Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bende dun yogurt corbasi yaptim bugun tarhana yapicam icinede biraz havuc koyucam miss

canım yoğurt çorbası tarifin vardı doktorun verdiği geçmişi tek tek gezdim bulamadım kızlar tarifi atırlayanınız varmı yayla yapmak istiyorum oğlums ama yumurtasız nasıl tuttururum bilmiyorum siz nasıl yapıyorsunuz daha evvel yumurtalı yapıyordum ama bu sabahta yedi çok gelir

libyana harikasın yine

miracle muhteşem nasıl yaptın bende kendim yapabilirmiyim cesaret geldi şimdi hazırları çok para ya bide ne kulandıklarını bilemioruzki

tarif beklyorum kızlar

Canım ellerine sağlık ikiside harika görünüyor tariflerini yazsana sana zahmet olmazsa

canım benim kurabiyenin tarifini biz de internetten bulduk ama inann çook lezzetli olduu normalde yapıp yenilebilirrr..
üzerine şeker hamurunı merdaneyle açıp balla yapıştırıyorsun süslemesi hayal gücüne kalmışş olabildiği kadarrr,eminönünde süsleme malzemeleri harler falan satılıyormuş,gidip bakacağım bende..
aynen öyle hazırları hem pahalıı 4-5 tl hem dee bu kadar lezzetli olmuyor..
tarifini bugün yazarım canım kağıdını bulmam gerekk:)
benii takip edinn:)

150 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 limon rendesi
3 bardak un (hamur ele yapışırsa çok az daha eklenebilir)
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta

iyice yoğuruyorsun,kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiyle fırına veriyorsun. kurabiyeler çok kalın olmayacak ama çok çok incede olmayacak ki kırılmasın.
150 derece önceden ısıtılmış fırında maximum 20 dk üzeri tamamen kızarmadan pişiriyorsun.

şeker hamurunu merdaneyle ince bi şekilde açıp kalıpla şekil verin,azıcık bal sürüp kurabiyenin üzerine yapıştırın.
internette çook örenkeler var süslemeyle ilgili ama bizimkiler elle ne kadar yapılabilirse işteee..
süsleme malzemesi araç gereci almadık henüzz..

ben çok sevdim tadını falan daa
3. günü hala bayatlamadı ve ağızda dağılan bi kurabiyeee..
tavsiye ederim kızlarrr:)

Şeker hamurunu sa tin mu alıyorsun kendin mi yapıyorsun

Ellerine sağlık Libyana, çok güzel görünüyorlar. Ya hepiniz ne becerikli hatunlarsınız maşallah. Ben de buradaki resimleri görüp heveslendim, pazar kahvaltısı için poğaça yapayım dedim. 1 yıldan fazla olmuştur sanırım yapmayalı. Hamur mayalanıyor şu an, eğer güzel olursa resmini koyarım ben de buraya. Ama pek umudum yok

Eki Görüntüle 635153

işte diş kurabiyesi çalışmalarım :))
inşallah yükleyebilmişimdir..

Yaa ne kadar güzellerrrrrr, tablo gibi. :) Afiyet olsun şimdiden, dişleriniz de hayırlı olsun!!

düştü çok şükür 37.1 e

Çok çok geçmiş olsun Karakız..

Merhabalar. Öncelikle şimdiden teşekkür ederim. Ben 13ocakta regl oldum çok ağrılı bir şekilde geçti. Bu ay 11şubatta herzamanki gibi ilk gün kahverengi başladı ve diğer günler söküldü ama geçen aykine göre miktarı okadar fazla değildi.(diğer aylar günde 3ped iken bu ay 1.5ped doluyordu). ve 16şubatta bitti yine sonundaki gibi kahverengiye benzer rengiyle ve az miktarıyla.Adet belirtilerim vardı tatlı yeme isteği sivilcelerim bel ağrım.Nişanlımdan sadece zevk suyu geldi onun için gebelik %1den az bir ihtimaldir gibime geliyor.. Benim size sorun bu yerleşme kanaması olabilir mi yada üzerine görme olabilir mi

