Okulu bitireceğime olan inancım kalmadı

Bölümüme uygun olmadığımı düşünen arkadaşlar sonuçta matematiğin geliştirilebilir bişey olduğunu düşünüyorum yani üst üste yıllarca oluşan bir birikim gibi .Hem de geçtiklerimden de tesadüf sonucu geçmiş olamam değil mi :110:

canım o kalktı
sevgilimden biliyorum kendisi sekizinci yılında daha yeni mezun oluyor:p ama atılma kalktı:)

O tekrar geri geldi ama belli bi zamandan önce kayıt yaptırmış olan öğrencileri kapsamıyor. Benim dayım da mesela yıllardır aynı bölümde, son senesinde bile değil. Mezuniyetin m'si yok. Yanlış hatırlamıyorsam eğer en fazla 7 sene. 7 sene içinde bitiremezsen atılıyorsun ama belli bi dönemden sonraki öğrencileri kapsıyor bu, muhtemelen senin sevgilini ve benim dayımı kapsamıyor.

Bölümüme uygun olmadığımı düşünen arkadaşlar sonuçta matematiğin geliştirilebilir bişey olduğunu düşünüyorum yani üst üste yıllarca oluşan bir birikim gibi .Hem de geçtiklerimden de tesadüf sonucu geçmiş olamam değil mi :110:
Çok haklısın. Sadece çok paniklemiş ve karamsarlığa kapılmışsın. Güzel bi bölümün var, başarılar diliyorum

Facebook timeline'ım kepler cübbelerle doldu.Acaba bana da nasip olucak mı öyle poz vermek.O kadar çok istiyorum ki.Ama olmuyo.
Şuan herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünden mezun olan kimler varsa onların yerinde olmak istiyorum.Başarılı olmak hayal oldu artık bana.
Çok umutlu başlamıştım üniversiteye aslında.Üç buçuk yılda bitirecektim.Üstten ders alacaktım hep.
Marmara üniversitesinde ilköğ. mat. öğretmenliğinde 4. yılım.Bu yıl mezun olmam gerekiyordu.4 yıl ne çabuk geçti.
Eğitim hayatımda çalışkan bir öğrenciydim.Hiçbir zaman matematikte çok başarılı biri değildim ama matematiğim kötü de değildi.
İlk yıl herşey güzeldi bölümümü çok ama çok seviyodum.Sayısal derslerimiz 3 taneydi.Çalıştım.Fakat kaldım 3'ünden de, üzüldüm ama herkes üniversitede alttan dersin normal olduğunu, yaz okulunda vs verebileceğimi söyledi.Bir de baktım sınıfta benim durumumda aynı kişiler var.Bırakmayacaksın dedim kendi kendime.
İkinci, üçüncü ve dördüncü yılımda alttan derslerimi eritmeye çalışırken bir taraftan yeni dersler çıktı meydana.İyice içinden çıkılmaz oldu hal.Ben de bir kaçış olarak sözellere yoğunlaştım çünkü onları verebiliyordum.Sayısal olarak geçtiğim dersler devede kulak kaldı.Bu sırada bende matematik fobisi oluştu.
Şimdi 4.yılım bitti 3.sınıfım.Son 3 yılım var.3 yıl sonunda da mezun olamazsam okuldan atılıcam.
Allahım o kadar dersi 3 yılda nasıl geçebilirim.:KK43:
Zaten derslerim kötü diye kendimi hep kısıtladım bu dört yılda.Arkadaşlarımla vakit geçirmedim.Pek kitap okumadım.Tadım yoktu.
Kendi çabamla bu dersleri veremeyeceğimi, özel ders alırsam bir yararı olduğunu düşünüyorum.Bu durumu ailemle paylaştığımda babam üniversitede özel ders alma fikriyle dalga geçti resmen.
Bütler de kaldırıldı.
Napıcam şimdi ben.3 yıl daha aynı ilerlemede devam edersem mezun olmam imkansız.7 senem çöpe gidicek :KK17:

Ne yapacaksin canini disine takip calisip bitireceksin yoksa bu 4 sene cope gitmis olacak.
Carpik egitimin sisteminin bir urunusun sende matematik ogretmenligi okuyan cocuk sayisal dersleri veremiyorum diyor akil alacak gibi sey degil, tama egitim fakultesinde birsuru formasyon dersleride oluyor ama sonucta sen matematik ogretmeni olacaksin cografya yada tarih ogretmeni degil yani. Hadi bitirsen atanmak icin kpss de yine matematik cikacak karsina.

