ölüm bi kader mi ..14092011.doruğumu kaybettim....

doruk14092011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
737
8
46
Bursa
hayat nedir bence bomboş bi şey herşey yalan ...14092011di oğlum toprağa girdi çalışıyordum daha yeni doğum iznine ayrılmıştım 1hafta olmuştu 33 haftada ogün çarşamba sabah eşimi işe geçirip yattım uyumuşum kalmak istiyorum bi yorgunum sanki ah oğlum diyorum büyüdü artık yoruyo diyorum zar zor kalktım saat 11 falan civarı çayı koydum ağrım var böyle ayaklarımda 1gün önce pazardaydım diyorum ki ah oğlum pazarada gitmem yoruluyoruz artık diyorum ara ara ağrı giriyo vc ye gittim kahverengi hafif kanlı akıntı geldi aa dedim ne bu 2 yada 3 gün öncede kahverengi gelmişti önemsememişim nedense bilmiyorum hemen sağlık ocagına gittim kalp atışları139 diyo gümbür gümbür yok ama sen doğum doktoruna git dedi aradım o sıra ağrılarım çok sık girmeye başladı meğersem doğum ağrısıymış benim kadar salak bi anne varmı varmı doğuma daha varya aklıma gelmiyo doğum ağrısı olacağı doktoru aradım hazırlıklı gel dedi apar topar annemı aradım çantamı falan hazırlamamıştım neler koydum hiç bilmiyorum tek bildiğim dönüp memesini aldım doğar falan susmazsa meme veririz dedim ah keşke susmasaydı inletseydi ağlama sesleriyle eşimi eniştemi ablamı alıp gidiyoruz döndüm foto makınesini unuttuk çekeriz resimleri falan gittik ağrım dayanamıyorum artık çok sık giriyor doktora ama uçuyorum eşim ben kavuşucaz ilk bebeğim doktor demezmi kalp atışı suyu bitmiş yok yok yok ney dedim ay gözümün önüne geldi herşey hemen aşağıya ayrıntılı bakılcak dendi ben hayır değil diyorum çünkü hareket ediyodu diyorum o benim oğlum doruğum beni bırakmaz hayır diyorum indik baktı yok dedi nasıl anlatayım ben öldüm diye bağırıyorum yaşayanlar anlıyodur şuan eşim elimi tutuyo sus sus ablam ağlıyo telefonlar çalıyo doktor acil sezeryan diyo nts geldi o an kalp atışı var diyorum bak yaşıyo meğer benimmiş kalp atışım doktor kanını zehirlemiş mi ona bakıcaz hemen alcaz diyo o geliyo bu geliyo tek dedğim şey benim oğlum öldü benim oğlum öldü benim oğlum öldü yok diyorum doruğum yok yok uyandım yokmu dedim eniştem gözlerini kaldırdı hayal edin beni işte doktor araştıralımmı dedi eşimde bende istemedik ah ben kuzuma ah biz minik yavrumuza nasıl kıyardık delik deşik ederler ah ben onun hiçbişeyine kıyamazken ah kola içmezken ah doğunca kan alacaklar topuktan diye düşünürken eşimle ben ah iğne vurulurken ağlıcak diye üzülen ah çorap alınca çorabın içindeki ipler o minicik parmaklarını ipler keser diye ipleri kesicek olan ben kurban bayramında 3 kişi olucaz diye sevinen eşimle deliler gibi hayal kuran ben ah neler almıştık neler daha 20 gün önce bir güzel beşik kırmızı padişah yatağı gibi 4 tarafı tüllü bağlanıyo odası hazır eşyaları yıkanma havuzu ah damatlığı ah bağtaniyeler ağzının suyunu silmek için bezler neler neler ...hepsi hayal gibi geçti gözümden yüzünü görücekmisiniz dedi evet dedim ablam dediki görme görme daha zor olur dedi tamam dedim aldılar gittiler ablamla eniştem 2 ablam var benim 3 kızız öbür ablam kaldı eşimle gömmüşler işte sormuyorum hiçbişey yaram daha acıyo o gece sonra eve gelmişler biz hastanedeyiz beşiği eşyaları kaldırmışlar bebek odasını kitlemişler ah ah eve geldik sabah oda değilmiş beşik yok odada dedim kimse gelmesin akrabalrı istemedim 31 ekimde yazıyorum hala kimseye çıkmadım yavaş yavaş yakınlarımla görüşüyorum tek şansım ailem annem babam ablamlar hep yanımda çok dua ettim hepimiz aynı yerde oturuyoruz kaç gün oldu saymıyorum gün ben bilmiyorum 14 eylüldü işte ama şimdi haftaya bayram ... sizlere soruyorum ben hiç iyi benle değilim değilmişim her zaman hareketlerini dinleyen ben şimdi ne zaman en son hareket ettiğini bilmiyorum elim kolum dilim bağlandı sanki o zaman ya ben diyorum ya çok sevdim çok şimdi aklımda binlerce neden var ömrümü bu kadardı yoksa doktor mu anlamadı anladıda önemsemedi mi yoksa doğsa bile zamanı gelince yani ölecekmiydi yoksa hata yüzünden mi öldü şimdi soruyorum kader mi ?mezarlığa gidiyorum konuşuyorum oğlumla şimdi nasılım daha iyim 24 saat aklımda geçer diyolar hayır geçmesin zaten o benim oğlum geçerse aklıma gelmezse oğlum doruğum der annem beni unuttu der ALLAH a şükür inançlıyım inancım sonsuz çok şükür ediyorum bu dünyaya gelmedi iyiki diyorum kimi zaman kötülük hastalık parasızlık görmeden gitti günahsız meleğim o benim kıyamadığım ...eşim çok istiyo kardeş ben korkuyorum aynı şeyler yaşanırsa tahliller sıkıntılar birde diyorum ya sevebilirmiyim acaba ben doruğu çok sevdim hareket ederdi dünyalar benim olurdu dünyalar çok çok uzattım özür dilerim sıkıldınız inanın ihtıyacım varmış yazmaya dedimya çok sevdim diye oğlum aynı benmişim bana çok benziyomuş babam kaçırdı ağzından bi kere düşünün halimi sadece melek anneleri anlar bizi sabır duası okuyun bana ....

