Okumakta Olduğunuz Kitap?

Bugün canım ablacığımın bana doğum günü hediyesi olarak verdiği kitaba başlıyorum... Zadie Smith'in "İMZA TOPLAYAN ADAM"...

canım önerin için teşekkürler.
sevgilerimle...

canım paylaşımın için teşekkürler.
sevgilerimle...

Bugün bu kitaba başladıyorum.

Eki Görüntüle 101
1920 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Norveçli yazar Knut Hamsun (1859-1952); İskandinav yazınında ekmeğin ve toprağın gücünü en özgün biçimde işlemiş, bu akımın en önemli öncüsü olmuştur. Hamsun, 1890'da yayımlanan 'Açlık' romanında genç bir aydının para sıkıntısı ve çektiği açlığa karşın gururundan ödün vermeyerek her çeşit yardımı geri çevirmesini ve bunun sonucunda bedensel ve ruhsal yıkıma uğramasını anlatır.
Hamsun'un kendinden sonraki yazarlar kuşağını da derinden etkileyen ünlü romanı 'Açık'ı Esat Nermi'nin Türkçesiyle okurlarımıza sunuyoruz.

kokoloji adlı kitabı okuyorum.

Psikoloji profesörü Isamu Saito ve Tadahiko Nagao tarafından geliştirilen, temel psikolojik gerçeklere dayanarak hazırlanmış bir tür kendini keşfetme oyunu olarak tanıtılıyor.

Japonya' da 4 milyon satılmış ve 15 ülkede yayınlanmış şimdi Türkiyede :)
Bence çok hoş... psikoloji kitapları meraklılarına duyurulur.

Ben de bu kitaba başladım.Tatildeyim çok fazla okuyamıyorum,daha başlarındayım ama konusu itibari ile çok güzel bir kitap.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Aramızdaki deniz değil,
Aramızdaki uçurum değil,
Aramızdaki zaman değil,
Aramızdaki - yalnızca ikimiziz
Ne renkler, ne zıtlıklar, birbirinden farklı kültürler, ama birbirlerine dokunmuyorlar. Bir yanda çarşaflarının içinden yalnız gözleri gözüken Arap kadınları ve ciddi yüzlü, geniş kuşaklı uzun elbiseleri, kefiyeleriyle erkekler ya da basit giyimleri ve sepetleriyle köylüler, öbür tarafta sakladığından daha fazla şeyi gösteren kıyafetleriyle başı açık kadınlar."
Açık kalpler ne zaman kapanmış, aydınlık yüzler ne zaman sönmüştü?
Bu gerçek romanın merkezinde, genç yaşlarının en verimli çağında Nuri ve Yasmin'in, iç dünyalarındaki engellerle ve aralarındaki uçurumla başa çıkmaya çalışan bir erkek ve bir kadının, dokunaklı aşk öyküsü var. Roman birbirine zıt kültürlerin arasında gidip gelerek birbirlerini tanıyan değişik ve renkli karakterleri acıyla ve keyifle gün ışığına çıkarıyor.(ARKA KAPAK)

canım paylaşımın için teşekkürler.

tolstoy'un gizlenen bi kitabı var ona başladım bugun

[Yazar : TURGUT ÖZAKMAN Baskı Yılı : 2005 Yayın Evi : BİLGİ YAYINEVİ Sayfa : 752

1948 yılında on arkadaşıyla on gün boyunca, Polatlı''dan Dumlupınar''a kadar yayan yürüyen Turgut Özakman, Milli Mücadelenin romanını yazmaya o gün karar vermiş. Şu Çılgın Türkler 57 yıllık bir araştırmanın ürünüdür.Şu Çılgın Türkler, dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanıdır.Cumhuriyetimize karşı yapılan saldırıların en yoğun olduğu şu günlerde, cumhuriyetin kılık değiştire değiştire gelen emperyalizme rağmen nasıl kazanıldığının eşsiz öyküsü.

ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR..