Kisaca dersleri gecememenin sende kroniklesen bir problem yarattigini dusunuyorum ben ya notlarin yanlis ve eksiktir, yan yanlis calisiyorsundur. Kesinlikle yardim al arkadaslarindan ve bir an once bitir, ve o herhangi bir universitenin herhangi bir bolumunden mezun olmak ne yazikki bir halta yaramiyorum sacam bir bolumden mezun olup 2 ay sonra issizlik le aci gercekle yuzlesince inan bana o mezuniyet fotolarinda kaliyor o cosku sadece ve o insanlar omur boyu pisman oluyorlar o okulu okuduklarina.
Umarim senin atanma sansin vardir bir an once bitir okulunu kendine acimayi birak

Mesele matematik değil, bu başka bir bölüm de olabilirdi. 26 tane ders kalınca öyle düşündük elimizde olmadan. Yaparsın, geçersin ben sana inanıyorum ama 26 tane ders az değil bu gerçeği sen de biliyorsun. Madem sen uygun olduğunu düşünüyorsun o halde sıkıntı yok, asıl iyice ve hallet.

Ya galiba bölüme uygun değilsiniz. Benim bölüm de öğretmenlik, hem de dille alakalı. Bir kişi vardı, geçen senelerde görürdüm, dil bilmiyordu, dersleri anlamıyordu doğal olarak. Sizinle aynı durumdaydı, ders notu falan isterdi sürekli ama alsa da değişen bir şey olmuyordu.
Yetenekli olduğunuz başka bir alan var mı?

Bu kadar dersten kaldıktan sonra gerçekten öğretmen olamazmışım gibi hissediyorum
öyle bir şey yok
bizim hocamız 7 yılda mezun olmuş şimdi Türkiye'de ünlü bir mimar
sonra yine çok başarılı birisni daha tanıyorum adını vermicem ama siyaset/tartışma programlarına vs çıkıyor o da 26 yaşında bitirmiş kaç yıl ediyor 26-18=8 ya da geç girmişse hadi de 7 ya da 6 yılda bitirmiş şimdi millet ağzı açık onu dinliyor gerçekten başarılı birisi
ben de 6,5 yılda bitirdim şimdi türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisinde araştırma görevlisiyim
yani okulu geç bitirmek bir başarı göstergesi değil bence
ayrıca iş hayatı okuldan çok çok çok farklı

Facebook timeline'ım kepler cübbelerle doldu.Acaba bana da nasip olucak mı öyle poz vermek.O kadar çok istiyorum ki.Ama olmuyo.
Şuan herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünden mezun olan kimler varsa onların yerinde olmak istiyorum.Başarılı olmak hayal oldu artık bana.
Çok umutlu başlamıştım üniversiteye aslında.Üç buçuk yılda bitirecektim.Üstten ders alacaktım hep.
Marmara üniversitesinde ilköğ. mat. öğretmenliğinde 4. yılım.Bu yıl mezun olmam gerekiyordu.4 yıl ne çabuk geçti.
Eğitim hayatımda çalışkan bir öğrenciydim.Hiçbir zaman matematikte çok başarılı biri değildim ama matematiğim kötü de değildi.
İlk yıl herşey güzeldi bölümümü çok ama çok seviyodum.Sayısal derslerimiz 3 taneydi.Çalıştım.Fakat kaldım 3'ünden de, üzüldüm ama herkes üniversitede alttan dersin normal olduğunu, yaz okulunda vs verebileceğimi söyledi.Bir de baktım sınıfta benim durumumda aynı kişiler var.Bırakmayacaksın dedim kendi kendime.
İkinci, üçüncü ve dördüncü yılımda alttan derslerimi eritmeye çalışırken bir taraftan yeni dersler çıktı meydana.İyice içinden çıkılmaz oldu hal.Ben de bir kaçış olarak sözellere yoğunlaştım çünkü onları verebiliyordum.Sayısal olarak geçtiğim dersler devede kulak kaldı.Bu sırada bende matematik fobisi oluştu.
Şimdi 4.yılım bitti 3.sınıfım.Son 3 yılım var.3 yıl sonunda da mezun olamazsam okuldan atılıcam.
Allahım o kadar dersi 3 yılda nasıl geçebilirim.:KK43:
Zaten derslerim kötü diye kendimi hep kısıtladım bu dört yılda.Arkadaşlarımla vakit geçirmedim.Pek kitap okumadım.Tadım yoktu.
Kendi çabamla bu dersleri veremeyeceğimi, özel ders alırsam bir yararı olduğunu düşünüyorum.Bu durumu ailemle paylaştığımda babam üniversitede özel ders alma fikriyle dalga geçti resmen.
Bütler de kaldırıldı.
Napıcam şimdi ben.3 yıl daha aynı ilerlemede devam edersem mezun olmam imkansız.7 senem çöpe gidicek :KK17:
bu kadar kötü olması için hiç çalışmıyor olmanız lazım

