Okumak istemedigime karar verdim

Bu şekilde 6 seneye çıkıyor okul surem. Bir yanım beni durtukluyor o 6 senede çalışıp kenara para koyup yurtdışına kaçarsın diye.

O is oyle kolay degil, yurtdisi da vasifsiz iscileri kollarini acmis beklemiyor 😄 Zaten emin ol ki profesyonel olmadan vasifsiz isci gocmen statusunde yurtdisinda yasamak istemezsin. Kir dizini okulunu bitir ablacim o surede de sertifikani da al, part time olarak da calis, sonra hayatini yonlendirirsin.

P.S. Doktora icin yurtdisina ciktim, hala profesyonel calisan olarak yurtdisinda calisiyorum. Olaya hakimim.

Kasiyerlik ve market örneği forumda son dönemde sıklıkla kullanılıyor. Ancak kasiyerlik sanıldığı gibi vasıfsız insan işi değildir.

Okul , meslek ve iş hayatına dair örnek verirken başka meslek gruplarını aşağılamadan da örnek verilebilir.
Her şeye duyar kasmayın yahu, aynen doktora yapılır genelde kasiyer olmak için.

Dil bilmeden bu ülkede birşey yapılmaz.gerci hicbir ülkede birşey yapılmaz.ben sizin yerinizde olsam okulumu bitiririm ve anadil seviyesinde ingilizceyi öğrenirim.Hatta başka bir dil daha öğrenirdim.kismet olurda işe başlarsam ilk işim kızımı ingilizce kursuna yazdırmak olacak.

Daha dün bir bugün iki. Okullar yeni başladı,ne çabuk pes ettiniz? Güzellik uzmanlığı her zaman olunabilir, af buyurun kıçını silemeyen kaş kirpik yapıyor artık,ne anlamı var? Siz okuyun,ingilizceniz de varken daha iyi yaparsınız güzellik uzmanlığını. Onun için okul bırakmanıza gerek yok ki.

İngiliz dili edebiyatı okuyor nesi geçersiz meslekmiş? Felsefe okumuyor sosyoloji okumuyor ki onların bile hakkını verenleri çok başarılı oluyor.
İngiliz dili ve edebiyatı okumuş olmak bir meslek mi? İngilizce öğretmenliği okumadan, formasyon almadan direkt İngilizce biliyor diye öğretmen olunuyor mu öyle? Diğer işlere gelince o alanları zaten okuyanlar var oncelikle lisansı o bölümde olmayan bir insan sadece İngilizce biliyor diye seçilmesi anlamsız. 20 sene önce de böyle yapıldı saçma sapan herkesi İngilizce bölümlere yonlendirdiler yurt dışına gidiş çok kolay diye o kişilerin hepsi kaldı öyle mühendisler, IT ler gidiyor yurt dışına. İnsanlar iki üç dil biliyor artık Ingilizcede iyi olmak yeterli değil ve eskide kaldı, geçiniz bu kafaları. Sizi bilmiyorum belki 10 sene önce siz de bunu seçtiniz ama sizinle 15 sene sonrası bir mi? Bir zahmet çağı yakalayarak yorum yapın artık insanlara.

Kız kuaför olmak istemiyorki yav güzellik uzmanı (estetisyen) olmak istiyor.
kariyerini olduğu bölgenin en klas yerinde yapmaya başlarsa gayette hitap edeceği insanlar da otomatikmen değişir.

Benim gittiğim merkezin sahibi kız 24 yaşında ve tek başına çalışıyor küçük bir kliniği var ve çevresinde hep doktorlar,eczacılar vs var.

Eski müşterilerimden biri ani sektör değişikliğiyle bu işin en iyi akademilerinden birinde eğitim alıp klinik açtı yanına doktor aldı plastik cerrah çokta ünlü bir lokasyondalar.Hitap ettiği insanlar ve çevreside haliyle böyle dahada gelişti.

