Sizin istediğiniz meslekte başarılı olabilmeniz öyle göründüğü gibi kolay değil bence. Nasıl yöntemleri var bilmiyorum ama iyi yetişebileceğiniz bir ortam bulsanız bile kendi işinizi kurabilecek yetkinlikte olabilmeniz yine düşük bir ihtimal. Bir tanıdığım vardı yabancı dili olduğu için hem buradaki eğitimleri almış hem de Almanya'ya gidip işi orada öğrenmiş, oradan teknolojik cihazları vs getirtip kendi merkezini açmıştı. Yurt dışına çıkmadan çıraklık yapıyormuş. Siz de kendinize faydası olacak bir bölüm okuyorsunuz, hiç değilse dört yıl sonunda bir dili sağlam şekilde öğrenmiş olma ve dışa açılma ihtimaliniz var. Şartlar iyileşirse bu yolu denersiniz en azından. Okulu bırakmanın çok bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. 4 sene size kocaman geliyor ama su gibi gelip geçiyor. Liseye başladığınız günü daha dün gibi hatırlıyorsunuzdur. O nedenle en azından elinizde bir diplomanızın olması, o diplomayı kullanmasanız bile çok önemli. Babanızın laflarından rahatsız olmuşsunuz, mesela her bölüm için bunu söyleyemem ama dil bölümü öğrencileri özel ders/çeviri veya dil isteyen web işleri gibi ek işleri daha kolay bulabiliyorlar. Biraz dişinizi sıkarsanız seneye veya sonraki sene bunlardan birini yaparak hem kendinizi hem ailenizi rahatlatırsınız. Üstelik düşündüğünüz meslek de diyelim hemen olmadı -ki muhtemel bir şey yani- o sıralarda da geçici öğretmenlik/özel ders/çeviri gibi işler yapabilirsiniz. Bence sizin dersleriniz düştü ve babanızdan birkaç şey işittiniz diye ekstra motivasyonunuz kaybolmuş. Biraz sıkı çalışır notları yükseltirseniz, bir de her öğrencinin yaşadığı ilk yıl adapte zamanlarını atlatırsanız bu düşünceniz kaybolabilir de. Babanıza gelince kulağınızı tıkayın kesinlikle takmayın derim, zaten ödeyemeyecek durumda olsa idi böyle bir işe girişeceğini sanmıyorum. Babaların bazen bir eşey alınca ve ödeyince söylenme huyu vardır. Ama vazifeleri de var, siz evladısınız onun. Zaman su gibi akıp geçer, bölümünüzü bitirince istediğiniz mesleğe yönelebilirsiniz. Bunu kayıp olarak görmeyin çünkü ülkede her gün neyin değer kazanıp kaybedeceği hiç belli olmuyor.