allahım yardımcın olsun yüreğinin acısını hafifletsin çok çok çok üzüldüm

Tüylerim diken diken oldu ya Allah sabırların en büyüğünü sana versin canım..Henüz evli değilim ,anne değilim.. ama bu durumdayken bile bir kadın olarak acını inan ta içimden yaşadım...içim cız etti ,ileride rabbim annelik duygusunu yaşatırsa inş. ne hale gelirim böyle bi durumda.. yaşadığın evlat acısı..inanılmaz zor.. bi an yeğenimin yokluğu geldi gözümün önüne gözlerim doldu..Allah hiç bir anneye yaşatmasın evlat acısını.. ama şöyle de düşünme.. benim yüzümen oldu , ya da doktor hatası vs yüzünden oldu.. onun bu dünyada alıp vermek için nefesi yokmuş. diğer şeyler bahane! ama varsa gözle görülür elle tutulur bi hata hakkınızı ararsınız.. bence bi kardeş daha ypabilirsiniz ona.. yaşınız sanırım genç daha.. oda böyle olursa diye düşünme.onu bu kadar sevemem diye hiç düşünme.. evlatların hepsi bir.. hepsinin yeri ayrı olur. hem teselli olur sana... Tekrar başın sağolsun arkadaşım..Allah sabırlar versin. Oğlun sana öbür dünyada şefaatçi olacak inş.

Son düzenleme:
Allah sabir versin.. Sabir duasini okudum senin ve ölüm acisini ceken herkes icin..
Rabbimin bildigi vardir, cok sorgulamamaya calis bu insani daha cok bitirir

teşekkür ederim yazdıklarınız için 24 yaşındayım inancım çok var bu sayfaları okudukça rahatlıyorum yalnız değilmişim meğer bildiğim tek şey var imtihan oluyoruz aslında yazdıklarım yazacaklarımın yarısı yani ama diyorum ya çok zor yaşadıklarım çok ağır geldi uyuyamıyorum şimdiye kadar 4 kez rüyamda gördüm ah kimi diyorum beni neden bıraktın doktorun dediği işte iyiki ağrı gelmiş dedi yoksa uyanamazdın senide kaybedrdik belli etmezmiş bazı ölü doğumlar kendini 4 gün olmuş diyo öleli ama bence daha fazlaydı son günlerde ağırlık vardı ama 9 aya giriyorum diye ya diyorumya ölüm aklımın ucun dan geçmedi ben iyi bi anne olamıcakmışım heralde

haklısın kafam allak bullak aslında bazı zaman iyim bazı zaman sanki o ateş vücudumu yakıp geçiyo aslında diyorum çok şükür yüzünü görmdim doğsa 2 gün yaşayıp ölse bilmiyorum kader mi yaşadığım herkes kaderinimi yaşar

CAnim benim RAbbim sabrini versin , kolay degil elbet ama bu senin sinavindir belki de o yuzden kendinde bir hata arama, seni diger alemde bekleyecek bir melegin var cok cok dua et tatlim , sagligin ruh halin daha iyi olunca gene bebegin olur , unutturmaz belki oglunu ama tesellin bir yasama sebebin olur

