Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

aynı dertten bende müzdaribim. benimde kızım kreşe gidiyor. yaşı küçük hergün üstünü batırıp geliyor. inanın ona hergün ne giydircem derdi canımı sıkıyor.kendimizden çok ona kıyafet alıyorum. saolsun teyzemizin kızıda bişeyler gönderiyor. ikinci el falan demiyorum giydiriyorum. sonuçta çabucak büyüyorlar.yepyeni kıyafetler kalıyor. ben şimdiden böyleysem kızım biraz büyüyünce ne olur bilmem. en azından şimdi küçük marka nedir bilmiyor. ama ileride arkadaşımın şu marka botu var değip kesin gelecek banada alalım diye. keşke üniformaya devam olsaydı. en azından zengin fakir ayrımı olmazdı...

İnsanların birbirine caka satar gibi giyinmesine karşıyım...
18 yaşına kadar da forma giyiversinler... Biz giydik, ölmedik.
Onlar da ölmez evelallah

Yazık gercekten yazık

dengesız gıyen kısılerden cok maddı durumu yetersız olan ogrencıler ne yapacak

birde şimdi ki gençler kalp mi kırdım ne hiç düşünmüyorlar pat diye söylüyorlar yüzüne
mesela benim kardeşim lise öğrencisi her hafta beden dersin de farklı eşofman giymek istiyor
diyorum niye her hafta farklı giymek zorunda mısın aynısını giysen noluyor sanki
diyor ki abla sonra hep aynı şeyi giyiyorsun diyorlar iki hafta aynı şeyi giyince diyor
saçmalığa bak ya
bende dedim ya durumu olmayan alamayan biri varsa o çocuk ağlar bu laflara yazık ya ne hale gelmişsiniz falan diye konuştuk kardeşimle

tek sorun giysi yarıştırmak olsa keşke ama değil malesef
şimdide ayakkabısından çantasından, diğer aksesuarlardan hatta formasının yıpranmış olup olmamasından belli aslında ekonomik ayrım

bence kıyafet serbestliği güzel ama bizim ülkemizde suistimale çok açık bence

Ikıncı el olsa cocgun ne olacakkı cocuk zaten bır ıkı ay gıyıyo hemencecık buyuo bız de oyle buyuduk bı yerımızden bısımı eksıldı
Hemde gunumuz sartlarında cocuk kıyafetlerı cottonnoldugu yanı pamuklu olması gerektıgı ıcın cok pahalı

Gıydır gıydır ıkıncı el sayılmaz o

İnşallah bu uygulamadan vazgeçerler veliler okul formasını alırken zorlanıyor zaten pantolonu,montu,yazlık,kışlık tişörtü,etegi kimi okullarda gömlek kravat yok onun yerine tişörtler var bunları bile tam takım halinde alsan 150 tl yi bulur bunun birde ayakkabı ve bir sürü ihtiyaçı varken 150 tl olan para ikiye katlıyor bu uygulamada olan maddi gücü yerinde olmayan ailelere olacak

pilot uygulama yok bişey yok, kamuoyu yoklaması yok, yatıyosun sabah bi kalkıyosun dünya değişmiş ya
yakında nasıl bir sabaha uyanacağımızdan korkar olacağız

Krese gıde. Cocuk ssort tayt gıymıcte ne gıyecek allah askına her gun makınalar calısıyor yıkıosunuz etek mı gıyıp gıtcek tobe yarebbbem

O yasta cocuk oynar duser hem tayt vb seler rahat raheret etmelerını saglıyor

ben de hiç sertbest olmasından yana değilim.bu sekilde cocuklar arasında sınıf farkı daha cok ortaya cıkacaktır.

Madem kılık kıyafet duzenı yapcaklardı nıe bıze forma aldırdılar hayret bır sey

sabah haberi okuduğumda, sadece baş örtü serbest sandım ben,
kıyafettemi serbest olacakmış
hangi haklı sebeple verdiler bu kararı acaba???

üniforma yoksa, öğrencilik nerde kaldı, ilkokul üniversite gibi serbest, şaka gibi ya

herkes birbirine özenecek, arkadaşlarım neler giyiyor lafı çok döner artık ....
ve her sabah ne giysem derdi

olay aslında giyim kuşam değil ki..altında daha farklı nedenler barındıran yine tepeden inme bir uygulama.

eğitim sistemimizde herşey tam iken bir kıyafet serbestliği eksikti o da gelecek yıla tamamlanacak İnşallah..artık kim tutar bizi..

bu hükümet kamuoyuna sonradan soruyo, velilerin %60 ı karşı çıkarsa eski sisteme dönülcekmiş,

allahaşkına kaç veli gidip istemiyorum diye dilekçe verir, koskoca türkiyeden bahsediyoruz, büyük şehirlerden değil

Evet bu enönemli sorun,
Okul bahçesinde kim öğrenci,kim değil nasıl anlayacaklar,hangi okulun bahçe kapısında güvenlik bekliyor.
Resmen saçmalık bu yapılan sırf başörtüsünü ilkokula kadar indirmek için alınmış bir karar.

bunu yapan olsa bile dakkasında fişlerler aha da muhalif hükümetin icraatlarını beğenmiyor diye :)

düşünce özgürlüğü kisvesi altında...
5.5 yaşındaki çocukta kendi düşünce özgürlüğüne binayen türban takar ya

Cok haklisiniz..
Almanya da zaten hep böyleydi vede herkes istedigi gibi giyiniyor.. Böyle bir durumda özen tilik bile basliyor bu gibi durumlar yüzünden bazi gencler aileleriyle problem yasiyor.
Anne onda var benim yok neden biz böyleyiz bakarsinizki psikolojisi bozuluyor vede kendini ezik hissediyor..
Arkadaslikalr bile giyim kusam dis görüntüyle artik kurulmak üzere.
Oysaki ne severdim Türkiyedeki bu Uniforma giyim düzenini.. kaldirilmasina simdiki nesil gencleri icin üzüldüm dogrusu..

bunu yapan olsa bile dakkasında fişlerler aha da muhalif hükümetin icraatlarını beğenmiyor diye :)

5.5 yaşında çocuğunu okula yollamazsan vatan hainisin dendi, buna karşı çıksak kimbilir ne oluruz
vatan hainliği tanımı değişti, meğerse ben bilmiyomuşum vatan haini ne demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…