Ya galiba bölüme uygun değilsiniz. Benim bölüm de öğretmenlik, hem de dille alakalı. Bir kişi vardı, geçen senelerde görürdüm, dil bilmiyordu, dersleri anlamıyordu doğal olarak. Sizinle aynı durumdaydı, ders notu falan isterdi sürekli ama alsa da değişen bir şey olmuyordu.
Yetenekli olduğunuz başka bir alan var mı?

Çok mu vahim durum.Hiç mi olmaz benden ortaokul matematik öğretmeni :KK43:

Bu 4 sene içinde gezmedım dedınız naptınız pekı? Calısmadımda dıyorsunuz

Çok mu vahim durum.Hiç mi olmaz benden ortaokul öğretmeni :KK43:
Onun kararını biz veremeyiz, herkes kendini bilir. Siz bileceksiniz onu.
Çalışmadığınızdan kalıyorsanız, çalışırsanız geçersiniz demektir.
Mesela geçen senelerde bir ders vardı, sınavlara 3-4 sınıf dolusu insan girerdi. Geçen sene sınıfımızdan sadece mevcudumuzun yarısı geçti. Çalışmayanlar kaldı, bu sene baktım, yine 150 kişi birden sınava giriyor.
Benim dersler genel olarak iyi ama ben de zorlanıyorum. Hoca bu sene sınavda komple ders kitabından sorumlusunuz dedi mesela finalde. Sınava var 1 hafta, uyumadım geceleri, bir şekilde o kitabın her yerini öğrendim. Ve hiç acımamış 9 üniteden 9 tane çivi gibi sorular sormuş :)
Sistemli çalışmak ve adanmak gerekiyor. Uyumadım, hayalet gibi gezdim, çalıştım ama hepsini geçtim sonuçta. Şimdi de tatilimi yapıyorum.

bence sen kafanda takmışsın ben sözelleri yapabiliyorum sayısalları yapamıyorum diye ondan yapamıyorsun bu mantıktan çık azimle irade ile yılmadan çalış 1.5 yılda okulu bitirirsin. kafanda da 3 yıl diye yaymışsın bence yanlış düşünüyorsun karamsarsın...

Öncelikle sizi içten yiyip bitiren şu stresten kurtulup mantıklı düşünmeye başlamanız lazım. Doğru bir çalışma metoduyla üstesinden gelemeyeceğiniz dersinizin olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi matematikte üzerinde yoğunlaştıkça iyileşebilirsiniz. Kaldı ki siz 4. Sınıftasınız belli bir birikiminiz de var. Sadece sakin olun ve çalışmaya başlayın :)
Ayrıca geç bitirmek kötü bir şey değil. Tıp fakültesindeyim ve üst dönemlerimden bu zamana kadar her sınıfı tekrar ederek gelenler var. Bu da yaklaşık 10 senede mezun olacakları anlamına geliyor :) sizin durumunuzda olan bir sürü insan var . Bir an önce kendinize bir motivasyon edinin ve çalışmaya başlayın :)

50 ders var toplam

Şimdi kendi transkriptime baktım ben de 50'den fazla ders almışım :KK48: Bir an 50 diyince fazla geldi. Ama şöyle birşey var tatlım, sen bu durumda 4 senede 24 ders geçmişsin bu da dönem başına 3 ders demek ki bir de yaz okuluna falan gittim diyorsun, yani dönem başına 2 ders geçtiğin olmuş ki bu çok az değil mi? Yani biraz savsaklamışsın

X