• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda şiddet

Ben de aslında bunu merak ediyorum. Bildirme yükümlülüğü de mi yok. Yani çocuğumuzu sokak yerine okula gönderirken kime emanet ediyoruz teknik olarak? Koskoca okul idaresinde muhatap tam olarak kim? Hangi yasa okuldaki sorumluluğu ve güvenliği düzenliyor yani yok mu böyle bir yasa veya genelge?
Bizde böyle bir sorun yaşadık. Iki tane üst sınıf çocuk oğlumu dövmüştü. Biz eşimle okulu ayaga kaldırdık. Herkes duydu. Çocuklar okuldan uzaklastırıldı. Biz hemen darp raporu aldık. Şikayetçi olduk küçükde olsalar avukat sicillerine isleyecek dedi. Geri adım atmayın ki gözleri korksun dedi. Çok zor anlıyorum sizi. Benim oğlumda çok uysaldır. 12 yaşında daha bir çocugu ne darp ne başka bir şikayeti olmadı. İnşallah da olmaz.Bizler böyle uysal çocuk yetiştirdikçe hep zarar gören bizim gibilerin çocukları oluyor.
 
işler çok şaşırtıcı bir hal aldı okullarda, bundan birkaç ay önce de benim oğlumun üst sınıflardan üç çocuk suluğunu gasp etmiş, çocukları aradılar ama bulamadılar. nasıl bulunamıyor onu da bilmiyorum, belki de çocuk o stresle yüzleri hatırlayamıyor. zaten pek bir sonuçta çıkmıyor onlar da çocuk diyerek mevzu kapatılıyor. siz yine de şikayetinizi yapın.
 
O kadar kucuk yastaki cocugun bir arada bulundugu yerde elbette ilkellikler oluyor maalesef. Bir anne olarak bu hatayi bir gun benim cpcuguma da yapabilirler benim cocugumda baska cocuga.yapabilir bu bir ihtimal.. cocuklar sadece ailede degil izledigi gordugu her seyden ornek aliyor. Hatta siniflarindaki.diger guclu gordukleri cocuklardanda ornek alabiliyorlar. Burada ben sizin yerinizde olsam hatta bu olayi yapan benim kendi cocugum bile olsa idareye hesap sorardim. Biz cocuklarimizi size emanet ediyorsak bu olaylarin bu raddeye gelmesine nasil firsat veriyorsunuz diye sorulmali. Kamerasi, nobetci ogretmeni, rehberlik servisi.. her sey gerektigi.gibi islese hicbir zaman kolay kolay bu seviyeye gelemez olaylar. Benim gittigim okullarda ulu orta yerde bahcede agzi yuzu dagitilan cocuklar oluyordu ve nobetci ogretmenler araya bile girmiyordu. Kimsenin umurunda degil yani. Ihmalden oluyor bunlar genelde disiplin yok. Disiplinden kastim calisanlarin kendi disiplinsizligi... gorevini yapmayan herkes hesap versin.
 
Umarim darp raporunu aldiniz?

Ogretmenin size haber vermesi gerekirdi. Cocuklari bulsun,bulmasin.

Pesini kesinlikle birakmayin. Konu cocuk olunca cirkeflesmek serbest . Ogretmen olarak gectim, Yetiskin olarak gorevi
 
Arkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
Darp raporu aldınız mı? Almadıysanız 24 saat geçmeden alsanız aynı gün iyi olur. Tabiri caizse ortalığı ayağa kaldırın, darp raporundan tutup cezai tüm işlemler içinde bastırın. Çocuktur yapar bilmem ne diyenler ne anlatıyo burda anlamadım bu çocuklar ıslah edilmezse ileride başkasının canı yine yanacak. Konuyu okuyunca bi anne olarak çok tetiklendim.
Ayrıca size haber verilmemesi ne demek ya kafasına göğsüne darbe alsaydı?
Ben ortaokuldan bi vaka aldım çocuk göğsüm ağrıyor diyo öğretmenlerine, ciddiye almıyolar top oynuyomuş koştun terledin vs diyolar sonra çocuk kıpkırmızı oluyor bayılcak gibi ve 112 aranıyor biz geliyoruz, çocuğun meğer büyük sınıflardan iki kişi kolundan tutuyor diğer 3. Kişi sert top atıyor göğsüne (bize ambulansta söyledi korkutmuşlar bide) çocuğun nabzı 200dü ve kalbi duracaktı neredeyse, bu olayda adli tutanaklar tutuldu. O çocuklarda ceza aldı,belki hapis olmuyor ama sicillerine işleniyor.
Yok öyle haydut gibi çocuk yetiştirmek.
 
