• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

66 aylık çocuğumla alakalı okul konusundaki sıkıntımız..Lütfen hanımlar el atın..

Anne baba olarak verilebilecek en zor kararlardan birisi.

Size gönderin yada göndermeyin diyemem çünkü çocuğunuzun fiziksel, zihinsel ve bedensel gelişimini en iyi siz biliyorsunuz.

Benim kızımda tam 69. ayında 1. sınıfa başlayacak, 2 senedir 5 yaş rubu ve 6 yaş grubu olmak üzere anaokuluna gidiyor.

Ama aynen sizin kızınız gibi normal wc kullamayan, sık sık tabağındakileri bitir lütfen demeden yemeğini yemek yerine çene yapmayı tercih eden bir zillim var.

Ben 1. sınıfa kaydını yaptırdım çünkü, kızım 4 yaşından beri okuma-yazma biliyor, 1. sınıf öğrencilerinin yaptığı matematik sorularını hiç zorlanmadan çözüyor, el yazısı değil ama normal yazıyı yazıyor vs. eğer bu şartlar altında göndermezsem seneye bilgisine biraz daha bilgi katarsa çok ama çok sıkılacak, belkide herşeyi zaten biliyorum diye gitmek istemeyecek. Çünkü şimdi bile ben 2. sınıftan başlasam olurmu anne diyor. :53:

Okulumuzun eğitim uzmanlarıda mutlaka 1. sınıfa gitmeli yoksa ilerlemesi gereken çocuk gerileyebilir dediler.

Çocuğunu en iyi sen tanıyorsun fiziksel ve bedensel olarak yapabileceğine inanıyorsun gönder derim, inanmıyorsanda 1 sene daha beklesin.

Çünkü benim kızım 4 yaşından beri okuyor demekki çocuklar erken yaştada (amaç okuma-yazma ise eğer) bunu başarabiliyorlar.

Önemli olan bence FİZİKSEL-DUYGUSAL ve BEDENSEL gelişim olarak yeterliliği.

Bende işin gerçeği fiziksel ve bedensel gelişimden çekiniyorum ama onuda bir şekilde halledecek artık.

Ben sırf bu çekingemden dolayı 2 senedir gittiği anaokulunun devamı olan koleje göndermek zorunda hissettim kendimi.

Allah, inşallah kızınız hakkında en doğru ve sağlıklı kararı vermenizi nasip eder.

Son düzenleme:
Anne baba olarak verilebilecek en zor kararlardan birisi.

Size gönderin yada göndermeyin diyemem çünkü çocuğunuzun fiziksel, zihinsel ve bedensel gelişimini en iyi siz biliyorsunuz.

Benim kızımda tam 69. ayında 1. sınıfa başlayacak, 2 senedir 5 yaş rubu ve 6 yaş grubu olmak üzere anaokuluna gidiyor.

Ama aynen sizin kızınız gibi normal wc kullamayan, sık sık tabağındakileri bitir lütfen demeden yemeğini yemek yerine çene yapmayı tercih eden bir zillim var.

Ben 1. sınıfa kaydını yaptırdım çünkü, kızım 4 yaşından beri okuma-yazma biliyor, 1. sınıf öğrencilerinin yaptığı matematik sorularını hiç zorlanmadan çözüyor, el yazısı değil ama normal yazıyı yazıyor vs. eğer bu şartlar altında göndermezsem seneye bilgisine biraz daha bilgi katarsa çok ama çok sıkılacak, belkide herşeyi zaten biliyorum diye gitmek istemeyecek. Çünkü şimdi bile ben 2. sınıftan başlasam olurmu anne diyor. :53:

Okulumuzun eğitim uzmanlarıda mutlaka 1. sınıfa gitmeli yoksa ilerlemesi gereken çocuk gerileyebilir dediler.

Çocuğunu en iyi sen tanıyorsun fiziksel ve bedensel olarak yapabileceğine inanıyorsun gönder derim, inanmıyorsanda 1 sene daha beklesin.

Çünkü benim kızım 4 yaşından beri okuyor demekki çocuklar erken yaştada (amaç okuma-yazma ise eğer) bunu başarabiliyorlar.

Önemli olan bence FİZİKSEL-DUYGUSAL ve BEDENSEL gelişim olarak yeterliliği.

Bende işin gerçeği fiziksel ve bedensel gelişimden çekiniyorum ama onuda bir şekilde halledecek artık.

Ben sırf bu çekingemden dolayı 2 senedir gittiği anaokulunun devamı olan koleje göndermek zorunda hissettim kendimi.

Allah, inşallah kızınız hakkında en doğru ve sağlıklı kararı vermenizi nasip eder.

