Hasta kadıncağızın kızları bekarsa konu sahibi “bakın benim kocam var” demek istemiş de olabilir ,sonradan aklıma geldielelame göstermek "bakın ben bunu yapıyorum." Kültür sanat aktivitelerinin sosyal medya tüketim malzeme olmasına karşıyım. Konuya gelecek olursak evet paylaşmasanız iyi olurdu. Ancak akrabalık ilişkilerinde de şöyle bir durum var. sen yanında olursun destek verirsin en ufak düşüncesiz hatanda hedef tahtasına koyulursun. Halbuki arayıp sormayan, ilgilenmeyenler daha kıymetli olur. Ben mezuniyetimden fotograf atmadım kuzenlerım boy boy tatil fotografları paylaşmıştı. Ağızlarından bal damladığı için onlar daha kıymetli oldu.
Kesinlikle katılıyorum ben ders anlatırken bile aile anne baba lafı geçirmemeye çalışıyorum öğrencilerim için ..bilmiyorum biz mi çok empati yapıyoruz insanlar mı çok vurdumduymaz ? arkadaşımın annesi vefat etmişti kızın yanında bunu bilen arkadaşları sürekli anne lafı ediyordu kızın nasıl üzüldüğünü ben biliyorum , başına gelmese de empati anlayış yeteneğimizi kaybetmemeliyizBen anneler babalar gününde vs. bile hassas olunması gerektiğini düşünüyorum. Şeyden bile hoşlanmıyorum bu çiçek hem anne hem baba olanlar bu bilmem şu olana gibi güya kapsayıcı paylaşımlara...
Birebir aynı olay değil bu ama. Sizin durumunuzda 4 ay geçmiş, merhumun en yakınları bile normal hayatına dönüyor o kadar sürede. Bunu olay haline getirenler haksızdır.Birebir ayni duruma dustum, kendi paylasimimdan da degil ustelik, bir yakinimizin olumunden 4 ay sonra arkadaşlarla toplanip ickili bir restoranda yemek yemiştik, arkadaslarimdan biride toplu halde fotomuzu atmis kendi instasina, bu yakinimizin kizi dunyayi basima yikmisti, benim annem ölmüş sen ickili alem mi yapiyorsun diye adimi da alkolige cikarmisti. Bir Allah'in kulu kizim sen ne diyorsun, Salon Kadini alkolik degilde dememisti ustelik.
Sonuc ne mi oldu, karsi taraf magdur ve hakli, ben arsiz, yuzsuz, alkolik durumuna sokuldum, ustelik alkolde agzima almam bunuda cumle alem bilir. Tam 3 yil face, insta ne kadar sosyal medya araci varsa bin kisi dedikodumu yaptilar, bi tanesine dahi yanit vermedigim halde ben kotu oldum.
Yani burada da goruldugu gibi kimse sizi hakli bulmayacak, keske o paylasimi yapmasaydiniz. Ha ben kendimi acili ailenin yerinede koydugumda, acim varken kimsenin sosyal medya paylasimlarinida kovalamam banane yani canlari cehenneme benim acim var der, susarim, hicte umrumda olmazdi.
Bahsettigim aile hala normal hayatina donemedi. 15 yil kadar gecti ustunden, hatta kadin aniden ölmüstü, hic hastane sureci dahi olmadi.Birebir aynı olay değil bu ama. Sizin durumunuzda 4 ay geçmiş, merhumun en yakınları bile normal hayatına dönüyor o kadar sürede. Bunu olay haline getirenler haksızdır.
Bu olayda ölüm döşeğinde bir insan var. İnsanlar üzgün, gergin her an kötü haber bekliyor. En azından annesine saygısı olsa o paylaşımı yapmazdı konu sahibi.
Biraz sen haklısın ama burda kimse seni haklı bulmaz sıkma canını bak keyfine der gibi olmuş. Ama hata yapmış, hata yaptığını, haksız olduğunu söylemek yanlış değil. Kendisi de hata yaptığını kabullenirse belki işleri yoluna koyabilir.Bahsettigim aile hala normal hayatina donemedi. 15 yil kadar gecti ustunden, hatta kadin aniden ölmüstü, hic hastane sureci dahi olmadi.
Ben ölümü beklenen insanlarin acisinin daha hizlica atlatildigina inaniyorum, hayat tecrubem bana böyle ogretti. Dolayisiyla ben benzerlik kurdum.
Herneyse, bende paylasim yapilmamasindan yanayim zaten usttede belirttim ki kendi olayimdada dusunup paylasim yapmamistim, durumumuzu bilmeyen bir arkadas yapmisti paylasimi. Zaten konu sahibinede demeye calistigim sey bu konuda istesende hakli cikamazsin, bosver takilma demek olabilir sadece.
Tamam gittin ,kimse sana gitme demez de niye paylaşırsanız ki bunu.Kime kendinizi gösterme derdiniz. Özellikle insanın teyzesi yoğun bakımda iken nasıl böyle paylaşımlar yapar benim aklım almıyor,teyzenizi sevmeseniz dahi.Şimdi hastanın da ölünün de kıymeti kalmadı artık,çok üzücü.Merhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.
Durum şu ki. Benim biletini aylar öncesinden aldığım pahalı bir tiyatro oyunu vardı.( biletlerin yanmasını göze alamadım 5 bin lira verdim.) Ben geçen hafta eşimle o oyuna gittim. İnstagram da post paylaştım. Eşimle bir kaç foto oyundan foto kahve içerken falan işte bilirsiniz klasik.
