okullarda korkulan oldu...... işte 66 aylık

İlkinde ülke genelinde bilgisayar sistemi çöktü,

İkincisinde elektrikler kesildi

çalışamadım örtmenim.....:26::26:

bahsettiğiniz olayları hatırlıyorum
her yerden damgalanmış oy pusulaları çıkmıştı

çocuğumu da alıp bu ülkeden kaçasım var artık! Yeter ya bu nedir böyle,neler oluyor bu ükeye artık? 66 aylık bebeklerimizi kendi kendilerine okula kaydedip veliye de göndereceksin diyorlar,sonra okulda ağzı burnu dağılan küçücük çocukları ne koruyabiliyorlar ne de olaydan sonra gereğini yapabiliyorlar!
Bu ülkede hasbel kader büyüyen çocuğumuzu yaşı gelince askere alıyorlar sonra onları da koruyamıyorlar; yirmi yaşındaki çocuklarımızın hergün sıra sıra tabutları geliyor.
Bu ülkeden çocuğumla kaçasım var artık!

Gözümüzden sakınıyoruz, biri çıkıyor deneme tahtası yapıp karalıyor kalemle, çocuklarımız, bizler mağdur oluyoruz. Söylemek istediğim çok şey var ama malum susmak bir mecburiyet artık. 5.5 yaşındaki oğluma saçma sapan bir rapor almak zorunda kaldığım yetmedi "pkk yanlısı" ve "laikçi" oldum. Laik olduğumu kabul ediyorum evet ama diğerleri değilim.

Ayrıca evet 1.sınıfta a ve e harfleri ve 1'den 10'a kadar saymayı öğreteceklermiş. Tek harf öğretmediğim halde oğlum ingilizce'deki X-W-Q olmak üzere bütün harfleri ve en az 20'ye kadar saymayı biliyor zaten. Pepee bile şu anki eğitim sisteminden çok daha verimli bence. Parası olmayan için devletin verdiği eğitim artık bir üzüntü ve "vicdan azabı" kaynağı artık. Ben oğlumu özel okula gönderemeyeceğim evet ama bu yeni sistemde eğitim alırsa, okula gittiği her gün, bana vicdan azabı yaşatacak Utanmadan da "3 çocuk" istiyor başbakan, hem de en az!!! Verdiğin eğitim imkanları bile ofsaytken, tek çocuğumun çıkarlarını bile koruyamazken hangi "3 çocuk" "padişahım"???

Son düzenleme:
Ayrıca o yavrucağın yaşadıkları da gerçekten içimi sızlattı. Allah ailesine sabır versin, kendisi de en kısa zamanda unutsun bu durumu inşallah (nasıl olacaksa)!. Demek ki sadece "laikçi ve pkk yanlıları" değil "normal vatandaşlar" da ciddi bedeller ödüyor!!!

genelleme olarak algılamayın ama nasıl bir öğretmen 4 saat bekletebılır bu hale getirilmiş öğrencisinii kimi neyi koruyor anlamış değilim yazıklarolsun dövende 9 yasinde başka bi çocuk artık nasıl bir ailede buyuyorsa daha şimdiden topluma bela oluyor

Laikçi yanlış kullanımdan doğan bir kelime değil.
Siz- biz ayırımının ispatı.
Türküm değil Türkiyeliyim ifadesi gibi.......

