- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.457
Burdakilere bakma sen sadece ing biliyosun diye güzel işler bulunmuyo. Etrafımda kaynıyor bu örnekten yüksek lisanlı falan insanlar hatta.Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Senin iş tecrübelerini mi dinleyip örnek alsın? Konularını biliyoruzBurdakilere bakma sen sadece ing biliyosun diye güzel işler bulunmuyo. Etrafımda kaynıyor bu örnekten yüksek lisanlı falan insanlar hatta.
Bu nasıl suçlayıcı bir üstlup ne varmış benim hayatımda? Yemediniz icemediniz beni mi aklınızda tuttunuz :) Garip garip akıllar vermiyorum etrafımda çok örnek var bu şekilde, kimseye yönlendirme yapmıyorum, bu durumu da bilsin çünkü sadece ing biliyo diye güzel işler bulmak çok zor. Alıntı yapmazsanız sevinirim.Senin iş tecrübelerini mi dinleyip örnek alsın? Konularını biliyoruzGarip garip akıllar vermeyin millete başkalarını da yakmayın
Bir özel okulda çalışmış hepsini kötülüyor aylardır.Senin iş tecrübelerini mi dinleyip örnek alsın? Konularını biliyoruzGarip garip akıllar vermeyin millete başkalarını da yakmayın
Yoo girdim mesajlarınıza baktımBu nasıl suçlayıcı bir üstlup ne varmış benim hayatımda? Yemediniz icemediniz beni mi aklınızda tuttunuz :) Garip garip akıllar vermiyorum etrafımda çok örnek var bu şekilde, kimseye yönlendirme yapmıyorum, bu durumu da bilsin çünkü sadece ing biliyo diye güzel işler bulmak çok zor. Alıntı yapmazsanız sevinirim.
Ne kadar da safmışımmmm. Çocuk ing alm öğrensin diye boşa koleje para veriyormuşum. Verseydim bir kaş kirpik yapan yere çırak , hayatı kurtulurmuş meğersem.Yoo girdim mesajlarınıza baktımkendinizi bu kadar önemsemenize gerek yok yani.
Sadece ingilizce bilmek iş kapılarını açmaz, ama okulu bırakmak tüm kapıları kapatır. Alıntımı da yaptım oh :)
Ne kadar da safmışımmmm. Çocuk ing alm öğrensin diye boşa koleje para veriyormuşum. Verseydim bir kaş kirpik yapan yere çırak , hayatı kurtulurmuş meğersem.
Bende çocuğu ing kursuna yazdiracaktim. Boşa para vermeyeyim bariNe kadar da safmışımmmm. Çocuk ing alm öğrensin diye boşa koleje para veriyormuşum. Verseydim bir kaş kirpik yapan yere çırak , hayatı kurtulurmuş meğersem.
Yav kiracımız çoğu zaman kirayı ödeyemiyor. Hele pandemi de aç kaldı. Yanında çalışanın sigortasını maaşını tam ödeyemedi kavga ettiler karakolluk oldular. Bu işveren olduğu halde zor döndürüyor. İşyeri de merkezi yerde. Herkes kaş kirpik de yaptırmıyor varlık olsa da. O da bir akımdı ve yavaş yavaş doğala dönülüyor gene. Önümüzdeki 5 yıl en zorlu ekonomi yaşadığımız yıllar olacak hele. Kaşı gözü kim düşünür?Geç kalmış sayılmazsın C ceycey0406 ; kız daha 12 yaşında ; anne - kız yaz tatilinde piyasayı bir yoklayabilirsiniz.( Latife yapıyorum , konu akışında yanlış anlama olmasın. )
Verme bacım parana yazık. Zaten tüm ülke 2 3 dil biliyormuşBende çocuğu ing kursuna yazdiracaktim. Boşa para vermeyeyim bari
Mühendis olmak için de boşa para harcamışsınız. Ailen vereydi sanayiye çırak olaydı biteydiii.Yoo girdim mesajlarınıza baktımkendinizi bu kadar önemsemenize gerek yok yani.
Sadece ingilizce bilmek iş kapılarını açmaz, ama okulu bırakmak tüm kapıları kapatır. Alıntımı da yaptım oh :)
Beni referans almak zorunda değilsiniz ki :) dişinizden tirnaginizdan arttırıp çocuğunuzu özel okula verdiğiniz için özel kurumlarin öğretmenlerinin halıni çok iyi olarak düşünmeyin. Baska özel okul öğretmenlerine de sorun burda yakın zamanda böyle bı konu vardı ya da ekşi sözlüğe de bakabilirsiniz. Bir kuruma dair konusmadigimi size defalarca söyledim. Atanamayan öğretmenler bu ülkenin genel sorunlarından birisi zaten. Bana katılmak zorunda da değilsiniz. Size cevap beğendirmek zorunda da değilim. Tecrübelerimi paylaşıyorum. Siz beğenmediniz diye fikirlerini değiştirecek halimde yok :)Bir özel okulda çalışmış hepsini kötülüyor aylardır.
Valla tam çırak olurdum, otomotivde mühendisim bi de püüü bana Kesin daha fazla kazanırdım iş garantim olurdu. Firmam da Amerikan firması zaten ama onlar Türkçe öğrensin eğer benimle çalışmak istiyolarsa nasılsa. Kovun bütün İTÜ ODTÜ mezunlarını işten sevgili IK yetkilileri.Mühendis olmak için de boşa para harcamışsınız. Ailen vereydi sanayiye çırak olaydı biteydiii.
