Okunmaya Değer...

"Küçükken aldığım dışı güzel, içi hep çürük çıkan elmalı şekerler gibisin. Aranızdaki tek fark; o elmalı, sen ise el malı."

Cemal Süreya

"Seni soruyorlar… Öldü mü diyeyim yoksa dönecek mi? İkisi de imkansız değil mi? Çünkü biliyorum, asla geri dönmezsin. ve biliyorsun; sen benim için asla ölmezsin! "

Cemal Süreya

"Gitmekle gidilmiyor ki... Gitmekle gitmiş olamazsın; gönlün kalır, aklın kalır, anıların kalır."

Cemal Süreya

"Üşüyor musun? Üzülme bee ! Gel yanıma.. O kadar yaktın ki canımı, ısınırsın. Üşümezsin bir daha. "

Cemal Süreya

"Zαmαn lαzım sadece, unutαcαksın ! Nαsıl unuttuysαn çocukluğunu, kırılαn oyuncαklαrını.. Kırılαn kαlbini de öyle unutαcαksın."

Cemal Süreya

"Birer birer, seve seve çıktığım aşk basamaklarını; onar onar, söve söve iniyorum şimdi! "

Cemal Süreya

"Bir isteğim var sadece senden. onun kokusunu al getir, onun saçlarını al getir, hatta mümkünse onu al getir bana rüzgar."

Cemal Süreya

:14:

"İlişkimize bir süre ara verelim cümlesinin tercümesi, 'senden iyisini bulursam ne ala. Bulamazsam sana geri dönerim 'dir. "

Cemal Süreya

"Artık hayallerim suya düşecek diye kaygılanmıyorum. Çünkü, onlar düşe düşe yüzmeyi öğrenmişler..."

Cemal Süreya

"Hani çok su verince ölürmüş yα çicekler, birisini de çok sevince bırαkıp gidiyormuş meğer.. "

Cemal Süreya

"Mutlu olmanın yolunu, karşıdakini mutlu etmek sanıyorduk. Yanıldık! Çünkü ne kadar mutlu ettiysek, o kadar yalnız kaldık."

Cemal Süreya

"Özlemek, ölmek’ten sadece iki harf fazla be çocuk. "

Cemal Süreya

"Parkta salıncak sırası bekleyen çocuk gibi bekledim seni. Biraz heyecan, biraz da salıncağı 'başkası kapacak' korkusu işte. "

Cemal Süreya

"Mesafeler birleştirdi bizi, bir de sözler; razı olma hiçbir sessizliğe. BİLİYORSUN, SENİ SEVİYORUM."

Cemal Süreya

"Hayatımda ilk kez birisi bana "Kendine çok dikkat et" dedi sadece. Anlamış onun kalbini taşıdığımı herhalde. "

Cemal Süreya

"Aslında annem seni anlatır dururmuş çocukluğumda, meğer her masala seni anlatarak başlarmış: 'Bir varmış, Bir yokmuş'."

Cemal Süreya

"Aslında ayrılıklαr değil de, gidenin sevmediği hαlde ' Seviyorum ' demesi en çok koyuyor insana."

Cemal Süreya

"Bir kağıda sensizlik yazdım. Yine de çok hoşuma gidiyor.. Çünkü sen'sizlik kelimesi bile sen'le başlıyor."

Cemal Süreya

"Kadın susarak gider. Eğer bir kadın şikayet ediyorsa, erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hala ümidi vardır kadının… Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, o zaman sevgisi de yara almış demektir. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü kadının gidişi sessiz ve asildir…"

Cemal Süreya

"Bir daha beni sevdiğini söyleme ! Neden biliyor musun ? Çünkü yine inanırım. "

Cemal Süreya

Back