Okulu bitireceğime olan inancım kalmadı

Valla kepi attım cübbeyi giydim ama keske dönem uzatsaydım bitmeseydi diye kendimi yiyorum,mezun kervanı da pek umutlu ve mutlu değil açıkçası.
26 derste az değil realist olmak gerek,canınızı dişinize takip çalışmanız lazım

Savsakladım mı bilmiyorum ama üniversite sınavına gayet sakin giren ben her final haftasında karnıma ağrılar girdi, stresten midem bulandı

Bölümünü sevdiğine eminmisin ben hukuk fakültesini 4 yılda bitrdim seviyordum çünkü,ama matematik tıp 10 yılda verseler bitmez çünkü sevmiyorum hele fizik falan mezun olamam. Bu bölümü sevmek ve yatkınlıkla alakalı bence

Geç bitirmek değil atılmak beni korkutuyor.Yoksa kanımın son damlasına kadar savaşırım

Kampüs kartımda geçerlilik süresi 11.2021 yazıyor ama bilmiyorum.
Bu ihtimal yüzünden kendimi veremiyorum pek.Ama haklısınız
Yok öyle bişey rahat ol. Ben 8. senemde diplomamı almış olacağım bi tez kala atacaklar mı yani?

Dönem içinde alacağın dersleri ayarlarken verebileceğin derslere ve ona göre ders sayısına odaklan. Gerekirse danışman hocanla falan konuş destek al. Dersi iyi dinleyip, ödevleri zamanında yaptıktan ve sınavlara düzenli çalıştıktan sonra gecilmeyecek ders yok.

O zaman başarısızlıklar sonucu biraz soğudum diyelim.Ama yine de bırakmak istemiyorum bölümü mü

Geç bitirmek değil atılmak beni korkutuyor.Yoksa kanımın son damlasına kadar savaşırım
Yorumları okuduğum kadarıyla farklı görüşler var bu konuyla ilgili. Atılma meselesinin doğru olduğuna emin misiniz? Doğrusunun ne olduğuna emin olun öncelikle. Doğru olsa bile kaç seneniz vardı 3 mü? Bu sürede derslerinizi rahatlaıkla verebileceğinizi düşünüyorum. Geranio'nun dediği gibi danışman hocanızdan destek alabilirsiniz. Ya da çevrenizdeki insanlara danışabilirsiniz.
Matematiği sevdiğiniz belli, 3 senede veremeyeceğiniz dersinizin olduğunu düşünmüyorum :)

we o zaman neden bu kadar korkuyosun ki. hayır benden senden farkli degilim. ama bi okadar da hirsliyim.sense baştan pes etmişsin....

İnşallah, teşekkürler :)

Eğer dersi sınıfın çalışkanlarından biri zar zor geçmişse ben de ikinci alışımda geçerim gibi yanlış bir hesap yaptım sanırım zincir böyle başlamıştı
Bi derse birisi 10 saat çalışır geçemez,birisi 5 saat çalışır ama verimli çalışır ve geçer.. O dışarıdan 'çalışkan' gözüken insanların belki de kabiliyeti yok o konuya ve açığı kapatmak için bu kadar çalışıyorlar,bilemeyiz. Kendinizi asla başkalarıyla karşılaştırmayın. Kendinize en uygun gelen şekilde çalışın ve geçin sınavlarınızı.
Ama öncelikle sakin olmayı unutmayın. :) ben sizin için bugünün dönüm noktası olduğunu düşünüyorum :)

Hangi sınıftan dersin kaldıysa o sınıftan çalışkan, iyi not tutan birileriyle arkadaşlık kurmayı ihmal etme.
Birlikte çalışın, yardım istemekten çekinme ve asla umudunu kaybetme.

O bölümü kazanmayı başardın mezun da olmayı başarabilirsin.

Bende 60 ders var ben de 60 ders almışım. O 50 deyince bana da çok geldi

Benim oğlum mühendislik okuyor teknik üniversitede bu yıl 5. yılı doldu. Benim 6.yıldan da pek ümidim yok.

