- 16 Haziran 2011
- 14.562
- 59.291
Herkes okumak zorunda değil. Kasiyerlik yaparken kafanızı bir kasaya bir o “sertifika” nıza vurursunuz artık :)
Daha vizeler finaller baslamamistir belki deDün gece hamilelik ihtimalinden endişeleniyordunuz ; sabah okulu bırakmaya karar veriyorsunuz.
Üniversitelerin akademik takvimlerinde tarih farklılıkları olsa da ; dersler başlayalı henüz 1,5 ay oldu. Okulu bırakmaya karar vermek için çok erken.
Kusura bakmayın ama sizi şehir dışına yollamayip bu üniversiteye yollayan baba eve para getirmedin diye laf edemez.Şehir dışına yollamadı maalesef babam, kendi sehrimde tutmuyordu öğretmenlik ve tercümanlık
Bizzat kendi lisedeki Türkçe öğretmenim bizim okulumuzdan ayrildiktan sonra işsiz kalıp a101e girmişti. Sanırım sizin yaşınız büyük olmasına rağmen bu tarz durumlardan bihabersiniz. Etraf şu an diplomalı işsiz dolu. Bu siteden biraz çıkın iki haber okuyun olmadıValla kuzum senin kimlik 19 ama aklın 14 te kalmış, uçuyosun havalarda etraftan toplama bilgilerle. Sen şimdilik okulu bırakma da ne araştırırsan araştır kenardan
Evet devlet üniversiteleri tutuyor. Annem de çok kızıyor babamın bu şekilde konuşmalarına. Benimde sadece hevesim kırılıyorKusura bakmayın ama sizi şehir dışına yollamayip bu üniversiteye yollayan baba eve para getirmedin diye laf edemez.
Bir anne baba evladını okutmak meslek sahibi yapmakla yükümlüdür.
Şehir dışında belki de devlet üniversitesi tutacaktı ama babanız bunu tercih etmemiş.
O zaman hiç kendinizi yük gibi hissetmeye gerek yok.
Dondurmak iyi bir fikir değil okuldan iyice koparsiniz.
Daha okul başlayalı çok olmadı notlar kötü gelmiş olabilir ama toparlarsiniz.
Kendinizi derslere verin.
Sınıfta çalışan iyi not tutan insanlarla arkadaşlık edin kütüphaneye gidip ders çalışın.
Kötü etkileyen ilişkiniz varsa esas onu birakin okulu değil.
Mezun olunca işsiz kalmazsınız en kötü bir dil kursunda vs iş bulursunuz.
Çok yapmak istiyorsanız yaz tatilinde bile gidip sertifika alabilirsiniz ayrıca.
Ama okulu bırakmayın.
Bölüm güzel en azından ingilizce öğrenmiş olacaksın. Güzellik salonu açarsan da yabancılar da seni tercih edecek o şekilde düşün ve okulunu bitir.Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
İngiliz dili edebiyatı okuyor nesi geçersiz meslekmiş? Felsefe okumuyor sosyoloji okumuyor ki onların bile hakkını verenleri çok başarılı oluyor.Bence deneyebilirsiniz bu şekilde. Ancak sizin diğer sorununuz bence bölümünüzün hayallerinize ve ileride bir meslek kazandırmasına uygun olmaması. Aileniz yardımcı olmaya çalışmış ancak okuduğunuz bölümüne verilen para bence de gereksiz. Bitirince ne olacaksınız? Bu ekonomide özel okul ücretleri malum. Bence de sertifika yerine ilgi alanınız olan özel bir kursa veya eğitime katilsaniz daha uygun olabilir.
Dil alanı için 23.000 düşük bir sıralama. Diğer alanlara göre dil sınavına girenlerin sayısı daha az çünkü. Normalde çalışıp bitirmen gerekir bölümü elbette, çünkü mesleğin ne olursa olsun, mezun olduğun bölümle alakalı bir iş yapmasan bile üniversite mezunu olmak sana pek çok artı sağlar. Daha doğrusu lise mezunu olmak çok fazla eksi verir.Vallahi ders çalışmaktan kaçmak değil çünkü ben üniversite sınavıma tek basima hazırlandım okulu son sene dondurup eve kapanıp çalıştım her ne kadar beni tatmin etmese de 23.000e girdim
Konu elin adamı seni beğensin diye değil . Daha küçüksün ve anlamıyorsun.Kusura bakmayın elin adamı beni beğensin diye meslek seçimi yapamam. Eğer bu şekilde mantıksız oluyorsam da hasıyım mantiksizin
Bende öyle düşünüyordum. Bu yüzden sırf yanlarindan uzaklasayim gerisi önemli değil diye yazdım bir şeyler ve çok pişmanım geçici bir süreç olabilir dikkat et. önceden nasıl hayallerin vardı hepsini düşünMerhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Daha vizeler finaller baslamamistir belki de
Yük olmak istemiyorsanız sizde bir çok öğrenci gibi parttaym çalışa bilirsiniz..Okumak isteyen her türlü şartta okur ben de guzellik uzmanıyım hiç heves edip geleceginle oynamaAsla bir erkek uğruna böyle bir şey yapmam tabi ki. Babam bir iki kez laf yaptı, bu eve hiç para getirdin mi gibisinden. Oysa ki özel ders verip harcligimi cikarmistim. Notlarım da düşük gelmeye başlayınca kalacağımdan ve sınıf tekrarı yapıp fazla para verileceğinden korkmaya basladim
Bizzat kendi lisedeki Türkçe öğretmenim bizim okulumuzdan ayrildiktan sonra işsiz kalıp a101e girmişti. Sanırım sizin yaşınız büyük olmasına rağmen bu tarz durumlardan bihabersiniz. Etraf şu an diplomalı işsiz dolu. Bu siteden biraz çıkın iki haber okuyun olmadı