Burhan bu yazan sen misin gerçekten? Aramızda bir samimiyet oluştuğuna güvenerek yazıyorum, yazacaklarım seni hor görmek hakaret etmek aşağılamak için de değil, şaşırdım çünkü ben seni mantıklı bilinçli bir kadın olarak düşünüyordum, nişanlınla nasılsa evleneceğiz mantığıyla mı birlikte oldun? Eğer bu mantıkla beraber olduysan sana burada hiç bakış açısı kazandıramamışız demek ki, sen de buradan alman gerekenlere gözünü kulağını kapamışsın.
Biriyle evleneceğini düşünerek değil, gerçekten istiyorsan sonrasında pişman olmayacaksan birlikte olunur, sırf birlikte olduğun için barışmayı düşündüysen de seni dizlerime yatırıp dövsem sinirimi atamam.
Ya evladım şu ülkede kaç erkek bakir? Onu geçtim aşk, namus ahlak bir hymene mi bağlı? Bunu problem edecek adamları çekmeyeceksin kendine, sana bunu sorma ima etme rahatsız olma cüretini gösterenlere de önce sen göster hymenini diyeceksin, kadınsın biraz baskın ol, yaşadığın birlikteliği kusur gibi görme, sen böyle yaparsan erkekler her şeyi der tabii.