotik ishal yapıyor bebekleri senin içtiğinde süt yoluyla ona illaki geçiyor ancak şöyle bir durum var bazı antibiyotikler dışarı atılırken geçiyor yani yan etkileri değil sadece tadı ve kokusu etkiliyor sütü bazıları ise yarılanma süreleri dolmadan süte geçiyor ki işte o zaman yan etkileri senle baeraber çocuğada geçiyor yarıda bırakırsan başlamış tedaviyi daha kötüye çevirirsin iltihap için verilmiş sonuçta iltihabı artar ve daha geç iyileşir bence çocuk doktorunuza bir danış eğer korkulacak derecede değil sadece kakasını fazla yapıyorsa belki elmalı yoğurtla yada az bir muz püresiyle koyulaştırabilirsin ama bu kezde kabızlığa gidebilir bazı bebeklerde bünyeleri muzu hiç kaldırmıyor ben yapıyorum mesela aynı gün 4-5 kez çok kaka yaptımı muz püresi veriyorum koyulaşıyor kakası normale dönüyor
yazılış şekline bakıp yapabi,liyorum sadece iki nokta üst üste 46 iki nokta ... gibi :)
ben mi beceremedim kolay yolunu bulmayı:(

canım sanırım senin bilgisayarın işletim sistemiyle yada programlarıyla ilgili bir sorun var pc de flash yüklü olmayabilir yada java script yoksa göstermeyebilir bence büyük olassılık flash olmadığından göstermez hareketli simgeleri site adminlerine bir sor istersen yardımcı olacaklardır flastansa flas point indirirsin çözülür

Evet bencede olabildiğince uzak olmak lazım ama olmuyor işte. dün kötü bir gece geçirdim ilk defa kv ile çok kötü tartıştık. az kalsın beni ayağının altına alacaktı. çok korktum konuyu fazla uzatmadım. öyle oluncada sonrasında benden özür diledi. hiç farkında değilmiş bilmeden oluyormuş (oğluna yaptığı kaş göz işaretide sanırım farkında olmadandı) bende sert çıkıştığım için ondan özür diledim. ortam yumuşadı ama ben.... okadar ilginçki saat 4 gibi benim evime gelmiş bişey almış çıkmış. sabahta pişkin pişkin, bana geldiğini bizim uyuduğumuzu rahatsız etmemek için yedek anahtarla girdiğini söylüyor. bende dedimki keşke kapıyı çalsaydın rahatsız olmazdım saat kaç olursa olsun açarım ben sana kapıyı. ayrıca ben bazen kapının sürgüsünü de çekiyorum kalırsın yine dışarıda dedim. oda sorun değil ben dışarıdan sürgüyü de açabiliyorum dedi. yuh yani bende hemen eşime patladım önce hak verdi sonra ben çok konuşunca oda bana patladı gitti çok kıymetli anasının evine. sonra bişey olmamışgibi geldi. Ben ne kv ile nede eşimle hiç böyle büyük tartışmalara girmezdim ama olan oldu işte. sanırım artık eskı sabrım kalmadı.

allah sabır versin bacım insanda sabır kalmıyor haklısın bende yıllarca sesini çıkarmayan canan doğumdan sonra cadılaştım şimdi gayet mesafeliyiz ve eski sorunları yaşamıyoruz ama zamanında bende çok üzüldüm kırıldım o yüzden çok iyi anlıyorum valla gerekirse kıracaksın kalbini bir iki iç derken anlayacak bu gelin hareketlerimden hoışlanmıyor diye mecbur çeki düzen verecek ama burda eşinin tutumu önemli o annesinden yanaysa sen kötü polis olacaksın daha fazla üzüleceksin bide bu durum belki sütüne çocuğuna yansıyacak benim eşim benden yana olduğundan şanslıydım kv sonunda oğluyla bozuşmamak için beyaz bayrak gösterdi önce durumu fazla acıtasyona bağlamadan eşini ikna etmelisin bence ve bu krizi çözmesi gerekenin o olduğunu anlatmalısın ben annesiyle polemiğe girmem mesela bir derdim varsa eşime söylerim kv eskiden maaşımı bile hesaplardı eşime dedim ailenle konuş benim gelirimi giderimi sorgulamasınlar kalpleri kırılır dedim o gerektiği gibi uyardı ve daha böyle bir çok şey şimdi daha iyiyiz şükür

yasin de son durum

Cena 2 okundu
Miracle83 2
busmai 3
cincon 4 okundu
aryamm38 2
destiny555 14 okundu
borntobemother 2
feyzabilal 3
delii 2 okundu
libyana26 2 okundu
pediastrum 5 okundu
pinkprinces 2
elifnaz 2
nimet42 4

