• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda oğlumun ön iki dişini arkadaşı kırmış çok üzgünüm

Benimkiler de kirik.
Dolgu yapiliyor.
Ilk 3 4 sene alismadigim icin 8 9 kez kirdim. Elma falan isiriyodum. Yapilmamali.
10 seneden fazladir kirilmiyor. Herhangi bir farklilik da yok.
Alisir merak etmeyin.

şimdilik ucuna dolgu yaptırın. zaten yaşı ufak oldugu için kaplama yapmazlar. ileride de sakın kaplama yaptırmayın. insanın kendi dişi gibisi yok. büyüdügünde de iyi bir dişçide ucuna dolguyu yeniletin.şimdi çok iyi yenilikler var dişte. gerçeginden ayırt olmuyor. kardeşimde ucuna dolgu yaptırdı kendi dişinden farksız oldu inanın. şimdiki teknikler harika. umarım diş sinirleri zarar görmemiştir.en fazla kanal tedavisi olur.geçmiş olsun.ama sakın kaplama yaptırmayın hayatı boyunca.

Benim oğlum da ilkokul 2. Sınıftayken arkadaşının kafasına çarpıp kırmıştı dişini. Yanındaki süt dişi kırılsaydı bari demiştik hatta. Tesadüfe bak ki bugün dişçiye götürdü babası. Çünkü artık konuşurken ağzından tükrük çıktığı için rahatsız oluyor. Herhangi bir ağrısı sızısı olmadı 5 yıldır. Bakalım doktor ne diyecek. Biraz daha büyüsün demişti geçen sene ama artık geçici de olsa birşey yapılması gerekiyor.

Ben direk özel hastaneye götürdüm zaten çocuğun babası dalga geçer gibi diyo ki devlet hastanesine götürün daha iyi yaparlar dedi.Ben acaba daha iyi yapacak bir hastane ararken dalga geçiyor.Devlet hastanesinden şimdi randevu alsak 20 gün atiyorlar
Böyle ayının böyle çoçuğu olur tabiki çok geçmiş olsun canım benimde oğlumun ön kalıcı dişini 8 yaşındayken 13 yaşındaki tanıdığımızın oğlu kırdı onunda annesi aynen şöyle demişti sizinkide niye vurmadı eli elmamı topluyordu ben dondum kaldım eşim girdi araya yok eli elma toplamıyordu ama biz çoçuğumuzu insan gibi yetiştirdiğimizden karşısına ayı yavrusu çıkacağını bilememiş daha önceden tecrübeside yok çoçuğum deyince kadın sustu bizde rapor aldık şikayette falan bulundukda o burnu bir karış havada gezen anası geldi özür diledi çoçuğada özür diletti birdahada yaklaşmadı benim çoçuğa

Bu konunun zamanlaması çok enteresan oldu benim için gerçekten. Oğlum watsaptan fotoğrafını yolladı az önce; ucuna yama yapmışlar, fotoğrafta kendi dişinden ayırt edilmiyor. Üç ayda bir kontrol etmek istemiş doktor.
Üzme kendini, herşeyin var bir çaresi. Napalım olmasa iyiydi ama olmuş bi kere.

böyle
Böyle ayının böyle çoçuğu olur tabiki çok geçmiş olsun canım benimde oğlumun ön kalıcı dişini 8 yaşındayken 13 yaşındaki tanıdığımızın oğlu kırdı onunda annesi aynen şöyle demişti sizinkide niye vurmadı eli elmamı topluyordu ben dondum kaldım eşim girdi araya yok eli elma toplamıyordu ama biz çoçuğumuzu insan gibi yetiştirdiğimizden karşısına ayı yavrusu çıkacağını bilememiş daha önceden tecrübeside yok çoçuğum deyince kadın sustu bizde rapor aldık şikayette falan bulundukda o burnu bir karış havada gezen anası geldi özür diledi çoçuğada özür diletti birdahada yaklaşmadı benim çoçuğa
böyl olmak lazım. iyi yapmıssınız

