Zaten şuan son yılın. Dört yıllık emeğin boşanmış gitsin . Sık biraz daha dişiniArtık bunu ciddi bir şekilde düşünüyorum. Ama ailem izin vermeyecek biliyorum. Meslek lisesi son sınıfım. İstemediğim bir bölümü okuyorum. 10. Sınıfta değiştirecektim ama bölüm öğretmeni değiştirmeme izin vermedi. Stajı görmek istemiyordum açıköğretime geçmek istiyordum ona da ailem izin vermedi. Staj yerini de öğretmenler seçiyor, bizim seçmemiz yasak ve her birimizi tek bir işletmeye veriyor ayrı ayrı. Küçük bir konfeksiyonda çalışıyorum, kapalı ve içim bunalıyor. Emir veriyorlar sürekli, iş olmayınca da niye boş duruyorsun diye azar yiyorum yine iş veriyorlar sessiz sakin bir tipim zaten bir şey de diyemiyorum. Bir şey diyince zaten onlar da cevap verir. Ortacılık yapıyorum, kumaş taşıyorum 4-5 makineye ve işe yetişmek zorundayım. Geçen işte ağrım olmuştu karnım ağrıyordu biraz kötü hissettim izin istedim ustadan izin vermedi eve gitmeme. Yolda da öyle yavaş bir şekilde ağrılı ağrılı eve gittim otobüse binip çıkış saatinde. Tek stajyer benim, konuştuğum anlaşabildiğim insan yok. Çok durgunum, evde bile moralim bozuk sebepsizce birden gözüm doluyor ağlamaya başlıyorum geceleri. Kafayı yiyeceğim. Staj haziranda bitiyor ve ben son sene zaten diyerek katlanmak istemiyorum okulu bırakmayı düşünüyorum. Bütün hayallerim hedeflerim bitti. Okulda staj gören bir iki öğrenci var öyle bir şansım var mı bilmiyorum. Rehberlik karar vermiş o kişilerin okulda staj yapmasına. Okulu bırakırsam neler olur? Daha mı kötü olur hayatım?
Vardı. Bir çözüm bulamadım son olarak artık bunu düşünüyorum ama kafam karisik. Artik bir sorun cikarsa ya okulu birakicam ya da okulda staj gormek icin hocayi ikna etmem gerekecek bilmiyorum ne yapacagimi. İnan ki sevmiyorum zor geliyorSenin bir konun daha yok muydu bu mesele ile ilgili
Bu kaçıncı konusu. Staj yerini kötüler . Arkadaşlarının staj yerlerine imrenir. Staj yerinden memnun olmayıp okul mu bırakılırmış. Bizler hazırlıkla 5 yıl okuyup aile evimizde tek iş yapmamışken üstelik özel okulken wc temizledik küvet ovduk yahu stajda.konu sahibinde hep bir depresiflik hep bir olumsuzluk. İşyerindekiler haklıdır belki de. Hepsi mi kötü bunların?Okulu bırakıp ne yapacaksın? Hayat bu kadar kolay mı sence? Evet yaşadıkların zordur ama sen bu stajdan çıkarsan ilerde bir işe girsen kimse sana böyle davranmayacak mı sanıyorsun? Bırakma okulunu stajını tamamla öğren işini. İnan okulu bırakır stajı bırakırsan başka yine her işte karşına bu durumlar çıkacak. Sen sadece tembellik etmek istiyorsun şuan. Konuş rehber hocanla. Senin şuan tek istediğin diğer arkadaşların gibi rahat bir yer olması.
Öyle gerçekten anlamıyorum. Umarım şımarıklık etmez hayat bu kadar kolay değil çünkü. Bir söz okumuştum insan isterse karga bile uğur getirir diye. Depresifliği ve olumsuzluğu bırakıp iyi bakmayı en azından işimi iyi öğreniyorum daha tecrübeliyim arkadaşlarımdan demeli. ama bu olumsuzluk bazı insanlarda sanırım huy değişmiyorBu kaçıncı konusu. Staj yerini kötüler . Arkadaşlarının staj yerlerine imrenir. Staj yerinden memnun olmayıp okul mu bırakılırmış. Bizler hazırlıkla 5 yıl okuyup aile evimizde tek iş yapmamışken üstelik özel okulken wc temizledik küvet ovduk yahu stajda.konu sahibinde hep bir depresiflik hep bir olumsuzluk. İşyerindekiler haklıdır belki de. Hepsi mi kötü bunların?