Yani meslek grubunda en iyisi en kötüsü olmakta vizyon ve misyonla alakalı…

Okumasına asla karşı değilim ama ona sürekli okulla alakalı laf sokan ebeveyn mezun olup alakalı iş bulamadığında da o lafların bilmem kaç katı laflar sokacak
Benim gittiğim güzel merkezinde uğruna gittiğim makinenin fiyatı 200 000 dolardı. Uzun süre devam ettiğim için arkadaş gibi olduk. Yanında çalışanların aldığı ücret asgari, kıdemli isen bir tık üstü. Herkeste güzellik merkezi açacak para yok. İnsanların bu kıza tepkisinin sebebi bu.

Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Ailenize yük olmak istemiyorsanız part time bir iş bulup hem çalışın hem okuyun.

İngiliz dili ve edebiyatı okumuş olmak bir meslek mi? İngilizce öğretmenliği okumadan, formasyon almadan direkt İngilizce biliyor diye öğretmen olunuyor mu öyle? Diğer işlere gelince o alanları zaten okuyanlar var oncelikle lisansı o bölümde olmayan bir insan sadece İngilizce biliyor diye seçilmesi anlamsız. 20 sene önce de böyle yapıldı saçma sapan herkesi İngilizce bölümlere yonlendirdiler yurt dışına gidiş çok kolay diye o kişilerin hepsi kaldı öyle mühendisler, IT ler gidiyor yurt dışına. İnsanlar iki üç dil biliyor artık Ingilizcede iyi olmak yeterli değil ve eskide kaldı, geçiniz bu kafaları. Sizi bilmiyorum belki 10 sene önce siz de bunu seçtiniz ama sizinle 15 sene sonrası bir mi? Bir zahmet çağı yakalayarak yorum yapın artık insanlara.
İngilizce öğretmenliği mezunu direk kpsss ile atanır. İngiliz Dili ve edebiyatı mezunu formasyon eğitimi alınca yine kpss ile atanır. Çağın durumu bu. Sadece İngilizce bilmek değil İngiliz Dili ve edb bölümü. Diğer bölümlerin İngilizce öğretmenliği yapmak ile ilgili kamuda böyle bir hakkı yok. İkisi de dil sınavından geçer Bir zahmet doğru bilgilerle yorum yapın insanlara

İngilizce öğretmenliği mezunu direk kpsss ile atanır. İngiliz Dili ve edebiyatı mezunu formasyon eğitimi alınca yine kpss ile atanır. Çağın durumu bu. Sadece İngilizce bilmek değil İngiliz Dili ve edb bölümü. Diğer bölümlerin İngilizce öğretmenliği yapmak ile ilgili kamuda böyle bir hakkı yok. İkisi de dil sınavından geçer Bir zahmet doğru bilgilerle yorum yapın insanlara
Kpss ile atanmak da gerçekten çok kolay haklısınız.. daha fazla yorumum yok sizlere. Ben sanki bölümü küçümsedim sadece. Daha konuları kaçırıyorsunuz. Bu kız en başından bu bölümü sevmemiş bir de üstüne ailesi para okuyor. O da bunun farkında ve direkt para kazandıran başka bir eğitim mi alsam diyor. Ben de bunu doğru buluyorum. Çünkü benim nazarımda bu bölüm para vererek okunmaz. Hadi kişi isteyerek okuyorsa okuyabilir bir de böyle istemeden ve üstüne para vererek okumaya değer bir meslek değil. Daha şimdiden kendisine uygun olmadığını düşünen birisi kpss çalışıp atanacak öyle mi? Asıl sizler kafayı kuma gömüp konudan uzaklaşıp yorum yapıyorsunuz. Bir zahmet konu sahibi düşünün sanki bölüm sizin gibi davranacağınıza.

