- 15 Ekim 2013
- 1.194
- 2.282
- 34
Gerçekten iyiliğin için yazıyorum. Senin yaşlarda ütopik hayallerimiz vardı. Çoğu da olmadı. Hayat zor. Mesela bazıları yaşam koçluğunu bile meslek sanıyor. Motor ustalığı meslek kaporta ustalığı meslek. Öğrenmek yıllar alıyor. Ama 3 5 ayda kirpik takmayı kaş yapmayı herkes öğrenir onu demek istedim. Umarım kırmamışımdır seni.Çok tesekkur ederim
Bahsettiğim şey kuaförlük değil, kalici makyaj:) Kalıcı kas, dudak dövmesi, kirpik yapimi
Asla bir erkek uğruna böyle bir şey yapmam tabi ki. Babam bir iki kez laf yaptı, bu eve hiç para getirdin mi gibisinden. Oysa ki özel ders verip harcligimi cikarmistim. Notlarım da düşük gelmeye başlayınca kalacağımdan ve sınıf tekrarı yapıp fazla para verileceğinden korkmaya basladim
nisanlin ne diyor bu kararina
Hayır. Vize hukuki prosedürleri farklı. Hatta böyle bir hedefiniz var ise, lisans mezunu olmanız daha yararlı olacaktır yüksek lisans yapma fırsatı size kazandıracağı için. Ancak önerim devlet okulunu kazanıp, ailenizin yüksek lisans için size ileride destek olması olacaktır.Europass geçerliliği olan bir belgem olsa bir yolunu bulamaz miydim ki
Okuduğu bölüm işe yaramayan bir bölüm değil. Ailesi de boş bir heves uğruna para ödemiyor. Formasyon alıp kpss ile atanır. Kpss ile atanmak istemese dil okulları ve kolejlerde çok rahat çalışır. İşinde iyi ise özel ders verir. Sırf ders çalışmak ağır geldiği için tüm bunları ve ailesinin emeğini hiçe sayıyor. Okulu bitirince beni mi bekliyorlar demiş bir yorumunda. Fesubhanallah çektim okurken. Ben İngilizce bölümünde 1. Sınıfta iken bir hocam "işsiz kalmanız için özellikle çabalamanız gerek" demişti. Nitekim de öyle oldu. Ders çalışmaktan kaçmak için güzellik uzmanı olacakmış sertifika ile. Sebebin ders çalışmaktan kurtulmak olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam.Tabi ki zorunda değilsiniz. Sadece her ne kadar işe yaramıyor desekte elinizde lisans diploması olmasında fayda var. İleride okumak istediğinizde daha zorlayabilir sizi. Ama kaydınızı sildirmeyin bence eğer kararlıysanız dondurun. Bende ilk gittiğim yıl bazı sebeplerden geri dönmüştüm kaydımı sildirecektim hocamda saçmalama geri döneceksin eminim dondur en azından dedi iyi ki böyle bir akıl vermiş ertesi sene devam ettim :)
Vallahi ders çalışmaktan kaçmak değil çünkü ben üniversite sınavıma tek basima hazırlandım okulu son sene dondurup eve kapanıp çalıştım her ne kadar beni tatmin etmese de 23.000e girdimOkuduğu bölüm işe yaramayan bir bölüm değil. Ailesi de boş bir heves uğruna para ödemiyor. Formasyon alıp kpss ile atanır. Kpss ile atanmak istemese dil okulları ve kolejlerde çok rahat çalışır. İşinde iyi ise özel ders verir. Sırf ders çalışmak ağır geldiği için tüm bunları ve ailesinin emeğini hiçe sayıyor. Okulu bitirince beni mi bekliyorlar demiş bir yorumunda. Fesubhanallah çektim okurken. Ben İngilizce bölümünde 1. Sınıfta iken bir hocam "işsiz kalmanız için özellikle çabalamanız gerek" demişti. Nitekim de öyle oldu. Ders çalışmaktan kaçmak için güzellik uzmanı olacakmış sertifika ile. Sebebin ders çalışmaktan kurtulmak olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Lise öğrencisi 250 tane öğrencim var. Senden 1 yaş küçükler sadece. Bazılarına bakarken içim sızlıyor. Bazen o sızı ile ağır konuşurum onlara da ama hepsi de benim onları çok sevdiğimi, çok değer verdiğimi, çok emek verdiğimi bilir. Çok pişman olursun. Güzellik uzmanlığı uğruna İngilizce bölümünü bırakacağın bir şey değil. Sabah 8,akşam 8 asgari ücretle çalışıyorlar gün boyu ayakta. İzin haftada bir gün. Böyle ömür geçmez. Hayatın boyunca genç ve bekar kalmayacaksın. Babanın iş yapacak iyi bir güzellik merkezi açacak parası olsa zaten özel okula verilecek parayı dert etmezsin. Bölümün çok güzel. Devam et. Yurtdışına git okulun imkan veriyorsa. Yazın dil okullarında çalış. 4 sene dediğin çok büyük bir hızla geçiyor. Özel öğrencilerin olsun. Bitirince ne yapacağına bir daha bakarsın. Bak o zaman iyi ki diyeceksin.Vallahi ders çalışmaktan kaçmak değil çünkü ben üniversite sınavıma tek basima hazırlandım okulu son sene dondurup eve kapanıp çalıştım her ne kadar beni tatmin etmese de 23.000e girdim
Baban da maaşallah 19 yaşında öğrenciden nasıl para bekliyor mantıksız insan. Allah bilir günde bir paket sigaraya para verirken üzülmüyordur. Eve para getirmek çok çok zorda değilseniz senin üstüne vazife değil şu aşamada. Bunu dert ediyorsan hiç etme. Evin babasının ve çocuklarının sorumlulukları ayrıdırAsla bir erkek uğruna böyle bir şey yapmam tabi ki. Babam bir iki kez laf yaptı, bu eve hiç para getirdin mi gibisinden. Oysa ki özel ders verip harcligimi cikarmistim. Notlarım da düşük gelmeye başlayınca kalacağımdan ve sınıf tekrarı yapıp fazla para verileceğinden korkmaya basladim
Bölümün gayet güzel ve geçerli.Önce okulunu bitir elinde diploman olsun.Sonra onun üzerine istediğin sertifikayı al.Önerim buMerhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Öğrenciden matematik dersi alıyoruz gene öğrenci arıyorum ing için. En geçerli bölümlerden . İnsan bu bölümü bırakır da güzellik uzmanlığı kursuna glder mi? Saygınlığı da extrası toplumda
Çok şaşırmıyorum açıkçası. Şimdiki gençlerde bu sektör çok popüler nedense. Almanca öğretmenliği bitiren bir öğrencim de kpss çalışmıyor güzellik uzmanlığı sertifikası alıp o alana yönelecekmiş. Çok para varmış bu işlerde.. Para var da çalışma şartları peki.. Ve hızla büyüyen bir sektör, rekabet çok. Tutunmak sivrilmek de kolay olmaz.
Valla kuzum senin kimlik 19 ama aklın 14 te kalmış, uçuyosun havalarda etraftan toplama bilgilerle. Sen şimdilik okulu bırakma da ne araştırırsan araştır kenardanMaalesef hicbir bölüm ve sertifikada bir garanti yok