• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda şiddet

Siddet ciddi boyutta degilse okul idaresiyle goruseceksiniz, rahatlatici bir girisimde bulunmazlarsa yarin karakola ugrayip sikayetci olun elinizde rapor olur sonra milli egitim müdürlüğüne yazacaksiniz.

Sinif sinif cocugu dolandirmak nedir. Acsinlar sinif kayıtlarını fotograflardan bulsun. Saklaniyorlardir tenefuste aramaya kalkinca.

Öğretmen duymamis gormemis anlamam ben, cocuk evden çıktiktan sonra okulda okul calisanlarinin sorumlulugundadir, görecekler de duyacaklar da. Oyle sallana sallana bahcede gezmekle kontrol olmuyor hicc kusura bakmasinlar, herbir cocuktan sorumlular, hepsini de gorecek gözleri. Sikayetci olun. Geçmiş olsun.

Cocuga bir sey olsa allah korusun yanlis biyere darbe alsa ne diyecekler, gormedik?
En ufak siddet cezalandirilmali, cocuk diyip gecemiyorum ben.

Maalesef cocuklar da kötü olabiliyor, hele ki sevgisiz bir ailede/kör cahil ebeveynlerle yasiyor ve evde gördüklerine gore sekilleniyorsa...

Son düzenleme:
şiddet olayları nasıl bu kadar yaygınlaşabilmiş aklım almıyor. Bizim zamanımızda bu tür olaylar en kötü bi ortaokulda falan olurdu. Bacak kadar çocuklar ilkokulda gasp yapıyor. Ve burası ankara’nın göbeğinde iyi okullardan öyle kenar mahalle falan da değil. Napıcaz böyle bilmiyorum çok korkunç
Ben ailelerine bagliyorum bu durumu. Benim cocugum bu zamana kdr bir tane arkadasina bile isteye veya saka yollu vurmadi ki kendisi 3 yasindan beri krese gidiyor cocuklarin içinde. zaten 3 yasina kdr tv tablet yoktu sonrasinda da izledigi seyleri hep kontrol ettim. Ama siddetr egilimli cocuklarin velileri kendilerinde siddet olmadigini cok ideal aile yapisina sahip oldugunu savunsalarda ellerine verdikleri ekrani kontrol etmiyorlar. Aile ici siddet olmasina gerek yok bir den fazla ogreti yeri var bunlar kismak gerekiyor.

12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Şu an bunu kanıtlayamam ama bu çocukların kantine giden küçük çocukları bekleyip düzenli olarak bunu yaptıklarına eminim. Yarın bunu da ortaya çıkaracağım en çok da bunun için gidiyorum. Siz nasıl tabir edersiniz bilemiyorum ama evet baya suçlular, hatta yaptıkları şeyin adı da gasp. Islah edilmeleri veya psikolojik tedavi almaları gerekiyor.

Arkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
En korktugum şey gerçekten. Benim de çocuğum var, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepsini. Size de geçmiş olsun.

Siz yazılanları yanlış anlamışsınız bence. En son olay cocuklar. Çocuklar bulunur veliler uyarılır vs halledilir. Mesele olay yasanilinca ebeveyne haber vermemek. Ne olursa olsun 10 bin çocuk da olsa bir çocuk hele ki 1. Sınıf çocuğu okulda saglam dayak falan yiyemez. Ha yediyse de bir kere okul yönetimi olaya el atlami. Aile haberdar edilmeli. Belki çocuğu doktora götürecekler. Belki gözle gorunmeyen ama önemli bir darbe aldı. Olacak iş değil habersiz birakmak dedigi gibi şiddet olayinda

1.sınıfta böyle olaylar maalesef oluyor..hatta aileler 1.sınıftayken savunma sporuna gönderiyor..üst sınıflarla arkadaşlık etmemeliler,muhatap olmamalılar..çünkü haliyle üst sınıf fiziksel olarak daha güçlü oluyor..öğretmen sınıfları tek tek gezdirip yapanı bulmalı bence

Öncelikle geçmiş olsun . bende öğretmenim söyledikleriniz mantıklı ama işleyiş hiç öyle olmuyor .
Okullar korkunc kalabalık , sürekli vurma ittirme olayları oluyor , nöbetçi öğretmen hangi birine yetişsin .
Sizin olayınız için demiyorum ama karşımızda çok bencil , siddete meyilli bir nesil ve çocuklarının hatalarını asla kabuk etmeyen anne babalar var .
Çocukları da kimseye şikayet edemezsiniz ilkokulda disiplin cezası yok .

