- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.734
-
- Konu Sahibi narlilokum
Şimdi kendi transkriptime baktım ben de 50'den fazla ders almışımBir an 50 diyince fazla geldi. Ama şöyle birşey var tatlım, sen bu durumda 4 senede 24 ders geçmişsin bu da dönem başına 3 ders demek ki bir de yaz okuluna falan gittim diyorsun, yani dönem başına 2 ders geçtiğin olmuş ki bu çok az değil mi? Yani biraz savsaklamışsın
Öncelikle sizi içten yiyip bitiren şu stresten kurtulup mantıklı düşünmeye başlamanız lazım. Doğru bir çalışma metoduyla üstesinden gelemeyeceğiniz dersinizin olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi matematikte üzerinde yoğunlaştıkça iyileşebilirsiniz. Kaldı ki siz 4. Sınıftasınız belli bir birikiminiz de var. Sadece sakin olun ve çalışmaya başlayın :)
Ayrıca geç bitirmek kötü bir şey değil. Tıp fakültesindeyim ve üst dönemlerimden bu zamana kadar her sınıfı tekrar ederek gelenler var. Bu da yaklaşık 10 senede mezun olacakları anlamına geliyor :) sizin durumunuzda olan bir sürü insan var . Bir an önce kendinize bir motivasyon edinin ve çalışmaya başlayın :)
Yok öyle bişey rahat ol. Ben 8. senemde diplomamı almış olacağım bi tez kala atacaklar mı yani?Kampüs kartımda geçerlilik süresi 11.2021 yazıyor ama bilmiyorum.
Bu ihtimal yüzünden kendimi veremiyorum pek.Ama haklısınız
Bölümünü sevdiğine eminmisin ben hukuk fakültesini 4 yılda bitrdim seviyordum çünkü,ama matematik tıp 10 yılda verseler bitmez çünkü sevmiyorum hele fizik falan mezun olamam. Bu bölümü sevmek ve yatkınlıkla alakalı bence
Yorumları okuduğum kadarıyla farklı görüşler var bu konuyla ilgili. Atılma meselesinin doğru olduğuna emin misiniz? Doğrusunun ne olduğuna emin olun öncelikle. Doğru olsa bile kaç seneniz vardı 3 mü? Bu sürede derslerinizi rahatlaıkla verebileceğinizi düşünüyorum. Geranio'nun dediği gibi danışman hocanızdan destek alabilirsiniz. Ya da çevrenizdeki insanlara danışabilirsiniz.Geç bitirmek değil atılmak beni korkutuyor.Yoksa kanımın son damlasına kadar savaşırım
Peki bu zinciri ne başlattı düşündünüz mü? Sorunu bulup üstüne gitseniz?O zaman başarısızlıklar sonucu biraz soğudum diyelim.Ama yine de bırakmak istemiyorum bölümü mü
we o zaman neden bu kadar korkuyosun ki. hayır benden senden farkli degilim. ama bi okadar da hirsliyim.sense baştan pes etmişsin....Bölümüme uygun olmadığımı düşünen arkadaşlar sonuçta matematiğin geliştirilebilir bişey olduğunu düşünüyorum yani üst üste yıllarca oluşan bir birikim gibi .Hem de geçtiklerimden de tesadüf sonucu geçmiş olamam değil mi
Peki bu zinciri ne başlattı düşündünüz mü? Sorunu bulup üstüne gitseniz?
Yorumları okuduğum kadarıyla farklı görüşler var bu konuyla ilgili. Atılma meselesinin doğru olduğuna emin misiniz? Doğrusunun ne olduğuna emin olun öncelikle. Doğru olsa bile kaç seneniz vardı 3 mü? Bu sürede derslerinizi rahatlaıkla verebileceğinizi düşünüyorum. Geranio'nun dediği gibi danışman hocanızdan destek alabilirsiniz. Ya da çevrenizdeki insanlara danışabilirsiniz.
