Okumak istemedigime karar verdim

Herkes okumak zorunda değil. Kasiyerlik yaparken kafanızı bir kasaya bir o “sertifika” nıza vurursunuz artık :)

Kasiyerlik ve market örneği forumda son dönemde sıklıkla kullanılıyor. Ancak kasiyerlik sanıldığı gibi vasıfsız insan işi değildir.

Okul , meslek ve iş hayatına dair örnek verirken başka meslek gruplarını aşağılamadan da örnek verilebilir.

Dün gece hamilelik ihtimalinden endişeleniyordunuz ; sabah okulu bırakmaya karar veriyorsunuz.

Üniversitelerin akademik takvimlerinde tarih farklılıkları olsa da ; dersler başlayalı henüz 1,5 ay oldu. Okulu bırakmaya karar vermek için çok erken.
Daha vizeler finaller baslamamistir belki de

okulu burakıp sertfifika eğitim vs alıp çaışmaya başalrdım :) ne güzel ne istediğiizi biliyosunuz..
bu devride üniversite boş iş.
ya hırslı bölümle cok alakalaı olmak deli gibi uğraşmak
ya torpil zengin ailee lazım düzgün para kazanamk için
bence bırakı okulu. yanlıs karar filan değil.

kendinizi geliştirmeye de devam edin tbii. ingilzce olsun kültürel anlama olsun.

Bir komşumuzun kızı benimle aynı iş alanında diplomasız yıllarca çalıştı. Ben o çalışırken üniye hazırlandım okudum ve mezun oldum. O şimdi yine aynı seviyede çalışıyor ben ise alanda işimi kurabilirim, atanabilirim ve yükselebilirim. Sen güzellik sektöründe yetkinliği kazanacağım derken ömrün bitecek belkide hiç muvaffak olamayacaksın. Ama okuduğun bölümü bitirdiğinde sana o yetkinlik verilmiş olacak zaten. Kolay yolu değil zor yolu seçmiş gibisin. Yinede sen bilirsin tabi.

Şehir dışına yollamadı maalesef babam, kendi sehrimde tutmuyordu öğretmenlik ve tercümanlık:KK43:
Kusura bakmayın ama sizi şehir dışına yollamayip bu üniversiteye yollayan baba eve para getirmedin diye laf edemez.
Bir anne baba evladını okutmak meslek sahibi yapmakla yükümlüdür.
Şehir dışında belki de devlet üniversitesi tutacaktı ama babanız bunu tercih etmemiş.
O zaman hiç kendinizi yük gibi hissetmeye gerek yok.
Dondurmak iyi bir fikir değil okuldan iyice koparsiniz.
Daha okul başlayalı çok olmadı notlar kötü gelmiş olabilir ama toparlarsiniz.
Kendinizi derslere verin.
Sınıfta çalışan iyi not tutan insanlarla arkadaşlık edin kütüphaneye gidip ders çalışın.
Kötü etkileyen ilişkiniz varsa esas onu birakin okulu değil.
Mezun olunca işsiz kalmazsınız en kötü bir dil kursunda vs iş bulursunuz.
Çok yapmak istiyorsanız yaz tatilinde bile gidip sertifika alabilirsiniz ayrıca.
Ama okulu bırakmayın.

Valla kuzum senin kimlik 19 ama aklın 14 te kalmış, uçuyosun havalarda etraftan toplama bilgilerle. Sen şimdilik okulu bırakma da ne araştırırsan araştır kenardan
Bizzat kendi lisedeki Türkçe öğretmenim bizim okulumuzdan ayrildiktan sonra işsiz kalıp a101e girmişti. Sanırım sizin yaşınız büyük olmasına rağmen bu tarz durumlardan bihabersiniz. Etraf şu an diplomalı işsiz dolu. Bu siteden biraz çıkın iki haber okuyun olmadı

Kusura bakmayın ama sizi şehir dışına yollamayip bu üniversiteye yollayan baba eve para getirmedin diye laf edemez.
Bir anne baba evladını okutmak meslek sahibi yapmakla yükümlüdür.
Şehir dışında belki de devlet üniversitesi tutacaktı ama babanız bunu tercih etmemiş.
O zaman hiç kendinizi yük gibi hissetmeye gerek yok.
Dondurmak iyi bir fikir değil okuldan iyice koparsiniz.
Daha okul başlayalı çok olmadı notlar kötü gelmiş olabilir ama toparlarsiniz.
Kendinizi derslere verin.
Sınıfta çalışan iyi not tutan insanlarla arkadaşlık edin kütüphaneye gidip ders çalışın.
Kötü etkileyen ilişkiniz varsa esas onu birakin okulu değil.
Mezun olunca işsiz kalmazsınız en kötü bir dil kursunda vs iş bulursunuz.
Çok yapmak istiyorsanız yaz tatilinde bile gidip sertifika alabilirsiniz ayrıca.
Ama okulu bırakmayın.
Evet devlet üniversiteleri tutuyor. Annem de çok kızıyor babamın bu şekilde konuşmalarına. Benimde sadece hevesim kırılıyor

Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Bölüm güzel en azından ingilizce öğrenmiş olacaksın. Güzellik salonu açarsan da yabancılar da seni tercih edecek o şekilde düşün ve okulunu bitir.

