• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda şiddet

Çocukken bizi döven, yaşı bizden büyük 2 tane çocuk vardı. Annem bir sabretti, iki sabretti. Sonra bir gün çocukları çok fena patakladı. Bir daha dokunmadılar bize. Eline sağlık anacığımın.
İçlerinden biri şimdi hapiste, cinayet işledi.
Bazı insanların ne b.k olduğu çocukluklarından belli oluyor. O da öyle biriydi.

darp raporu almazsanız hiç bir sonuç alamazsınız. okullar zaten uğraşmak istemiyor.
raporu alırsanız en azından çocukların okulu değiştirilir. kamera görüntülerinide size izletmemek için ayak direyeceklerdir raporunuz olmadan onu da izleyemezsiniz muhtemelen.

Darp raporun alınmasından ve alsa bile bir şey çıkmayacağından bahsediliyor konuda. Çıksa çocuğa ceza verilmesini istiyorlar yani. Islah ve eğitim farklıdır ceza farklıdır. Bu eğitimci öğretmenlerin ve velinin vermesi gerekiyor adli mercilere karışırsa işler farklı yerlere gider asıl siz sapla samanı karistiriyorsunuz. Bu çocuklar tabiki eğitilecek ama adli mercilerce değil. Çünkü daha belki 10 yaşında bile olmayan çocuklar bunlar. Ortaokul olsa yorumum farklı olurdu. Cezai ehliyet neden 12 bir düşünün isterseniz

bence siz yanlış anlamışsınız ceza verilmesinden kasıt okuldan birkaç günlük uzaklaştırma yada okul değişimi. hapisten falan bahsedilmiyor yani.
hoş anasını babasını birkaç gün içeri atsalar bence adil bir ceza olur.

12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.

Bazı sorunlar küçükken önlem alınmalı. O çocuklar evet yaşları oranında uyarılmalı, şiddete devam ederse ceza almalı. Gerekirse rehabilitasyona gitmeli.

Pırlanta gibi bir evladımız 14 yaşında, yaşıtı bir serseri yüzünden yeni vefat etti. O pis katil belki ilkokul sıralarında başladı şiddet gösteremeye fakat önlem alınmadığı için bir çocuğu vahşice öldürdü.

Daha belki 10 yaşında bile olmayan bir çocukla 15 yaşındaki birini aynı kefeye koyamazsiniz cezai ehliyet 12 yaşında başlar bunun nedenini bjr düşünün isterseniz
Bizde keşke 12 olmasa diyoruz bulunduğum şehirde motosiklet hırsızı çocuklar var 10-11 yaşlarında onlarca scooter tarzı motosiklet çalan çocuklar ve geçen arkadaşımın motorunu çaldılar bulununca yüzsüzce abi zaten ceza almıyoruz diyorlar. Başka bir arkadaşımın arabasına cocuk taşla yazı yazıyor yanlış olduğunun farkında kamera kayıtlarında gözüküyor yapmadan önce etrafı kolaçan ediyor ama çocuk olduğu için insanların yıllarca emek verdiği arabaya bunu yapmaya hakkı var, en önemlisi akran zorbalığı yüzünden sakat kalan çocuklar var. Biraz da akran zorbalığı yaşayan çocuk ve ailelerin anlattıklarını okuyun. O zaman çocuk olmadıklarını anlarsınız ya da 6 yaşında 1.sinifa giden çocuğunuzu 10 yaşında 3 çocuk sistemli şekilde döverse o zaman anlarsınız.
Bu arada evet herkesin çocuğu yapabilir ama iki kişi arasında olur boyları yaşları aynıdır. Hepimiz arkadaşımızla tartışmışızdır ama hiç kimse arkadaşlarıyla toplanıp kendilerinden küçük çocuğu dövüp gasp etmemiştir