toplam 49 okunan 27 tane

bende okudum canım okuyanları okumayanları takip etmene gerek yok zaten niyet önemli herkes niyetlendi fırsat buldukları zaman okuyacaklardır 41 tamamlansada tamamlanmasalarda Rabbim onu tamamlandı sayar yeterki biz 41 tamamlamaya niyetlenelim eksiğimizi Allah katında melekler tamamlarmış inşallah şifa olur Zeynebe sen şimdi yeğeninin ameliyatına odaklan ötesini düşünme Allah yardımcınız olsun İnşallah

cok olmasa da
yakin sayilir,arabayla anneme 5, kv 10dk. Bu arada cok faydali bilgiler veriyosun canim tesekkurler iyi ki ben de vermedim demir damlasi

Burada şu an saat 13.22. Türkiye'de de 20.22 oluyor. 7 saat fark var aramızda, 7 saat geriden geliyoruz biz. Dolayısıyla siz akşam yemeğinizi yerken biz kahvaltımızı yapıyor oluyoruz :) Ben genelde akşamları bakabiliyorum topiğe, orada gecenin bir vakti olduğu için genelde kimsecikler olmuyor topikte :( Yalnız yalnız takılıyorum... :(

Valla yüzüstü yatırmakla iyi yapmışsın canım ya. Maşallah bebişinin kafasına :) Burada da zencilerin kafa şekilleri harika. Biraz da genetik mi acaba diyorum.. Bakıp bakıp hayran oluyorum :)
Poğaça tarifini de verirsen çok sevinirim. Benim poğaçalar hiç kabarmadı. :( Burada yaş maya yok, toz mayadan yaptım. Acaba o yüzden mi kabarmadı bilmiyorum.
İstersen bu poğaça tarifini deneyebilirsin. bazen sabah kahvaltısına yapıyorum harika oluyor. sırf yemeye gelenler oluyor pastane poğaçası gibi.
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu
bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak.
Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de 20-25 dak pişir.

evet herkes kullaniyo saglikocagi da soyledi ama burda hep bebeklere ishal mide bulantisi falan yapmis diye ben de vermeye cekiniyordum,doktora gittim kaninda demir eksikligi yoksa damladan vermesek de olur dedi. kan tahlilinde demir degeri iyi cikti oyuzden vermedim ben de.
Bizimkinde bulantı yapmadı ama kusması hep vardı ilacı kustuğunu görmedim hiç. ishal durumu var. ayy kan durumunada hiç baktırmadım bi tahlil yaptırayım. bizim aile dostu çocuk dr var o muayene eder bazen ilacı verme demedi ama tahlilde yapmadıki. bugünlerde 2-3 gündür uyku düzeni değişti huysuzluk başladı sanırım diş çıkarma kervanına bizde katılıyoruz önden damağında kabarıklık var ama anlayamadım elide hep kulağında yavrumun.

canım etkileniyorlar evet ben geçen ay grip olduğumda antibiyotik kullanmıştım tüm antibiyotikler sütle de atılyıormuş hemen çocuk emmek istememeye başladı bende başlamadan bıraktım tedaviyi bir çok antibiyotik ishal yapıyor bebekleri senin içtiğinde süt yoluyla ona illaki geçiyor ancak şöyle bir durum var bazı antibiyotikler dışarı atılırken geçiyor yani yan etkileri değil sadece tadı ve kokusu etkiliyor sütü bazıları ise yarılanma süreleri dolmadan süte geçiyor ki işte o zaman yan etkileri senle baeraber çocuğada geçiyor yarıda bırakırsan başlamış tedaviyi daha kötüye çevirirsin iltihap için verilmiş sonuçta iltihabı artar ve daha geç iyileşir bence çocuk doktorunuza bir danış eğer korkulacak derecede değil sadece kakasını fazla yapıyorsa belki elmalı yoğurtla yada az bir muz püresiyle koyulaştırabilirsin ama bu kezde kabızlığa gidebilir bazı bebeklerde bünyeleri muzu hiç kaldırmıyor ben yapıyorum mesela aynı gün 4-5 kez çok kaka yaptımı muz püresi veriyorum koyulaşıyor kakası normale dönüyor

canım sanırım senin bilgisayarın işletim sistemiyle yada programlarıyla ilgili bir sorun var pc de flash yüklü olmayabilir yada java script yoksa göstermeyebilir bence büyük olassılık flash olmadığından göstermez hareketli simgeleri site adminlerine bir sor istersen yardımcı olacaklardır flastansa flas point indirirsin çözülür