Bence deneyebilirsiniz bu şekilde. Ancak sizin diğer sorununuz bence bölümünüzün hayallerinize ve ileride bir meslek kazandırmasına uygun olmaması. Aileniz yardımcı olmaya çalışmış ancak okuduğunuz bölümüne verilen para bence de gereksiz. Bitirince ne olacaksınız? Bu ekonomide özel okul ücretleri malum. Bence de sertifika yerine ilgi alanınız olan özel bir kursa veya eğitime katilsaniz daha uygun olabilir.
İngiliz dili edebiyatı okuyor nesi geçersiz meslekmiş? Felsefe okumuyor sosyoloji okumuyor ki onların bile hakkını verenleri çok başarılı oluyor.

Vallahi ders çalışmaktan kaçmak değil çünkü ben üniversite sınavıma tek basima hazırlandım okulu son sene dondurup eve kapanıp çalıştım her ne kadar beni tatmin etmese de 23.000e girdim
Dil alanı için 23.000 düşük bir sıralama. Diğer alanlara göre dil sınavına girenlerin sayısı daha az çünkü. Normalde çalışıp bitirmen gerekir bölümü elbette, çünkü mesleğin ne olursa olsun, mezun olduğun bölümle alakalı bir iş yapmasan bile üniversite mezunu olmak sana pek çok artı sağlar. Daha doğrusu lise mezunu olmak çok fazla eksi verir.

Fakat bölüm derslerine daha yeni başladın, daha hiç finale, belki midterm'e bile girmedin. Şimdi bölümü bırakıp devlete girsem 6 yıla uzamış olacak dedin ama şu an kayıtlı olduğun okulda da 6 yıl sürme olasılığı var eğer çok iyi çalışıp bütün derslerinden geçmezsen. Bir de üzerine ailen para vermiş olacak. Ya kararlı olup çok iyi çalışacaksın, uzatmadan okuyacaksın ya da bırakacaksın. Edebiyat sevmeden çalışılabilen bir şey de değil. Sıkıla sıkıla internetten özet ezberleyip geçersin artık kitapları okumadan.

Eğitiminize devam edip part time iş ile yine de sertifikanızı alırsınız.Ona göre kararınızı verirsiniz fakat diplomanız yine de olsun.Güzellik sektöründe devam etmek isterseniz elbette sizin tercihiniz belli olmaz ilerde iyi şeyler de yapabilirsiniz ama istediğiniz gibi olmazsa en azından bir diplomanız ve yabancı diliniz garanti olmuş olur.

Yabancı dilin ve üniversite mezunu olmanın hayatınıza nasıl bir katkı sağlayacağına kendimden örnek vererek anlatayim. Ben Türkiye dışında okudum üniversiteyi çokta güzel köklü bir bölüm okudum ama burda mesleğimi icra edemedim denklik istedikleri için. Bir yığın sınava tabi tuttular. Yıllarca bunun üzüntüsünü yaşadım. Emeğim boşa gitti diye üzüldüm durdum. Sonra öylesine çokta üzerinde durmadan bir iş ilanı sitesine Cv'mi bıraktım. Universite mezunu oldugum için ve iki tane yabancı dilim olduğu icin hiç beklemedigim sayıda iş teklifi aldım. Şu an evden Home Office olarak çalışıyorum maaşım artı yan haklarımı göz önünde bulundurdugumda yabancı dile hakim olduğum için ne kadar şanslı olduğumu tekrar tekrar anladım. Diyecegim o ki bu zamanda üniversite mezunu olmak ve yabancı dile hakim olmak olmazsa olmaz. İngilizcenin acamayacagi kapı yok üniversite okuyup kendini gelistirmen bir statü sahibi olmanda yanına kar kalacak. Toylugun tecrübesizliğin kurbanı olma, derslerine sıkı sıkı sarıl. Ailene karşıda duyduğun minnetin altında ezilme, onlar senin anne babam seni okutmak onların vazifesi. Bu dusuncelere kendini kaptirip ümitsizliğe sürükleme kendini.