Ahmet Ümit i bitirdim şimdi de Atlantis e başladım.

Bir zamanlar dünyanın büyük bir kısmını yöneten muhteşem bir imparatorluk vardı... İmparatorluk hanedanı, denize hâkim, daha önce eşi benzeri görülmemiş labirentlerle örülü, muazzam bir kalede yaşıyordu...
Bir gün, Deniz Tanrısı Poseidon’a meydan okuyunca, kale tek bir tufanla dalgalar tarafından yutuldu ve halkını bir daha gören olmadı...
Yüzyıllardır Atlantis efsanesiyle büyüyen insanlar, bu ünlü adayı araştırmaktan vazgeçmediler.
İleri bir medeniyete sahip olan halkı, büyük bir uyum ve zenginlik içinde yaşamıştır.
Bu mükemmel toplum, birdenbire tarihin bir yerlerinde ardında hiçbir iz bırakmadan tüm gizemiyle sulara gömülmüştür.
Sonunda bir gün, bir deniz arkeoloğu olan Jack Howard’a şans güler ve artık tarihin en büyük gizemini çözmek onun elindedir...
Hâlâ büyük bir sır olarak saklı duran Atlantis efsanesine ışık tutan; kimi yerde macera ve gerilim, kimi yerde ise bir tarih dersi niteliği taşıyan bu romanı bir solukta okuyacaksınız.
Atlantis, yeni kuşağın Da Vinci Şifresi’dir, ama bu kez gerçek bir öykü ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

şimdide Jack Landon'un Ademden önce kitabına başlıyacağım.

Bir bilezik, 16 şans takısı…
Büyü Gibi, 19. Yüzyılda, Kızılderili bir kadının bir bileziği lanetlemesiyle başlıyor. Bilezik, 16 öykü boyunca zaman ve mekân değiştirerek sahip olduğu herkese lanetini bulaştırıyor, her bir öyküde bir başka uğursuzluğa, yıkıma, ölüme, hattâ cinayete sebep oluyor.
15 yazarın, bileziği bırakıldığı yerden alıp başka bir yere taşımasıyla, uğursuzluk, zaman ve mekanlar arasında bir yolculuğa çıkıp, kendini kâh Amerika’da bir dağ başında sefil bir adamın avucunda, kâh Londra’da sapık dürtüleri olan bir öğretmenin bileğinde buluyor.
Her bir öykü bir başka insani zaaf, her bir öykü bir başka günah. Hepsi bilezik ve her biri bir arzuyu simgeleyen takıları ile bütünleşip, tek bir kitaba doluşuyor. 16 ayrı hikayede, 15 ayrı yazarın kaleminden aslen uğur getirmesi gereken bir bileziğin laneti, okura akıl almaz bir masal anlatıyor.
“En sevdiğim polisiye yazarlarını böyle derin, böyle yoğun bir derlemede
bir arada görmek heyecan verici; her bir öykü kendi başına çok güçlüyken toplamda okuyucuya verdikleri haz bambaşka.
Çok özgün ve insanı kıskıvrak yakalıyor.”

şuan italyanca aşk başkadırı okuyorum.

bundan öncede aynı yazarın (Maeve binchy) aşk mutfakta pişeri okumuştum.

veee bundan sonraki kitap sırada bekliyor. kızıl nehirler.

Konu başliğınız harika teşekkürler ben şu an ( Tibetin gençlik pınarı) adlı kitabı okuyorum tavsiye ederim.Yazarı Peter Kelder

canlarım hepinizin de paylaşımları çok güzel.
ben de sizlerden böylelikle bilgi alıyorum.
sevgilerimle...

ben biraz geriden takip ediyorum gündemi
REGİNE DEFORGES'İN mavi bisiklet adlı romanını bitidim
bu gece EMİLE ZOLA nın meşhur NANA adlı romanına başlıyacağım

mavi bisiklet ismi çok hoşuma gitti benim..nasıl bir roman biraz anlatır mısın emcan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…