Bunun üzerine kuzenlerim bana küsmüşler arkamdan demediğini bırakmamışlar işin kötüsü annem de bana tavır yapıyor. Şu an sülaleden aforoz edildim gibi bi şey.
Yahu teyzem 1 aydı yoğun bakımda belki daha aylarca orda kalacak ya da yarın vefat edecek bunu Allah bilir. Ben de herkes kadar üzgünüm. İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Biz can derdindeyiz kasap et derdinde ye getirdiler.
Hepimiz ölücez. Kim hayatını aylarca askıya alabilir ki teyzesi ölüm döşeğinde diye. Ya da gitmem değil de paylaşım yapmam mı sorun oldu onu da çözemedim.
Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum
Maalesef artık millet olarak kendimiz için değil,başkalarına göstermek için yaşıyoruz hayatı.Ettiğim atalık tohumları sera kabında filizlenişini çekip, atan tohumunun önemini resmen yazarak story atan ben, bunu garipseyen arkadaşım
- Hep böyle şeyler atıyorsun sıkıcı değil mi?
-Ne atayım?
- O kadar yer gördün, aktiviteleriniz var onları atan mesela.
-Niye?
-Ne bileyim herkes öyle atıyor.
Sadece gittiğinizi atmak yerine, Tiyatroyu iyi veya kötü eleştirme, oyunu anlatma ve altını çizme vs. Falan olsa yine sorun olmazdı bence.
Boş boş resim atanlar bana mı tuhaf geliyor? Neyin tatmini anlam veremiyorum doğrusu. Samimi arkadaşlarım zaten gittiğimi bilir. Bilmem kaç km. Ötedekiler neden bilsin mesela? Entel görünmek? Mutluyuz? Hangisi??
Tabiki hayat devam ediyor, tabiki istediğinizi yapacaksınız. Ama teyze anne yarısıdır derler. Herşeyi geçin kendi anneniz ne kadar üzgündür zaten.Neden gösteriş yaparsınızki? Hadi tiyatroyu paylaştın. İçtiğin kahveyi yemeği ne niçin paylaşıyorsunuz. Üzgünüm ama ben kuzenlerinize ve annenize sonuna kadar hak veriyorum.Merhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.
Durum şu ki. Benim biletini aylar öncesinden aldığım pahalı bir tiyatro oyunu vardı.( biletlerin yanmasını göze alamadım 5 bin lira verdim.) Ben geçen hafta eşimle o oyuna gittim. İnstagram da post paylaştım. Eşimle bir kaç foto oyundan foto kahve içerken falan işte bilirsiniz klasik.
Bunun üzerine kuzenlerim bana küsmüşler arkamdan demediğini bırakmamışlar işin kötüsü annem de bana tavır yapıyor. Şu an sülaleden aforoz edildim gibi bi şey.
Yahu teyzem 1 aydı yoğun bakımda belki daha aylarca orda kalacak ya da yarın vefat edecek bunu Allah bilir. Ben de herkes kadar üzgünüm. İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Biz can derdindeyiz kasap et derdinde ye getirdiler.
Hepimiz ölücez. Kim hayatını aylarca askıya alabilir ki teyzesi ölüm döşeğinde diye. Ya da gitmem değil de paylaşım yapmam mı sorun oldu onu da çözemedim.
Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum
Kendileri aynısını yaşamadan empati yapamıyor çoğu insan.
Boşuna yazıyoruz, okumuyor bile muhtemelen. Beğenmedi yorumları çekti gitti.Öyle gerçekten ama empati yapamamanın adı da realistlik olmuş.
Kardeşi için üzülen annesi, annelerini kaybetme korkusu yaşayan kuzenleri gereksiz duygusallık yapıyormuş gibi yazmış. Annesinin tavır yapmasını ayrıca yazmış bir de, çok ilginç bir şeymiş, onu ilgilendiren bir durum yokmuş gibi. E kadının kardeşi ya.
İnsan kimse için üzülmese annesi üzüldüğü için üzülür, daha hassas davranır.
Empati yapamamada bambaşka bir seviye bu.
E illa paylaşmak zorunda mıydınız? Ben normalde de kahve fotoğrafı atmayı anlamıyorum zaten, bize ne senin içtiğin kahveden kardeşim? Tabi ki bilet yanmasın diye gittiniz, hayat durmuyor ama teyzeniz yoğun bakımdayken içtiğiniz kahveyi gittiğiniz yeri paylaşmasanız olmuyor muMerhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.
Realist değil görgüsüzün âlâsı kendisi, içtiği kahveyi yediği yemeği paylaşmasa ölüyormuş. 5 bin lira vermiş sonuçta. Lütfen onunla empati yapınHastanede yaşam mücadelesi veren kişi kardeşi olduğu için tavır yapıyor olabilir mi acaba anneniz? 50 yıllık arkadaşı, kanı, canı ya hani?
Empati yapmak bu kadar zor olmamalı. İnsanlara sizin acınız umurumda değil demişsiniz o paylaşımlarla.
Hadi kuzenlerinizi umursamadınız, annenizin acısına saygı duysaydınız bari.
Ben mi realistim, insanlar mı duygusal demişsiniz bir de. Çok garip bir insansınız gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?