allah sabır versin bacım insanda sabır kalmıyor haklısın bende yıllarca sesini çıkarmayan canan doğumdan sonra cadılaştım şimdi gayet mesafeliyiz ve eski sorunları yaşamıyoruz ama zamanında bende çok üzüldüm kırıldım o yüzden çok iyi anlıyorum valla gerekirse kıracaksın kalbini bir iki iç derken anlayacak bu gelin hareketlerimden hoışlanmıyor diye mecbur çeki düzen verecek ama burda eşinin tutumu önemli o annesinden yanaysa sen kötü polis olacaksın daha fazla üzüleceksin bide bu durum belki sütüne çocuğuna yansıyacak benim eşim benden yana olduğundan şanslıydım kv sonunda oğluyla bozuşmamak için beyaz bayrak gösterdi önce durumu fazla acıtasyona bağlamadan eşini ikna etmelisin bence ve bu krizi çözmesi gerekenin o olduğunu anlatmalısın ben annesiyle polemiğe girmem mesela bir derdim varsa eşime söylerim kv eskiden maaşımı bile hesaplardı eşime dedim ailenle konuş benim gelirimi giderimi sorgulamasınlar kalpleri kırılır dedim o gerektiği gibi uyardı ve daha böyle bir çok şey şimdi daha iyiyiz şükür

bende okudum canım okuyanları okumayanları takip etmene gerek yok zaten niyet önemli herkes niyetlendi fırsat buldukları zaman okuyacaklardır 41 tamamlansada tamamlanmasalarda Rabbim onu tamamlandı sayar yeterki biz 41 tamamlamaya niyetlenelim eksiğimizi Allah katında melekler tamamlarmış inşallah şifa olur Zeynebe sen şimdi yeğeninin ameliyatına odaklan ötesini düşünme Allah yardımcınız olsun İnşallah
Eşim ailesine aşırı düşkündür ama benide ezdirmez banada çok değer verir.bazen erkeklik damarı tutar işte. Böyle oluncada kimseden lafımı esirgemiyorum ama sözkonusu anası olunca çok fazlada konuşamıyorum. en iyisi çaktırmadan halletmek.

tamam o zaman canım çok sağol ben illaki okunması gerekiyor zannettim bilmiyordum

yasin de son durum

Cena 2 okundu
Miracle83 2
busmai 3
cincon 4
aryamm38 2
destiny555 14 okundu
borntobemother 2
feyzabilal 3
delii 2 okundu
libyana26 2 okundu
pediastrum 5 okundu
pinkprinces 2
elifnaz 2
nimet42 4

toplam 49 okunan 23 tane
ay ben unutmuşum yaa
iyi ki yazdın hatırladım bak :25:

Günaydın cicişler:)) herkesin mutfağa giresi gelmiş dün. Bende haşhaşlı dindistan cevizli revani baptım:)) akşam atarım fotolarını.

Buuurdayımmm:) günaydın tatlım. Sana yazmıştım ama kaçırdın sanırım. Açıklandımı erzurumda açık olan okullar?

Provaa haa? Güldürdün kız beni. Amma planlısın heee. Dramatikleştirme kız öyle yaparsan zorlanırsın.
evet açıklandı canım iki okul var
eğer yazın yaptıkları gibi iki aşamalı yapsalardı
benim okuluma gelecekti ama olsun
yine de gelecekk inşallah köy okulu var bi tane 15 km uzaklıkta
birleştirilmiş sınıf
siz ne yaptınız yaptınız mı tercih ?

Bizimkinde bulantı yapmadı ama kusması hep vardı ilacı kustuğunu görmedim hiç. ishal durumu var. ayy kan durumunada hiç baktırmadım bi tahlil yaptırayım. bizim aile dostu çocuk dr var o muayene eder bazen ilacı verme demedi ama tahlilde yapmadıki. bugünlerde 2-3 gündür uyku düzeni değişti huysuzluk başladı sanırım diş çıkarma kervanına bizde katılıyoruz önden damağında kabarıklık var ama anlayamadım elide hep kulağında yavrumun.

