Okumak istemedigime karar verdim

edasvrli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2022
84
114
21
Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.

Tamam da bunları okul tercihi vermeden önce neden düşünmediniz? Meslek seçimini neye göre yaptınız?
Şu an iki alakasız bölümden bahsediyorsunuz.

Hayaller hayatlar...okulu birakin zaten herkes sizin guzellik uzmani olmanizi bekliyordur, herkes coktan siraya girmistir. 4 sene bu sekilde stres istemiyorum demissiniz ya hayatiniz boyunca pismanlik ve stres dolu bir hayata kendinizi hazirlayin. Bol sans cunku buna cokca ihtiyaciniz olacak.

Tamam da bunları okul tercihi vermeden önce neden düşünmediniz? Meslek seçimini neye göre yaptınız?
Şu an iki alakasız bölümden bahsediyorsunuz.
Bunları tabi ki düşündüm, aileme de söyledim. Sınavdan hemen sonra konustum. Fakat ingilizceye ilgim olduğu için tüm akrabalarim ailem karşıma geçti, ikna edildim. Maalesef ki yapamadım.

Neden herkes beni beklesin ne alaka ablacım, o zaman herkes beni okulum bitsin de ise alalim diye bekliyor. Bu mantikla bakacaksak cok yanariz

Öylesin ama.

Tabi ki zorunda değilsiniz. Sadece her ne kadar işe yaramıyor desekte elinizde lisans diploması olmasında fayda var. İleride okumak istediğinizde daha zorlayabilir sizi. Ama kaydınızı sildirmeyin bence eğer kararlıysanız dondurun. Bende ilk gittiğim yıl bazı sebeplerden geri dönmüştüm kaydımı sildirecektim hocamda saçmalama geri döneceksin eminim dondur en azından dedi iyi ki böyle bir akıl vermiş ertesi sene devam ettim :)

İnsanlar makarna fiyatını hesaplıyor. Bir beş yıl sonrası meçhul. Güzellik salonları ilk kısılacak yerler olacak. Ayrıca herkes Kolay yoldan bu işi tercih ediyor okumak gibi zor olmadığı için. Binlerce kişi arasından sıyrılıp başarılı olmak okuyup da başarılı olmaktan çok daha zor.

Evet bu sene disimi sıkıp dondurayim çalışma hayatına atılayım diyorum. Bu şekilde hem bölümümü kaybetmem hem para kazanırım.

ailen ne diyor? onlar istiyorsa sen niye yuk oluyormus gibi hissediyorsun? okulu birakirsan hangi isi yapacaksin? genelde bu okulu birakacagim laflarinin altinda liseli bir oglan cikiyor. yapma.
Asla bir erkek uğruna böyle bir şey yapmam tabi ki. Babam bir iki kez laf yaptı, bu eve hiç para getirdin mi gibisinden. Oysa ki özel ders verip harcligimi cikarmistim. Notlarım da düşük gelmeye başlayınca kalacağımdan ve sınıf tekrarı yapıp fazla para verileceğinden korkmaya basladim

%50 burs almışsınız, hangi üniversite olduğunu bilmiyoruz. %50 bursu, 300 puan civarından vermeye başlıyorlar ki bu hiç de yüksek bir puan değil. Üniversiteye göre de düştükçe düşüyor. Anladığım kadarıyla edebiyata ilginiz de yok, notlarınızın düşük olması normal. İngiliz edebiyatı, edebiyata ilginiz yoksa ve İngilizceniz gerçekten iyi değilse hem zor hem de gereksiz sizin için. Ne iş yapacaksınız? Bu bölümü çok daha iyi puanlar ve ortalamalarla bitirdiği halde işsiz olan bir sürü insan var etrafta. Bence de aileniz pek mantıklı bir alana yönlendirmemiş.

Eh adam akıllı derslerinize odaklanın, dilinizi iyi bir şekilde öğrenin, ailenizi gururlandırın, birkaç seneye elinizde mis gibi diplomanız da olsun. Herkes parasını verip bir güzellik sertifikası alıyor, yamru yumru kaş kirpik tırnak yapan güzellik uzmanı dolu IG.

cok stres olmussun, ama sabretmeye calis. simdi baban boyle der, ama bosver desin, ne de olsa seni okutmalari gerekiyor, hem de onlar yaz demis. yarin oburgun elin adami, ya da elin adaminin babasi ayni seyleri derse daha cok uzulursun. bizimki gibi ulkelerde etiket onemlidir, o yuzden mutlaka diploman olsun. hem ingilizce okursan cok fazla is imkani olur herhalde

23.000e girdim dil alanında, konuşma becerilerim çok iyi ve çok severim fakat evet edebiyat zorladı.

Dün gece hamilelik ihtimalinden endişeleniyordunuz ; sabah okulu bırakmaya karar veriyorsunuz.

Üniversitelerin akademik takvimlerinde tarih farklılıkları olsa da ; dersler başlayalı henüz 1,5 ay oldu. Okulu bırakmaya karar vermek için çok erken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…