Şayet doğruysa öğretmen ilk etapta yapılması gerekeni yapmış sınıf sınıf dolaşıp yapanı bulmaya çalışmakla. Bu iş okullarda bu şekilde yürüyor. Bilgisayardan sınıf listelerindem bakılsın demişsiniz de hangi birine bakılacak. Olay esnasında gören başka çocuklar da hatta olayı anlatırlar açık şekilde. Öğretmen bundan sonrası için oğlunuzun genel durumuna bakıp muhtemelen haber vermedi tahminim yoksa kafası yarılsa bir yeri şişse vs haber verirdi.
Bizim okulda böyle durumda hemen kamera görüntüleri izlenir. Kör noktada değilse iş anında çıkar meydana. Okula gittiğinizde ilk olarak kamera görüntülerini isteyin. Umarım görüş alanı içindedir. Bulursunuz yapanı. Ama size tavsiyem oğlunuzu bu sürecin içinde çok tutmamanız. Daha çok etkilenebiliyorlar.
 
şiddet olayları nasıl bu kadar yaygınlaşabilmiş aklım almıyor. Bizim zamanımızda bu tür olaylar en kötü bi ortaokulda falan olurdu. Bacak kadar çocuklar ilkokulda gasp yapıyor. Ve burası ankara’nın göbeğinde iyi okullardan öyle kenar mahalle falan da değil. Napıcaz böyle bilmiyorum çok korkunç
Çok gecmis olsun. Bu okul özel bir okul mu yoksa devlet okulu mu ?
 
12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Bende sizin yorumunuzu şaşırarak okudum. Bu tarz şiddet eğilimli çocuklar ıslah edilmeli. Hem haydutluk yapacaklar, çocuk dövecekler hemde cezasız kalacaklar sonra biz toplumda bu kadar suçlu nasıl olur diyeceğiz.
İtişmek vardır, sözlü dalaşmak vardır çocuktur yapar deriz, kavga ederler biri vurur öteki diğerine vurur (ittirmek gibi) vs bu çocuk kavgasıdır. Konu sahibinin anlattığı olay çocuk kavgası değil. Sapla saman karışmasın.
Bir annede kendi çocuğu bu yanlışa düştüğünde hatasının sonuçlarına katlanmasını beklemeli, affedilmesini değil, böyle olmalı ki çocuğu ileride sağlıklı bi birey olabilsin.
 
12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Ben bu yoruma katılamadım yani evet farklı durumlarda karşı da bulunan da çocuk diye düşünebiliriz ama 3 kişi çete olmuşlar gasp yapıyorlar. Bu okul zorbalığından ciddi yaralanmalar geçiren çocuklar var. Ayrıca uzun süreli zorbalığa maruz kalıp psikolojik olarak geri toparlanamayanlar da mevcut. Birde ceza almadığını bildiği için alışkanlık ediniyorlar bu yüzden mutlaka cezası olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde öldürülen Ahmeti katilleri de 15 yaşındaydı belki daha önce şiddet uyguladiklarında çocuk denilmeseydi ahmetin ailesi bu durumu yaşamamış olacaktı. Çocuklar arası kavga ayrıdır zorbalık ayrıdır. Karşılıklı kavga olsa çocuklar arasında olur öyle şeyler denilirdi
 
Umarim darp raporunu aldiniz?

Ogretmenin size haber vermesi gerekirdi. Cocuklari bulsun,bulmasin.

Pesini kesinlikle birakmayin. Konu cocuk olunca cirkeflesmek serbest . Ogretmen olarak gectim, Yetiskin olarak gorevi

Darp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
 
Zorbalığın bu kadar yoğun olarak özellikle ilkokullarda işlendiği, türlü etkinlikliklerde anlatıldığı bir dönemde kimi çocuğun bundan asla ders çıkaramaması, birşey öğrenememesi... İflah olmayan bir grup çocuk var ve bu böyle devam ediyor. Geleceğin potansiyel suç dosyası kabarık yankesicileri oluyorlar.
 
