bende öğrtemenim kızım kreşe gidiyor ve tabiki serbest ve hergün sabah küçüük kızım ne giycem derdnide oluyor :) sasıyorum zamane denilen sey bu olsa gerek . sort tayt olmuycak demisler kim uyarki. mayıs ayından sonra çoçuklar öle laf dinlemez giyiniyorlarki . bencede yanlıs bir uygulama ama amaç şu serbest kıyafet le beraber şal esarp basörtüde serbest olacak ilerisinde bu görülüyor bence.
lisedeki çocuklar pembeydi sarıydı onuda giycem alamayanlar üzülecek belki baska yollara girilecek. simdi en azından formayı giyior sabah kıyafet düsünmüyorlar
Bugun itibarıyle okullarda kılık kıyafet serbest olacak.
Ben 10 yıllık lise öğretmenı olarak karara karşıyım
Bızım genclerımızde cok fazla marka takıntısı ozentı olacak..
maddı durumlar herkesın aynı degıl
Artık cocuklarımız yarın hangı ders var degıl hangı kıyafetı giysem dıye dusunecek..
sızın fıkırlerınız neler
dengesız gıyen kısılerden cok maddı durumu yetersız olan ogrencıler ne yapacak
aynı dertten bende müzdaribim. benimde kızım kreşe gidiyor. yaşı küçük hergün üstünü batırıp geliyor. inanın ona hergün ne giydircem derdi canımı sıkıyor.kendimizden çok ona kıyafet alıyorum. saolsun teyzemizin kızıda bişeyler gönderiyor. ikinci el falan demiyorum giydiriyorum. sonuçta çabucak büyüyorlar.yepyeni kıyafetler kalıyor. ben şimdiden böyleysem kızım biraz büyüyünce ne olur bilmem. en azından şimdi küçük marka nedir bilmiyor. ama ileride arkadaşımın şu marka botu var değip kesin gelecek banada alalım diye. keşke üniformaya devam olsaydı. en azından zengin fakir ayrımı olmazdı...
bende öğrtemenim kızım kreşe gidiyor ve tabiki serbest ve hergün sabah küçüük kızım ne giycem derdnide oluyor :) sasıyorum zamane denilen sey bu olsa gerek . sort tayt olmuycak demisler kim uyarki. mayıs ayından sonra çoçuklar öle laf dinlemez giyiniyorlarki . bencede yanlıs bir uygulama ama amaç şu serbest kıyafet le beraber şal esarp basörtüde serbest olacak ilerisinde bu görülüyor bence.
lisedeki çocuklar pembeydi sarıydı onuda giycem alamayanlar üzülecek belki baska yollara girilecek. simdi en azından formayı giyior sabah kıyafet düsünmüyorlar
İnşallah bu uygulamadan vazgeçerler veliler okul formasını alırken zorlanıyor zaten pantolonu,montu,yazlık,kışlık tişörtü,etegi kimi okullarda gömlek kravat yok onun yerine tişörtler var bunları bile tam takım halinde alsan 150 tl yi bulur bunun birde ayakkabı ve bir sürü ihtiyaçı varken 150 tl olan para ikiye katlıyor bu uygulamada olan maddi gücü yerinde olmayan ailelere olacak
zengin fakir şimdide belli ki, asıl sorun güvenlik sorunu bence, öğrenci olmayan çocuklar bahçede sınıflarda ayırt edilemeyecek, okula tinerci mi girmiş, gaspçımı girmiş belli değil, öğretmenler kendi öğrencilerini ayırt edebilir, ama tüm okulun simasını akıllarında tutacak halleri yok, onlarda anlayamayacak belki müdehale edemeyecek öğrencimi değil mi bilemeyecek çünkü
bu hükümet kamuoyuna sonradan soruyo, velilerin %60 ı karşı çıkarsa eski sisteme dönülcekmiş,
allahaşkına kaç veli gidip istemiyorum diye dilekçe verir, koskoca türkiyeden bahsediyoruz, büyük şehirlerden değil
Evet bu enönemli sorun,
Okul bahçesinde kim öğrenci,kim değil nasıl anlayacaklar,hangi okulun bahçe kapısında güvenlik bekliyor.
Resmen saçmalık bu yapılan sırf başörtüsünü ilkokula kadar indirmek için alınmış bir karar.
bunu yapan olsa bile dakkasında fişlerler aha da muhalif hükümetin icraatlarını beğenmiyor diye :)