damağı kabardıysa elide kulağındaysa hayırlı olsun bacım aramıza hoşgeldin inciler geliyor demektir yalnız benimki 1 ay evvel göründü hala patlamadı sabırla bekliyorum

diş acısı kulağa vururmuş doktorumuz söyledi sürekli kulağını kaşıyor benimkide

ben ince bir diş kaşıyıcısı aldım buzdolabına koymuyorum ama üşütür diye soğuk suyla yıkıyorum sonra dişlerini kaşıyorum garc gurc sesler çıkıyor nasıl rahatlıyor görmelisin ağını iyice yaklaştırıyor daha fazla yapayım diye alt üst dişlerini iyice kaşıyoruz sonra rahat rahat uyuyor 3 gündür keşfettim bunuda elini ağzına sokmaya başladımı kendim kaşıyorum

anladımm canım
bugün dikiş aldırmaya gittiğimde ilacı veren dra sorucam
bilmiyosa çocuk doktorumuzu arıycam
sağol tatlım

İstersen bu poğaça tarifini deneyebilirsin. bazen sabah kahvaltısına yapıyorum harika oluyor. sırf yemeye gelenler oluyor pastane poğaçası gibi.
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu
bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak.
Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de 20-25 dak pişir.

tam aradigim gibi bi tarif hemen yapiyorum simdi

Şuanda eksik varsa bende okuyabilirim. çok geçmiş olsun arkadaşıma. Allah acil şifalar versin. inşallah amaliyatınız çok iyi geçer. bugünmü amaliyat olacaktı ki kuzucum, geçmişi pek okuyamadım.allahım hasta olan olmayan bütün bebekleri korusun.

Bu ay bebeğinizin hızlı gelişmeler gösterdiği bir aydır. Hatta bazı bebeklerin iyice ayaklandığı bile görülür. Çünkü kas kontrolleri epey gelişmiştir. Ayakta durmak için desteğe ihtiyacı vardır ve fazla uzun süre bunu beceremez. Ona biraz yardım ederseniz ayaklanma başarısını görebilirsiniz.
Küçük cisimleri baş ve işaret parmağıyla yakalar. Cisimleri ağzına götürmeye çalışmaktansa incelemeye başlar. Etrafında gördüğü her şeyi merakla inceler. Çiğner, vurur ve fırlatır. istemezse size oyuncağını vermemek için diretir. Oyuncakları yere atma ya da birbirine vurma merakı devam eder. Arada ellerini de çırpmaya başlar.

Yardım almadan oturur pozisyona geçer, iyi emekler, tutunup kendini çekerek ayağa kaldırabilir. Tırmanmayı sever, alçak mobilyalara, merdivenlere, açabildiği çekmecelere tırmanır, nasıl geri döneceği umurunda değildir.
Başkalarıyla oynamaktan hoşlanır. Bu aylarda onu yaşıtları olan başka çocuklarla bir araya getirip birlikte oynamalarını sağlayabilirsiniz.

Bebeğiniz sizi taklit ederek dünyada nasıl yaşayacağını öğrenmeye başlar. Sözcükleri çıkaramasa da mimiklerinizle konuşmanızı taklit eder. Artık baybay'ı ve bunun gibi temel hareketleri öğretebilirsiniz. Kolaylıkla öğreneceklerdir. Çünkü bu ay bebeğinizin ev içindeki bütün davranışlarınızı izleyip yeri geldikçe tekrarladığı bir dönemdir. Ne istediğini iyi bilir. Kişiliği gelişmeye başlar. Yoluna çıkıldığında sinirlenir. Görüşü tam olarak gelişmiştir. Etrafındaki tüm ayrıntıları seçer. Geçmişi hatırlar, yeniden karşılaştığı olayları hatırlayarak davranışını belirler.

Odasında beraber zaman geçirin. Odasının onun yeri olduğunu ne kadar çabuk kavrarsa o kadar iyi olur. Hatta mümkünse odasına müzik de ayarlayın. Bebeğinizle birlikte emekleyin. Hızlandıkça onu methedin, büyük çocuğunuz varsa onun da size katılmasını sağlayın. Oyuncakları ile orada oynayın. Onları bir sepete doldurun, nasıl çıkaracağını öğretin, sonra yeniden doldurup onun boşaltmasına izin verin. Ayakta pozisyona getirerek dans etmesini, yürümesini, tempo tutmasını sağlayın. Bebeğinizin taklit etmekten hoşlanacağı eğlenceli sesler çıkarın, hareketler yapın. Bebeğinizle birlikte alışverişe çıkın. Kalabalık ortamlar onun için uyarıcı ve eğlencelidir. Çalışan bir anne iseniz bile bebeğinize zaman ayırın. Bol bol onu kucaklayın, öpün ve onunla konuşun. Konuşurken anlamlı ve anlaşılır olmaya dikkat edin. Günlük işleri yaparken onu da yanınıza alın. Mesela yemek yaparken. Ve ona ne yaptığınızı, nasıl yaptığınızı arada dönerek anlatın.

