Okumak istemedigime karar verdim

Tembelliğine bahane bulma. Daha okul başlayalı 2 ay olmadı. Ne ara soğudun? Yeterince iyi olmadığın için uzaklaşıyor, ailen para ödediği için de kötü hissediyor bahane arıyorsun? Daha çok çalış, bitir formasyon al ve öğretmen olarak atan. Bölümde atamalar iyi. Gittiğim güzellik merkezinde kimle sohbet ettiysem çalışma şartları ve maaşları hiç insani değil

Çok tesekkur ederim
Gerçekten iyiliğin için yazıyorum. Senin yaşlarda ütopik hayallerimiz vardı. Çoğu da olmadı. Hayat zor. Mesela bazıları yaşam koçluğunu bile meslek sanıyor. Motor ustalığı meslek kaporta ustalığı meslek. Öğrenmek yıllar alıyor. Ama 3 5 ayda kirpik takmayı kaş yapmayı herkes öğrenir onu demek istedim. Umarım kırmamışımdır seni.

Europass geçerliliği olan bir belgem olsa bir yolunu bulamaz miydim ki
Hayır. Vize hukuki prosedürleri farklı. Hatta böyle bir hedefiniz var ise, lisans mezunu olmanız daha yararlı olacaktır yüksek lisans yapma fırsatı size kazandıracağı için. Ancak önerim devlet okulunu kazanıp, ailenizin yüksek lisans için size ileride destek olması olacaktır.
Bu arada hedefiniz yurt dışı ise lütfen varsayimlariniz ile bu tarz radikal kararlar almayın bilip bilmeden. Ne kenara para atarak ne Europass veya güya uluslararası sertifika ile yurt dışında iş bulmak vize türleri nedeniyle mümkün değildir. Onun yerine ilginiz var ise yazılım kurslarına katılıp sonra freelance işlere başlamanız İngilizce de bildiğiniz için en doğru ve uygun yol olacaktır.

Bazen zor ile kolay arasında tercihimizi kolay olandan yana kullanıyoruz. Sonrda kendimizi inandıracak haklı bahaneler üretiyoruz. Tıpkı şu an senin yaptığın gibi. Yaşın verdiğin kararlardan pişman olmak için en doğru yaş bu yaşlarda aileni dinlemek daha doğru oluyor. Biliyorum sen şu an en doğrusunu bildiğinden eminsin ama... Ahhh işte gençlik hatası böyle oluyor..

Okuduğu bölüm işe yaramayan bir bölüm değil. Ailesi de boş bir heves uğruna para ödemiyor. Formasyon alıp kpss ile atanır. Kpss ile atanmak istemese dil okulları ve kolejlerde çok rahat çalışır. İşinde iyi ise özel ders verir. Sırf ders çalışmak ağır geldiği için tüm bunları ve ailesinin emeğini hiçe sayıyor. Okulu bitirince beni mi bekliyorlar demiş bir yorumunda. Fesubhanallah çektim okurken. Ben İngilizce bölümünde 1. Sınıfta iken bir hocam "işsiz kalmanız için özellikle çabalamanız gerek" demişti. Nitekim de öyle oldu. Ders çalışmaktan kaçmak için güzellik uzmanı olacakmış sertifika ile. Sebebin ders çalışmaktan kurtulmak olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Vallahi ders çalışmaktan kaçmak değil çünkü ben üniversite sınavıma tek basima hazırlandım okulu son sene dondurup eve kapanıp çalıştım her ne kadar beni tatmin etmese de 23.000e girdim

Vallahi ders çalışmaktan kaçmak değil çünkü ben üniversite sınavıma tek basima hazırlandım okulu son sene dondurup eve kapanıp çalıştım her ne kadar beni tatmin etmese de 23.000e girdim
Lise öğrencisi 250 tane öğrencim var. Senden 1 yaş küçükler sadece. Bazılarına bakarken içim sızlıyor. Bazen o sızı ile ağır konuşurum onlara da ama hepsi de benim onları çok sevdiğimi, çok değer verdiğimi, çok emek verdiğimi bilir. Çok pişman olursun. Güzellik uzmanlığı uğruna İngilizce bölümünü bırakacağın bir şey değil. Sabah 8,akşam 8 asgari ücretle çalışıyorlar gün boyu ayakta. İzin haftada bir gün. Böyle ömür geçmez. Hayatın boyunca genç ve bekar kalmayacaksın. Babanın iş yapacak iyi bir güzellik merkezi açacak parası olsa zaten özel okula verilecek parayı dert etmezsin. Bölümün çok güzel. Devam et. Yurtdışına git okulun imkan veriyorsa. Yazın dil okullarında çalış. 4 sene dediğin çok büyük bir hızla geçiyor. Özel öğrencilerin olsun. Bitirince ne yapacağına bir daha bakarsın. Bak o zaman iyi ki diyeceksin.