Keşke öğretmenlerin yetkisi olsa da bir şey yapabilse.
Kızım kendi okulumda öğrenci. Dersine girmiyorum. Nöbetçi olduğum gün nöbet yerimde çok tatsız bir olay yaşadı. Doğal olarak geldi bana şikayet etti. Tanık olduğum olayla ilgili bir şey yapamadım. Nedir zaten yapılacak şey bir tutanak vs. Defalarca telefon ettiğim halde ailesi telefonu da açmadı.
Daha kötüsü ne biliyor musunuz, o olayı yaşayan kızım değil de başka bir çocuk olsaydı ben çok daha fazlasını yapardım, en azından yapmaya çalışırdım ama kendi çocuğunu kayırıyor denilirse diye içime içime akıttım öfkemi.

Ay çok üzüldüm keşke o an öğretmen müdhale edip hepsini bir araya getirip ve aileleri de çağırsaymış. Bu şekilde ıspat çok zor olur gibime geldi benim kamerayi keşke söylemeseydiniz eşeğin kafasına karpuz kabuğu attınız sanki 🥹 inşallah yok etmezler o görüntüleri de.. hepsi çocuk tabi ki ama yetiştirme tarzı da çok önemli , benim cocuğum yok fakat ben olsam başka cocuklara zorbalık , şiddetin çok kötü bişey olduğunu anlatırdım sürekli hatırlatmak gerekir çocuklara.. ki kendilerinin de yaşamak istemediği şeyi başkasına yapmasınlar empati duygusunu da cocuklara öğretmek gerekir.. zaten siz haklısınız bende olsam olay çıkarırdım ne demek yani cocuk dayak yedi okulda ve haber verilmedi allah korusun başka birşey olmuş olsa haber verilmeyecekti insanın aklına bintürlü şey geliyor.. çok tuhaf , kötü bir çağdayız..
Okul yok eder mi görüntüleri daha neler hiç olur mu öyle şey? Çok yanlış düşünüyorsunuz. İnanın o çocukların ceza alması okulun işine gelir, okuldakiler çekmiyor mu sanıyorsunuz sıkıntıyı?
Keşke bütün olaylar polise intikal edebilse, polis gelip ifade alsa en azından gözleri korkar çocukların. Diğer türlü disiplin kurulunun yapacağı şey olay burdaki gibiyse en fazla bir kağıtla uyarı yazmak olur. Öyle okuldan uzaklaştırma vs çok çok zor cezalar. O aşamaya gelinmesi için bir sürü sorun yaşanmış ve hepsinin de belgelenmiş olması lazım. Veliler sanıyor ki öğretmenler umursamıyor, oysa maalesef elimiz kolumuz bağlı. Bir üstteki yorumumu okursanız daha iyi anlaşılır ne demek istediğim.

12 yaş altı cezai ehliyet yoktur bisey çıkmaz lakin velev ki çıkacak olsa çocukları yakacak gibisiniz ve buradaki çoğu veli de hak vermiş ne kadar şaşırarak okudum. O 3ünün de hala bjrer çocuk olduğunu unutup hapse falan atasınız gelmiş🥺 her çocuk bir şansı hak eder. Bu yanlışa düşen sizin çocuğunuz da olabilirdi.
Kimseyi dövmemeyi öğrensinler. Ne münasebet yani çocuksa çocuk. Ceza almalılar. Kimse hapse atılsın demiyor zaten ama bu kadar da rahat olunmaz çocuk diye. Bizimkiler de çocuk,niye kimseyi dövmüyorlar?