Parlak ve canlı renkli oyuncaklar çok ilgilerini çeker. Top favori oyuncaklardandır. Yerde yuvarlanan top oyunları çok hoşuna gider. Bu arada sevdiği oyuncağı gözünün önündeyken alıp saklama oyununa devam edebilirsiniz. Oyuncağı bulunca da ciddi bir tezahürat yapmayı atlamayın. Oyuncakları oturduğu yerden yere atmaya bayılacaktır. Size de devamlı eğilip, yerden alıp ona geri vermek düşer. Bu durum sık sık olacaktır, hazırlıklı olun. Oyuncağı ortadan kaldırmaya kalktığınızda sinirlenecek ve ağlayacaktır.

Yeni deneyeceğiniz besinleri bebeğiniz açken verin. Eline kemirmesi için az pişirilmiş sebzeler, bisküvi ve meyveler verin. Bebeğinizin bağımsızlık gösterilerine hazırlıklı olun. Aniden yemeğini istemez, kaşığı reddederse bunu sorun yapmayın. Ayrıca belirtelim ki yavaş yavaş kendi yeme biçimini ve yemek listesini oluşturmaya başlar.
Bebeğinizin favori oyun alanı; mutfağınız, alt çekmeceler, girebileceği kadar küçük aralıklardır. Özellikle kesici, sivri, kırılabilir eşyalarınızı ulaşması mümkün olmadığı üst raflara taşıyın. Çekmeceleri ve tehlikeli bölümlerin kapılarını kilitleyin veya ulaşmasını önleyecek engeller koyun.

Bebeğiniz bu ay dikkat çekmek için ilginç sesler çıkarabilir. Ona sorular sorarak cevap verin. Su mu istiyorsun, altın mı kirlendi, hadi temizleyelim diye... Zaten konuşmaları da ciddi şekilde artacaktır. Gel, ver, al, yap gibi sizin dediğiniz bazı kelimeleri de anlamaya başladığını görecek ve sevineceksiniz. Her dediğinizi anlamasa bile bazı temel noktaları yakalayabilecektir. Ama anlamaları uygulayacakları anlamına gelmiyor!!! Ayrıca bu ay bebeğiniz kendi bir takım kelimeler üretmeye başlar. Mesela bardağına ya da biberonuna ya da sevdiği bir cisme kendince bir isim verebilir. Belli kelimeleri çok sık tekrarlar: "Bu bu bu bu" diye her şeyi size göstermeye kalkabilir.

Bu zamanda "hayır" kelimesi ve tabii ki "evet" kelimesi önem taşır. "Hayır" veya "yapma" ya da "dur"u öğrenmelerinin zamanı gelmiştir. Ciddi bir "hayır"ınızda suratları değişebilir ama taviz vermeyin. Çocuk büyütürken her zaman için aklınızda olması gereken bir şey vardır. Mümkün olduğunca az hayır demek ama dediğinizde de bundan asla vaz geçmemek. İşin temel kurallarından biri!

tam aradigim gibi bi tarif hemen yapiyorum simdi
afiyet bal şeker olsun canım. içine alsın diye fırında bekletme sakın pişiyor zaten 25 dak pişmesine gerek bile kalmıyor.hemen borcama koy tatlım, kurur sonra.

ay ben unutmuşum yaa
iyi ki yazdın hatırladım bak :25:

evet açıklandı canım iki okul var
eğer yazın yaptıkları gibi iki aşamalı yapsalardı
benim okuluma gelecekti ama olsun
yine de gelecekk inşallah köy okulu var bi tane 15 km uzaklıkta
birleştirilmiş sınıf
siz ne yaptınız yaptınız mı tercih ?

Bugün yapıcaz. Bizde tek açık var oda 7 km uzakta. Bizim için ii yani. Şimdiki köyü uzak çünkü. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. İnşallah rabbim yüzümüze bakarda olur.

günaydın hanımlar geçmişe bakamadım bebişler ve sizler iyisiniz inşallh. bizim bugün temizlik günü temizliğe ablamız geldi 11 e doğru annem gelir beraber kahvaltı yaparız sonra gelsin işler bende ütü yapıcam bol bol annemde elife bakar.

nkolik poğaça tarifi için sağol güzel olur eminim dilanaz bizim kız elinden tutunca kendini kaldırıp ayakta duruyor ama emeklemiyor henüz :)

Back
X