Darp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
Saat önemli değil, en yakın hastane acilene başvurun, ağrı şikayeti ile durumu anlatın darp raporu tutarlar hastane polisi eşliğinde
 
Arkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
Ay çok üzüldüm keşke o an öğretmen müdhale edip hepsini bir araya getirip ve aileleri de çağırsaymış. Bu şekilde ıspat çok zor olur gibime geldi benim kamerayi keşke söylemeseydiniz eşeğin kafasına karpuz kabuğu attınız sanki 🥹 inşallah yok etmezler o görüntüleri de.. hepsi çocuk tabi ki ama yetiştirme tarzı da çok önemli , benim cocuğum yok fakat ben olsam başka cocuklara zorbalık , şiddetin çok kötü bişey olduğunu anlatırdım sürekli hatırlatmak gerekir çocuklara.. ki kendilerinin de yaşamak istemediği şeyi başkasına yapmasınlar empati duygusunu da cocuklara öğretmek gerekir.. zaten siz haklısınız bende olsam olay çıkarırdım ne demek yani cocuk dayak yedi okulda ve haber verilmedi allah korusun başka birşey olmuş olsa haber verilmeyecekti insanın aklına bintürlü şey geliyor.. çok tuhaf , kötü bir çağdayız..
 
12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
İşte bu yüzden cocuklara empati duygusunu öğretmek gerekir, zorbalık ve şiddetin çok kötü bir şey olduğunu anlatmak hatırlatmak lazım sürekli. Allah korusun ama böyle yetişen çocukların geleceği de belli yani o zorbalık , şiddet sonra kadınlara , çocuklara, hayvanlara kadar gidiyor önünü kesmek lazım ailelerin çoğu da cahil..
 
İlkokul olduğu için bir yaptırımı olmaz. Öğretmen haber vermedi diye bir şikayet de olmaz darp raporu ne işinize yarayacak o da başka mevzu. Okullar böyle zorba canavarlarla dolu. Hatırlayın geçtiğimiz ay pazarda öldürülen çocuğu ailesi hala katilleri çocuk indirimi almasın diye uğraşıyorlar. Ama okula mutlaka gidin aileleri çağırtın kamera gösterme zorunluluğu yok aslında o sadece savcılık kararıyla izin verilen bir durum. Ama mağdur oldugunuz için okul yardımcı olacaktır..
 
Ben bu yoruma katılamadım yani evet farklı durumlarda karşı da bulunan da çocuk diye düşünebiliriz ama 3 kişi çete olmuşlar gasp yapıyorlar. Bu okul zorbalığından ciddi yaralanmalar geçiren çocuklar var. Ayrıca uzun süreli zorbalığa maruz kalıp psikolojik olarak geri toparlanamayanlar da mevcut. Birde ceza almadığını bildiği için alışkanlık ediniyorlar bu yüzden mutlaka cezası olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde öldürülen Ahmeti katilleri de 15 yaşındaydı belki daha önce şiddet uyguladiklarında çocuk denilmeseydi ahmetin ailesi bu durumu yaşamamış olacaktı. Çocuklar arası kavga ayrıdır zorbalık ayrıdır. Karşılıklı kavga olsa çocuklar arasında olur öyle şeyler denilirdi
Daha belki 10 yaşında bile olmayan bir çocukla 15 yaşındaki birini aynı kefeye koyamazsiniz cezai ehliyet 12 yaşında başlar bunun nedenini bjr düşünün isterseniz
 
Bende sizin yorumunuzu şaşırarak okudum. Bu tarz şiddet eğilimli çocuklar ıslah edilmeli. Hem haydutluk yapacaklar, çocuk dövecekler hemde cezasız kalacaklar sonra biz toplumda bu kadar suçlu nasıl olur diyeceğiz.
İtişmek vardır, sözlü dalaşmak vardır çocuktur yapar deriz, kavga ederler biri vurur öteki diğerine vurur (ittirmek gibi) vs bu çocuk kavgasıdır. Konu sahibinin anlattığı olay çocuk kavgası değil. Sapla saman karışmasın.
Bir annede kendi çocuğu bu yanlışa düştüğünde hatasının sonuçlarına katlanmasını beklemeli, affedilmesini değil, böyle olmalı ki çocuğu ileride sağlıklı bi birey olabilsin.
Darp raporun alınmasından ve alsa bile bir şey çıkmayacağından bahsediliyor konuda. Çıksa çocuğa ceza verilmesini istiyorlar yani. Islah ve eğitim farklıdır ceza farklıdır. Bu eğitimci öğretmenlerin ve velinin vermesi gerekiyor adli mercilere karışırsa işler farklı yerlere gider asıl siz sapla samanı karistiriyorsunuz. Bu çocuklar tabiki eğitilecek ama adli mercilerce değil. Çünkü daha belki 10 yaşında bile olmayan çocuklar bunlar. Ortaokul olsa yorumum farklı olurdu. Cezai ehliyet neden 12 bir düşünün isterseniz
 
Darp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
Saatin ne önemi var ? 24 saati gecırmeyın
 
Back
X