Vallahi öyle ben iyi bir Anadolu lisesi bitirdim üniversitede öğretmenlik okudum keşke bunlar yerine meslek lisesi okusaydım aşçılık vs tarzında en azından işe girmem daha kolay olurdu diyorum. Ama o yaşlarda insan anlamıyor sanırım…tüm meslek liselerindeki düzeni tam bilemem
ama kız meslekte hoca olan bir kuzenim var, konfeksiyon (kalıp) hocası ve o çocukların staj yaptığı işletmeleri tek tek geziyor mesela. sizin okuldaki hocalarınız işletmelere gelmiyor mu? işletmede başka bir sorun olsa kime gidip söyleyecksen illa ki okuldan biri vardır gidip konuşabileceğin.
ama genel olarak bakarsak
yeni neslin olayı bu
sıkıldım bıktım yapamam uğraşmak istemiyorum bırakacam...
peki bırak.
4. sınıfta lise bırakmak çok mantıklı.
ortaokul mezunu olarak süper kariyer yaparsın sonrasında.
kariyer yapmak da umrunda olmayabilir, ona da eyvallah, da çocuğunu meslek lisesine yollayan ailenin durumu da süper değildir herhalde. ne yapacaksın mesela ileride geçinmek için?
Hollywood ünlülerinin bile hayatlarını okuyunca geçmişlerinde garsonluk araba tamirciliği temizlik işçiliği neler neler çıkıyor. Konu sahibi lise de ünlü bir moda tasarımcısı ya da büyük tekstil firmalarında aranılan eleman olmayı bekliyorsa bilemem. Öyle bir dünya yok çünkü.Okulu bırakıp ne yapacaksın? Hayat bu kadar kolay mı sence? Evet yaşadıkların zordur ama sen bu stajdan çıkarsan ilerde bir işe girsen kimse sana böyle davranmayacak mı sanıyorsun? Bırakma okulunu stajını tamamla öğren işini. İnan okulu bırakır stajı bırakırsan başka yine her işte karşına bu durumlar çıkacak. Sen sadece tembellik etmek istiyorsun şuan. Konuş rehber hocanla. Senin şuan tek istediğin diğer arkadaşların gibi rahat bir yer olması.
ya neden dizilerde filan hep varHollywood ünlülerinin bile hayatlarını okuyunca geçmişlerinde garsonluk araba tamirciliği temizlik işçiliği neler neler çıkıyor. Konu sahibi lise de ünlü bir moda tasarımcısı ya da büyük tekstil firmalarında aranılan eleman olmayı bekliyorsa bilemem. Öyle bir dünya yok çünkü.
Evet ya liseyi zor bitirmiş birazcık güzel kızımızı kader holding sahibinin oğluyla karşılaştırır. Oğlanın yurtdışında falan üniversite okuması sorun değildir. Şakkkkk diye kıza aşık olur.bir kaç engelden sonra evlenirler kız boğazda yalıya yerleşir. Edit: cidden izlerken bunlara inanan varmı ki?ya neden dizilerde filan hep var
çakma bir okulu bitirdim diye yalan bir CV
şaaak bir holdinge giriyorsun.
sonra geniş omuzlu pazulu herkül gibi 25 yaşında bir yağuşuklu da CEOymuş meğersem o da sana aşık oluyor.
okulu bırakmak için kendinize bahane aramak yerine dişinizi sıkacaksınız ,staj bitince mesleğiniz olacak daha içinize sinen iş bulursunuz ilerde. her işyerinde aynı sorunlar olur ,benim kendi ofisim varkende ne büyük sorunlar yaşadım .her meslek dalında var hakim savcı olsanızda ciddi sorunlar yaşayacaksınız ,bu kadar mıymıy olursanız evde oturur evlenmeyi bekler abuk sabuk bir evlilik yapar hemen hamile kalır kahır çekersiniz aklınızı başınıza alın. çalışmaktan , okumaktan kaçmayın .iş yerinde de böyle davranıyorsanız gözden çıkarılan ilk kişi olursunuz yapmayın.Vardı. Bir çözüm bulamadım son olarak artık bunu düşünüyorum ama kafam karisik. Artik bir sorun cikarsa ya okulu birakicam ya da okulda staj gormek icin hocayi ikna etmem gerekecek bilmiyorum ne yapacagimi. İnan ki sevmiyorum zor geliyor