Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

şimdi hem kıyafet serbestliği hem 3 çocuk teşviki..

Allah anne-babalara sabır,çalışma azmi ve güç kuvvet versin..

Yazık ya 4+4+4 bitti şimdide bu sorunsal başladı 2 sene önce zaten anket yapmışlardı Nimet Çubukçu zamanında onda hayır yüzdesi yüksek çıktığı için kabul edilmemişti şimdide kimseye sormadan etmeden hopp diye geçiriyorlar.Tamam gelişmiş ülkelerde serbest olabilir ama onlarda bizler kadar gelir uçurumu yokki Hem kim kontrol edecek saçı başı makyajı liselerde gelecek serbest kıyafetle makyajlı çıkacak okuldan gidecek Çok büyük bir sorun da güvenlik herkes istediğinin okuluna rahatça girip çıkacak eline iki defter alan öğrenci olacak ne olacak çocukların güvenliği boşu boşuna güvenlik durmasın kapılarda.

arkadaşımın öğretmen ablası bir gün eve ağlayarak gelmiş
niye ağlıyosun demişler öğrencisine o saçların hali ne demiş(ortaokul öğrencisi, erkek)
çocuk da''ateşi seni mi sardı öğretmen ''diye cevap vermiş
disiplinden taviz verildikçe bu çocuklar öğretmen de bıçaklar ,öğretmeni taciz de eder..
kıyafet bence disiplinin önemli bir parçası....

öğretmenlere de kıyafet serbestliği istiyoruz En Büyük KK

hergün ütülü pantolan ile etek ile kim uğraşacak..kot pantolon serbest olsun :KK53:

düşünce özgürlüğü kisvesi altında...
5.5 yaşındaki çocukta kendi düşünce özgürlüğüne binayen türban takar ya
:KK53::KK53:

Henüz ergenliğe bile girmemiş,5-11 yaş arası çocukların din bakımından sömürülmesine çanak tutacaklar.
Bırak 5 yaşındakini,11 yaşındaki çocuk ne anlar başına taktığı örtünün anlamını.

Tutucu kesimde,kendini modern sanan kesimde tamamen zıvanadan çıkacak bu kararla.
Okul formasını bir karış kestirip,okula makyajla giden kızlarımızda artık nasıl gider okula onuda hayal edemiyorum gerçekten.

Aldıkları kararı neresinden tutsam elimde kalıyor,umarım geri adım atarlar.

Henüz ergenliğe bile girmemiş,5-11 yaş arası çocukların din bakımından sömürülmesine çanak tutacaklar.
Bırak 5 yaşındakini,11 yaşındaki çocuk ne anlar başına taktığı örtünün anlamını.

Tutucu kesimde,kendini modern sanan kesimde tamamen zıvanadan çıkacak bu kararla.
Okul formasını bir karış kestirip,okula makyajla giden kızlarımızda artık nasıl gider okula onuda hayal edemiyorum gerçekten.

Aldıkları kararı neresinden tutsam elimde kalıyor,umarım geri adım atarlar.

şimdi toplumda popüler olan türbanlı olanlar ve olmayanlar ayrımı sınıflara kadar inecek, yine bölünme yine gruplaşma, en azından bu bölünme ilkokullarda ortaokullarda olmasın

Fizibilitesi yapılmamış , pilot bölge uygulaması gerçekleşmemiş kararların hele ki eğitim,sağlık gibi alanlarda küt diye bir günde ülke gündemine yerleşip , değiştirdik oldu denilmesini profesyonel yöneticilikten uzak buluyorum çok.

Kılık kıyafet serbestliği ucu çok açık bir konu.
Bunun maddi imkansızlık yanı var;
Öğrencilerin yarış psikolojisi var;
Okul içinde kim öğrenci kim değil ayırt edememe sorunu var;
Dışarıda okul saatinde forması ile okul kıramayan öğrencilerin gözetim sorunu var;
Disipline etmenin yolu pek tabii forma değildir ama belli bir sınırlamanın resmi kurumlardaki etkisi göz ardı edilemez.
Amacının ne olduğu belli aslında,beni rahatsız eden bu amacın saklanma biçimi.

Sen kardeşim çıkıpta bu ülkede '' inanç ve inançları yaşama özgürlüğü vardır;isteyen öğrenciler baş örtüleri ile derse katabilirler , hatta katılsınlar ki toplum sırf bu sebeble okuma hakkı aileleri tarafından ellerinden alınmış kız çocukları ile dolmasın.Hepsi eğitimli kadınlar olsunlar '' diye bir karar versen cesurca ...

Yok illa kararlarımızı birşeylerin arkasına saklayacağız ve saklarkende bunun yaptırımlarını hesaba katmayacağız,yeter ki biz hedefimize ulaşalım da gerisi hallolur bir şekilde mantığı nasıl da yanlış bir yönetim anlayışı.

beniim hoşuma gitti. sanırım farklı düşünüyorum herkesle. öyle tek tip olmak hiç hoşuma gitmezdi o dönemlerdede.. bilemiyorum diğer ülkelerde amerikada falan serbest. bunun oralardada zengini fakiri var. marka tutkunu olmadıkçs çok uyguna harika giyiniyor çocuklar gençler. isim vermeyim ama çok güzel ve ucuz markalar var artık. eskiden yoktu böyle. pazarda bile harika şeyler bulmam mümkün.o kadar bunalmışımki zamanında ohh ne şanslılar demedim değil. yok saçınnı at kuyruğu yap. yok kaşını alma.. hoş bende alacak kaş yoktuda.. bu tarz yasaklar deli ederdi beni.. ya içime neden krem rengi gömlek giydim diye laf yemiştim öğretmenden. beyaz olacakmış. iyide hepsi o gün yıkanacaktı napiim:)

İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan yırtık veya
delikli kıyafetler giyilemeyecekmiş. Durumu olmayanlar ne yapacak acaba?
Çok gereksiz bir uygulama.:KK14:

Ben bu karara hiç sevinmedim.