Şu an bunu kanıtlayamam ama bu çocukların kantine giden küçük çocukları bekleyip düzenli olarak bunu yaptıklarına eminim. Yarın bunu da ortaya çıkaracağım en çok da bunun için gidiyorum. Siz nasıl tabir edersiniz bilemiyorum ama evet baya suçlular, hatta yaptıkları şeyin adı da gasp. Islah edilmeleri veya psikolojik tedavi almaları gerekiyor.
Dediğim gibi her çocuk bir şansı hak eder ama dediğiniz gibi bunu alışkanlık haline getirmişlerse haklısınız

Sizin de en son derdiniz yine cocuklar olmalı. Bunlara musade etmeyecek önlem alacak, Olay olduğunda da durumu çözecek ve gerekli yaptırımı uygulayacak olan idare ve ogretmenler.

Öncelikle geçmiş olsun . bende öğretmenim söyledikleriniz mantıklı ama işleyiş hiç öyle olmuyor .
Okullar korkunc kalabalık , sürekli vurma ittirme olayları oluyor , nöbetçi öğretmen hangi birine yetişsin .
Sizin olayınız için demiyorum ama karşımızda çok bencil , siddete meyilli bir nesil ve çocuklarının hatalarını asla kabuk etmeyen anne babalar var .
Ben gidebildiğim yere kadar gideceğim. Yarın çocukların bulunması ve velilerin çağrılması için ısrarcı olacağım. Yönetimin tavrına göre de şikayetlerimi yapacağım. Kimse de yan gelip yatamayacak, çocuklar da öğretmen ve idareciler de yanlarına kalmayacağını hesap vereceklerini öğrenecek.

Ben gidebildiğim yere kadar gideceğim. Yarın çocukların bulunması ve velilerin çağrılması için ısrarcı olacağım. Yönetimin tavrına göre de şikayetlerimi yapacağım. Kimse de yan gelip yatamayacak, çocuklar da öğretmen ve idareciler de yanlarına kalmayacağını hesap vereceklerini öğrenecek.

Vurma ,ittirme gibi olayların ,anlik olayların hepsine elbet ogretmenler hepsine yetişemez. Ama konu sahibi ciddi bir dayaktan bahsediyor bunun da önüne gecilebilmeli bence. Ha gecilemiyorsa hemen dogru adımlar atılmalı. Aileye haber vermemek burda en sıkıntılı durum bence

Ben sınıf öğretmeni değilim ama bir keresinde bir öğrenci başka bir öğrenciye el işi makasıyla saldıracakken atlayıp ayırmıştım.
Sonra derhal idareye haber verdim. Öğrenci hakkında soruşturma falan açıldı. Saldıran öğrencinin velisi gelip şikayeti geri çekin vs. dedi. Çocuğun az daha başka bir öğrenciye saldıracaktı, kadın ne var ki modundaydı. Sürecin sonunda pek bir şey çıkmadı maalesef. :/ Ama ben yapabileceğimi yaptım.
Akran zorbalığı ile vs. de uğraşmışlığım var. Sorunlar öyle az buz değil.