Son düzenleme:
Ne bir anne olarak ne de bir öğretmen olarak hiç bir zaman bu sistemi kabul etmedim edemedim...
Şimdi bu sene birinci sınıflar düştü benim nasibime..Ben güneydoğuda Urfa'da görev yapan bir sınıf öğretmeniyim. Hem de birleştirilmiş bir sınıf öğretmeni. Bu sistemin neresinden tuttuysak elimizde kaldı. Geçen sene çektiğimiz sorunlar Türkçe bilmeyen ççocuklara Türkçe öğret. Şimdi yaş sınırı düştü.. Çocuk anlamıyor benim dediğimi, ne de ben alıyorum onun dediğini. sadece bazı gelişmeler bazı yerler baz alınarak yapılmasın. Benim devletim ilk önce eğitimi iyileştirmek istiyorsa eğitim sistemimizin içerisine girip şöyle bir bakması lazım. Ben kasım ayına kadar öğrenci bulamıyorum okulda. Gelen öğrenci az. Yaptırım yok. Birleştirilmiş sınıf sistemi var. Siz bir öğretmenin aynı anda 2 veya 3 sınıfa nasıl ders anlatabileceğini hiç düşündünüz mü? Hep bir taraf noksan kalıyor...
Başta yok müfredat değişti yok oyun şeklinde olacak denildi..Ortada ne müfredat değişti ne de oyun geldi bundan emin olabilirsiniz. Öğretmenler yine bildikleri sistemi uygulayacaklar ki bunlardan biri de benim.(Birinci dönemi oynayarak geçirsem zaten kasım ayında geliyorlar nisandan sonra öğrenci yine bulamazsınız ben dört sene boyunca anca okuma yazma öğretebilirim.)Eeee müfettiş gelir bizden hesp sorar öğrenci neden okumaya çıkmadı diye. Bakan ayrı der müfettiş ayrı..Siztemi değiştirecekler batı baz alınarak eğitim sistemimiz değiştirilmesin. hııı değiştiriliyorsa da batı da ki imkanlar sunulsun ondan sonra değiştirilsin lütfen... Neyse yazacak çok şey var da burası yeri değil... Ama üzülmüyor değilim bu sene ezilecek olan o öğrenciler adına..

mesleğinizin zorluklarını görüyordum ama şu satırlarınızı okuduktan sonra gerçekten işiniz çok çok zormuş dedim Allah kolaylık versin bütün öğretmenlerimize çocuklarımız sizlere emanet

66 aylık çocuk okulda ; sabahın göründe uykuda olması gereken saatte

Onu dövenler yine o okulda eğitim gören çocuklar ; öyle güzel eğitilmişler ki, toplanıp kendilerinden küçükleri dövüyorlar

Sorumlular gayet rahat; çocuk 4 saat bekletiliyor, ne öğretmenler, ne müdür hiç bir personel nesi var diye merak etmiyor

Allah ıslah etsin bunları

Bu sistem yanlış evet,bu sistem başka bir ülkede tutabilir ama bizim ülkemiz şartlarında hayır!
Okullarımız hazır değil,öğretmenler hazır değil,müfredat hazır değil...Veli ve öğrenci herşeyden bi haber zaten hiiç hazır değil.
Yaaa eğitim gibi bir ülkenin can damarı bir sisteme böyle bodoslama dalınıp,alt yapısı olmadan yeni bir sistem getirmek akıllara zarar!!!

5.5 yaşında bir çocuğun dayak yeme videosundan ucuz politika yapılmasıda bir o kadar akıllara zarar ama...
Bu ülkede okullarda şiddet ne yazık ki her dönem vardı.
Hiçbir zaman doğru düzgün eğitilemedik ki(!) işte büyük bir çoğunluğumuz koyun gibi kaldık!

En başta o öğretmen ve müdüre kızıyorum.Yahu çocuk dayak yemiş,psikoloji kim bilir ne halde neler yaşıyor içinde ve bu şahıslar anneye,babaya haber vermiyorlar.Nasıl vicdansızlık ya onların çocuğu yok mu?Ben anne olmadığım halde içim acıdı.O dövülen çocuk kardeşim,kuzenim vs. de olabilirdi.İnsan anneyi arar,hastaneye götürür.2. olay ise yahu siz daha oyun oynayacak çocuğu neden okula alırsınız ki.O çocuk zaten en güzel yıllarını okuyarak geçirecek bırakın bir sene daha oynasın,çocukluğunu yaşasın.