Darp raporun alınmasından ve alsa bile bir şey çıkmayacağından bahsediliyor konuda. Çıksa çocuğa ceza verilmesini istiyorlar yani. Islah ve eğitim farklıdır ceza farklıdır. Bu eğitimci öğretmenlerin ve velinin vermesi gerekiyor adli mercilere karışırsa işler farklı yerlere gider asıl siz sapla samanı karistiriyorsunuz. Bu çocuklar tabiki eğitilecek ama adli mercilerce değil. Çünkü daha belki 10 yaşında bile olmayan çocuklar bunlar. Ortaokul olsa yorumum farklı olurdu. Cezai ehliyet neden 12 bir düşünün isterseniz
Ben bu prosedürü çok iyi biliyorum merak etmeyin, kendim bildirimde bulunduğum bir çok vakada oldu. Hapis cezasından bahsedilmiyor burada. Çocuklar okuldan uzaklaştırılmalı ve sicillerinede bu durum işlenmeli. Gasp yapmayı bilen çocuğun her şeye kafası basar. Her velide ilgili değil başından atan önemsemeyen bir sürü veli var onlar ne olacak? Velisi he tamam kızarım dedi tatmin mi olacaksınız.
Çocuğu yere atıp tekmeler savurmuşlar göğsüne gelse ne olacaktı, ne kadar kolay böyle aman onlar çocuk demek.
Benim çocuğum söz konusu olsa okulu yıkarım başlarına, ne adlisi kalır ne başka şeyi.

Ben bu prosedürü çok iyi biliyorum merak etmeyin, kendim bildirimde bulunduğum bir çok vakada oldu. Hapis cezasından bahsedilmiyor burada. Çocuklar okuldan uzaklaştırılmalı ve sicillerinede bu durum işlenmeli. Gasp yapmayı bilen çocuğun her şeye kafası basar. Her velide ilgili değil başından atan önemsemeyen bir sürü veli var onlar ne olacak? Velisi he tamam kızarım dedi tatmin mi olacaksınız.
Gasp yapmayı biliyor diye cezayı ehliyeti olduğunu düşünmek aynı şuna benzer.: Seks yapmayı biliyor diye evliliğin hüküm ve sonuçlarını anlayabilecektir o zaman evlensin demeye benzer. Çocuklar şu an 15 yaşından önce bile seks yapıyor ama evlilik yaşı 15 değil. Bu hikâyede neden sadece veli ve çocuk var bu hikayede öğretmenler armut mu topluyor? Buradaki eğitimin ve sorumluluğun ve ıslahın %90’ı öğretmenler de okulda olmak zorunda. Hiç okula öğretmenlere laf söylemiyorsunuz gelmiş çocuk siciline işlesin diyorsunuz. Umarım sizin çocuğunuz hata yapmaz hayatta…..

Gasp yapmayı biliyor diye cezayı ehliyeti olduğunu düşünmek aynı şuna benzer.: Seks yapmayı biliyor diye evliliğin hüküm ve sonuçlarını anlayabilecektir o zaman evlensin demeye benzer. Çocuklar şu an 15 yaşından önce bile seks yapıyor ama evlilik yaşı 15 değil. Bu hikâyede neden sadece veli ve çocuk var bu hikayede öğretmenler armut mu topluyor? Buradaki eğitimin ve sorumluluğun ve ıslahın %90’ı öğretmenler de okulda olmak zorunda. Hiç okula öğretmenlere laf söylemiyorsunuz gelmiş çocuk siciline işlesin diyorsunuz. Umarım sizin çocuğunuz hata yapmaz hayatta…..
Verdiğiniz örnek şaka gibi, seks ile “zarar verme” aynı şey mi? 3 yaşındaki çocuklar bile hayvana çiçeğe zarar vermiyor aileleri öğretiyor, yada içgüdüsel davranıyor. Zarar vermemek çok küçük yaşlarda aşılanan bir şey. Siz okuduğunu anlamıyosunuz sanırım “okuldan uzaklaştırılmalı” demişim, bir sürü öğretmen bunun prosedürü olduğunu kolay olmadığınıda yazdı, darp raporu olmadan iş belli seviyeye gelmeden okul nasıl yaptırım uygulayabilir? Öğretmen olayı veliye bildirmemiş tek hatası bu ve buda yazıldı zaten.
Gasp yapmayı akıl eden çocuk, bir çocuğu yerlerde sürükleyip tekmeleyen çocuk “zarar vermeye” de gayet aklı yetiyodur.
Siz çocuğunuzun yaptığı her hatada sırtını sıvazlar ama sen çocuksun 12 yaş altındasın aklın yetmiyo dersiniz. Ben çocuğum hata yaptığında bunun bi karşılığı olduğunu bilerek büyümesini tercih ediyorum.
Sizin verdiğiniz örneğin karşılığı seks ile olmaz, 10 yaşında çocuk kediyi köpeği de dövse “ama çocuktur” o zihniyeti sizinki.

