Artık bunu ciddi bir şekilde düşünüyorum. Ama ailem izin vermeyecek biliyorum. Meslek lisesi son sınıfım. İstemediğim bir bölümü okuyorum. 10. Sınıfta değiştirecektim ama bölüm öğretmeni değiştirmeme izin vermedi. Stajı görmek istemiyordum açıköğretime geçmek istiyordum ona da ailem izin vermedi. Staj yerini de öğretmenler seçiyor, bizim seçmemiz yasak ve her birimizi tek bir işletmeye veriyor ayrı ayrı. Küçük bir konfeksiyonda çalışıyorum, kapalı ve içim bunalıyor. Emir veriyorlar sürekli, iş olmayınca da niye boş duruyorsun diye azar yiyorum yine iş veriyorlar sessiz sakin bir tipim zaten bir şey de diyemiyorum. Bir şey diyince zaten onlar da cevap verir. Ortacılık yapıyorum, kumaş taşıyorum 4-5 makineye ve işe yetişmek zorundayım. Geçen işte ağrım olmuştu karnım ağrıyordu biraz kötü hissettim izin istedim ustadan izin vermedi eve gitmeme. Yolda da öyle yavaş bir şekilde ağrılı ağrılı eve gittim otobüse binip çıkış saatinde. Tek stajyer benim, konuştuğum anlaşabildiğim insan yok. Çok durgunum, evde bile moralim bozuk sebepsizce birden gözüm doluyor ağlamaya başlıyorum geceleri. Kafayı yiyeceğim. Staj haziranda bitiyor ve ben son sene zaten diyerek katlanmak istemiyorum okulu bırakmayı düşünüyorum. Bütün hayallerim hedeflerim bitti. Okulda staj gören bir iki öğrenci var öyle bir şansım var mı bilmiyorum. Rehberlik karar vermiş o kişilerin okulda staj yapmasına. Okulu bırakırsam neler olur? Daha mı kötü olur hayatım?