Okumakta Olduğunuz Kitap?

Ben de bugün bu kitaba başladım...

O Henry öyküleri hayatın içinden anekdotlar gibidir. Seçtiği hayat dilimleri yüzyılın hemenbaşında New York'ta yaşayan orta sınıfın insan ilişkileridir.

Nora Roberts / Aşkın Resmi

Seth Quinn beş yıllık ayrılıktan sonra, Avrupa'dan ünlü bir ressam olarak evine dönmüştür. Kendisini sevgiyle yetiştirmiş olan (hepsi Quinn ailesi tarafından evlat edinilmiş) üç ağabeyinin yaşadığı koya yerleşmek niyetindedir. Güzel ve özgür ruhlu çiçekçi Druscilla ile karşılaştığında, hayatın kendisine bir ödül verdiği duygusuna kapılan genç adam, sonunda çocukluğunun acıklı gölgesinden kurtulduğuna inanır ve yüreğini dolduran mutlulukla 'Aşkın Resmi'ni yapmaya karar verir. Ancak geçmişi ona şantaj yapmaya başlayacaktır...

Eklentiler

• $dCwCnn.jpg
    24,8 KB · Görüntüleme: 108
jovi .!.:
ben ferrarisini satan bilgeyi okuyorum.
bende su anda bu kitabi okuyorum acikcasi da vinci sifresinden sonra pek acmadi..ayrica kitapta ki ogretilerin cogu bizim dinimizde olan seyler..himalayalarin tepesine cikmadan Kuran'i bir okusaymis bu bilge..kitapta ki cumle soyle "doganin yapisi geregi bir kapi kapanir bir kapi acilir"tabi onlar herseyin kendi kendine olustugunu saniyorlar ya ondan sebep..kitabi bitirmeden bu kadar yorum yapmak dogru mu?onuda kitabi bitirince soylerim:biggrin:

1sen canım yorumun çok doğru, ben o kitabı okudum. açıkçası güzel bir kitap ama o kadar ses getirmesine rağmen çok müthiş bir kitap olmadığını düşünüyorum. yine de kitabı bitirince yorumunu kitap eleştirisi bölümüne yaparsan memnun olurum.
sevgilerimle...

şu an yalnız kadınlar sokağını okumaya başladım

zülfü livanelinin mutluluk adlı eserini tavsiye ederim sanırım filme de çekiliyomuş
ayrıca ahmet ümit 'in beyoğlu rapsodisi süper bir kitap başladığınızda başından kalkamayacaksınız.

onetimes .!.:
en kısa zamanda alıp okuycam çok güzele benziyor deryağmur sattın kitabı bana iyi reklam yapmışsın valla :laugh:

cumartesi aldım.. başladım bide.. biraz zor buldum ama güzel bi kitap şuan okuyorum bitince ayrıntıları anlatırım..

Ben bu aralar biraz geç oldu ama FERRARİSİNİ SATAN BİLGE'yi okuyorum
Ufkumu inanılmaz açtı,hayatta mutlu olmak için neler yapılabileceğini gösteren yoldaşım oldu.

Büyük gazeteci Emin çölaşan'ın Şu Benim gazetecilik ( Yaşadıklarım) isimli kitabını okudum.Emin çölaşan benim en beğendiğim gazetecilerden birisidir. Kalemi oldukça güçlü,dürüst,doğru bildiği tüm gerçeklerin arkasında olan ve sayamadığım bir çok iyi özeliğe sahip bir gazeteci.
Gazetecelik hayatı boyunca başına gelen insancıl olayları aktarmış.
Yaşadığı mutluklukları,üzüntüleri,sevinçleri,ölümleri,şaşkınları öyle güzel şekilde anlatmışki bir solukta okuyacaksınız. Ben kesinlikle okumanız konusunda tavsiye ediyorum.