Sizin istediğiniz meslekte başarılı olabilmeniz öyle göründüğü gibi kolay değil bence. Nasıl yöntemleri var bilmiyorum ama iyi yetişebileceğiniz bir ortam bulsanız bile kendi işinizi kurabilecek yetkinlikte olabilmeniz yine düşük bir ihtimal. Bir tanıdığım vardı yabancı dili olduğu için hem buradaki eğitimleri almış hem de Almanya'ya gidip işi orada öğrenmiş, oradan teknolojik cihazları vs getirtip kendi merkezini açmıştı. Yurt dışına çıkmadan çıraklık yapıyormuş. Siz de kendinize faydası olacak bir bölüm okuyorsunuz, hiç değilse dört yıl sonunda bir dili sağlam şekilde öğrenmiş olma ve dışa açılma ihtimaliniz var. Şartlar iyileşirse bu yolu denersiniz en azından. Okulu bırakmanın çok bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. 4 sene size kocaman geliyor ama su gibi gelip geçiyor. Liseye başladığınız günü daha dün gibi hatırlıyorsunuzdur. O nedenle en azından elinizde bir diplomanızın olması, o diplomayı kullanmasanız bile çok önemli. Babanızın laflarından rahatsız olmuşsunuz, mesela her bölüm için bunu söyleyemem ama dil bölümü öğrencileri özel ders/çeviri veya dil isteyen web işleri gibi ek işleri daha kolay bulabiliyorlar. Biraz dişinizi sıkarsanız seneye veya sonraki sene bunlardan birini yaparak hem kendinizi hem ailenizi rahatlatırsınız. Üstelik düşündüğünüz meslek de diyelim hemen olmadı -ki muhtemel bir şey yani- o sıralarda da geçici öğretmenlik/özel ders/çeviri gibi işler yapabilirsiniz. Bence sizin dersleriniz düştü ve babanızdan birkaç şey işittiniz diye ekstra motivasyonunuz kaybolmuş. Biraz sıkı çalışır notları yükseltirseniz, bir de her öğrencinin yaşadığı ilk yıl adapte zamanlarını atlatırsanız bu düşünceniz kaybolabilir de. Babanıza gelince kulağınızı tıkayın kesinlikle takmayın derim, zaten ödeyemeyecek durumda olsa idi böyle bir işe girişeceğini sanmıyorum. Babaların bazen bir eşey alınca ve ödeyince söylenme huyu vardır. Ama vazifeleri de var, siz evladısınız onun. Zaman su gibi akıp geçer, bölümünüzü bitirince istediğiniz mesleğe yönelebilirsiniz. Bunu kayıp olarak görmeyin çünkü ülkede her gün neyin değer kazanıp kaybedeceği hiç belli olmuyor.

Sevmediğin bir bölüm okuyorsan okuma.
Çok spesifik bir örnek vermek isterdim ama burada anlatamayacağım.

Tıp fakültesinden mezun olup, doktorluğu hayatından çıkartan insanlar da var, 40 yaşında yeniden Tıp okumayı isteyen de.

İstediğin, ilgi duyduğun alanda eğitim al.

Kusura bakmayın elin adamı beni beğensin diye meslek seçimi yapamam. Eğer bu şekilde mantıksız oluyorsam da hasıyım mantiksizin
Konu elin adamı seni beğensin diye değil . Daha küçüksün ve anlamıyorsun.
Eğer ileride geçin sıkıntım olmasın, kariyerli okumuş bir eşim olsun, çocuklarımın bilgili kültürlü donanımlı bir babası olsun diyorsan ki her okuyan tabiki böyle değil orası ayrı ama olma ihtimali var sonuç itibariyle, bunu diyorsan önce kendini donatacaksın, sen kendine yatırım yapacaksın ki öyle bir evlilik yapasın , hayat kaliten yaşam kaliten artsın.

Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Bende öyle düşünüyordum. Bu yüzden sırf yanlarindan uzaklasayim gerisi önemli değil diye yazdım bir şeyler ve çok pişmanım geçici bir süreç olabilir dikkat et. önceden nasıl hayallerin vardı hepsini düşün

Asla bir erkek uğruna böyle bir şey yapmam tabi ki. Babam bir iki kez laf yaptı, bu eve hiç para getirdin mi gibisinden. Oysa ki özel ders verip harcligimi cikarmistim. Notlarım da düşük gelmeye başlayınca kalacağımdan ve sınıf tekrarı yapıp fazla para verileceğinden korkmaya basladim
Yük olmak istemiyorsanız sizde bir çok öğrenci gibi parttaym çalışa bilirsiniz..Okumak isteyen her türlü şartta okur ben de guzellik uzmanıyım hiç heves edip geleceginle oynama

Bizzat kendi lisedeki Türkçe öğretmenim bizim okulumuzdan ayrildiktan sonra işsiz kalıp a101e girmişti. Sanırım sizin yaşınız büyük olmasına rağmen bu tarz durumlardan bihabersiniz. Etraf şu an diplomalı işsiz dolu. Bu siteden biraz çıkın iki haber okuyun olmadı

Yalnız çalıştığı yer neresi olursa olsun, o Türkçe öğretmeninizin edindiği bilgiler onunla kalacak; hayata bakış açısı ve kendini ifade ediş şekli aldığı eğitime göre olacak.

X