- 11 Eylül 2015
- 391
- 211
- 33
- 36
- Konu Sahibi Cemreberen88
Çok sabırlısınız. Sanki sizinki o çocuğun dişini kırmış gibi carlayan kadının karşısında nasıl sakin kaldınız inanamadım. O kadını benim elimden kimse alamazdı.[/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok sabırlısınız. Sanki sizinki o çocuğun dişini kırmış gibi carlayan kadının karşısında nasıl sakin kaldınız inanamadım. O kadını benim elimden kimse alamazdı.[/
hani çocuklar birbiri ile çarpışır yanlışlık olur istemeden bir şey yapmış olur neyse dersinTeşekkür ederim aynen bende öyleyim şuanda oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum ..Ben o kadar panik ve üzüntü içindeydim ki nutkum tutuldu.Tansiyonum düştü bayılacaktım oglumda sürekli sakin ol anne üzülme anne dediği için kavga etmek istemedim oğlumun yanında çünkü oglumda panik oldu
Aynen öyle oldu suç bastıracaklar ya benim tansiyonum düştü elim ayağım titredi ben sadece oturdum konuşmadım bile üzüntüden ama pazartesi günü sanırım oğlum sınıfa girince çünkü oğlumun yanında bişey yapamam onlarında ailecek on dişlerini ellerine vereceğimÇok sabırlısınız. Sanki sizinki o çocuğun dişini kırmış gibi carlayan kadının karşısında nasıl sakin kaldınız inanamadım. O kadını benim elimden kimse alamazdı.
Pazartesi ilk önce müdüre tekrar çıkıp şikayet edeceğim çocuğun sınıfını hemen değiştirin yoksa kötü olacak diyeceğim annesiyle illaki karşılaşırız ne biçim insansınız akşam bütün sınıftaki veliler telefon etti beni teskin etti sen br telefon bile etmedin diyeceğim.Öğretmeni bile aradı kadın agliyacakti nerdeysehani çocuklar birbiri ile çarpışır yanlışlık olur istemeden bir şey yapmış olur neyse dersin
onda bile özür dilenir karşılıklı konuşulur çocuklar uyarılır falan
bunlar hem suçlu hem güçlüler
üstelik çocuğu bilerek zarar vermiş diyorum deminden beri oturduğum yerde deliriyorum Allah size sabır versin
derhal üzerinden zaman geçirmeden darp raporu alıp şikayette bulunun
Bencede aynen öyle bir anneden böyle bir çocuk normal.benim oğlum tek çocuk kavga etmeyi bilmez öğretmenide bu yüzden çok üzüldü.Zaten kavgacı bir çocuk olsaydı o çocuk yanına yaklasamazdi çünkü oğlum çocuğun iki katıkesinlikle
çocuk cezasız kaldığında bu defa ilk yaptığı yaramazlığın daha kötülerini yapıyor
hep gözlemliyoruz nasıl olsa cezasız kaldı ya
zaten bu başkasına zarar veren çocukların aileleri genelde ben ne yaparsa yapsın çocuğumun arkasındayım diyenlerden çıkıyor
Teşekkür ederim mutlaka dikkat edeceğim çok saol.inşallah bizimkide öyle olur yoksa belli olursa çok üzülürümÜzülme benim de aynı olay başıma geldi. 3. Sınıfa giderken düştüm yüz üstü ön dişlerim kırık gezdim yıllarca. Doktor buna bişey yapamayız demişti. Meğer işine gelmemiş uğraşmak. Allah ondan bin kere razı olsun başka bi doktor kiriktan 10 yil sonra bu dişlerini neden yaptırmadın dedi. Başka bi problem için gitmişim halbuki. Yapılmıyomus dedim. Bak bakalım nasıl yapılıyomus dedi. Dolguyla yarım saate iş tamam. Renk tonunu uyumlu ayarladı. Daha sonra kimse farketmedi bile orda kırık olduğunu.