Ben yokken amma çok kitap okumuşsunuz,sizlerle gurur duydum .kk.nın öylesine bir site olmadığı zaten bellide birde ben söyleyeyim dedim.
ben yokken(kiii... pc.bozuktu ,değiştirdim.) Cahit Ülkü ---SON HAZARYALI
Cahit Ülkü----PARGALI İBRAHİM PAŞA
Cahit Ülkü --RÜSTEM PAŞA bu kitapları birde ..
IRWIN YALOM---DİVAN
bu kitapları okuyabildim tavsiye ederim.
adını anımsayamadım fakat bir arkadaş TURGENYEV BABALAR VE OĞULLARI nı okuyormuş,bence hayatındaki en güzel şeyi yapıyor.çok çok çokkkk... seviyorum kitapı ŞİDDETLE tavsiye ederim..
benden şimdilik bu kadar,sevgiler..:rolleyes2:

1969 yılında, henüz 26 yaşındayken, ABD'nin Yale Üniversitesi'nde dünyanın en genç profesörü... İki kere Nobel'e aday gösterilmiş ilk Türk... Kimyaya matematiği sokmuş, moleküler biyolojinin kurucularından, fizik, astrofizik, nükleer fizik gibi bilimin çeşitli dallarında bir "harika çocuk"... Tübitak, Odtü ve Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşlarında yer almış, Türkiye'de bilimin gelişmesi için mücadele vermiş bir kişi... Ve ülkesinin sorunlarına kafa yormuş, bu uğurda tüm gücüyle savaşmış bir aydın.
benim yorumum:
her türk kadınım bu kitabı okumasını ve evlatlarını bu şuurda yetiştire bilmesini dilerim..

Eklentiler

• $sinanoğlu.jpg
    16,7 KB · Görüntüleme: 141
ben "Küçük Kadınlar "klasiğini okuyorum..Uzun yıllardır hep okumak istedim..Ama olmadı..geçenlerde kızdım kendime ve hemen Polyanna ve Küçük Kadınlar ı aldım. Polyanna yı bitirdim (çok ama çok zevk aldım) şimdi de Küçük Kadınlar ı okuyorum..
Hoş :)

canlarım tavsiyeleriniz için teşekkürler...
bal canım kitap anketlerini romance yapıyordu.
onun için ben sana pek yardımcı olamayacağım.

şimdi Thomas More'nin Ütopyasının okuyorum. lise yıllarındayken okumuştum. şimdi tekrar okuyorum. o yıllarada pek detaylı okuyamamıştım.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

TARİHÇİ

GERÇEĞE HAZIRLIKLI OLUN: DRAKULA'NIN KÖTÜLÜKLERİ HÂLÂ SÜRÜYOR OLABİLİR...
Genç bir kadın, babasının kütüphanesini karıştırırken yaprakları sararmış mektuplar ile eski bir kitap bulur. Kitabın gizemi ve mektupların içerdiği bilgi genç kadını tarihin derinliklerinde, tasavvur bile edemeyeceği bir yolculuğa çıkarır: Babasının geçmişinde gömülü olan sırlara, annesinin gizemli kaderine ve onların tarihin karanlık sayfalarında gizli kalmış, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına... Kazıklı Voyvoda... Drakula...
Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasında bir bağ olabilir mi? Drakula mitinin gerçekten var olma ve nesilden nesle geçerek günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı? Bu soruların yanıtları, Tarihçi'nin kahramanlarının manastırlardan tozlu arşivlere, İstanbul'dan Doğu Avrupa'ya kadar uzanan araştırmaları sonucu ortaya çıkacak.
Bir kadınsa sonuca tüm tarihçilerden daha fazla yaklaşacak ve Kazıklı Voyvoda - Drakula'nın tarihi güçlerini saklayıp korumak adına her şeyi göze alan düşmanların nefesini ensesinde hissederek; gizli metinleri, ortaçağdan kalan kumaşlara işlenmiş şifreleri, anlamsız gibi görünen işaretleri çözüp hem kendi geçmişinin sır perdesini aralayacak hem de şeytanın ta kendisiyle yüzleşecektir.
Heyecanın ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğin ve fantazinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen Tarihçi'yle Elizabeth Kostova, Don Kişot'la başlayan 'roman' geleneğini sürdürüyor.

Bunu yeni bitirdim çok güzel bir kitaptı.Şu anda da bu kitapa başladım;

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Michael Baigent, Richard Leigh ve Henry Lincoln'ün birlikte yürüttükleri, yıllar süren, zaman zaman anlaşılmazlığa sürüklendikleri bir inceleme Savaşçı Keşişler Tarikatı ve Tapınak Şövalyeleri.