MaşALLAH kızınıza :)

canım 13 yıllık sınıf öğretmeniyim ve benim oğlum4 yıl özel kreşe gitti hiç okuldan sıkılmadı önemli olan iyi bir yer olması,her özel kreş iyi diyemem tabiiki,bu yıl 76 aylık ve 1.sınıfa başlıyacak inaşallah lütfen 66 aylık çocuğunuzu yaşını doldurmadan vermeyin ,geçen yıl 1.sınıf okuttum ve inan ki küçüklerim okumaya geçti ama diğerleri gibi algılayamadı.sene sonu test çözemedi,sana sayfalar dolusu yazabilirim ve inan yazık oldu sürekli hastalandılar,alta kaçırma oldu,tüm okul hayatlarını etkileyecek bir yıl geçirdiler övünmek değil asla ama iyi ,çalışkan biriyimdir seve ,öpe bir yılı bitirdik ama yükleri çok ağır geldi onlara,lütfen bu hatayı yapmayın benim eşim psikolog inan çocuk zeki bile olsa tasvip etmiyor...

Görevlilerden konumu başka başlığa taşımamalarını rica ediyorum.Burada kalırsa daha fazla fikir alabilirim derdimiz bu çünkü..

Evet hatunlar başlıktan anlaşıldığı üzere kızım şubat 2008 doğumlu ve okul listesinde adı var..

Okul müdürüyle görüştüm geçen dönem çok sıkıntı yaşadık diye anlattı 45 çocugun 36'ini aileleri okuldan geri çekti ve kalan 8 çocugunda 2'si okumaya geçemedi dedi..

Okul mevcutları bu sene 55 kişi olacak dedi ve listede 2007 dogumlu bebeler haliyle fazlaydı..Toplam 239 çocuk 2008-2007 olarak listede

Buraya kadar herşey tamam şimdi kızımla alakalı sorun şu 2 yıldır kreşe gidiyor..Çalışan bir anneyim ben devlet okuluna gidecek bu konuda karar kıldık ama şimdi yeni çıkan kanuna göre 66-67-68 aylık çocuklar veli eğer isterse rapor almadan kayıt erteletme hakkına sahip 69 ay ve sanırım 71 aylık çocuklarda ise doktor raporu olarak erteletme imkanı var..

Eşim okula gönderelim diyor benim ise müdürden duyduklarımdan sonra canım sıkıldı isterseniz gönderin dedi çocugunuzun durumuna bakarak ama içim hiiiiiiiiiiiiiiç rahat değil :((( Yahu klozet haricinde diğer tuvalete oturmasını bilmeyen bir kızım var..

Tamam 2 yıldır kreşte ama n'apıcam ben şimdi...

Birdaka anaokuluna gitse çocuk iyice usanacak..Bakacak kimse olmadığından okula gitmese dahi yine anaokuluna gitmek zorunda...

Benim gibi derdli olanlar çözümleriniz neler gelin oturup tartışalım neler yapacağımız konusunda...

Evet göndereyim mi ? yoksa göndermeyeyim mi ?

göndermeyin, 66 ay ilköğretim için çok erken. geçen yıl çevremdeki bir kaç kişi de aynı konuyla ilgili bana danıştı (lise öğretmeniyim) aynı şekilde göndermemelerini tavsiye ettim. sadece biri gönderdi ve çocuk oldukça problem yaşadı. okuldan soğudu, geri almak istediler çocuğun başarısız olduğunu düşünmemesi adına çekemediler vs vs

anaokula gönderin, kreşle anaokulu aynı değildir. yine bir devlet okulunun anasınıfına yada devlet anaokullarına verin. çocuğunuzun etkinlikleri en iyi şekilde gerçekleştireceği yaş 60-72 ay arasıdır. grup oyunlarında başarılıdır, makas kalem vs tutma konusunda eskine göre çok daha iyidir, sorumluluk bilinci daha gelişmiştir... yine de okumayı yazmayı geçtim bir sırada 40 dakikada oturacak durumda değildir 66 aylık bir çocuk. çok sıkılır, dikkati dağılır, tuvalette problem yaşar bir de üstüne akademik başarısızlık yaşarsa işte o zaman okul onun için kabusa döner.

kendi çocuğum olursa da aynı sizin yaptığınızı yapmayı düşünüyorum 3 yaşından itibaren kreş çocukların sosyal ve zihinsel gelişimi için çok önemli. çalışmayan anneler de mutlaka çocukları bu yaştan itibaren kreş ya da oyun gruplarına göndermeliler.

Benim.kizimda 2oo7 ocak dogumluydu gecen yik.rapor aldim hic bi egitimci onaylamamisti bu sistemde birinci sinifa gondermemi hic pismab degilim
Gonderenlerin cogu pisman hicte dedikleri gibi hafifletilmis olmadi bi iki ay belki

