Okunmaya Değer...

"Beni öyle bir yalana inandır ki, ömrümce sürsün doğruluğu."

Özdemir Asaf

"Oysa ne çok ağladım ben, bir damla yaş dökmeden..."

Özdemir Asaf

"İyi geceler canım derdin. Gecenin iyiliğinden çok, canın olma düşüncesi yeşerir dururdu içimde."

Özdemir Asaf

"Sevmeyi bilmiyorsan kullanma o iki kelimeyi ! "Yani ne sen kirlet ağzını o sözle; ne de o söz ağlasın kimin eline düştüm diye."

Özdemir Asaf

Kíme?
Nasıl?
Günah işledim ki;
Bedduası 'sen' oldun...

Yesım Balıkcı

"Off ! Neyine bağlanır ki insan bu kadar ? Sana bakmayan gözlerine mi, yoksa senin olmayan kalbine mi ? "

Özdemir Asaf

"Sus be yüreğim, ben de biliyorum özlediğimi. Sus da bilmesin özlendiğini."

Özdemir Asaf

"Bir kadının alnı dudaklarından daha değerlidir. Çünkü dudaklarından dökülecek olan 'seni seviyorum' sözü, önceden alnına yazılmıştır..."

Özdemir Asaf

Nicedir kavgalıyım kendimle.
Gözlerim inadına karşı koyuyor sağnak yağmurlara,
Canım yanıyor, ağlamak hiç bu kadar zor olmamıştı...

Cevher Yazıcı

o yüreksize..

"Yanına kadar koştuktan sonra bir adım daha atamayacaksan eğer, oraya kadar sakın koşma. Sana değil, bekleyene yazık olur. "

Özdemir Asaf

Bazı yaralar vardır ki, kapanmış olsalar bile dokununca sızlarlar...

Alıntı

"Off dudağım acıyor" dediğimde 'öpeyim de geçsin' diyen sevgili, 'yüreğim acıyor' dediğimde çekip gitti.. "

Özdemir Asaf

"Aşk ne zaman biter biliyor musun ? Bitti dediğinde yüreğin acımıyorsa."

Charles Bkowski

"Denir ya aşk iki kişilik, yalan! Aşk bile bile delilik. Bir de hayat müşterektir denir. Bu da yalan, çünkü aşk acısı hep tek kişilik."

Cemal Süreya

Birini değiştirebilirim diye değil, ona katlanabilirim
diye onunla yola çıkmak gerekir. . .
O değişmez,
sen uğraştığınla o bunaldığıyla kalır. . .

...

Bazı şeylerin gitmesini izin vermek işte bu nedenle çok önemlidir. Onları serbest bırakmak. Gevşek olanı kesmek. İnsanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz. Hiçbir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini bekleme ya da aşkının anlaşılmasını. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişi olmayı bırak ve şu anda kimsen o ol.

Paulo Coelho - Zahir

"Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık sevdada boğulur..."

Cemal Süreya

Back