Araştırmacıların, serüvenin başlangıcında küçücük bir nokta olan bilgileri sonrasında yüzlerine kapanan kapılar, saklanan kitaplar, konuşmayan rahiplerr, anlaşılmazlık yumağı ve çeşitli dokümanlarla tüm bir Avrupa ve Hıristiyanlık tarihini kapsayan bir çalışmaya dönüşüyor.

Hıristayan dünyasının en bilinen ve gizemli efsanelerinden Kutsal Kase ve Tapınak Şövalyeleri'nin peşine düşerek yaptıkları yolculuğun sonlarına doğru Ortaçağ'ın görünmeyen yüzü yavaş yavaş beliriyor gözlerimizin önünde: Rennes Şatosu, Sion tarikatı, çağlarına ve günümüze damgalarını vuran yazarlar, ressamlar... Haçlı seferleri, Vatikan'ın Hıristiyanlığı ile uzlaşılmaz sorunlar yaşayan batıni topluluklar, sapkın inanışlar, savaşlar, birbirine kilitli ilişkiler... Hz. İsa'nın yaşamı, çarmıh ve İnciller... Kutsal soy Merovenj Hanedanı ve gizemi hala anlaşılamamış Kutsal Kase...

Alternatif bir bakış açısı... Zaman zaman marjinalliğe sürüklenen yargılar, cevap isteyen sorular ve insanın zekasını zorlayan bir yolculuk Savaşçı Keşişler Tarikatı ve Tapınak Şövalyeleri.

İnternet medyasının en çok okunan yazarlarından, yeni neslin en kıvrak, en duygulu kalemlerinden biri olarak nitelendirilen genç yazar Volkan Akay'ın 'Bir sonraki zor gelmeye başladı artık...' adlı ilk kitabı Babil yayınlarından tarafından çıkarılmış.

Akay'ın kitabından alıntılar.....
"Her şey bitip, herkes unutup, unutulmaya başlayınca ararım seni... Aramazsam üzülme, dönmezsem telaşlanma, say ki adam zevkten dört köşe, ondan dönmüyor..... seni aramayınca hazzım ikiye katlanıyor. Hem sen acı çekiyorsun, hem ben... Hamurunda var aşkın, sevdiğini şefkatle göğsüne bastırırken kırmak...." :eyes:

"Gerçek şu ki; ucunda ateşler içinde yanmak, kör kuyularda hapsolmak, geceleri uyumamak, ara sıra ağlamak, alay konusu olmak, yanlış tanımakta olsa, karşılıksız sevdiklerin için yaptıkların, -bazen öyle görünse de - hiç pişman etmez seni. ÇÜNKÜ GERÇEK SEVGİ KARŞILIKSIZ OLANDIR....." :yes:

"Bazen düştüğün yerden kalkmak istemezsin, bir sonrakini sırtlayamam endişesiyle… Hayata dair en tehlikeli kavrayıştır aslında, yaşamın tekrarlardan ibaret olduğu düşüncesi… Cesaret ister…
‘Bir sonraki zor gelmeye başladı artık…Her defasında başa dönmek çıldırtan bir döngü.
Çoğu zaman yerleri bile değişmemiş kelimelerle aynı cümleleri söylemek... Aynı cümlelerle farklı başlangıçlar yapmaya çalışmak ve bir öncekinden daha fazla bir şey beklemek. Tabii yanılmak...……………….
Kafanın içinde seni bulamayacaklarını düşündüğün bir kuytuya sığınmak. Sık sık yaptığın bu kaçışlar yüzünden el değmemiş, saf, istediğin huzuru, ferahlığı, mutluluğu, dinginliği verecek bir kuytu bulmakta zorlanmak. Aranırken sürekli eskilerle karşılaşmak. Hepsini birden düşününce, yatakta dizleri karna çekip, yorganı, dışarıda hiç açık yerin kalmayacak şekilde geçici, kısa süreli bir kefen giyer gibi sermek üstüne ve içinde büzüştükçe büzüşmek. Hüzünlü bir şarkı dinleyemeyecek kadar acılı hissetmek kendini. Yavaş yavaş kendine acımaya başlamak. Kendine acıdıkça küçülmek. Küçüldükçe devasa geceden korkmak. Başlangıçları olanlar içindir geceden korkmak." :çok üzgünüm:

Kısaca; kitap okuyucuyu boğmuyor, üslup güzel, hikayeler güzel diyor. BOL BOL okunmasını diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…