Olayı yorumlar mısınız

Paylaşmazdım ben olsam . Kuzenim paylaşsa da tamam hayat devam ediyor biliyoruz ,gözüme de sokmayıver der ben de muhabbeti keserdim sanırım

Alakaya maydanoz

benim instagram'ım yok. ne kimse ne yaptığımı biliyor, ne de ben kimsenin ne yaptığından haberdar oluyorum. konuşup görüştüğüm insanlarla bir samimiyetim olduğunu biliyorum, kafam rahat valla ya. böyle bir durum başıma gelse de sadece benim yanıma geçmiş olsuna gelenleri veya arayıp soranları bilirdim işte ne güzel. onun dışında herkes hayatına devam edebilir, hasta olan bensem dahi benim için sorun yok. ben ağlıyorum onlar gülsün bari, hala hayattalarken hayatlarını yaşasınlar, mutlu olsunlar derdim gerçekten sevdiğim insanlarsa ve bana zaten destek olmuşlarsa. fotoğraf paylaştı diye desteğini eksik hissetmezdim. herkes mutlu olsun..

Bunun konuyla ne ilgisi var. İnstagram çalışanları konu sahibi story atmasaydı maaş alamayacaklar mıydı?
konuyla alakası en kederli acıyı yaşayan insanın o an umursadığı durumun bu kadar uç boyutta olması. çoğunluğun yapmayacağı şeyi yapması yani, hayatta türlü bakış açısı olması.

Benim de teyzem cok ciddi bir ameliyata girdi. Kizlari anneme teyze gel ne olacagi belli degil sagken bi gor dediler. Annem gitti, sukur ameliyat iyi gecti ama yogun bakimda 1 aydir. Bu surecte ben sosyal medyadan keyifli anlarimi paylastigimda ilk begenen yorum atan teyzemin kizlari oldu. Keyifli anlarim oglumla biriktirdigim anilar. Konser tiyatro vs degil. Kuzenlerim yaslari 45-50 civari, gorup gecirmis insanlar hayat devam ediyor kafasindalar. Sahsen benim annem Allah korusun olum doseginde olsa bile yakinlarimizin planlarini bozmasini istemem. Hayat herseye ragmen devam ediyor. Ben baskalarinin mutlulugundan mutluluk duyan biriyim acikcasi. Belki de ondandir. Herkes ayni degil.

Paylaşım yapmasaydınız kimsenin pahalı bir oyuna gittiğinizden haberi olmayacaktı tabi. İlla göstermek göze sokmak, bakıııın ben nerelere gidebiliyorum demek lazım. Siz de haklısınız(!)

Kendileri aynısını yaşamadan empati yapamıyor çoğu insan.

Instagram kullanmadığınız belli oluyor zaten. Instagram, yaşadığınız şeyleri tek tek insanlara anlatmak, göstermek yerine toplu olarak anlatmak, göstermek gibi bir şey işte. Konu sahibinin kardeşi yoğun bakımda olan annesine veya annesi yoğun bakımda olan kuzenlerine gidip bugün çok para verdiğim bir tiyatroya gittim, çok eğlenceliydi vs diye ballandıra ballandıra anlatmasından hiçbir farkı yok. Bir şeyin sosyal medyada yapılıyor olması onu daha masum yapıyor.

Dısardan hoş durmuyor.
En azından gızleyebılırdınız.
Ben teyzemle samımı değilim gel gıt yoktur.
Bu durumda paylaşım yapmazdım annemın hatrına enazından.
Geçende bır akrabanın halası yoğun bakımdaydı ıkı aydır kı onlar çok samımıler.
Kız hergün bir yerde gezdı doğum günleri kutladı valla bana abes geldı..
Itıcı duruyor bana göre.

Bence yaptığınız çok kalp kırıcı olmuş ya. Dışarıdan gerçekten kötü görünüyor. Belki öyle hissetmiyordunuz ama dışarıdan pervasız ve ailesine değer vermeyen biri gibi görünürsünüz. Yani bir süredir görüşmediğim kuzenin annesi ölüm döşeğinde olsa ona göstere göstere asla paylaşım yapmazdım.

son 2 senedir bıraktım, biliyorum ben de. ama farklı bakan insanlar olabilir, bunu demek istemiştim.

Siz kötü bir amaç gütmeseniz de karşıdan farklı anlaşılabiliyor.Böyle durumlarda gizlemek lazım yanlış anlamaya mahal vermemek adına.Ama karşı tarafın da sizin bu süreçteki tavrınızı da görüp büyütmemesi gerekirdi.

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor.

İnsanlar mı duygusal bakıyor dediğiniz insanların hayattaki en önemli varlıkları anneleri ölüm döşeğinde farkında mısınız bilmem sizinki pek realistlik değil lüzumsuzluk olmuş. Bu arada gidebilirsiniz tabii hayat elbette devam ediyor haklısınız, ama paylaşmak zorunda mıyızdınız cidden üstelik el değil teyzeniz ölüm döşeğinde olan, eminim kuzenlerinizde buna takılmıştır. Hastalık söz konusuyken de bi zahmet paylaşmayıverin ya hadi paylaştınız gizleyin bari. Kısacası sizi haksız buldum.

Ben şu kısmı anlamadım : ''İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım''
Zevk bile almadığınız bir eylemi paylaşmaktaki amacınız neydi peki ?
elelame göstermek "bakın ben bunu yapıyorum." Kültür sanat aktivitelerinin sosyal medya tüketim malzemesi olmasına karşıyım. Konuya gelecek olursak evet paylaşmasanız iyi olurdu. Ancak akrabalık ilişkilerinde de şöyle bir durum var. sen yanında olursun destek verirsin en ufak düşüncesiz hatanda hedef tahtasına koyulursun. Halbuki arayıp sormayan, ilgilenmeyenler daha kıymetli olur. Ben mezuniyetimden fotograf atmadım kuzenlerım boy boy tatil fotografları paylaşmıştı. Ağızlarından bal damladığı için onlar daha kıymetli oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…