Bu arada birkaç gündür 2. çocuk muhabbeti yapılmış. Şimdi okuyunca direkt aklımdan "hmm 2. çocuğumda şunu kesinlikle yapmam, bunu kesinlikle yaparım" düşünceleri geçti. Hamilelik, doğum kısımları hiç gelmiyor aklıma :) Bebişlerimiz 7 aylık oldu, artık epey tecrübelendik. Merak ettim, sizlerin de var mı öyle dediğiniz şeyler? Varsa neler? Ve şu an zaten 2. bebeğe sahip olan arkadaşlar, sizin de ilk bebeğinizde yaptığınız/yapmadığınız ama 2. bebeğinizde tecrübeli şekilde uyguladınız şeyler neler? Yani ben şimdi pişman olduğum şeyleri 2. bebekte yapmam diyorum ama yine de yapar mıyım acaba? :) Neyse daha fazla uzatmadan başlayayım benim pişmanlıklarıma:
1) (Allah nasip ederse inşallah) 2. Çocuğumu (en azından gözlemim altındayken) bol bol yüzüstü yatırmak istiyorum. Oğlumu sırt üstü yatırmaktan kafasının arkası düzleşti hatta biraz da yamukluk var. Aylardır en çok üzüldüğüm konu bu oldu. Burada doktorlar çok korkuttular bizi, sakın yüzüstü yatırmayın dediler. Biz de öyle yaptık ama çok pişmanım

2) 2. bebeğim olduğunda kesinlikle emzirme koltuğu alacağım :)

ben böyle hamile kaldım test yap

yumurtasiz da tutuyor..1 kasik un koy yogurda, ustune soguk su ekle ve el blendiriyla cirp,karistirarak pisir.

canım pazar kahvaltısına mı dedin pazar günü bitti sizin orda pazar değilmi bugün ya bide saat farkımız nasıl saat kaç mesela şuan orda
hehe kendimi fransız gibi hissettim ya şu saat farklarına gün farklarına hiç kafam ermiyor hesaplayamıyorum
yumurtasiz da tutuyor..1 kasik un koy yogurda, ustune soguk su ekle ve el blendiriyla cirp,karistirarak pisir.

sağol bitanem ama biz yaptık yedik bitti hehe oktay ustadan bir tarif buldum yumurtanın beyazıyla yaptım azıcık kesti gibi ama zaten süzdüğüm için oda gitti süper oldu oğlumda bende 1 er kase içtik :)

Cincon alintiyi duzgun yapamimisim umarim gormussundur cevabimi

gördüm canım mesajını anladımda çok sağol bugün için tarif buldum ama seninkinide alıyorum o daha iyi olacaktır doktor tavsiyesi sonuçta teşekkürler

ee bu arada nasılsınız nasıl gidiyor hanımlar ben şükür şuan daha iyiyim dün akşam bitmiş durumdaydım bugün toparlandım göz yalarması geçti boğazımda geçti sadece burun akıntısı var oda geçecek inşllah ilaçsız iyileştim bu kez sanırım buna alışmam lazım bünyem çok zayıf belki böylelikle biraz güçlenir oğlumda iyi teyzeleri çok tşk geçmiş olsun dilekleriniz için sabah çok fenaydı bir uyandım hırlıyo anam baktımki sırtı boynu buz gibi ter hemen ufoyu açtım elbilselerini güzel ısıttım soydum oğlumu terini sildim sıcak temiz kıyafetlerini giydirdim iki kaşıkta ılık pekmez verdim 1 saat daha uyudu sonra kendine geldi şimdi öksürük devam ediyor ama şükür halsizliği terlemesi ateşi yok öksürükte geçer birkaç güne inşallah busmaicim tavsiyeni dinledim su vermekten çekiniyordum oğluma çok içmesin zararlıdır diye baktım sürekli içmek istiyo engellemedim su içtikçe boğazı toparladı kuzumun

