Ömürlük mesafe istiyorum

Kastaesra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
63
36
3
41
Arkadaşlar merhaba
Konu kızkardeşim..yaşlar 33-23.. Eşim yoğun çalışırken bir yıl yanımda kaldı 4 yıl önce. Üni.sınavına hazırlandı benim zorumla. Çocuklarıma baktı evde ben işteyken. Maddi manevi her şeyiyle ilgilendim..sonra üni kazandı, iki yıl boyunca ben ve erkek kardeşim masraflarını düzenli olarak üstlendik..geçtiğimiz haftasonu düğünü oldu. Çalışmıyordu, hiç bir birikimi yoktu. Annem babam da köyde yaşıyor, Yine destek olmaya çalıştılar.. Biz ailecek düğün için yakın akrabalarımız da dahil olmak üzere herşeyi ile ilgilenmeye çalıştık..ama son iki hafta herşeyden elini çekti herkes..haklı olarak..çünkü bizi asıl şoke eden olay şu ki, kardeşim herkesi kırdı, azarladı, şımarıklık yaptı..büyük küçük demeden. İki gün önce kınası vardı köyde, erken çıktık eşim ve ben kınadan.. Kayınvalidem çocuklarımı alıp düğünü terketti, onun bulunduğu odadaki herkesi odayı terkedin hemen diye kovmuş.kına çerezini falan hazırlıyormuş kadınlar..vişne suyu kutusuna bira doldurup içmiş ki bizim ailede kimse alkolün tadını bilmez günah diye..dün de gelin çıktı gitti..Yeğenlerini De çok sever, ilgilenirdi. Babamla anlaşamayıp sürekli kavga ettikleri için bu yıl da benim evimde kaldı, iş de bulamamıştı..maddi anlamda zaten bir bakıcıya verilebilecekten fazlasıyla destek verdim .ama hayatımda tartıştığım tek insan..artık saygısızlıkta haddini aşıp, bunu yapmak zorunda değilim diye bağırmak ile başlayıp, çocuklarıma bağırarak kötü davranmaya başladı. Bi keresinde büyük oğlumu teyzem bugün bana sürekli kızdı diye ağlarken buldum, teselli ettim yavrumu..bu sinirlilik hali en çok da nişanlıyken başlamıştı, ve sadece kayınvalidesi gil önemliydi ayrıca.ne yaparlarsa yapsınlar üzerlerine toz kondurmuyordu. Nişanlısına karşı da buldumcuk.. Maddi durumları çok çok iyi olmasına rağmen bizden her şeyi dört dörtlük beklediler, ama dört dörtlük yapmadılar.. Ama bu artık kardeşimin sorunu..bu konuda şunu söyleyeceğim, ben artık kardeşimle görüşmek istemiyorum.. Bir ömür mesafemi korumak istiyorum..bu mümkün mü? Kardeşimdir, vaktinde emeği geçti iyi kötü diye görüşmek zorunda kalır mıyım? Çünkü öz. son bir yılda her konuşmamda bana saygısızca bağırarak, ya evi terkederek, ya beni odadan çıkararak tartıştık..anneme daha çok kötü şeyler yaptı..şiddet de dahil..bir evlat anneyi nasıl iteler, nasıl ağlatır bu kadar gördüm ama annem evlattır deyip sineye cekiyor..bu arada karşıma alıp konuşmaya çalıştım hep evet, ama hepsi kavgaya dönüştü sonuçta, veya evet burada hatalıydım dedikleri durumlar yeniden tekrarlandı.. Ama beni asıl hayal kırıklığına uğratan ona yıllarca emek verip, ona kurduğum hayaller için uğraşıp, bize böyle saygısızlıklar yapması. Psikolojik sorunu vardır tedavi olsun diyebilirsiniz, vardır muhtemelen, ama başkalarına böyle şeyler yapmıyor.engellemeye çalışsak ya da bu böyle olmaz desek başlıyordu hemen.mesela gece 12lere kadar nişanlısının evinde oturuyor, her gün gidiyordu nerdeyse, böyle yapma dedikçe annem ve ben, siz karışmayın,benim nişanlım değil mi diye.. öyle işte paylaşmak istedim..

