-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
neden?sen gidip oxford da okusan cambridge de, devlette belirli bir müfredatın ötesine geçemiyorsun ki?ingilizce bilmeyen nesil öğretmenler hiçbir şey bilmediği için değil, müfredatın saçma sapanlığı nedeniyle ingilizce öğrenemiyor.
Senin tatile ihtiyacın var. Neden kendini bu kadar yıprattın bu kadar koşturdun ki? Hayatta huzurlu ve mutlu olmak için yaşıyoruz, yaşadığın her an bunu unutma bence.
Bu sene kendine güvenmiyorsan 1 yıl sonra başlarsın. Bu bir yılı da olabildiğince sakin ve mutlu geçirmeye çalış bence, fırsat bulduğunda tatile gir hiç kaçırma, eşinle kaliteli vakit geçir.
İlla bu sene yazmak zorunda değilsin herhalde? Seneye yazarsın. Gerekli motivasyon ve enerjiyi topladıktan sonra.. O kadar emek vermişsin çünkü hiç olmasın.
Bir doktora öğrencisi olarak şunları söyleyebilirim:
Her tez az ya da cok ruhu daraltir. Eğlenceli ve mükemmel tez yoktur. En iyi tez bitmiş tezdir.
Karisan danışman karışmayan danismandan daha iyidir. Tez ogrenme sürecinin bir parçasıdır. Kendi kendine öğrenmek gercekten çok zor ve dolambaçlı olabiliyor. Boşlukta savrulmaktansa danışmanın verdiği duzeltmeleri yaparak daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Tek yapacaginiz danışmanın cizdigi rotayı takip etmek. Danışmanınıza kızmayın ☺
Her ne kadar is temposu tezle beraber yorucu olsa da zamanin kısıtlı olması daha iyi kullanımını da beraberinde getiriyor. Zorunlu bir disiplin sürecine giriyorsunuz.
Şimdi 7000 tl odemez ve bitirmesseniz önceki dönemlerin parasını da çöpe atmış olacaksınız.
3. Chapter bitti diyorsunuz.. Düzeltmeler, giriş ve sonuç kalmış büyük ihtimal..Çoğu bitmiş azı kalmış ha gayret..
Bence halledersin. Emeklerini çöpe atma. Sen galiba çevrendekilerin aşırı anlayışlı hallerinden gevşiyorsun. Eşin ailen gaz vermiyor, kendini yormamanı istiyor sen de onlardan etkileniyorsun gibi geldi bana. Çalışıyorsun, kazancın da var. 7 bin öderken kimseye yük olmayacaksın. Araba alacağız falan diyorsun ama kıyas bile edilmez yani emeklerinin yanında kısa bir süre arabayı ertelemek hiç önemli değil.sürekli fikir değiştirmese çok faydalı bir danışman aslında hakkını yiyemem. bu da çok yoğun oluşundan ileri geliyor, yapacak bir şey yok. dekan yardımcısı kendisi bir de. ch.1, ch.2 ve ch.4 ü yazdım aslında ama ch.4e bir sürü düzeltme verdi. zaman alacak. yeniden yazmış gibi olacağım. sonra ch.3 ve ch.5 kalıyor. en önemlisi discussion bölümü olan ch.5 biliyorsun, ch.3 te metot anlatılacak o zaman almaz fazla. yani kısacası ch.4 ve 5 olmak üzere iki önemli bölümüm kaldı. tabii düzeltmeler de var, bana kimbilir neler çıkaracak daha...
Tez yazmak böyle bir şey ama. Seninle çok benzer yollardan geçmişiz. Tezi bende çok kolay yazmadım ama bittiBu sene doktoraya başlıyorum kısmetse bir yandan da üçüncü üniversiteyi okuyorum. Şimdiden afakanlar bastı ama başlanmış iş bitmiş iş demektir. Bırakma derim.
Maddi getirisi varsın olmasın, o harcadığım emeklerin karşılığını almak isterdim ben. Araba, ev bunlar maddi şeyler, insan ruhunu doyurmalı. Yatırırdım, zaten o parayı verince öyle bir batardı ki içime ocakta hayli hayli bitirirdim.
Anahtar kelime 7000haklısın aslında. ben de istiyorum, sadece bitirememekten korkuyorum.
Normalde ben de sevmem ama ya bitmezse korkusu var...Bitmezse bir 7 bin t daha ödemeye gücüm yok, dahası kafayı yerdim herhalde
her ne kadar müfredat eli kol bağlasa da öğretmenin dersini nasıl işlediği, öğrenci merkezli gidip gitmediği, kullandığı metotlar, dersi hangi dilde işlediği gibi bir sürü etken var başarıda etkisi olan. tabii ki okulların fiziksel şartları, sınıf mevcudu, teknoloji, ders saatleri vs gibi konular çok önemli ancak fark yaratmak isteyen, kendini geliştiren öğretmen bunu her türlü başarıyor. nasılsa imkanlar yetersiz ben ne yapayım diyenler ise olduğu yerde sayıyor ve öğrencilere bir şey katamıyor. hem meb te hem kolejde çalışmış bir öğretmen olarak tecrübe ettiğim şeyler bunlar. benim durumuma gelince, bilkentte master yapmaya başlarke bitirince devlette çalışma fikri yoktu aklımda ama bu fikre hiçbir zaman soğuk bakmamıştım. özeldeki sömürü düzeni ve çalışma koşulları göz önüne alındığında pek çok donanımlı öğretmen devlette çalışmayı seçebilir, bu gayet doğal. pek çok da örneği var.
bu durum çok kötü tabii...konuma çok severek başlamıştım aslında ama dediğim gibi danışmanımın kılı kırk yarması ve sürekli olarak söylediği şeyleri unutarak başka şeylere karar vermesi sebebiyle pes ettim biraz da. sen neden bitirmedin?