Bazen sorunca ''okuyoruz işte acelen ne'' diyor

Biter üzme canını.

Kocaeli ilkogretim matematik ogretmenligi mezunuyum.

3. Sinifi hastalik nedeniyle dondurdum. 4. Sinifta hem 3. Sinif derslerini aldim uzerinede staj yaptim. Bir donemde 14 ders alarak 4 yilda bitirdim.

Simdi bunu size hava atmak icin soylemedim nasil bir donemde 14 ders aldim ve hepsini gectim onu anlatayim. Bir kere tum derslerime girdim ve not tuttum 3. Sinifin dersleriyle 4. Sinifin dersleri cakisiyorsa ikinci ogretimlerle girdim yinede dinledim dersi. Bazen sabah 9 dan aksam 9 a kadar fakultede derse girdigim oluyordu. Özellikle sayisal derslerden hep duzenli bir defterim vardi. Kesinlikle calismayi son gune birakmadim. Vizelerden de finallerden de 2 hafta once calismaya basladim.

Ayrica ust siniflardan genellikle cikmis sorulari felan aliyorduk biz. Benzerleri bazen aynilarini soruyordu hocalar. Hic olmadi hoca hakkinda bilgi aliyorduk. O hoca defterden sorar bu hoca su kitaptan sorar diye.

Ayrica hadi sayisallari gectim sozellerde cok fazla kalmis. Egitim fakultesinde ozellikle egitim derslerinden cogu zaman uygulama yaptirilip uygulamaya not verilir. Sunum cok sik yaptirilir. Mesela materyal tasarimindan ogretim materyali yapatsiniz oyle not alirsiniz. Uygulamalariniza eksiksiz katildiniz mi? Sunumlarinizi eksiksiz yaptiniz mi? Bizim hocalar cok önem verirdi sunum yapmayan vize ve finalden kac alirsa alsin birakirlardi mesela. Eger boyle dersleriniz varsa kesinlikle sunumu ve odevleri ihmal etmeyin.

Ayrica sizin gibi alttan dersi olanlarla iletisim icinde olun. Onlar toplayabiliyor hocalarin gecen seneki sorularini ne bileyim defter notlarini.

Bizim bolumden uzatan sadece 1 cocuk vardi o da yarim donem sonra mezun oldu. Sizde mezun olabilirsiniz.

Şöyle anlatayım hocam.Hiç devamsızlık yapmadım.Şimdi Analiz-2, lineer cebir-2, fizik-2 bunların kredileri 4,5 idi eğitim derslerininki ise 2,3.Böyle olunca ben her ne kadar sözellerden iyi notlarla geçsem de, saydığım dersler yüzünden 1.80 ortalamayı geçemedim.O sebepten dolayı bana 3.sınıf dersleri açılmadı.Bu böyle davam etti.Bu yılda 4. sınıf dersleri açılmadı.Yani şuan 4.sınıf derslerini daha hiç görmedim.Kaldıklarımdan da yine anlamıyorum kalacağım diye umutsuzluğa kapıldım öyle de oldu geometri dersini 4 yıldır alıyorum yine de kalıyorum

Analitik geometri mi genel geometri mi? Analiz1 ile analiz2 nin hocasi farkli mi? Bizim ayni hocaydi ve cok zor sorardi defterle alakasi yoktu. Ust sinif olup alttan analiz dersini alanlarda onceki yillarda hocanin sorduklari sorular oluyordu. Onlari alip cozuyorduk arkadaslarla. Biz toplu calisirdik cozemedigimiz sorulari birbirimize sorardik.

Ha birde analizde mustafa balcinin cozumlu analiz problemleri var. Hem sorular var hem cozumleri o kitabi alip sinavlardan 2 hafta onceden cozmeye basliyorsuk.
Var mi elinde mustafa balcinin kitabi yoksa hemen al tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…