Son düzenleme:
23 yaş çok genç bir yaş, ayrıca üzerinde evlenme stresi var. Bence bir abla olarak kardeşten olgunluk beklediğiniz kadar kardeşinize yaklaşımınızda olgun olmalısınız.

Çok karışık anlatmışsınız. Birkaç kez okudum.
Telaşlı zamanlarda zor da bir mizacı var herkesi bıktırmış.
Kızgınlıkla ömür boyu görmek istemiyorum diye düşünüyorsunuz ama kardeş olunca yarın bişey olur dayanamazsınız yine, önce siz koşarsınız. Şimdi kendinizi geri çekin biraz kendi haline bırakın, mesafe koyun.
Çocuklarınıza bakmıyor hala değil mi? Önemli olan o.

23 yaş çok genç bir yaş, ayrıca üzerinde evlenme stresi var. Bence bir abla olarak kardeşten olgunluk beklediğiniz kadar kardeşinize yaklaşımınızda olgun olmalısınız.
Aylardır sabrediyorum, ama artık saygısızlıkları beni çok soğuttu ve üzdü..daha fazla ablalık yapmak içimden gelmiyor.. Kaldı ki bir ömür mesafeli durmak istememe sebep olacak kadar

Kafam karışık olduğu için olabilir..teşekkür ederim okuduğunuz için..kalbim paramparça..düğününde hiç bir şey hissedemedim..hiç bir şeyine karıştırmıyordu zaten..elimi sürmedim hiç bir işe.bu kadar yani..eski kardeşim yoktu karşımda.. Sadece ben değil, abisi, teyzelerimiz, dayılarımız. Düğünde bir tane bile arkadaşı da kalmamıştı geriye..

Hep mi böyleydi, düğün döneminde mi böyle oldu?

Anneye şiddet mi?
Ben olsam görüşmem konuşmam.
Ulaştığında "herkes yerinde iyi olsun mümkünse hiç görüşmeyelim böyle kafam çok rahat" de.
Kırılırsa da kırılsın kendi yeterince herkesi kırmış zaten.
Hiç düğün stresidir falan diye de düşünme, herkes evleniyor kimse insanları azarlamıyor veya öylece oturup düğünü olmasını beklemiyor çalışıp çabalıyor.
Bunun ki şımarıklık.
Bırak buldumcuk kocası ve ailesiyle sürsün hayatını.
Umarım bir gün anlar hatasını.

Hep mi böyleydi, düğün döneminde mi böyle oldu?
Normalde de yıllardır anneme saygısızlığı vardı hep..annem ağzımı yüzümü efeleyip silkeyileyip attı yine diye anlatır hep, kendi de inkar etmez..bana denk gelmedi hiç, görmedim yani anneme öyle yaparken.. Son bir yılda arttı saygısızlığı, üstelik biz evet cahildir diye uyarmaya çalıştık, evlenecek diye destek olmaya çalıştık..babamı öldürecek bir gün diye çok korktum..ona daha da kötü idi

kardesiniz bencr baska birseylere sinirlenip hincini sizden aliyir cunki bir siz bisey demiyirsunuz

Başkalarına özeniyor hep, şu cicili bicili hayatlara..ona bunların öyle göründüğü gibi olmadığını anlattım.maddi sıkıntı yaşamayan insanların hep vakti zamanında çok çalışıp emek verip o hale geldiklerini, insanların kendi kazançlarının başkasından elde edilenden daha kıymetli olduğunu anlattım..neler neler. Yok ben neden mercedes e bilemiyorum falan filan yani..bildiğiniz şımarık

Kardeşiniz şımarığın tekiymiş.Tamamen kopmazsanız bile yılda en fazla iki kez görüşün.Evlenmiş de zaten.Sizin çocuklarınıza baktı die ne bu şımarıklık canım.Siz de altta kalmamışsınız zaten.Her konu da yardımcı olmuşsunuz.hem ne demek kına da herkesi odadan kovmak.Tamam stresli olabilir ama bu ona saygısızlık yapma hakkı tanımaz.Annenize yaptığı zaten tam bir terbiyesizlik.evlenmiş madem bi süre kendi eşi ve eşinin ailesi ile yalnız bırakın bakalım.Hiç arayıp sormayın.Böyle tipleri kendi haline bırakmak en iyisi.

