Okurken illallah ettiren, bir trl bitmeyen kitaplar var m?

eğer başladım ve sıktıysa direk bırakırım kitabı ve asla gözümün görmeyeceği biyere koyarım yoksa gördükçe vijdan azabı çekiyorum aldımda bitirmedim diyeee :roflol:

Nermin Bezmen (bizim gizli bahçemizden) güzeldir diye aldım ama ilk 15. sayfada sıkıldım..kadının ölmüş kocasına olan aşk mektubu....

bal böceğim bende aynen senin gibi düşünüp acayip sıkılmıştım yeteeeerr diyesim geldi ama 80. sayfaya kadar sabret asıl hikaye orda başlıyor. Bende şuan okuyorum.
Bakalım nerden nereye gelmişler

Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar romanı muhteşemdi fakat neredeyse 750 sayfanın tamamının düşünce akışından ibaret olması çok yormuştu beni. akannehir Yeniden okumaya cesaret edemiyorum.

The Magus-Büyücü ve orhan pamuk yine hayat-the new life

ikisini de zorla bitirdim.Normalde 2 günde kitap bitiren ben bu ikisini yatmadan önce uykum gelsin amaçalı her gece 10-20 sayfa okuyarak bitirebildim

Şu Orhan Pamuk neden bu kadar ünlü hala da anlamış değilim!!!

Şu anda Nermin Bezmen Bizim Gizli Bahçemizden adlı kitabını okuyorum ama nasıl okuyorum akannehir Kitap hep tekrar ediyor bıkkınlık verdi. Yeni birşey yok hep tekrar.

Ben hayatımda içinde bu kadar sevişmek, aşk yapmak, seviştik, sevişelim, ne güzel sevişirdik yazan kitap okumadım fenalık geldi. Kitap yarım bırakmak adetim değildir ama bıktırdı ya. zorluyorum bakalım nereye kadar dayanıcam azbuz birşey değil 400 küsür sayfa yarısını geçtim ama daha gitmiyor akannehir

Kitap okumayı gerçekten çok severim fakat gerçekten bazı kitaplar ilerlemiyor,bayıyor. Bırakıyorum okumayı o zaman ama en az 70-80 sayfa okuyorum. Zorluyorum kendimi yani. Bazılarını çok çok zor da olsabitirdim. Bitirdim ama okuduğuma değmedi. Kitap bitene kadar geçen günlerimin tadını kaçırdı o kitaplar.
Eskiden mutlaka bitirmem gerekiyor diye zorlanarak da olsa bitirmeye çalışıyordum. Son yıllarda bu fikrim değişti. Okurken keyif vermiyorsa, bana bir şey katmıyorsa kitabı bırakıyorum.
Okumayı Bıraktıklarım
Sofi'nin Dünyası
Çılgın Türkler
Bit Palas- Elif Şafak
Yeni Hayat- Orhan Pamuk
Efendi-Soner Yalçın
Zorlanarak Uzun Sürede Bitirebildiklerim
Yüzyıllık Yalnızlık
Katre-i Matem- İskender Pala
Savaşçı- Doğan Cüceloğlu

Kesinlikle Tolstoy- Savaş ve Barış. Tam üç kez başladım ama bitiremedim. Hatta 2. cildine bile geçemedim.. ıçimde kalacak bu gidişle.

Orhan Pamuk - Yeni Hayat
Vedat Türkali- Güven
Charles Dickens - Antikacı Dükkanı

inci aral- safran sarı zaten pek okumam ben yerli yazar çünkü hep böyle şeyler geliyo başıma şişiriyorlar beni. bu kadar sıkıcı bu kadar iç karartıcı bir kitap daha olamaz ama inat ettim ve bitirdim hani belki sonunda bişey olur diye . yok yok arkadaş boş başladı boş bitti kitap. nedense hep yerli yazarlar yazılmış zaten buraya da

bence yanılıyorsun.Yabancı kitapları orjinal olarak ne ala..ama çevirisi iyi olmazsa kurtarmayabilir..Kaldı ki yazılarnları incelersen yerliler kadar yabancı romanlarda var listede..
Kaldı ki Türk yazarlar içinde de oldukça iyiler var..Hemen kötülemek yargısız infazdır yasakkelime

canım o kadar alıp da ilerleyemediğim yerli kitap var ki tecrübemle söylüyorum bunu. ben sevmiyorum. hiç okumuyor değilim birkaç yazar var çok sevdiğim akıcı bulduğum. ama genelinde bir karamsarlık bir sıkıcılık seziyorum üsluplarında. bunun neresi yargısız infaz kafamda tartıp da bu sonuca vardım sonuçta.hepimiz fikirlerimizi söylüyoruz zevk bu yanii birine sürükleyici gelen kitap bi başkasını boğabilir...
kaldı ki bugüne kadar okuduğum hiçbir yabancı kitapta çevirmenin kitabın akıcılığını bozacak şekilde çevirdiğine denk gelmedim.vardır belki ama bana rastlamadı.

belki sen beğenmeyebilirsin..ama bende rus edebiyatını sevmem..yerli yaabancı farketmez bana...iyi yazar nerde olsa belli eder kendini...bence bizde de çok başarılı yazarlar var..başarısız yok demiyorum canım ama geneli kötü demekte istemem...
kırmak istemedim ama genellemeleri sevmiyorum belki o nedenle tepkim biraz sert olmuş olabilir :kedi:

offf ben o kadının 'içimden kuşlar göçüyor'unu okudum..kararmıştım resmen...bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…