kızlar komik bir anı daha başıma geldi dün gece saat 2.5 suları oğlan uyandı emzirdim mızıldanıyo ana doymadı dedim devam sütü yaptım aptail bir damla ağzına gitti tükürdü ama gözlwri kapalı hala ağlamaya başladı gittim hero baby hazır devam sütünden ısıttım onuda tkürdü eyvaahh dedim yandık buzlukta yedek sütlerden çözdürdüm zar zor ısıttım verdim bu sefer sinirşendi iyice ağlamaya başladı ıhlamur vardı biberonunda onu verdim baktım biraz içti ama yine uyumuyo en son gözlerini açtı sinirli bir halde bbbbbbbuuuuuuuuuu bbbbbbbbuuuuuuuuuuuuu diye bağırmasınmı anaaaa dedim su istiyo ya bu :) hemen biberona su doldurdum getirdim 20 cc kadar içti sonra mışıl mışıl uyudu buda bana ders oldu demekki uykuda ağzı kuruyabiliyormuş oğlumun neyseki geçte olsa derdini anlatabildi şükür zanırım artık biraz daha rahatız hiç değilse derdini sinirlede olsa anlatabiliyor

Son düzenleme:

emzirme koltuğu konusunda seninle hemfikirim:)
her ay kızımı muayeneye götürdüğümde hastanede emziriyorum aşıdan sonra..
çook rahatlııkkk vallaaa sallana sallana uyuyasım geliyoo:)

ben kızımı 40 ı çıktığından beri yüzüstü yatırıyorum,alman bebekleri gibi kafası şuan:)))
ama benm bebeğim çok hareketlii,kafasını sağdan sola döndürebiliyordu 2 aylıkken,3.5 aylıkken dönmeye başladı ben sırtüstü yatırsam o yüzüstüne dönüyordu zatenn.
drlar asla yatırmayın diyorlar ama bebek öyle uyumak isteyince başka çare olmuyorrr..
özellikle de kolik sancılarına çok iyi geldi kızımın karnına baskı yaptıgı için gazını da rahat çıkarıyordu..
hala da öyle yatmayı seviyorrr..
onun güzel kafasını yerimmmm bennn:)))

mayalı poğaça tarifimi de bi ara yazarımm çok süperrrr olurrr:)
sağol canım ama henüz diş miş yok ortada,ben şimdiden hazırlıklara başladım amaa...

Şeker hamurunu sa tin mu alıyorsun kendin mi yapıyorsun

canım onu hazır aldım,işi biraz öğrendikten sonra kendim yapmayı da deneyebilirim:))
ama şimdilik çok acemiyim o kısmını hazır alarak hallediyorum..
ben yapamam diye düşünme çook kolay gerçektenn bütün mesela kalıpta zaten...
o kadar para vermeye değmezzz..
şimdi öğreneyim ki doğumgününde de yapacağım Allah kısmet ederseee...

iyi akşamlar temmuz anneleri.

kızıma portakallı kek yaptım.ilk kez denedim çok güzel oldu.

çayda yaptım değmeyin keyfime

ikinci bebekte daha tecrübeli oluor insan bu kesin.

ama her bebekte farklı oluyor.mesela kızımın gazı olmuştu.

ikincide olmadı.vs.kızıma bir yaşına kadar inek sütü vermemiştim.

şimdi oğlumun muhallebilerini inek sütü ile yapıyorum.

kızıma ferrum kan damlası vermiştim .bunda vermiyorum

dişlerinde kahverengi lekeler olmuştu.

iki bebeğimde yaptığım yegane şey ek gıdaya.4. ayda geçmek

en korktuğum şey iştahsız bebeksağolsunlar o konuda beni üzmediler.

mama ,anne sütü.ek gıda sırası ile aldılar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…