Ama! Şuna dikkat et. Biz bilmiyoduk senin aklında bulunsun. Çok daha ciddi problem kırık değil, diş kökünde oluşan lezyonmus. Ben dişlerimi yere vurunca bi dişimin kökleri tamamen ölmüş. Eğer çocuğun yüzü durduk yere şişerse, şiştigi halde ağrı hissetmezse yada hissettiği ağrının yerini tarif edemezse aklına ilk bu gelsin. Bu sorun 15 sene sonra bile ortaya çıkabilir. Neticesinde kanal tedavisi yapılarak ölü sinirler alınıyor ama bi süre sonra diş renk değiştiriyor.
Sen dolgudan endişe etme aynı halini alır ama köklerini kontrol etmelerini istemeyi unutma.
Üzülme benim de aynı olay başıma geldi. 3. Sınıfa giderken düştüm yüz üstü ön dişlerim kırık gezdim yıllarca. Doktor buna bişey yapamayız demişti. Meğer işine gelmemiş uğraşmak. Allah ondan bin kere razı olsun başka bi doktor kiriktan 10 yil sonra bu dişlerini neden yaptırmadın dedi. Başka bi problem için gitmişim halbuki. Yapılmıyomus dedim. Bak bakalım nasıl yapılıyomus dedi. Dolguyla yarım saate iş tamam. Renk tonunu uyumlu ayarladı. Daha sonra kimse farketmedi bile orda kırık olduğunu.
Ama! Şuna dikkat et. Biz bilmiyoduk senin aklında bulunsun. Çok daha ciddi problem kırık değil, diş kökünde oluşan lezyonmus. Ben dişlerimi yere vurunca bi dişimin kökleri tamamen ölmüş. Eğer çocuğun yüzü durduk yere şişerse, şiştigi halde ağrı hissetmezse yada hissettiği ağrının yerini tarif edemezse aklına ilk bu gelsin. Bu sorun 15 sene sonra bile ortaya çıkabilir. Neticesinde kanal tedavisi yapılarak ölü sinirler alınıyor ama bi süre sonra diş renk değiştiriyor.
Sen dolgudan endişe etme aynı halini alır ama köklerini kontrol etmelerini istemeyi unutma.
Bugün röntgen çektiler ama dişler yeni çıktığı için daha kökleri tam oturmamış dedi doktor ben çok panik olduğumdan anladım ne demek istediğiniÜzülme benim de aynı olay başıma geldi. 3. Sınıfa giderken düştüm yüz üstü ön dişlerim kırık gezdim yıllarca. Doktor buna bişey yapamayız demişti. Meğer işine gelmemiş uğraşmak. Allah ondan bin kere razı olsun başka bi doktor kiriktan 10 yil sonra bu dişlerini neden yaptırmadın dedi. Başka bi problem için gitmişim halbuki. Yapılmıyomus dedim. Bak bakalım nasıl yapılıyomus dedi. Dolguyla yarım saate iş tamam. Renk tonunu uyumlu ayarladı. Daha sonra kimse farketmedi bile orda kırık olduğunu.
Bugün röntgen çektiler ama dişler yeni çıktığı için daha kökleri tam oturmamış dedi doktor ben çok panik olduğumdan anladım ne demek istediğini
Teşekkürler mutlaka götürürüm salı doktor dolgu yapacak onada sorarım bu durumu6 ay sonra falan bi film daha çektir istersen ama bu benim bahsettiğim diş köklerinin ölü olduğunu röntgende gormediler. Kaleme benzer bi cihazla dişe bi titreşim veriyolar. Ufak bi şok makinesine benzettim ben. Şiddetini seviye seviye artıyolar. Sol dişimde hiç bi şey hissetmedim. Sağ dişimde çok hafif bi titreşim hissettim öyle karar verdi doktor.
Eğer imkanın varsa bi üniversite hastanesine götür. Sanırım bunu sadece eğitim hastanelerinde yapiyolar. Çünkü bana bunu anlatan doktor öyle yönlendirdi. Bu hastanede teşhis edemeyiz üniversite hastanesine git demişti. Şimdi fırsatın olmazsa aklının bi kenarında dursun işte. Hani damdan düşeni damdan düşene sor demişlerya...
