Kendi evladım yerine koydum fikirlerimi yazdım. Hataymış. Yazmam artık.Hicde haksiz degil yazdiklarinda.
Belkide stress yapiyorsunuz. Mantikli dusunun,hayatinizi karartmayin
Evet belki daha kolay bir alternatif arayisina girdim bu yüzdenSeni en çok sıkan konu bu bence. Hiç aldırış etme valla zorla kafasına silah dayayıp imza attırmadın ya? Hem seni ikna etmeye de çalışmışlar bırak ödesin
Çok tesekkur ederim vaktinizi ayirdiginiz için:")Yasiniz gence ve o yaslarda "yalnis yolda" veya dalda oldugunu düsünen bir cok genc oluyor. Üniversitede bu genelde 3. Ve 4. Dönem arasinda, yani ilk seneden sonra ortaya cikiyordu. En cok o zamanda ögrenciler okudugu dali degistiriyordu. Bizim üniversitede böyle durumlar icin rehberler oluyordu. Sizde var mi bilmiyorum. Bazi ögrenciler sadece ilk sene iyi gecmedigi icin degistirmek istiyordu, halbuki biraz yardimla gayet iyi sonuclar edebildiler. Ilk sene alisma süreci daha sayilir. Size tavsiyem: iyice ölcün tartin. Su anda birakmak icin sebepleriniz tam olarak ne. Yalnis dal mi, yoksa "aileme yük oluyorum" hissi mi? Ona göre yol cizin. Türkiyedeki Güzellik uzmani is ile bir fikrim olmadigi icin birsey diyemem o konuda. Allaj kararinizda kolayl8k versinEki Görüntüle 3154112
Çalışmak bizim bölümden daha kolay değil emin ol. Tam olarak zorlandığın ne? Dilin kendisi mi? Konseptler mi, genel kültür eksikliği mi? Bunların hiç biri çalışmaktan daha zor olamaz herhalde. Şükrediyorum ki okuyabiliyorum, hem de istediğim alandayım. Edebiyat dersime mutluluktan seke seke gidiyorum resmen. Bunları bırakıp güzellik alanına girmek istemezdim.Evet belki daha kolay bir alternatif arayisina girdim bu yüzden
Kolay iş yok çocuğum. 12 yaşındaki kızım yarın ki ing sınavına çalışıyor şu an. Nasıl stresli bilsen. Ama başka çaresi olmadığını da biliyor. Çalışması gerektiğini biliyor. Sen de azmetsen yapamayacağın şey yoktur eminim. İstemek başarmanın yarısıdır. Sen de istek ve motivasyon yok.Çok tesekkur ederim vaktinizi ayirdiginiz için:")
Evet motivasyonum yok maalesef, çıkmazda gibiyim sanki sadece para harcıyorum başka bir şey yok.Kolay iş yok çocuğum. 12 yaşındaki kızım yarın ki ing sınavına çalışıyor şu an. Nasıl stresli bilsen. Ama başka çaresi olmadığını da biliyor. Çalışması gerektiğini biliyor. Sen de azmetsen yapamayacağın şey yoktur eminim. İstemek başarmanın yarısıdır. Sen de istek ve motivasyon yok.
Milletin lafına bakmayın. Vaktinde birileri de bana laf söyledi. Çalışınca okulu savsakladım. Biraz para kazandım ama bazılarını yine memnun edemedim. Daha da çalışmadım. Başlarım milletin lafına o yüzden.Babam bir iki kez laf yaptı, bu eve hiç para getirdin mi gibisinden. Oysa ki özel ders verip harcligimi cikarmistim.
Haklisiniz cok tesekkur ederim yatay gecisi düşünebilirimMilletin lafına bakmayın. Vaktinde birileri de bana laf söyledi. Çalışınca okulu savsakladım. Biraz para kazandım ama bazılarını yine memnun edemedim. Daha da çalışmadım. Başlarım milletin lafına o yüzden.
Mezun olduğunuzda size açılacak kapıları düşünün. Çeviri de yaparsınız, özel ders de verirsiniz öğrenciyken. Derslerinize asılsanız belki yatay geçişle devlete geçersiniz. Güzellik için de sertifikanızı alın. Okul engel değil. Estetik, güzellik uygulamaları için yurtdışından gelenlerle ilgilenmek için İngilizce bilen kişiler de arıyorlar. Bunun avantajını da kullanabilirsiniz.
Belki de depresyondasın farkında değilsin. Hepimiz yaşadık stresli zamanlar senin yaşlarında. Ama pes etme onu diyorum.Evet motivasyonum yok maalesef, çıkmazda gibiyim sanki sadece para harcıyorum başka bir şey yok.
Çok tesekkur ederim vaktinizi ayirdiginiz için:")
Çok tesekkur ederimBelki de depresyondasın farkında değilsin. Hepimiz yaşadık stresli zamanlar senin yaşlarında. Ama pes etme onu diyorum.
Bence deneyebilirsiniz bu şekilde. Ancak sizin diğer sorununuz bence bölümünüzün hayallerinize ve ileride bir meslek kazandırmasına uygun olmaması. Aileniz yardımcı olmaya çalışmış ancak okuduğunuz bölümüne verilen para bence de gereksiz. Bitirince ne olacaksınız? Bu ekonomide özel okul ücretleri malum. Bence de sertifika yerine ilgi alanınız olan özel bir kursa veya eğitime katilsaniz daha uygun olabilir.Evet bu sene disimi sıkıp dondurayim çalışma hayatına atılayım diyorum. Bu şekilde hem bölümümü kaybetmem hem para kazanırım.
Hayalinizde ki mesleği çok iyi araştırın. Direk güzellik salonunda patron olarak başlamayacaksınız bunu unutmayın. Kalıcı kirpik, makyaj yapmak dışında gelen müşterilerin ağız kokularını çekip, egolarını tatmin edeceksiniz birbirinden şımarık, ukala insanlarla uğraşmaktan kendinizi değersiz hissedebilirsiniz. Yeri gelecek ağda yapacaksınız. Her mesleğin zorluğu var evet ama sizin istediğiniz meslekte ki sınıf ayrımcılığı çok daha fazla olacak. Bu söylediklerimi bir memur kolay kolay yaşamaz yaşasa da şikayet edip hakkını savunabilir. Ama siz tepki gösterirseniz kovulabilirsiniz. Hedefinize aşama aşama gideceğinizi nelerle sınanacağınızı düşünerek yola çıkın derim. Bende bölümümü devam ettirmedim ama üniversitenin bana kattığı bilgi, kültür, özgüven çok çok büyük. Profesör hocalarımızın bilgilerine hayrandık biz bunca zaman okul mu okumuşuz dedik. Yeri geldi zorlandık ağladık delice. Okul bitmeyecek sandık. Ama o zorlamayla güçlü olmayı, ders çalışmayı öğrendik ben kendilerine minnettarım. Sosyal hayatımdan bahsetmek bile istemiyorum rüya gibiydi. Bu fırsatları kaçırmazsınız umarım hayırlısı olur sizin için kariyer hayatınızda başarılar diliyorum :)Evet bu sene disimi sıkıp dondurayim çalışma hayatına atılayım diyorum. Bu şekilde hem bölümümü kaybetmem hem para kazanırım.