Biz zengin bir ülke değiliz, herkesin geliri bir değil. Millet çocuğunun okul masraflarını zor karşılıyor. Şimdi o zor durumda olan anne/babalar belki de çocukları mağdur olmasın, arkadaşları yanında ezilmesin diye boğazlarından kesip çocuklarını giydirecekler, daha çok çalışacaklar. Hiç adil değil...

ilkokul 3 e giden oğluma, kıyafet serbest olmuş dedim, tüh ya şimdi her gün ne giycem diye düşünmek zorunda kalcam dedi

kız çocuklarını hiç düşünemiyorum
:KK1::KK1:

Son düzenleme:
zaten şimdi bütün formalar renkli filan
ne gerek var serbest kıyafete
ergenler iyice uçacak, kötü markasız giyinenlere sataşacaklar.
bi giydiğini aynı ay içinde bi daha giysen hemen laf edecekler.
eğitim sistemini düzeltmeye çalışmıolar nelerle uğraşıolar

Çok saçma maddi durumu iyi olmayan ne yapıcak? Birbirlerine bakıp özenicekler :KK43:

Artık markalar yarışır....

ilkokul 3 e giden oğluma, kıyafet serbest olmuş dedim, tüh ya şimdi her gün ne giycem diye düşünmek zorunda kalcam dedi

kız çocuklarını hiç düşünemiyorum
:KK1::KK1:

Hergün farkı kıyafet giyerek okulun en popüler ergenine kendini beğendirmeye çalışacaklar.:KK53:

ben 10 yıldan fazla bu ulkenın dogusunda batısında calıştım fen lısesınde saglık lısesınde duz lısesınde

öğrencı her yerde aynı..

Saclarını serbet kalmasına ızın verdık her gun fon boya .vs vs.

,derslerde ayna cıkarıp sacını tarayan mı..

Bızım genclıgımız bır boşlukta..

Lıse secerken bıle arkdaşım o lıseye gıttı bende gıdeceım dıyen tıplerde dolu..
Unıversıte sınavına gırecek dah ne olacagını bılmıyor..

İntenetı sadece cht yapmak oyun oynamak ıcın kullanıyor..

Ben sureklı netten odev verırım getıren ıkı uc kısı...

Once okullarımız tanı gez gor sınıflara gır..

Uc yılda bır mufettış gelır mudur odasından cıkmaz ..

20 dakıka dersıne gırer..Karar verır sıstem boyle..

Keske Ankaradan bakıldıgı gıbı okullar olsa...

sizlerin yorumlarınızı okuyunca sizlerede hak verdim aslında.
sanırım ben forma olayından hiç hazetmediğim için bu tepkiyi verdim. birde forma bana hiç gitmezdi. pantalon gidenlerdenim. hala etek ve elbise pek giymem yakıştıramam. ama sizlerin yazdıklarıda oldukça haklılık payı olan şeyler.
arada kaldım şimdi.

ben 10 yıldan fazla bu ulkenın dogusunda batısında calıştım fen lısesınde saglık lısesınde duz lısesınde

öğrencı her yerde aynı..

Saclarını serbet kalmasına ızın verdık her gun fon boya .vs vs.

,derslerde ayna cıkarıp sacını tarayan mı..

Bızım genclıgımız bır boşlukta..

Lıse secerken bıle arkdaşım o lıseye gıttı bende gıdeceım dıyen tıplerde dolu..
Unıversıte sınavına gırecek dah ne olacagını bılmıyor..

İntenetı sadece cht yapmak oyun oynamak ıcın kullanıyor..

Ben sureklı netten odev verırım getıren ıkı uc kısı...

Once okullarımız tanı gez gor sınıflara gır..

Uc yılda bır mufettış gelır mudur odasından cıkmaz ..

20 dakıka dersıne gırer..Karar verır sıstem boyle..

Keske Ankaradan bakıldıgı gıbı okullar olsa...

bi de tabletlerimiz var ya, daha ne olsun
anadoluda bazı yerlerde çocuğun defteri yok, ayakkabısı yok ama tableti var
:KK53::KK53:

o tabetlerede ne gibi subniminal mesajlar yerleştircekler çok merak ediyorum
gerçekten dertleri eğitim öğretim olsa keşke

ben farkli dusunuyorum sizden kizlar tektip giyinmek hic hos degil ben almanyadayim ve burdaki cocuklar istedikleri gibi giynip gidiyolar acaba benim ulkemde ne zaman serbest olucak diye dusunuyodum simdi olmus bence guzel olmus

bu uygulama bence bir çok sorun yaratır çocuklar derslerini mi düşüncek yarın ne giyeceğini mi ayrıca çoğu dar gelirli aileler ne yapacak çocuk arkadaşında gördüğünü isterse bunu alamayan ailelerin psikolojisi ne olacak ? tek kıyafet iyiydi bu durum öğrencilerin psikolojisini bozar ayrımcılık başlar paraya gösterişe prim veren çocuklar yetişsin istemem ...:KK43:

X