Darp raporumu almam gerekiyor burnunun ustude morarmış kendi doktorumuzdan alacağız deyil mi
ay lütfen şikayetçi olun aileden ve masrafları da söke söke alın, nedemek üste çıkıp carlamak, devlet hastanesine götürün demek
bu tip çocuklar böyle ailelerden çıkıyo genelde
ben olsam hakkımı sonuna kadar ararım
onların çocuğuna bişey olsaydı emin oun dünyayı başınıza yıkarlardı

tutanak tutmuyorsa okula dilekçe vereceksin. dilekçenin işlendiğini görmek için de sayı numarasını gözünün önünde versinler . sayı nosunu da al. hiçbişey yapmıyolarsa git milli eğitime dilekçe ver olayı anlat ve müdür tutanak tutmadı de. müdür sanırım bununla uğraşmak istemediği için tutanak falan tutmuyo. milli eğitimle uğraşsın bari.

Arkadaşlar oğlum ilkokul 2.sınıfta okuyor.Bugün beslenme tenefüsünde oğlum ayakta dururken kendinden beden olarak çok küçük yaramaz sınıf arkadaşı boynundan tutup çelme atarak çoçugumu çok kötü düşürmüş yüzünün üstüne direk düşmüş oğlum. ön iki kalıcı dişleri yarısından kırılmış .Ben ne yapacağım şimdi o kadar üzüldüm ki anlatamam.Doktora hemen götürdük dolgu yapacaklarmis.Doktor eskisi gibi olmaz dedi.Ben ne yapayım şimdi.Lütfen yardım edin....
süt dişleriyse çıkar yenisi.

kalıcı dişlermiş ,üzücü bir durum gerçekten ama karşıdaki de çocuk.yapılması gerekeni de yapmışsınız.

Ah o yaramazlar valla insanlar cocuklarini buyutemiyor resmen. Benim kuzeniminde on iki disi kirilmisti gayet eskisi gibi hatta daha guzel yaptilar, tek doktorla kalmayin arastirin, orjinal gibi yapiyorlar artik disleri.

Öncelikle çok geçmiş olsun.öğretmeninden memnunsanız diğer çocuk gitsin başka sınıfa.

Benim oğlumda sınıfların da yaşça en küçük bedenen büyük biri.geçen yıl(5.sınıfta)tuvaletteyken bir arkadaşı üstten su dökmüş defalarca.lavabo kısmında kaçak elektrik varmış sanırım kapı kolunu tutunca elektrik çarpmış.sınıf öğretmeni aradı yarın okula gelin oğlunuz su şakası yapmış arkadaşına diye.oğlum geldi o sıra üstü ıslak anlattı zaten o an beynim akışını durdurdu.sabah hemen gittim oğlumu sınıfa koydum diğer veli de gelmiş memurla konuşuyordu "ne biçim insanlar var nasıl çocuk yetiştirmişler oğlumun yakaları kolları ıslak geldi"dedi.o an sanırım basiretim bağlandı saçından tutup yere yatırmadım.müdür yrd. Çağırdı girdik. karı koca biri sustu biri konuştu.biraz susar mısınız dedi m.yrd. bana söz verdi."benim söyleyeceklerim kısa oğluma yukardan su dökmüş dökerken yukarı uzanınca kendi kolları ıslanmış,benim oğlum sırılsıklam olmuş ve elektrik çarpmış.burdan çıkıp karakola suç duyurusunda bulunacağım hem okulu hem velinin çocuğunu şikayet edeceğim "dedim çıktım.
Hemen koştular özürler hele müdür yardımcısı pervane oldu.hemen disiplin ve uzaklaştırma verildi.devamlı telefonla aradı.o hafta tüm prizler kapatılmıştı.ama ne benim yürek yangınıma ne oğlumun korkusuna bedel değildi.sınıf öğretmeninden ayrıca nefret ettim ,disiplinle uzaklaşmayı duyunca bana "çook haklısınız o çocuk zaten çok fena"diye yanımda yürüdü bakmadım bile yüzüne.

Ben kimseye zarar vermesini istemem ama zarar da görmesin.

Back