Geleceğin gaspçıları yetişiyor işte
Allah çoluğumuzu çocuğumuzu korusun

Bunlar küçükten parkta hayvan tekmelemekle filan başlıyor
Önce sokak hayvanları eziyet görüyor bu çocuklardan
Sonra okula başlıyorlar okuldaki çocuklar
Sonra da topluma karışıyor hepimiz etkileniyoruz

Okulda ilkokul zamanı bir çocuk vardı
Yemin ederim karınca sinek bile nefret ediyor olabilirdi çocuktan
Kar topu oynarken içine taş koymuş
Gözüme attı kör oluyordum
Yıllar sonra duydum cinayete kurban gitmiş
Hiç şaşırmadım

Geçmiş olsun

şiddet olayları nasıl bu kadar yaygınlaşabilmiş aklım almıyor. Bizim zamanımızda bu tür olaylar en kötü bi ortaokulda falan olurdu. Bacak kadar çocuklar ilkokulda gasp yapıyor. Ve burası ankara’nın göbeğinde iyi okullardan öyle kenar mahalle falan da değil. Napıcaz böyle bilmiyorum çok korkunç
Yaşım 41 bizim okulda da vardı böyle tipler. Bizim sınıf hariç diğer çocukları haraca bağlamışlar🤦🏻‍♀️ meğer çocuklar t.t.rist çocuklarıymış.

Darp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
Şimdi gidip alın geç değil. Cimere yazın. Ne saçmalık yahu

Darp raporu alamadım geç saatte anlattı. İlk başta olayın boyutunun farkına varamadım. Daha fazla sarsılmasın diye parça parça anlattırdım. Kantinden çıkmış, ya bize de meyve suyu alacaksın ya da elindekini vericeksin demişler. Sonra o da veremem param da yok demiş. Önce tekmeleyip sonra saçından tutup yatırıp tokatlamışlar bi 5-10 dakka. Sonra suratı kıpkırmızı saçları dağınık sınıfa girip ağlamış öğretmen tutup sınıfı gezdirip sormuş. Dizinde ezikler var, saçlarında da hafif açılma
E nöbetçi öğretmen nerdeymiş ? Olayın olduğu yerde ki nöbetçi öğretmen kim öğrenin ve şikayetçi olun

Ben öğretmenim ve darp raporu almak yerine kk’da oyalanmanıza aşırı sinir oldum. Darp raporu alıp o idareyi ve öğretmeni bir sarsmanız lazımdı, çocuğunuza seni dövebilirler, bizim yapacağımız bir şey yok demiş oldunuz bir yerde ve bu dövülmekten daha beter bir duygu bence.
Sabah aldım raporu, sonrasında okula gittik avukatımızla. Hızlıca çıkardılar kamera kayıtlarını. Öğleden sonra veliler de gelecek, sonrasında da ilçe milli eğitime dilekçe vereceğiz.

Evet haber bekliyoruz tekrar okula geçicem geldiklerinde
İyi yapmışsınız.
Azıcık tutuşsunlar. Öğretmenler,okul yönetimi ihmalkarlar çünkü.
Çocukların da aileleri biraz ağızlarının paylarını alsın. Bu yaşta böyle olan çocuklar ileride terörist de olur. Adam gibi yetiştirsinler çocuklarını,hepsi saçmasapan insanlardır geldiklerinde göreceksiniz.

Back
X