Okumakta Olduğunuz Kitap?

Canlarım tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
sevgilerimle...

Salı günü bu kitabı bitirdim. Tavsiye ederim.

"Aynı ırmağa

girdiğimizde

girmeyiz

Biziz

değiliz"

diyen Ephesoslu büyük düşünür Herakleitos'tan günümüze kalmış bütün "Parçalar" Türkçe'de ilk kez manzum biçimleriyle yayımlanıyor. Herakleitos arkasında derin bir düşünce geleneği olmamasına karşın, ateşe, suya, toprağa, güneşe 'çıplak akıl'la bakarak evrenin temel yasalarını yüzlerce yıl önce çözmeye çalıştı...

şimdi de bu kitabı okuyorum.

''Dostoyevski düzeyinde düşünceler.'' Edmond Jaloux Rainer Maria Rilke' nin
(1875 - 1926) ilk kez 1910 yılında iki cilt olarak yayımlanan bu romanı, içe dönük bir günce niteliğindedir. Kitabın baş kişisi, genç aydın Laurids Brigge, aslında Rilke'nin kendisidir. Tek başına ve çoğu kez hasta yaşayan Brigge, Paris'e gider, sefalet, korku, terkedilmişlik, Tanrı'yı arama gibi deneylerden geçer. Çoğu kez geçmişini düşünür. Bir bakıma yitirdiği kişileri gözünün önüne getirerek, yaşadığı akıl almaz olayları belleğinde canlandırarak, çocukluğunu bir kez daha yaşar. Önem verdiği edebiyatçıları ve tarihsel kişileri anar. Duyarlığı aşırı bilenmiştir. En ufak izlenim, bu duyarlığı harekete geçirir. O zaman da, eşsiz bir şiirsel atılımla varoluşa engin ve derin yorumlar getirir. Raslantıyla karşılaştığı bir kişiyi düşsel olarak izler, acılarını duyacak kadar onun kalıbına girer. Bazen en sıradan nesneler acıma duygusunu ve garip düşlerini harekete geçirir. Rilke'nin sayfalarında şiirle, çocuklukla, uykusuzlukla, korkuyla ilgili çok yerinde gözlemlere rastlanır. Ama kitabının ana sorunu ölümdür.

Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır "yazar:ahmet şerif izgören arkadaşımın tavsiyesi üzerine alıp okudum.(sağol arkadaşım:))düşündürürken güldüren kitaplardan..iletişim,başarı ve hayat üzerine..
not:dünyada ilk kez kitap iade garantisi olan bir kitap(beğenmezseniz ,verip ücretinizi geri alıyorsunuz)bunu yapmayacağınızdan emin olabilirsiniz..

Eklentiler

• $kitap.jpg
    3,3 KB · Görüntüleme: 101
bende yılmaz odabaşının kıtabı var aşk bize küstü şiir kıtabı super bır eser.hepınıze tavsıye ederım.

Pazartesi günü bu kitaba başladım.

...Yükseltilmiş sahnede kapağı açık, maun bir tabut duruyordu. Uzun bir sıra oluşturan insanlar, tabutta yatan albay üniformalı Amerikan subayını selamlayıp, içlerinden dua ya da veda ederek, tabutun başından ayrılınca, yanan yürekleriyle gelip salondaki koltuklarda yerlerini alıyorlardı. Herkes etrafa hakim olan ordu düzeninin saygınlığını kutsar gibi sessizce ağlıyordu... Katafalkın üstünde, dört bir yanı rengarenk çiçeklerle donanmış tabutta yatan kişi, bir askerden çok, oraya bir film çekimi için öylece uzanıvermiş bir Hollywood yıldızını andırıyordu. Bu albay üniformalı Amerikan subayı, bir Türk kadınıydı...'

(Arka Kapak)

şu an elimde :Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sunan Kıraç’ın hayatını, evliliğini, kızı İpek’i evlat edinmesini, çalışma anılarını hastalığını ve hayallerini anlattığı 1998 yılında anılarını yazmaya karar veren Suna Kıraç’ın kitabı, eşi İnan Kıraç tarafından notları derletilerek, Rıdvan Akar’ın editörlüğünde 3 Hazian’daki doğum gününe yetiştirildi.
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! GÖZLERİYLE KELİME YAZIYOR: Suna Kıraç 6 yıldır yaşamla bağını sadece gözleriyle kuruyor. Gözleriyle konuşuyor. Konuşmak ya da bir mesaj iletmek istediğinde tam karşısına koyu renklerle yazılmış 29 harften oluşan alfabe konuluyor. Hemşireler tek tek harfleri gösteriyor. Suna Kıraç kirpiklerini kırpıştırdığında ilgili harf yazılıyor. Kelimeler tek tek bulunarak cümle oluşturuluyor.

Bende Naşide Gökbudak' In Miralayin Kizi Süreyyayi Okuyorum Ve Herkese Tavsiye Ederim Çok Güzel Ve Etkileyici Bir Kitap

şu an Paulo Coelho'nun HAC adlı kitabını okuyorum.

Bende Ferarisini satan bilgeyi okuyorum çok güzel bir kitap tavsiye ederim

Canlarım hepinizin tavsiyeleri için teşekkürler.

Ben de şu an;
Felsefenin Temel İlkelerini okuyorum.
Güzel bir kitap tavsiye ederim...

CANIMSIN CHE DAHA ÖNCE BU BAŞLIĞI BEN AÇMIŞTIM VE SAĞOLSUN ARKADAŞLARDAN ÇOK GÜZEL ÖNERİLER ALMIŞTIK İKİ KİTAP KURDU OLARAK BURAYA ŞLİMDİ HANGİSİNİ YAZAYIMKİ AMA EN SON ERMİŞ SÖRFÇÜ VE PATRONU OKUDUM MUHTEŞEM BİR KİTAP ŞİDDETLE ÖNERİYORUM ŞİMDİDE İÇİNDEKİ DEVİ UYANDIRI OKUYCAM İNŞALLAH OKUYUN ARKADAŞLAR BOŞA VAKİT GEÇİRMEK YOK TAMDA KİTAP FUARI VARKEN KAÇIRMAYIN SAKIN KİTAP FİYATLARI BU SENE ÇOK İYİ % 30 %50 İNDİRİMLER VAR KAÇIRMAYIN:teselli:

Osman Aysu - Çöl Akrebi... okumaya çalışıyorum, biraz sıktı beni...
Ama 1 ay önce yine Osman Aysu'nun Osman Hilmi Efendi'nin Laneti diye bi kitabnı okudum ve çok beğendim.. Sürükleyici bi kitap, tavsiye derim...Lanet yazdığına bakmayın, korkulu bişe değil

kitabı bitirdim (paulo coelho-hac)tavsiye ederim arkadaşlar güzel bir kitaptı maneviyatınıza bişeyler katıyor:1yes2:

YAZAROĞAN CÜCELOĞLU
KİTAP:İÇİMİZDEKİ ÇOCUK
çocuğu olan arkadaşlara tavsiye ederim

Arkadaşlar, hayalimdeki romanın yazımına dün başladım. Kısmet olursa yaklaşık 1 yıl sonra size kendi kitabımı tavsiye edeceğim.

ben herzaman kitap okumayi sevmiyorum..
suan okudugum kitap ise Duzceli Mehmet, Halit Ertiugrul'dan

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Şu Çılgın Türkler

Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...

· Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.

· Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.

· Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insanı içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, gönendiren anlatısı.

Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…