Yalnız çalıştığı yer neresi olursa olsun, o Türkçe öğretmeninizin edindiği bilgiler onunla kalacak; hayata bakış açısı ve kendini ifade ediş şekli aldığı eğitime göre olacak.
Tatlım bak. Yaptığın yorumlardan konuya hakim olmadığın çok belli. Sen sakın okulu bırakma çünkü bu Alt bilgiler ile bırakırsan kesinlikle ileride pişman olacaksın. O öğretmen sonrasında A101 e girmişse kadrolu değil, ücretli öğretmendir. Ücretli öğretmenler 1/3 maaşa üstelik yarım sigorta ile çalışır. Bırakıp A101de Çalışması çok normal Çinli Anlaşmaları okul bitince biter. Bu konu çok uzar detaya girersek ama senin bölümde atamalar iyi. Sen kamuda çalışabilir ya da kolej ya da dil okullarında iş bulabilirsin çok rahatlıkla

Kpss ile atanmak da gerçekten çok kolay haklısınız.. daha fazla yorumum yok sizlere. Ben sanki bölümü küçümsedim sadece. Daha konuları kaçırıyorsunuz. Bu kız en başından bu bölümü sevmemiş bir de üstüne ailesi para okuyor. O da bunun farkında ve direkt para kazandıran başka bir eğitim mi alsam diyor. Ben de bunu doğru buluyorum. Çünkü benim nazarımda bu bölüm para vererek okunmaz. Hadi kişi isteyerek okuyorsa okuyabilir bir de böyle istemeden ve üstüne para vererek okumaya değer bir meslek değil. Daha şimdiden kendisine uygun olmadığını düşünen birisi kpss çalışıp atanacak öyle mi? Asıl sizler kafayı kuma gömüp konudan uzaklaşıp yorum yapıyorsunuz. Bir zahmet konu sahibi düşünün sanki bölüm sizin gibi davranacağınıza.
Kız daha 19 yaşında ve aklı açık söyleyeceğim gerçeklerden uzak şu an. Bilgileri bile doğru değil. Ve evet kpss ile İngilizce öğretmeni olarak atanmak diğer bölümlerden çok daha kolay. En kolay 2 bölümden biri Kendi bölümüm tabi ki alımlarını, ayrıntılarını biliyorum. Atamalarını biliyorum. 19 yaşında, sırf ders çalışmaktan yorulduğu ve biraz da babasına kırıldığı için daha 2 ay içinde karar aşamasına gelmiş bir insana söyleyeceğiniz şeyler Türkiye şartlarında bunlar mı?! Üstelik gerçek anlamda bir bilginiz bilr yok konu ile ilgili

Kız daha 19 yaşında ve aklı açık söyleyeceğim gerçeklerden uzak şu an. Bilgileri bile doğru değil. Ve evet kpss ile İngilizce öğretmeni olarak atanmak diğer bölümlerden çok daha kolay. En kolay 2 bölümden biri Kendi bölümüm tabi ki alımlarını, ayrıntılarını biliyorum. Atamalarını biliyorum. 19 yaşında, sırf ders çalışmaktan yorulduğu ve biraz da babasına kırıldığı için daha 2 ay içinde karar aşamasına gelmiş bir insana söyleyeceğiniz şeyler Türkiye şartlarında bunlar mı?! Üstelik gerçek anlamda bir bilginiz bilr yok konu ile ilgili
Evet yorumum bunlar. Çünkü siz de Türkiye şartlarını kaçırıyorsunuz. Ailesi para ödüyor bu şartlarda ve kız sizin gibi yapmayıp 4 sene sonra ben bu bölümü hiç yapmayacağım derse 4 senenin okul parasını ailesine siz mi vereceksiniz? Bazen yol yakından dönmek gerekir aynı bolumdesiniz diye gereksiz empati yapmanıza gerek yok. Belli ki bu kız sadece ders çalışmak istemediği için düşünmüyor belli ki bölüm kendisine uygun olmadığı için de bunu düşünüyor. İnsanların sevmediği meslekte ilerlemesi mümkün değildir, siz sevip çalışıp atanmış olabilirsiniz ama bu herkesin yapacağı anlamına gelmiyor. Ben direkt okulu bırak demiyorum zaten ama bence de döndürüp bir sene kendisini tanıması ve yoluna o şekilde devam etmesi hem kendisi hem de ailesinin bütçesi için en mantıklısı. Aksi takdirde 19 yaşında bile isteye buna devam eder ve ben pişman oldum derse ailesi 25 yaşında da arkasında olacak mı sanıyorsunuz?