Benim de kırılmıştı oğlunuz yaşlarında , o dolgu inanın 10 sene götürdü,sora da zirkon yaptırdım yani estetik açıdan çoğu insan kırılmasa da ön dişlerini yaptırıyorArkadaşlar oğlum ilkokul 2.sınıfta okuyor.Bugün beslenme tenefüsünde oğlum ayakta dururken kendinden beden olarak çok küçük yaramaz sınıf arkadaşı boynundan tutup çelme atarak çoçugumu çok kötü düşürmüş yüzünün üstüne direk düşmüş oğlum. ön iki kalıcı dişleri yarısından kırılmış .Ben ne yapacağım şimdi o kadar üzüldüm ki anlatamam.Doktora hemen götürdük dolgu yapacaklarmis.Doktor eskisi gibi olmaz dedi.Ben ne yapayım şimdi.Lütfen yardım edin....
Ailesini okula cagirtip konuşun. Çocuk olabilir ama gozunude çıkartabilirdi.Arkadaşlar oğlum ilkokul 2.sınıfta okuyor.Bugün beslenme tenefüsünde oğlum ayakta dururken kendinden beden olarak çok küçük yaramaz sınıf arkadaşı boynundan tutup çelme atarak çoçugumu çok kötü düşürmüş yüzünün üstüne direk düşmüş oğlum. ön iki kalıcı dişleri yarısından kırılmış .Ben ne yapacağım şimdi o kadar üzüldüm ki anlatamam.Doktora hemen götürdük dolgu yapacaklarmis.Doktor eskisi gibi olmaz dedi.Ben ne yapayım şimdi.Lütfen yardım edin....
Çok geçmiş olsun..öyle ailedende öyle çocuk çıkar işte.. Boşuna dememişler armut dibine düşer diye..çok üzüldüm ama artık çaresi var herşeyin..dolguyla halledilir merak etmeyin.. Ama tavsiyem devlette yaptırmayın..neden derseniz hekimlere lafım yok amma kullanılan malzemeleri biliyorum.. Gidin güzelce özelde yaptırın..dolguda düşme sıkıntısı yaşayabilirsiniz biraz dikkatli kullanması gerekicek malesef.. Ama sorun değil yarım saatte yeniden yapılır düşse bile..esas problem kök ucunda problem gelişesin.. Belli aralıklarla röntgenini çekilerek kontrol edilsin.. Çünkü travma görmüş dişler yıllar içinde sessizce uç kısmından enfeksiyon yaratabiliyorlar..o yüzden aklınızda olsun doktorunuz zaten bilgi verir ama mutlaka 6 ayda bir falan röntgen çektirerek kontrol edilsin.. Gerekli görülürse kanal tedavisi yapılır..birde kaplama zirkon vs denmiş aman diyim sakın 8 yaşındaki çocuğa yapılamaz bu işlem.. Teklif eden doktor olacağını sanmam ama olsa bile arkanıza bakmadan kaçın ordan..bir de kanal tedavisi gerektirirse kök uçları kapanmamış demişsiniz o yüzden tavsiyem pedodonti uzmanına yaptırın tedavisini..Arkadaşlar oğlum ilkokul 2.sınıfta okuyor.Bugün beslenme tenefüsünde oğlum ayakta dururken kendinden beden olarak çok küçük yaramaz sınıf arkadaşı boynundan tutup çelme atarak çoçugumu çok kötü düşürmüş yüzünün üstüne direk düşmüş oğlum. ön iki kalıcı dişleri yarısından kırılmış .Ben ne yapacağım şimdi o kadar üzüldüm ki anlatamam.Doktora hemen götürdük dolgu yapacaklarmis.Doktor eskisi gibi olmaz dedi.Ben ne yapayım şimdi.Lütfen yardım edin....
Hâlâ cazgırlık mı yapıyor? Ne edepsiz insanlar var ya.. İyi tutmuşsun kendini cidden.Hastaneden sonra okula gittim eşim götürmek istemedi ama zorla gittim.o çocuğunda ailesini de çağırmışlar müdürle konuştum sizin sınıfinizda çok yaramaz çocuk var.sınıf değiştirelim dedi.okul aile birliğiyle hep birlikte konuştuk.çocuğun annesi çok cazgir biri sanki benim çocuk onun oğlunun dişini kırmış gibi konuştu.benim tansiyonum çıktığı için elim ayağım titredi sinirden oturup ağlayacaktim zor tuttum kendimi
Lokman Hekime götürdük salı günü dolgu yapılacak