maksat can damarını kurutmak olunca zaten
böyle oluyor

Size şu iki sene içerisinde yaşadıklarımı anlatsam epey bir sürer o yüzden hep sustum. Aslında biz öğretmenler olarak hep suçluyuz neden susuyoruz ama ne kadar konuşursak konuşalım bakanımız da bildiğini okuyor o da ayrı bir mesele. Gece düşünüyor aklına geliyor sabah pat değiştiriyor sistemi. . Eğer sistem değiştirilecekse önce seçilen öğretmenlerle psikologlarla doktorlarla ünivdeki eğitimcilerle gerekirse velilerle oturulup konuşulacak.Sistemin artıları eksileri yatırılacak masaya..Aynı şeyi çok uzun olmadı iki- üç sene önce yaşadık.Yok okul öncesi zorunlu olacak denildi. Sen zemin hazırlamadan pat diye getiremezsin. Önce okulunu hazırla materyalini gönder. Öğretmenini ata ondan sonra okulöncesini zorunlu yap. Ne oldu ellerinde patladı hani zorunlu olacaktı ne oldu da vazgeçildi. Okul yok okul. benim okulumu görseniz 57 öğrencimiz var. İki öğretmeniz. Bir sınıfımız bir küçük müdür odamız var(İki öğretmen zor yan yana giriyoruz)Eeee sen burada nasıl okul öncesi sistemi getireceksin gelmedi de.Sonra üstü örtüldü bu zorunluluğun. Şimdi 4+4+4 çıktı başımıza.Tamam yapılsın siz neden 60 aylıklar okula başlatılmak zorunda kaldılar biliyor musunuz?İçinde olan birisi olarak size cevap vereyim. Bizlerden 5. sınıflar alındığı için Türkiye genelinde 5. sınıfları okutan öğretmenler açıkta kaldı, toplam 29.bin öğretmen az değil...Eeee bakanımız ne düşündü. Keşke düşünmez olsaydı bizlere sebep o minnacık çocukları yaktılar. Güya o açıkta kalan öğretmenleri birinci sınıfları çoğaltarak kapatacaklardı.Ama o da olmadı bu da ellerinde patladı.Olan benim çocuklarıma oldu...

herşey bir yana çocuklar ne kadar şiddete meyilli yetişiyorlar farkında mısınız
küçük çocuğu dövende bir başka çocuk.aileler nasıl yetiştiriyor nasıl eğitim disiplin veriyor bu çocuklara çözemedim ben
okul yönetiminin duyarsızlığı da ayrı bir konu zaten
ben o çocuğun annenin yerinde olsam ortalığı birbirine katardım

biri bana şunun mantığını anlatsın.
yapılan açıklama,avrupa ulkeleri böyleymiş de yok geri kalmışız da.
bir kere sen avrupadaki huzuru,rahatı sağlayabildin mi.?
bu çocuklar avrupadaki gibi küçüklüğünden beri dengeli,sağlıklı beslenebildi mi?
hepsi kendini savunabiliyor mu,milli eğitime başka alanlardan daha fazla kaynak ayırabildin mi.
her gün bir cinsel taciz,şiddet haberi.bunlarla başedebilecek hukuk sistemin var mı.
neden bu anne baba gerekenin yapılması için ordan oraya koşturmak zorunda.kurum olarak gerekeni yap.

çocukları alırsın anca 60 kişilik sınıflara tıkarsın.garibim 40 dakikika boyunca kalkmadan oturacak annesini özleyecek.
yaparsın sınıfları 2o kişilik,verirsin bir sınıfa hem öğretmen hem yardımcı bir de güvenlikçi tutarsın en azından.
alırsın avrupadaki oyuncaklardan,eğitim unsurlarından.sonra avrupayla yarışmaya kalkarsın.

göndermek istemeyene de göndermeyen her gün parasını öder gibi dayatmalar yapmazsın.

Siz bir de teneffüs aralarını görseniz. Geçen cuma bizim okulda izdiham oldu büyük kapının kanadından biri kapandı çocuklar birbirini ezdi, nöbetçi öğretmenle tek tek çıkardık çocukları. Daha önce anasınıfına ya da kreşe gidenler az çok sıraya girmeyi düzeni intizamı biliyor ama bu yıl anasınıfına gitmesi gereken ama 66 aylık olduğu için sistem kurbanı minikler eziliyor. Okullar hınca hınç doldu, öğretmenlere bir şey dediğimiz an, bu yıl çok kalabalık elimizden bir şey gelmiyor. Kafasını yaran mı dersin? merdivenlerden yuvarlanan mı? Veliler öğretmenler herkes isyan ediyor.

Alt yapı hazırlamadan damdan düşer gibi yapılan yenilikler çocuklara zulümden başka bir şey değil. Eğitim, sağlık bunlar çok önemli konular. Allah ıslah etsin o çocuğu o hale getirenleri. Başımızdakilere de biraz akıl fikir vicdan versin...

Ama yurt dışında Avrupa da bilmem nerede böyleeeee diyenlerede ayrı kıl oluyorum, bir gün bir tanesinin boğazına sarılmazsam iyidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…