• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okullarda korkulan oldu...... işte 66 aylık

bu haberle çok gerildim şu anda...

okul idaresi,nöbetçi öğretmen,sınıf öğretmeni...bu konuda duyarsız kalan herkes suçlu.aile sessiz kalmaz umarım.

valla ne desem,kime çatsam bilemedim,bizdeki bu 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın'mantığı oldukça böyle haberleri okumaya devam ederiz,yarın bigün aynı şey kendi çocuğumuzun başına geldiğindede ağlayıp sızlanıp,yardım umarız,66 aylık çocuklarımızı kim hangi mantık,hangi sistem,hangi devlet,hangi yasa;zorla 'okuyacak bu çocuklar' diye diretebilir ya ve neden kimse buna ses çıkarmaz,nerde bu pedagoglar,psikologlar,doktorlar,en önemlisi nerde bu çocukların ana babaları,'yollamıyorum kardeşim,hadi bakalım,yapın ne yapıyorsanız'diyemiyor kimse!!!
adamlar resmen alikıran baş kesen oldular tepemizde,kafamızı eze eze istediklerini yapıyolar ya!biz daha böyle çok güdülürüz koyun misali...

çocuklarına rapor alıp göndermeyen veliler çocuklarına ihanet eder demişti başbakan bi de

bu haberle çok gerildim şu anda...

okul idaresi,nöbetçi öğretmen,sınıf öğretmeni...bu konuda duyarsız kalan herkes suçlu.aile sessiz kalmaz umarım.

ya dövende çocuk .hiçmi kimse görmedi o yavruyu o hale koyana kadar..hiçmi sesi duyulmadı ..benim bildiğim kapalı alanlarda bağırmalar ağlamalar veya biyere sert bir vurma yankı yapar koskoca okul ya körmü sağırmı oldunuz..hadi şikayetçi oldular döven çocuğa ne ceza verecekler..dövülen yavru nasıl atlatacak bu olayı yazık ya valla içim parçalandı.

Dayak yıyen benım cocugum olsa o cocugun agzını burnunu dagıtırdım cocuguma el suremez kımse hatta bır alay adam toplayıp okul ıdaresınıde benzetırdım bır guzel sonra haberlerde okula saldırı dıye yayın yaparlardı

resım mevzusuna gelınce yoruma gerek yokkı kızlar komedı....

....Dayak yıyen benım cocugum olsa o cocugun agzını burnunu dagıtırdım cocuguma el suremez kımse hatta bır alay adam toplayıp okul ıdaresınıde benzetırdım bır guzel sonra haberlerde okula saldırı dıye yayın yaparlardı

resım mevzusuna gelınce yoruma gerek yokkı kızlar komedı....

Çocukların önüne başbakanın resminin koyulmasını nasıl yorumluyosunuz?

çok şeyler söylemek isterdim bu konuda canım ama ne terbiyem,ne de site kuralları buna müsade etmez,kitaplardan,hatta duvarlardan Atatürk resimlerini kaldırmak çok kolay ama,bizim içimizden o sevgiyi ve aklımızdan o güzel yüzü silmek o kadar kolay değil,buyursun güçleri yetiyosa bunu başarsınlar.

Onlarca insan yazdı çizdi bu konu hakkında, eğitimciler, psikologlar, veliler, kısacası düşünen tüm beyinler...Ama yok işte, illa onların dedikleri olacak ya, mahvettiler sistemi. Zaten başa geçtikleri günden beri değişmedik sistem, denenmedik yol kalmadı. Bu sadece 4+4+4 mü? Liselere giriş sınavı, üniversite sınav şekilleri de kaç kere değişti. Sonra üzerine hayatımda duymadığım kadar sınavlarda KOPYA iddaları türedi. Girilen her sınavda bir şike iddası...

Şimdi bu çocuk dövülmüş ve ortaya çıkmış, kimbilir ortaya çıkmayan daha ne örnekler var! İşin en vahim tarafı da hadi sistemi değiştirmek istiyorsunuz diyelim, bunun alt yapısı hazırlanmadan, bu ne cesarettir böyle kardeşim? Sonra da televizyon karşısına geçip, " e olabilir, baştan aksaklıklar olacak bu yıl böyle olsun seneye düzelir", eğitimin "e" sinden anlamamak da böyle bir şey olsa gerek. Eğitime değer verilmeyen bir toplumun sürüklendiği kaosun sonuçlarını izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz...