Anneye şiddet ne demek ya bende olsam görüşmezdim .etrafında kimse kalmayınca hatasını yasayarak anlayacaktır . görüşmeyin

Evlenmiş gitmiş artık zaten istesenizde eskisi gibi olmazsınız. Kafanıza fazla takmayın oluruna bırakin zararını gördüğünüzde yakınlaştırmayın sonuçta sizinde kardesinizinde başına birşey gelse elden önce bir birinizin içi acır yardıma koşar

Belki de..ama artık bende hiç bir duygu uyandırmıyor..hissizleştim iyice..sadece iki bilezikle gelin oldu..eskiden olsa duramaz, gider bir tane alır takardım hemen..ama artık ona hiç iyilik yapmak istemiyorum..

Belki de..ama artık bende hiç bir duygu uyandırmıyor..hissizleştim iyice..sadece iki bilezikle gelin oldu..eskiden olsa duramaz, gider bir tane alır takardım hemen..ama artık ona hiç iyilik yapmak istemiyorum..

Bence kardeşinizin bileziklerden, maddi desteklerden daha çok onu anlayabilecek bir ablaya ihtiyacı var.
23 yaş çok küçük ve belli ki evlilik süreçleri yıpratmış. Psikolojik destek alınması gerekli belki de..

Çok üzüldüm size,annenize,babanıza...
Kardeşiniz ileriki günlerde sizin değerinizi daha iyi anlayacaktır,yaptığı hataların farkına varacaktır.
Hiç sıkmayın canınızı, elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız zaten.
Biraz zamana bırakın,baktınız ki düzelen hiçbir şey yok tavrınızı koyarsınız.

ben sizin yerinizde olsam o kadar değer verip gereğini yaptığım kardeşimin sadece çocuklarıma bile böyle davranması sebebiyle onu silerdim, benim canımdan parçama ne hakla bağırıp üzecek? bende cahillik değil onunkisi bildiğin şımarıklık. haddini bilmezlik. anneye el mi kalkarmış hiç? terbiyesiz şey. çok sinirlendim hala sormayın böyle ne yapayım diye. mesafe koyun. bilsin yanlışını. aa özür dilerse ne ala ama bu durumda her şeyi hakkediyor.

bir öfke patlaması yaşıyor. öfke kontrolü sorunu bu. gücü size ve çocuklarınıza yetmiş olabilir. sebebini bilemem.
nişanlısına ve ailesine yaranmak için olmadığı biri gibi davranıyor olabilir mi?
23 yaş ve belli ki henüz olgunlaşmamış.
artık ergenlik uzadı zaten.

böyle kinlenip doldurmayın kendinizi. evet araya bir mesafe koyun ama bu ömürlük olmasın.
kardeş de candan bir parça bence.

Tamamen tabiki irtibatınızı kesmeyin kardeş sonucta yarın öbür gün birşey olursa yine sizin canınız yanar. Ama işte yetiştirmeden ,devamlı pohpohlanmaktan kaynaklı sıkıntı çekmediğindn dolayı şımarık egolu bir insana dönüşmüş. Bir süre kendi haline bırakın . Kndi başa cıksın sorunlarla ve gönlünüzü de almasını bilsin . Yaptıklarından pişman oldugunda tekrar bagrınıza basarsınız .

Ben de 23 yasindayim bence bu edepsizligin toylukla genclikle alakasi yok. Ben olsam ayni ortamda karsilasinca merhaba der gecerdim bundan fazla da muhattap olmazdim. Annemi iteklemis insanin alnini karislarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…