Okumak istemedigime karar verdim

Şuraya Celal hoca'yı koymak isterdim de gece gece videosunu kesmekle uğraşamam. Celal hoca tarihi anlatırken diyor ki: Fransızlar, Ruslar, İngilizler İslamiyet öncesi de vardı o yüzden tek bir tarihi var Türkler öyle mi birini kurmuş, diğerini yıkmış der.

Velhasıl kelam Türklerin edebiyatında Uygur, Kırgız, Orhun Türkçesi dersleri varken İngiliz edebiyatı size der ki: Güzellik merkezinizdeki o kadınların kaprisini çekmeyi, Emily Bronte'yi çekmeye yeğleyin siz.

Son düzenleme:
Üniversiteye dilden 3.000 sıralama ile girdim. Annem bu süreçte hasta olduğu için lisenin son iki senesi okula ve dershaneye devam edemediğim halde sıralamam bu. Bunu asla övünmek için söylemiyorum. Zamanında aptallık ederek aman ailem zorlanıyor, babam laf sokuyor diyerek bölümü bıraktım. Yönlendiren de yok, iki işte çalıştım eşek gibi. İkisi de meslek sayılabilecek şeyler değildi. Niye, ailem zorlanmasın diye. Devlette, yaşadığım şehirde okuduğum halde laf yiyordum. Para veren de yoktu, kitaplarımı alamıyordum ki dil kitapları pahalıdır. Okula yürüdüğüm de çok oldu, bilen bilir Beytepe Kampüsü. Bir nevi mecbur kaldığım halde, çalıştığım için o kadar pişmanım ki. Geriye dönebilsem, kim ne derse desin söke söke para alıp okulumu bitirirdim. Bırakayım mı diye sormamışsınız elbette ama durumlar bunlar, siz bilirsiniz. Bana kalırsa biraz sınava çalışıp devlete İngilizce Öğretmenliği bölümüne geçebilirsiniz, ataması iyidir, edebiyatla da alakası yok. Belki seversiniz.

Güzellik uzmanlığına gelince, en yakın arkadaşım oldukça iyi bir güzellik uzmanı. Tabi yaşadığı şehrin de payı var ama çalışma şartları cidden çok kötü. Çok severek yaptığı halde aşırı bunalmış durumda. Ayrıca sertifika dediğimiz şey zaten okurken de alabileceğiniz bir şey. Eğer sizin yaşınızda olsam bölümü bitirir öyle hayallerimin peşinde koşardım. Ben şu an hayalim olan şeyi yapmaya çalışıyorum ama bu yaşıma kadar o çalıştığım işleri, çektiğim eziyeti bir ben bir bedenim biliyor. Zor bela başka bir meslek edindim ama asla bir öğretmenlik değil tabi. İstediğiniz şeyin peşini asla bırakmayın ama kendinizi de garantiye alın, ülkemiz şu an hayal kurulabilecek durumda değil maalesef. İşler ters gittiğinde bir mesleğinizin daha olması sizi kurtarır.
canim ya.. ben boyle hikayelerde ailelere cok kiziyorum. bir yandan da iste akilli olmak lazim ama kucuk yasta yapmasi zor oluyor. ailenin soylemesi insanin zoruna gidiyor belki ama nihayetinde anne baba. imkan varken pesinden gitmeli. yarin elalemden destek istemek bence cok daha zor.

Bölümden biri olarak söylemek istiyorum ki biz bu bölümde ingilizce falan öğrenmiyoruz. Bu bölümü bitirince ingilizce bilecekmiş gibi davranmanız saçma çünkü hali hazırda ingilizce bilmeden ya da hazırlık okumadan okunmuyor bu bölüm. Ben başlayalı 6 hafta oldu edebiyat tarih derslerim var hep.

Erkek arkadaşı olunca okulu boşlayan çalışamıyorum diyenler olur ya,konu sahibinin derdi bölümünden ziyade bu gibi geldi.sanirim kendisi bir an önce para kazanıp evlenmek ıstiyor.

Ne kadar da safmışımmmm. Çocuk ing alm öğrensin diye boşa koleje para veriyormuşum. Verseydim bir kaş kirpik yapan yere çırak , hayatı kurtulurmuş meğersem.😅😂

Pisman olmayin sakin. TED mezunu bir muhendis olarak konusuyorum. Okulum benim hayattaki en iyi sanslarimdan biridir her anlamda 😊 Anadil seviyesinde Ingilizce bildigim icin lisansta hazirligi atladim, TOEFL ile mastera ve onu yaparken arastirma gorevliligine kadro aldim, dunya siralamasi ilk 20'de olan bir doktora programina cok iyi bir burs ile kabul aldim, su an anadillerinden biri Ingilizce olan bir ulkede rahatca yasiyor ve global bir ilac firmasinda ekip lideri olarak calisiyorum. Ha bi de dil sayesinde evlenmis olabilirim kocam yabanci damat 😂😂

Evet ama dil bilmek onemsiz, kas kirpik yapmayi ogrenseymisim 😵‍💫😵‍💫 Bu arada duzenli olarak kirpik lifting, manikur pedikur falan yaptiririm da yani bir meslegi yererek digerini yuceltmek cok kolay oluyor.