Maaşları çok iyi nerede yazdım? Az alıyorlar biliyorum. Ama branşı uygun olanlar maaş dışı da maaştan fazla kazanabiliyor. Müzik mat ing alm mesela . Extra ders veriyor okulumuzdaki öğretmenler. Saati 250 TL .Beni referans almak zorunda değilsiniz ki :) dişinizden tirnaginizdan arttırıp çocuğunuzu özel okula verdiğiniz için özel kurumlarin öğretmenlerinin halıni çok iyi olarak düşünmeyin. Baska özel okul öğretmenlerine de sorun burda yakın zamanda böyle bı konu vardı ya da ekşi sözlüğe de bakabilirsiniz. Bir kuruma dair konusmadigimi size defalarca söyledim. Atanamayan öğretmenler bu ülkenin genel sorunlarından birisi zaten. Bana katılmak zorunda da değilsiniz. Size cevap beğendirmek zorunda da değilim. Tecrübelerimi paylaşıyorum. Siz beğenmediniz diye fikirlerini değiştirecek halimde yok :)
Özel hayatınızda yaşananlar nedeniyle ani kararlar alma ve geceden sabaha "okulu bırakmaya karar verdim" deme ihtimaliniz olabilir mi ?
Geçen sene hazırlık okuduysanız ve okulu bırakmayı uzun zamandır düşünüyorsanız ; neden kararınızı daha önce vermediniz ve ailenize bu dönemin okul parasını ödettiniz ?
Ailesini ve okuduğu okulun ailesinin ödediği parayı hak etmediğini düşünen bir insanın ; okulu bırakma kararını ailesiyle okul açılmadan konuşmasını beklerdim.
Bu da haklı yorum. Haklıya haklı diyoruz bakın eyyyy üyelerrrKonu sahibi okulu bırakmak istiyorsa bırakabilir ; sonuçları da kendisini bağlar.
Konu sahibi dil sınavına girdiğini ifade etmesine rağmen ; mevcut yabancı dili yetersiz kalmış ve okulun yaptığı "yabancı dil seviye belirleme sınavı"nı geçememiş ve 1 yıl İngilizce hazırlık okumuş.
Benim konusundaki itirazım okulu bırakma zamanı ile ilgili. Yeni dönem kayıtları yapılmadan ve okulun parası ödenmeden durumu netleştirmeliydi. Ailesi de paralarını boşu boşuna harcamamış olurdu.
Ben de şaşırdım aynı şeyi doğru bulmamıza çünkü anlatmaya çalıştığımız şey o zaten. " Ailesi boşuna para vermesin" yani sadece ilk sene değil eğer kişi bölüme uygun değilse 4 sene boşa para vermesin. Kaldı ki kendisi kararını vermiş zaten, kimseden de fikir aldığı yoktu seçeyim mi secmeyeyim mi diye. Muhtemelen sizin gibi ebeveyni olduğu için yazık oturup konu üzerine düzgünce tartisabilecek bir zemini yok, kararları dinlenmiyor.Bu da haklı yorum. Haklıya haklı diyoruz bakın eyyyy üyelerrr
Özelden akşam uzun uzun konuştuk. Neden okulu bırakmak istiyor anladım. Sevmediği için değil. Bir bildiğim var ki yazıyorum buraya bırakma diye.Ben de şaşırdım aynı şeyi doğru bulmamıza çünkü anlatmaya çalıştığımız şey o zaten. " Ailesi boşuna para vermesin" yani sadece ilk sene değil eğer kişi bölüme uygun değilse 4 sene boşa para vermesin. Kaldı ki kendisi kararını vermiş zaten, kimseden de fikir aldığı yoktu seçeyim mi secmeyeyim mi diye. Muhtemelen sizin gibi ebeveyni olduğu için yazık oturup konu üzerine düzgünce tartisabilecek bir zemini yok, kararları dinlenmiyor.
Sizin de haklıya haklı dediğiniz yok. Klasik yabancı dil bilmeyen, üniversite okumayan bu nedenle her şeyin bunlardan geçtiğini sanan zengin ana baba izlenimi veriyorsunuz. Çoğunlukla ana baba İngilizce bile bilmez çocuğa dil öğrensin diye para saçar evet biliyor olsa kendisi öğretir ve nasil öğreneceğini bilir zaten. Bilir ki İngilizce öğrenmenin tek yolunun 4 sene eğitim almaktan da geçmediğini bilir de işte:)
Merhaba, yetersiz kalmadım, benim okulumda hazırlık zorunlu, onu da ilk dönemden bitirdim. Siz de beni iyice tembel bi şey bilmeyen biri sandiniz ben böyle yazincaKonu sahibi okulu bırakmak istiyorsa bırakabilir ; sonuçları da kendisini bağlar.
Konu sahibi dil sınavına girdiğini ifade etmesine rağmen ; mevcut yabancı dili yetersiz kalmış ve okulun yaptığı "yabancı dil seviye belirleme sınavı"nı geçememiş ve 1 yıl İngilizce hazırlık okumuş.
Benim konusundaki itirazım, okulu bırakma zamanı ile ilgili. Yeni dönem kayıtları yapılmadan ve okulun parası ödenmeden durumu netleştirmeliydi. Ailesi de paralarını boşu boşuna harcamamış olurdu.