Arkadaşlar burnumdan soluyorum yani bu gece nasıl geçer bilemiyorum bile. Lafı çok uzatmayacağım. Çocuğum 1.sınıfa gidiyor, bugün 3 tane muhtemelen 3 veya 4.sınıf öğrencisinden dayak yemiş sağlam. Elindeki meyve suyunu istemişler, vermeyince dövmüşler. Bunu eve gelince kendi anlattı. Öğretmeni olacak kadın haber bile vermedi. Kendisiyle yazıştım, böyle bir şey var mı doğru mu diye sordum. Evet ama çocukları tanımıyor gösteremedi kim olduğunu dedi. Kameradan bulamaz mıyız dedim görünce göstercek dedi. Ben de yarın okula geleceğimi söyleyerek konuyu kapattım. Darp raporu alacak şekilde 1-2 yeri var bacağında, çok fazla bir şey yok gibi duruyor çürük çarık. Yarın okula gidip sabahtan ağır olay çıkarmayı planlıyorum. Böyle bir şeyde nasıl haber verilmez, ek olarak bunu muhtemelen başka çocuklara da yapan bu 3 küçük sıfatını tarif edemeyeceğim canlıya nasıl duyarsız kalınabiliyor, diğer çocuklar da tehlikede. Yarın derhal o 3 çocuğun da velisi çağrılmazsa şikayetçi olacağım hepsinden görevi ihmal nedeniyle. Haklarım nelerdir, ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı.
olayın olduğu yerde nöbetçi öğretmenin olması gerekiyor. büyük ihtimal görev yerinde değildi , arkadaşlarını korumak istemiş olabilirler.
siz olay yerini öğrenin . o bölgenin öğretmeni sorumlu

Siddet ciddi boyutta degilse okul idaresiyle goruseceksiniz, rahatlatici bir girisimde bulunmazlarsa yarin karakola ugrayip sikayetci olun elinizde rapor olur sonra milli egitim müdürlüğüne yazacaksiniz.

Sinif sinif cocugu dolandirmak nedir. Acsinlar sinif kayıtlarını fotograflardan bulsun. Saklaniyorlardir tenefuste aramaya kalkinca.
O da ayrı bir saçmalık. Buna da ayrı sinirlendim. Okullarda kamera yok mu. Kendi whatsapp grupları var. Kamera görüntüsünü atarsın whatsapp grubuna öğretmen kendi öğrencisini tanır bulursun kim olduğunu. Ama kim uğraşacak bu işlerle tabii

Benim kızım da da bu olmuştu biri bunu dövdüğünü söyledikten sonra o gün işe gitmeyip direk okuluna gitmiştim kızım 1 sınıfa gidiyordu sonra o çocuğu gösterdi bende direk çocuğa yönelip ona bağırdım o sırada bunu annesi geldi meğersem okulda öğretmenmiş dedim sen çocuğunu hiç eğitememişsin sonra çocuğunu alıp köşeye çekip oğluna şiddet uyguladı
,tabi bütün veliler o esnada bizi izledi dedim işte bu erkek çocuğu büyüdüğünde hanımına şiddet uygulayacak

Çok geçmiş olsun. İdare nasıl haber vermemiş aklım almıyor üstünü kapatabileceğini düşündüler herhalde. Bazı çocuklar gerçekten acımasız ve zorba oluyor ama çocuklar küçük olduğu için ceza gibi bir işlem uygulanmaz
Kesinlikle çocukların ailesiyle görüşün. Gerekirse haber vermedikleri için idareyi de şikayet etmelisiniz.

Teşekkür ederim, öğretmenden başka haberi olan kimse yok anladığım kadarıyla

Bir öğretmen olarak söyleyeyim. Genelde bu tarz olayların üstü örtülmeye çalışılır. Aman başımız ağrımasın aman şikayet olmasın kafasıyla. Ama kaçırdıkları şey dolaylı ödül diye bir şey var. Hem şiddeti uygulayan hem de buna tanık olan bütün çocuklar cezasız kaldığını görünce davranışlarını sürdürecekler.
Kavganın olduğu bölgenin bir nöbetçi öğretmeni vardır. Orası onun sorumluluğundadır. Elbette kavga da çıkar başka bir şey olur ama tutanağını tutması lazımdı. Okul idaresi sizi muhatap almazsa ilçeden başlayarak il milli eğitime kadar gidebilirsiniz.

Back
X