Türkiyede durum şöyle giriş-çıkış saatleri aynı
8 tane 1. sınıf olan bir okulda kaç tanesini çıkışa yakın yapabilirler inanın bu bizim koşullarımızda imkansız.
55 kişilik sınıftan bahsediliyor öğretmen bunlardan kaç tanesini nazlayabilirler böyle bir durumda biz veliyi arayıp okula çağırıyoruz
tekrar söylüyorum önemli olan okuma-yazmaya geçmek değil
4 yaşında kuzenim okumaya yazmayı biliyordu bu koşullarda o yaşta okula göndermemiz gerekiyordu.
öğretmenlerin %90 ı çocuklarını erken okula göndermiyorsa sizce bir bildiğimiz yok mudur sizce???
kendimde erken okula başlamış bir öğrenci olarak kesinlikle kendi çocuğumu asla erken okula göndermem
son karar annelere ait tabiki ama çocugunuzun hayatına doğru karar verirken lütfen biraz daha düşünün.

canim ben turkiyeyi kastetmedim zaten tekrar yaziyorum burda mecburi hatta turkiyede olsaydim inan bana krese bile vermezdim cocuklarimi ki ben kresi cok begenen bir insandim son zamanlar baska ulkelerden gelen cocuklar yuzunden kizim virus kapip surekli hasta buda beni yipratti hem bosa giden para hemde cocugumun surekli hastaligi bide siniflar gercekden cok kalabalikmis 55 kisilik sinifta tek tek egitimde ve ilgilenmekde zor gercekden gercekden haklisin 8 tane 1.ci sinifda oldukca fazla burda 3 tane sinif ve en fazla her sinifda 15 ogrenci ve bir sinif ogretmeni 1 yardimci surekli ogretmen sinif ogretmenine herdaim yardim eden birde istekli buda ailelerden herhangi bir gonullu ve benim cocuklarima eglence gibi geliyordu cokda istekli gidiyorlardi gercekden turkiye sartlarinda zormus bencede iyi dusunmeli aileler son karari verirken eminim bende cok dusunurdum

Konu sahibi kararını vermiş zaten,hayırlı olmasını diliyorum.

Bu konuda kararsız olanlara da çocuklarının durumunu gözeterek karar vermelerini tavsiye ediyorum. Veririm ya da vermem gibi bir önyargıyla yaklaşılmasın.

Ben de 60-66 aylık dönemde ilkokula başladım,20 yaşına yeni girdiğimde de hukuk fakültesinden mezun oldum. Erken gittim diye zekamda veya becerilerimde bir gerileme olmamıştır herhalde... Hiç kreş ya da anaokuluna gitmediğim halde okula başlayınca hiçbir konuda zorluk yaşamadım. Örneğin ben de dışarıda tuvalet kullanamayan bir çocuktum, bir kez altıma işeyip eve gönderilmiştim. Ondan sonra da gurur yaptım hep tuttum akşama kadar. Bu hala daha böyle devam ediyor :)

Gelişim olarak yaşıtlarından öndeyse, okumaya yazmaya ilgisi varsa kesinlikle evde tutmayın çocuğu,boş yere aynı aktiviteleri öğreten kreşe de göndermenin anlamı yok birkaç yıl boyunca...

Ama tabi ki okulu iyi seçmelerini öneriyorum. 55 kişilik sınıfta çocuk birşey öğrenemeyebilir. Ben de devlet okulunda okudum, en fazla sınıf mevcudu 30 olmalı bana göre.

Türkiyedeki eğitim sistemini hiç beğenmiyorum
Minicik çocuklar daha tuvalete gitmeyi bilmiyo doğru düzgün, okula gönderiliyo
kardeşlerimin gittiği okulda 1. sınıflar 60 kişiydi yahu 60 kişinin içinde ne öğrenicek bu çocuklar öğretmen çocuğa nasıl sevgi göstericekki anlayamıyorum :18::19:

En başından beri kararım vermemek yonunde ıdı
ama hata edecekmısım 67 aylık fiilen, düzeltmiş yaşa göre 65.5 aylık oglum okula basladı . umarım allah pişman etmez

Inşallah cutemom

Bu sistem benim kizimin okula başladığı dönemde yeniydi ve açıkçası korkmustuk
bende korkuyordum kı hala korkuyorum 3 hafta bıtırecekler
cok odev v erıyorlar ama yapmayacagım dıye kıvranmıyor , okula gıtme konusunda cok ısteklıydı mudur ve ogretmen hevesı kırılmamalı bosuna okul oncesınde tutmayın dedı
bakalım ınsallah nasıl gececek bır yıl

bende korkuyordum kı hala korkuyorum 3 hafta bıtırecekler
cok odev v erıyorlar ama yapmayacagım dıye kıvranmıyor , okula gıtme konusunda cok ısteklıydı mudur ve ogretmen hevesı kırılmamalı bosuna okul oncesınde tutmayın dedı
bakalım ınsallah nasıl gececek bır yıl
Hevesliyse başarır paşan korkma
1.sınıf ödevlerin yoğun olduğu dönemdir
Başarılar diliyorum kuzuya

Niye 66 aylık yazma gereği duydun ki ? Bu çocuk yila girmeyi bilmiyor mu ? Şaşırdım başlığı görünce.

2008 doğumlu nasıl 66 aylık oluyor? hesaplama hatası mı yapıyorum acaba? yiğenim haziran 2008 doğumlu şuan 2. sınıfa gidiyor.

Back