Pisman olmayin sakin. TED mezunu bir muhendis olarak konusuyorum. Okulum benim hayattaki en iyi sanslarimdan biridir her anlamda 😊 Anadil seviyesinde Ingilizce bildigim icin lisansta hazirligi atladim, TOEFL ile mastera ve onu yaparken arastirma gorevliligine kadro aldim, dunya siralamasi ilk 20'de olan bir doktora programina cok iyi bir burs ile kabul aldim, su an anadillerinden biri Ingilizce olan bir ulkede rahatca yasiyor ve global bir ilac firmasinda ekip lideri olarak calisiyorum. Ha bi de dil sayesinde evlenmis olabilirim kocam yabanci damat 😂😂

Evet ama dil bilmek onemsiz, kas kirpik yapmayi ogrenseymisim 😵‍💫😵‍💫 Bu arada duzenli olarak kirpik lifting, manikur pedikur falan yaptiririm da yani bir meslegi yererek digerini yuceltmek cok kolay oluyor.
Siz sitenin ve ülkenin gururusunuz benim için. Bilim kadınısınız. Yazdıklarınızı hep okurum mesleğiniz kariyeriniz hakkında. İlhamsınız daha gençlere. Misscherry var o da öyle. Gencecik kıza okulunu bırak nasıl derim ? Bir yakınım şu an Polonya da master da . 2 dil bildiği için hemen kabul edildi. 6 ay da Almanya da yapacak. Dil bilmeyen hukuk mezunlarıysa asgari ücretle başlıyor işe.Dünya insanı olmak heryerde kabul görmek gibisi var mı? Ben de kendimden kısar bu imkanları evladıma sağlarım.taş yığınına değil önce insana yatırım yapma fikrindeyim.umarım tüm çocuklar gençler ve aileleri hedeflerine ulaşır. Bunu canı yürekten diliyorum.

canim ya.. ben boyle hikayelerde ailelere cok kiziyorum. bir yandan da iste akilli olmak lazim ama kucuk yasta yapmasi zor oluyor. ailenin soylemesi insanin zoruna gidiyor belki ama nihayetinde anne baba. imkan varken pesinden gitmeli. yarin elalemden destek istemek bence cok daha zor.

Tabi ki öyle. Şimdi böyle okulu bırakmak isteyen bir genç görünce durdurmak istiyorum çünkü aynı yollardan geçtim. İnsan o yaşlarda hala ergenlikten tam çıkmamış oluyor, biri bir şey dese zoruna gidiyor uzun vadeli düşünemiyor. Zannediyor ki hep genç kalacak ben bir baktım 30 olmuşum 🤭 Elde var sıfır. Babam götürüp eline para verince de benimle gurur duymadı sonuçta, keşke bölümü bitirip ben kendimle gurur duysaydım en azından.

Tabi ki öyle. Şimdi böyle okulu bırakmak isteyen bir genç görünce durdurmak istiyorum çünkü aynı yollardan geçtim. İnsan o yaşlarda hala ergenlikten tam çıkmamış oluyor, biri bir şey dese zoruna gidiyor uzun vadeli düşünemiyor. Zannediyor ki hep genç kalacak ben bir baktım 30 olmuşum 🤭 Elde var sıfır. Babam götürüp eline para verince de benimle gurur duymadı sonuçta, keşke bölümü bitirip ben kendimle gurur duysaydım en azından.
Afla dönme şansınız yok mu okula? Çocuğun tek görevi ailesine sevgi saygı o da hakeden aileye , artı okullarına odaklanmak ders çalışmaktır. Çocuktan ergenden para bekleyen yapmasın çocuk. Nasılsa ömür boyu çalışılacak. Okutmaya mecbur aile. Çocuk haklarında var bu.

Afla dönme şansınız yok mu okula? Çocuğun tek görevi ailesine sevgi saygı o da hakeden aileye , artı okullarına odaklanmak ders çalışmaktır. Çocuktan ergenden para bekleyen yapmasın çocuk. Nasılsa ömür boyu çalışılacak. Okutmaya mecbur aile. Çocuk haklarında var bu.

Şu an sosyal hizmet uzmanı adayıyım. Çocuk haklarını öğrendikçe diyorum ki ya ben çocuk değildim, ya bizimkiler ebeveyn değildi 🤭 Şimdi kendileri de çok pişman ama işe yaramıyor tabi. Yine de dil bildiğim için şanslıyım, bizim alanda Türkçe kaynak çok az. Makale yazarken falan yabancı kaynak okuyabilmek çok şey katıyor bana. Bir senem kaldı, belki sonrasında dil bölümüne de geçerim. Bakalım hayat ne gösterecek 😊

Şu an sosyal hizmet uzmanı adayıyım. Çocuk haklarını öğrendikçe diyorum ki ya ben çocuk değildim, ya bizimkiler ebeveyn değildi 🤭 Şimdi kendileri de çok pişman ama işe yaramıyor tabi. Yine de dil bildiğim için şanslıyım, bizim alanda Türkçe kaynak çok az. Makale yazarken falan yabancı kaynak okuyabilmek çok şey katıyor bana. Bir senem kaldı, belki sonrasında dil bölümüne de geçerim. Bakalım hayat ne gösterecek 😊
Umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir😍

Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Herkes okumak zorunda değil. Bunu erken farketmenize çok sevindim. Okulunuzu dondurup bir süre çalışmayı deneyin dilerseniz. Aileden gelen maddi baskının ne olduğunu bilirim. Bölümümü sevmediğim halde bu baskı yüzünden beş yılda ite kaka bitirdiğim üniversitemin hiçbir hayrını görmedim. Diplomaysa dert, açıktan da alınır. Hayat sizin hayatınız. Yıllar sonra dönüp başkalarını suçlamayacak ve attığınız her adımın iyisiyle kötüsüyle sorumluluğunu alacaksanız istediğiniz her şeyi yapmakta özgürsünüz.

X