İlkinde ülke genelinde bilgisayar sistemi çöktü,
İkincisinde elektrikler kesildi
çalışamadım örtmenim.....:26::26:
birde şu kısmını anlamadım bn bu sistemin 1. sınıfta sadece a ve e harfleri öğreneceklermiş..tamam öğrensinler iyi hoşta bu çocuk ne zaman okumayı sökecek orta ve lise öğrenimini nasıl tamamlayacak.sınavlara nasıl girecek.
Laikçi yanlış kullanımdan doğan bir kelime değil.
Siz- biz ayırımının ispatı.
Türküm değil Türkiyeliyim ifadesi gibi.......
Ne bir anne olarak ne de bir öğretmen olarak hiç bir zaman bu sistemi kabul etmedim edemedim...
Şimdi bu sene birinci sınıflar düştü benim nasibime..Ben güneydoğuda Urfa'da görev yapan bir sınıf öğretmeniyim. Hem de birleştirilmiş bir sınıf öğretmeni. Bu sistemin neresinden tuttuysak elimizde kaldı. Geçen sene çektiğimiz sorunlar Türkçe bilmeyen ççocuklara Türkçe öğret. Şimdi yaş sınırı düştü.. Çocuk anlamıyor benim dediğimi, ne de ben alıyorum onun dediğini. sadece bazı gelişmeler bazı yerler baz alınarak yapılmasın. Benim devletim ilk önce eğitimi iyileştirmek istiyorsa eğitim sistemimizin içerisine girip şöyle bir bakması lazım. Ben kasım ayına kadar öğrenci bulamıyorum okulda. Gelen öğrenci az. Yaptırım yok. Birleştirilmiş sınıf sistemi var. Siz bir öğretmenin aynı anda 2 veya 3 sınıfa nasıl ders anlatabileceğini hiç düşündünüz mü? Hep bir taraf noksan kalıyor...
Başta yok müfredat değişti yok oyun şeklinde olacak denildi..Ortada ne müfredat değişti ne de oyun geldi bundan emin olabilirsiniz. Öğretmenler yine bildikleri sistemi uygulayacaklar ki bunlardan biri de benim.(Birinci dönemi oynayarak geçirsem zaten kasım ayında geliyorlar nisandan sonra öğrenci yine bulamazsınız ben dört sene boyunca anca okuma yazma öğretebilirim.)Eeee müfettiş gelir bizden hesp sorar öğrenci neden okumaya çıkmadı diye. Bakan ayrı der müfettiş ayrı..Siztemi değiştirecekler batı baz alınarak eğitim sistemimiz değiştirilmesin. hııı değiştiriliyorsa da batı da ki imkanlar sunulsun ondan sonra değiştirilsin lütfen... Neyse yazacak çok şey var da burası yeri değil... Ama üzülmüyor değilim bu sene ezilecek olan o öğrenciler adına..
Bu sistem yanlış evet,bu sistem başka bir ülkede tutabilir ama bizim ülkemiz şartlarında hayır!
Okullarımız hazır değil,öğretmenler hazır değil,müfredat hazır değil...Veli ve öğrenci herşeyden bi haber zaten hiiç hazır değil.
Yaaa eğitim gibi bir ülkenin can damarı bir sisteme böyle bodoslama dalınıp,alt yapısı olmadan yeni bir sistem getirmek akıllara zarar!!!
5.5 yaşında bir çocuğun dayak yeme videosundan ucuz politika yapılmasıda bir o kadar akıllara zarar ama...
Bu ülkede okullarda şiddet ne yazık ki her dönem vardı.
Hiçbir zaman doğru düzgün eğitilemedik ki(!) işte büyük bir çoğunluğumuz koyun gibi kaldık!
Size şu iki sene içerisinde yaşadıklarımı anlatsam epey bir sürer o yüzden hep sustum. Aslında biz öğretmenler olarak hep suçluyuz neden susuyoruz ama ne kadar konuşursak konuşalım bakanımız da bildiğini okuyor o da ayrı bir mesele. Gece düşünüyor aklına geliyor sabah pat değiştiriyor sistemi. . Eğer sistem değiştirilecekse önce seçilen öğretmenlerle psikologlarla doktorlarla ünivdeki eğitimcilerle gerekirse velilerle oturulup konuşulacak.Sistemin artıları eksileri yatırılacak masaya..Aynı şeyi çok uzun olmadı iki- üç sene önce yaşadık.Yok okul öncesi zorunlu olacak denildi. Sen zemin hazırlamadan pat diye getiremezsin. Önce okulunu hazırla materyalini gönder. Öğretmenini ata ondan sonra okulöncesini zorunlu yap. Ne oldu ellerinde patladı hani zorunlu olacaktı ne oldu da vazgeçildi. Okul yok okul. benim okulumu görseniz 57 öğrencimiz var. İki öğretmeniz. Bir sınıfımız bir küçük müdür odamız var(İki öğretmen zor yan yana giriyoruzmesleğinizin zorluklarını görüyordum ama şu satırlarınızı okuduktan sonra gerçekten işiniz çok çok zormuş dedim Allah kolaylık versin bütün öğretmenlerimize çocuklarımız sizlere emanet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?