Matematiği sevdiğiniz belli, 3 senede veremeyeceğiniz dersinizin olduğunu düşünmüyorum :)
Bi derse birisi 10 saat çalışır geçemez,birisi 5 saat çalışır ama verimli çalışır ve geçer.. O dışarıdan 'çalışkan' gözüken insanların belki de kabiliyeti yok o konuya ve açığı kapatmak için bu kadar çalışıyorlar,bilemeyiz. Kendinizi asla başkalarıyla karşılaştırmayın. Kendinize en uygun gelen şekilde çalışın ve geçin sınavlarınızı.Eğer dersi sınıfın çalışkanlarından biri zar zor geçmişse ben de ikinci alışımda geçerim gibi yanlış bir hesap yaptım sanırım zincir böyle başlamıştı
Bende 60 ders var ben de 60 ders almışım. O 50 deyince bana da çok geldiŞimdi kendi transkriptime baktım ben de 50'den fazla ders almışımBir an 50 diyince fazla geldi. Ama şöyle birşey var tatlım, sen bu durumda 4 senede 24 ders geçmişsin bu da dönem başına 3 ders demek ki bir de yaz okuluna falan gittim diyorsun, yani dönem başına 2 ders geçtiğin olmuş ki bu çok az değil mi? Yani biraz savsaklamışsın
Kocaeli ilkogretim matematik ogretmenligi mezunuyum.
3. Sinifi hastalik nedeniyle dondurdum. 4. Sinifta hem 3. Sinif derslerini aldim uzerinede staj yaptim. Bir donemde 14 ders alarak 4 yilda bitirdim.
Simdi bunu size hava atmak icin soylemedim nasil bir donemde 14 ders aldim ve hepsini gectim onu anlatayim. Bir kere tum derslerime girdim ve not tuttum 3. Sinifin dersleriyle 4. Sinifin dersleri cakisiyorsa ikinci ogretimlerle girdim yinede dinledim dersi. Bazen sabah 9 dan aksam 9 a kadar fakultede derse girdigim oluyordu. Özellikle sayisal derslerden hep duzenli bir defterim vardi. Kesinlikle calismayi son gune birakmadim. Vizelerden de finallerden de 2 hafta once calismaya basladim.
Ayrica ust siniflardan genellikle cikmis sorulari felan aliyorduk biz. Benzerleri bazen aynilarini soruyordu hocalar. Hic olmadi hoca hakkinda bilgi aliyorduk. O hoca defterden sorar bu hoca su kitaptan sorar diye.
Ayrica hadi sayisallari gectim sozellerde cok fazla kalmis. Egitim fakultesinde ozellikle egitim derslerinden cogu zaman uygulama yaptirilip uygulamaya not verilir. Sunum cok sik yaptirilir. Mesela materyal tasarimindan ogretim materyali yapatsiniz oyle not alirsiniz. Uygulamalariniza eksiksiz katildiniz mi? Sunumlarinizi eksiksiz yaptiniz mi? Bizim hocalar cok önem verirdi sunum yapmayan vize ve finalden kac alirsa alsin birakirlardi mesela. Eger boyle dersleriniz varsa kesinlikle sunumu ve odevleri ihmal etmeyin.
Ayrica sizin gibi alttan dersi olanlarla iletisim icinde olun. Onlar toplayabiliyor hocalarin gecen seneki sorularini ne bileyim defter notlarini.
Bizim bolumden uzatan sadece 1 cocuk vardi o da yarim donem sonra mezun oldu. Sizde mezun olabilirsiniz.
Şöyle anlatayım hocam.Hiç devamsızlık yapmadım.Şimdi Analiz-2, lineer cebir-2, fizik-2 bunların kredileri 4,5 idi eğitim derslerininki ise 2,3.Böyle olunca ben her ne kadar sözellerden iyi notlarla geçsem de, saydığım dersler yüzünden 1.80 ortalamayı geçemedim.O sebepten dolayı bana 3.sınıf dersleri açılmadı.Bu böyle davam etti.Bu yılda 4. sınıf dersleri açılmadı.Yani şuan 4.sınıf derslerini daha hiç görmedim.Kaldıklarımdan da yine anlamıyorum kalacağım diye umutsuzluğa kapıldım öyle de oldu geometri dersini 4 yıldır alıyorum yine de kalıyorum