öyle gerçekten değilmi sınavdayız geçicek geçicek arkadaşlar biliyorum hep böyle gitmicektir kimi zaman diyorum ya çok kötü oluyorum işte şidi bayrama 3 kişi olarak çok hayalim vardı malumbayram geliyo

yazdıklarını okudum ağladım ağladım ağladımm çok üzüldüm. Allah'ım yardımcın olsun. Allah o kadar büyük ki her şey yoluna girer. Sana dua okuyacağım bugün acın hafiflesin, ruhuna huzur gelsin. diyecek çok şeyim var aslında ama gerçekten çok üzüldüm Bazen kader denilen şeyin sadece insanların kötülüğüne çalıştığını düşünüyorum. sanki sadece üzülmek ve üzmek için yazılıyor kader. hep kötü anlarda kader böyleymiş diyoruz ya.. yerin dibine batsın kader diyorum, acı çekeceksem bu kadar biteceksem yerin dibine batsın kader.. ama inan bana Allah ''unutma'' duygusu vermiş insanlara, zaman geçicek sen hayata daha güzel bakacaksın. tabiki unutmayacaksın acıyı ama sadece hatıralarında düşüneceksin.. Allah umudu içinden almasın ! dualarım seninle ...

canım çok geçmiş olsun.yazdıklarını okudukça ben daha çok ağladımbende eylülün 22 sinde kaybettim kızımı.biliyomusun hep bi kızım olsun isterdim kendimi bildim bileli...ama kucağıma alıp koklayamadan,öpemeden kaybettim meleğimi.çevremdeki herkes seni çok iyi anlıyoruz dese de anlayamıyorlar.çünkü hiçbiri evladını kaybetmedi.yaşın genç,yine olur üzülme dedikçe onlar ben daha çok sinirleniyorum.kimse benim çektiğim acıyı kalbimin ağrısını bilemez.hala hergün ağlıyorum melisime.ben onu pembe pembe minicik eteklerle,elbiselerle giydirecektim,saçlarına birsürü tokalar takacaktımama hiçbirzaman isyan etmiyorum Rabbime.verende Rabbim alanda.kızım bana sadece emanetti.ama kısa süreli bi emanetmiş.Allahım onu hemen aldı yanına .şu dünyadaki en büyük acı evlat acısıymış.Annelerimiz derdi ya hep beni anne olunca anlayacaksın diye hakikaten şimdi anladım annemi.hamileyken hergün acaba bebeğim iyimi,bi yalan bulup doktora gitsemde baksak modundaydım.ama olmayınca olmuyo işte.Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın.ben hep kendimi suçladım benim yüzümden oldu diye.hep bi neden aramaya çalıştım.ne yaptımda böyle oldu diye.ama artık kendimi suçlamaktan vazgeçtim.doktorum 3 ay korunacaksın demişti.1 ayı bitirdik 2 ayımız kaldı.ben hemen bitane daha istiyorum.kızımın acısını asla geçirmez,unutturmaz ama kardeşi acımı hafifleticek.bende ilk başta kızım kadar başka bebeği sevemem,başka çocuk istemiyorum diyordum senin gibi.sonra düşününce o da benim bi parçam,canım olacak.İnşallah Allahım arattırmaz,hemen yeniden hamile kalabilirim.sende moralini yüksek tutmaya çalış canım.biz yeniden anne olucaz,bu sefer sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alıcaz

Ağlayarak okudum yazdıklarını.Ben de 21.haftada oğlumu kaybetmiştim.Bu acıyı dindirecek teselli edecek tek söz yok.Sadece başın sağolsun.Zamanla hafifliyo ama asla unutulmuyo.Ne kendini ne doktoru suçlama zaten bir manası da yok giden gittiğiyle kalıyo.Kader buymuş demekten başka çare yok.Ben 3.hamileliğimde kavuşabildim yavruma.2 sene neler çektim.Hiç kimseyi suçlamadım kendimi hele hiç yoksa işin içinden çıkılmaz bir hal alır olaylar.Allah sabır versin.Bizi bizden başka kimse anlamaz.Anlıyorum derler ama mümkün değil.Senin en iyi ilacın yine sensin.Kendi kendine moral vereceksin uğraşacak bişiler bulacaksın.Daha çok erken diyeceksin bunlar için ama değil.Ne kadar çabuk toparlanırsan yeni bir bebeğe tabi istiyorsan daha çabuk hazırlanırsın.