Üstelik formasyon eğitimi sallantıda. Muhtemelen bu sene son kez verecekler bir süre tekrar açılmayacak. Öğretmen olmak için bölüm tercih edenler bunu da göz önünde bulundurmalı.

Ailenizin nasılsa durumu iyiymiş. Hayaliniz neyse onun peşinden gidin. İstemediği yerde insan mutsuz oluyor. Bunu herkesin gıpta ettiği okul bölüm bitiren biri olarak söylüyorum. Her şey diploma değil.

Gayet tanıdıklarım var o bölümü bitirmiş. Çok kariyerli yerlerdeler. Diğer işi öğrenmek de ne var? Ücret almayayım işlere yardım edeyim desem 2 ayda güzellik merkezinde öğrenir gelirim .kiracıma gitsem o bile öğretir.doğru çağı yakalamak kirpik kaş yapmak ing öğrenmek değil 😅😃

Gayet tanıdıklarım var o bölümü bitirmiş. Çok kariyerli yerlerdeler. Diğer işi öğrenmek de ne var? Ücret almayayım işlere yardım edeyim desem 2 ayda güzellik merkezinde öğrenir gelirim .kiracıma gitsem o bile öğretir.doğru çağı yakalamak kirpik kaş yapmak ing öğrenmek değil 😅😃
Sevgili konu sahibi, sen bosver bence buradan fikir alma. Ailen de seni dinlememiş direkt bir bölüm dayatmis İngilizce seviyorsun diye sanki o mesleği yapmak da istiyormussun gibi iç dünyanda çektiğin acı ve ailevi durumunu buradakilerin anlaması çok zor. Belli ki herkes kendi kabı kadar anlıyor.

Okuduğun bölüm direkt öğretmenlik değil. Formasyonu, kpss i olacak. Bunlar hayalinse ve devam etme enerjisini kendince görebileceksen devam et. Ama 4 sene sonunda ben bu işi yapmam dersen ailenle dürüstçe oturun konuşun. Olmadı başka bir bölüm için tekrar sınava girersin yine desteklerler seni. Ancak kendine ve ailene dürüst olmazsan ve 4 sene sonunda ben bunu yapmiycam dersen daha şimdiden paranın lafını yapan baban arkanda durmaz, sen de bu şimdiden senin yerinde olmak için can atan insanların alamadığı diploma elinde ama bu benim hayalim değildi ki diye ağlarsın tek başına. Ben her şeyin gayet net farkında birisi olarak ve ileriyi de düşünerek yorum yapıyorum, farkında olabilene.
Sana da önerim direkt okulu bırakman değil ama dondurup sertifika ise sertifika, belki başka bir şeyin eğitimine odaklanmak. Hatta ailen sana bir yer açabilecek zenginlikte ise ve senin hayalin de buysa neden olmasın? Eğer hayalin olan bölüm olsa para boşa gitmez ancak en sonunda pişman olursan okul paraları boşa gitmiş olur, özetle anlatmak istediklerim buydu ama işte gerçekten anlayabilene. Hayatında başarılar dilerim, iyi seçimler.