Baban da maaşallah 19 yaşında öğrenciden nasıl para bekliyor mantıksız insan. Allah bilir günde bir paket sigaraya para verirken üzülmüyordur. Eve para getirmek çok çok zorda değilseniz senin üstüne vazife değil şu aşamada. Bunu dert ediyorsan hiç etme. Evin babasının ve çocuklarının sorumlulukları ayrıdır

Bölümün gayet güzel ve geçerli.Önce okulunu bitir elinde diploman olsun.Sonra onun üzerine istediğin sertifikayı al.Önerim bu

Nişanlı olmanız da okulu bırakıp, sertifika alıp çalışırım diye düşünmenizde etkili bence.
Okul altı yıl sürecek diyorsunuz, bu altı yıl nişanlı kalmak demek. Bu yaşta, üniveriste okurken nişanlanmaniz da doğru değil zaten. Ne düşünerek nişan yaptınız,aileniz izin verdi böyle bir şeye?
Herkes okumak zorunda değil ama neyden gerçek anlamda etkilenip, hayatınızı tamamen etkileyecek kararı verecek olmanız önemli.

Çok şaşırmıyorum açıkçası. Şimdiki gençlerde bu sektör çok popüler nedense. Almanca öğretmenliği bitiren bir öğrencim de kpss çalışmıyor güzellik uzmanlığı sertifikası alıp o alana yönelecekmiş. Çok para varmış bu işlerde.. Para var da çalışma şartları peki.. Ve hızla büyüyen bir sektör, rekabet çok. Tutunmak sivrilmek de kolay olmaz.

Bolum zor gelmis anladigim kadariyla. Herkes universite okumak zorunda degil.

Ama sunu soyleyeyim, universitede Ingilizce bolumunde ogretim elemaniyim. Gittigim istisnasiz butun guzellik salonlarinda, bakim merkezlerinde, kuaforlerde meslegimi soyledigimde aldigim ilk tepki 'aaa ne guzel, ben de cok istemistim bu bolumu' oluyor. Siz de ileride bunu der misiniz bilemem.

Ama dedigim gibi herkes universite okumak zorunda degil. Elimizden ne ogrenciler geciyor, icimizden keske kendine baska yol cizse dedigimiz. Siz de umarim kendiniz icin dogru yolu cizebilirsiniz.

o çok para verecek insanlar ordan burdan sertifika alanların çalıştığı yerlere gitmez ama
işin o tarafını düşünüyor mu konu sahibi

Kimse sevmediği bölümü okumak zorunda değil.

Ama bu sizin, özellikle de bu zamanda, lise mezunu kalmanız için geçerli bir sebep değil. Hedefinizin tekrar sınava hazırlanıp, devlet üniversitesinde iyi bir bölüm kazanmak olmasındansa, sertifika ile güzellik uzmanı olmak olması çok acı.

Kendiniz için bu kadar küçük hayaller mi kuruyorsunuz?

Kız kuaför olmak istemiyorki yav güzellik uzmanı (estetisyen) olmak istiyor.
kariyerini olduğu bölgenin en klas yerinde yapmaya başlarsa gayette hitap edeceği insanlar da otomatikmen değişir.

Benim gittiğim merkezin sahibi kız 24 yaşında ve tek başına çalışıyor küçük bir kliniği var ve çevresinde hep doktorlar,eczacılar vs var.

Eski müşterilerimden biri ani sektör değişikliğiyle bu işin en iyi akademilerinden birinde eğitim alıp klinik açtı yanına doktor aldı plastik cerrah çokta ünlü bir lokasyondalar.Hitap ettiği insanlar ve çevreside haliyle böyle dahada gelişti.

Yani meslek grubunda en iyisi en kötüsü olmakta vizyon ve misyonla alakalı…

Okumasına asla karşı değilim ama ona sürekli okulla alakalı laf sokan ebeveyn mezun olup alakalı iş bulamadığında da o lafların bilmem kaç katı laflar sokacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…