Eğer hükümete oy veren vatandaşlar da bu sorunu algılayabilseler ve seslerini yükseltselerdi, bugün bu noktalara gelinmeyecekti. En azından bir yanlışa imza attıklarını anlayacaklardı.

Bu arada bu konunun Türkiye ve Dünya Gündemi başlığında olması gerekiyordu sanıyorum.

Yazmıyım diyorum ama deliricem.
Çocuklarımızı deneme tahtası olarak gören herkese, herşeye karşı dik dururum.
Çocuğumu kendi ihtiyaçları ve durumu içerisinde değerlendirip, annesi babası olarak
onun iyiliği ve geleceği için en doğru kararı verir, gerekirse dayatmalara karşı direnirim.
Çocuğuma ihanet etmem ettirmem.
Sistem içersinde istatistiki bir veri olarak kurban vermem.

66 ay cocugu ulkemizde oyun cocugudur.
Cunku anasiniflarinda ve ailede yeterli egitimi almamistir
Diger ulkelerde bu aylarda cocuklar ilk okula gidiyor fakat
İlk okula hazirlik hem anasinifi hemde aileden goruyor
Ayni zamanda anasinifi egitimi almamis cocuklari okula almiyorlar en az bir sene egitim almasini sart kosuyorlar ki bunada gerek kalmiyor
Cunku muthis bir denetim var.
Ogretmenler, okul mudurleri, aileler, kurumlar hepsi duyarli ve ortak calisiyor.
Ben bir anasinifi ogretmeni olarak anasiniflarinin egitimini ve aileleri yetersiz goruyorum
Agac yas iken egilir atasozunu tutmaya calirsalar once anasinifindan baslamalilar
Daha hazir olmayan cocuklari oraya yerlestirmek egitim skandalidir.

Bu aylardaki cocuklar hazir oldugu takdirde ilk okul egitimi almalarinda bir sakinca gormuyorum.
Ama dedigim gibi ilk once alt yapi saglam olmali.
Hic bir deneme yapilmadan, baska ulkelerde oluyor dlye yapilirsa iste boyle yazik olur cocuklarimiza.

Onlarca insan yazdı çizdi bu konu hakkında, eğitimciler, psikologlar, veliler, kısacası düşünen tüm beyinler...Ama yok işte, illa onların dedikleri olacak ya, mahvettiler sistemi. Zaten başa geçtikleri günden beri değişmedik sistem, denenmedik yol kalmadı. Bu sadece 4+4+4 mü? Liselere giriş sınavı, üniversite sınav şekilleri de kaç kere değişti. Sonra üzerine hayatımda duymadığım kadar sınavlarda KOPYA iddaları türedi. Girilen her sınavda bir şike iddası...

Şimdi bu çocuk dövülmüş ve ortaya çıkmış, kimbilir ortaya çıkmayan daha ne örnekler var! İşin en vahim tarafı da hadi sistemi değiştirmek istiyorsunuz diyelim, bunun alt yapısı hazırlanmadan, bu ne cesarettir böyle kardeşim? Sonra da televizyon karşısına geçip, " e olabilir, baştan aksaklıklar olacak bu yıl böyle olsun seneye düzelir", eğitimin "e" sinden anlamamak da böyle bir şey olsa gerek. Eğitime değer verilmeyen bir toplumun sürüklendiği kaosun sonuçlarını izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz...

Eğer hükümete oy veren vatandaşlar da bu sorunu algılayabilseler ve seslerini yükseltselerdi, bugün bu noktalara gelinmeyecekti. En azından bir yanlışa imza attıklarını anlayacaklardı.

Bu arada bu konunun Türkiye ve Dünya Gündemi başlığında olması gerekiyordu sanıyorum.

aaaa bu hukumete oy vermıyenın aklından ve ımanından suphe ederım dıye bana laf soktular fıkrımı beyan ettıgım bır ortamda dıkkat "ımanından "

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, “Normal vatandaşlar bizi destekliyor. 66 aya itiraz edenler PKK yanlısı ve laik kesimler” derken bilimsel gerçekler yine bir kenara bırakıldı.

5,5 yaşındaki çocuklarının okula gitmemesi için rapor alan aileleri şimdi de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hedef aldı. Ömer Dinçer, normal vatandaşların kendilerini desteklediğini, "PKK yanlısı ve laikçi" kesimlerin rapor aldığını ileri sürdü.

Böyle devam ederse silivride KK Koğuşu açacaklar....:5:

Son düzenleme:
Back