Evet yorumum bunlar. Çünkü siz de Türkiye şartlarını kaçırıyorsunuz. Ailesi para ödüyor bu şartlarda ve kız sizin gibi yapmayıp 4 sene sonra ben bu bölümü hiç yapmayacağım derse 4 senenin okul parasını ailesine siz mi vereceksiniz? Bazen yol yakından dönmek gerekir aynı bolumdesiniz diye gereksiz empati yapmanıza gerek yok. Belli ki bu kız sadece ders çalışmak istemediği için düşünmüyor belli ki bölüm kendisine uygun olmadığı için de bunu düşünüyor. İnsanların sevmediği meslekte ilerlemesi mümkün değildir, siz sevip çalışıp atanmış olabilirsiniz ama bu herkesin yapacağı anlamına gelmiyor. Ben direkt okulu bırak demiyorum zaten ama bence de döndürüp bir sene kendisini tanıması ve yoluna o şekilde devam etmesi hem kendisi hem de ailesinin bütçesi için en mantıklısı. Aksi takdirde 19 yaşında bile isteye buna devam eder ve ben pişman oldum derse ailesi 25 yaşında da arkasında olacak mı sanıyorsunuz?
Insanlar dil öğrenmek için tonla para döküyor.haa meslek olarak neyi yapar bilemem ama sadece öğretmenlik mi yapılıyor.?tercümanlık olur,dil kursunda çalışır, ozel ders verir.bir dünya fabrika dil bilen insan arıyor.dil biliyorsan işsiz kalmazsın.estetisyen olmak istiyorsa olsun ama okuluna da devam etsin.19 yaşında hayal dünyasında yasiyor

Insanlar dil öğrenmek için tonla para döküyor.haa meslek olarak neyi yapar bilemem ama sadece öğretmenlik mi yapılıyor.?tercümanlık olur,dil kursunda çalışır, ozel ders verir.bir dünya fabrika dil bilen insan arıyor.dil biliyorsan işsiz kalmazsın.estetisyen olmak istiyorsa olsun ama okuluna da devam etsin.19 yaşında hayal dünyasında yasiyor
Konu sahibi sizce ne yapmalıyım dememiş. Ben böyle düşünüyorum sizce aileme nasıl söyleyebilirim demiş. Daha bu konuda bile saygısızca yaklaşıyoruz toplum olarak. O nedenle okul sonrası ne yapacağı da onun kararı, okulu bırakmak da onun kararı istersen sertifika almak da onun kararı. Bunlar da benim kendi* düşüncelerim.

Konu sahibi sizce ne yapmalıyım dememiş. Ben böyle düşünüyorum sizce aileme nasıl söyleyebilirim demiş. Daha bu konuda bile saygısızca yaklaşıyoruz toplum olarak. O nedenle okul sonrası ne yapacağı da onun kararı, okulu bırakmak da onun kararı istersen sertifika almak da onun kararı. Bunlar da benim kendi* düşüncelerim.
Bunlarda benim düşüncelerim.
19 yaşında bazı şeyleri düşünmemesi normal.biz karsilacaklarindan bahsediyoruz.illa bırakacam diyorsa kendi bilir.

Bence okuluna devam et eğer bölümünden memnun değilsen değiştirebilirsin o ayrı ama kesinlikle güzellik uzmanlığı için okulunuzu bırakmayın derim. Mesela çok ilginiz varsa okul saatleri dışında bir güzellik merkezine ücretsiz çıraklık yapmak istediğini söyleyin onların canına minnet zaten tanıdığım birçok yer asgari ücrete bile çalıştırmıyor işi de öğrenir üzerine sertifikanızı yine alırsınız. Çevremde güzellik, kuaförlük işlerine girmeye çalışan çok fazla insan var çoğusu güzellik merkezlerinde cuzi ücretlerle çalıştırılıyor. Yalnızca bir arkadaşım vardı şansı yaver gitti kız şu an çekimlerde, ünlülere, konserlerde vs makyözlük yapıyor. Olmaz diyemem ama kolaylıkla bir şeylerin elde edildiği bir sektör de değil maalesef.

X