ağlıyarak okudum yazını allahım sana sabır güç kuwet takat wersin işlhh çok zor bnde yaşadım 22. haftamda kaybettim ikizlerimi tabii senin daha büyükmüş gerçi haftanın ne önemi warki büyük küçük ne farkeder ama kader işte malesef kadere karşı koyamıyoruz başın sağolsun arkadaşım ne diyim teselli cümleleri kurmak istemiyorum hepsi boş gelir şu an sana biliyorum elimşzden gelen tek şey dua etmek....

başın sağolsun arkadaşım çok üzüldüm rabbim sabır versin ben de üç melek annesiyim, şimdi yeniden gebeyim ve korkularla geçiyor hergünüm. Dilerim sen de en kısa zamanda toparlanır ve bebek için yeniden çalışırsın. Meleğine de elbette kavuşacaksın birgün ben yitirdiğim yavrularımı da ahirette görebilme umudu ile yaşıyorum.

evlad acısını yaşamayan bilmez,11 yıl oldu,ilk oglumu kaybedeli,acısı ilk günkü gibi,şimdi hala diyorum yaşasaydı şuanda 5.sınıfa gidecekti,rabbime şükür diyer evladlarım onun acısını biraz olsun hafifletti,ben evladımı kaybettigimde 3 aylıktı.aynı şeyleri tekrar yaşarım korkusuna tam 9 yıl bebek yapmadım.Allah yüce rabbim yine bana acıdı ve saglıklı ablasından ayrı 2 evlad daha verdi.ümidini kaybetme,rabbim meleklerimize bizi ölümden sonra kavuşmayı nasip etsin.

çok zor çok bi başına gelen bilir aslında ALLAHım kimseye yaşatmasın eşim hep diyo hayat devam ediyo salma kendini bende diyorum doruk giderken benide aldı diyorum kafam bomboş çok özlüyorum özlem var hareketlerini çok özlüyorum konuşurken kıpırdamasını annelik buymuş demekki yüzünü görmedim dokunamadım koklayamadım

Başın sağolsun.. Allahım sabır versin..ağlaya ağlaya okudum eminim çook çook zor bi durum ama eşin doğru söylüyor hayat devam ediyor...allah en kısa zaman da bir evlat daha verir inşallah

ah arkadaşım benimki senin kadar olmasada bende melek annesiyim bende oğlumu 20. haftada kaybettim seni çok yi anlıyorum ve benim bebeğim son ana kadar yaşıyordu,doğumda nefes alamadığı için öldü ,canlı olduğundan ben normal doğum yaptım,yavrumun daha ciğerleri gelişmemiş allahım sen bize sabır ver yarabbim
ama zaman herşeyin ilacıymış 2006 da kaybettim yavrumu vee o beni cennette bekliyor biliyorum oğlum seni çok seviyorum

canım oncelıkle gecmıs olsun allah sabır versın yazacaklarım nekadar senı tesellı eder bılemıyorum boyle bırseyın tesellısı olurmu onuda bılmıyorum sadece yazmak ıstedım

bende ılk cocugumu 4bucuk aylık hamıleyken kaybettım ve ardından kurtaj oldum doktorlar hıcbır sebeb bulamadılar uzun bır muddet kendıme gelemedım sonra kızıma hamıle kaldım 9ay boyunca ona bısey olumu korkusu yasadım benım kızıma hamıle oldugum donemde bır arkadasımda hamıleydı o benden 4hafta daha ondeydı sonra bır duydumkı 5bucuk aylık hamıleyken (oana kadar hıcbır problem olmamasına ragmen) anı seker yukselmesıyle bebegını kaybetmıstı benım korkum dahada arttı
ardından kızım dunyaya geldı hemde 23gun erken dogdugunda nefes alamıyordu kuveze kondu doktorların mudahalesı allahın ıznıyle tekrar bana dondu sımdı 14yasında bır genc kız ardından 2bebegım daha oldu hepsınıde ısteyerek dunyaya getırdım 3ude cok saglıklı ve cok mutlu bır hayatımız var allahın ıznıyle ama nezaman o ılk yavrumu dusunsem burnumun dıregı sızlar, nezaman dusuk yapmıs yada bırsekılde evladını kaybetmıs bırını duysam kalbım aynı acıyla burulur

ama hayat devam edıyor rabbım bana saglıklı evlatlar nasıp ettı ve ben onlarda tesellıyı buluyorum onlar benım bu dunyadakı tek hazınem
sakı ben buna layık degıldım dıye dusunme rabbım ahırette bır sefatcıye ıhtıyacım oldugu ıcın boyle uygun gormus de
yenı bır yavru senın ıcın yenı baslangıc demektır
kendıne ıyı bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…