- 23 Ağustos 2012
- 50.020
- En iyi cevaplar
- 1
- 232.393
- 898
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorum
Peki bu çocuk okula mi yeni nakil oldu yoksa hep bu okuldaydi sınıfa mi yeni geldi sadece..yani öğretmen taniyormuydu sizin cocugunuzuDaha ilk gün öğretmen aradı beni yani öyle isteksiz konuşuyorki yani anladım ben, öğretmenden öğretmene değişiyor işte, kızımın bir ingilizce öğretmeni vardı o kadar ama o kadar iyiydiki tam bir öğretmendi. Kızım onun sayesinde baya bir değişti. Öğretmen çocuğu çok etkiliyor
Valla haksız ve problemli olacaksam olurum, rahatsız edici bir şeyi engellemek için elimden geleni yaparım. Çocukken de yaptım. Mesela anaokulunda kaloriferleri açmıyorlardı. Soğuk diye anneme söylemiştim. Annem okula geldi tüm yönetici odaları sıcacık, sınıflar buz. Milli Eğitime şikayet etmişti sıcacık oturduk sonra okulda. Neden katlanalım ki sorunlara ?Ben de anlayamadım. Sigara içmek yasak değil mi, kurallara uyan ve uymayanları uyaran vatandaşlar neden ispiyoncu oluyor?? Herkes kurallara uymakla mükellef değil mi? Kural olmasını da geçtim, diğer insanların hava sahasını isteyen istediği gibi dumanlayamaz. Kız niye haksız ve problemli oldu şimdi???
Ben 36 yaşındayım ve devlet okuluna gittim ama bende çok iyi olan bir okuldan, kötü olan bir okula geçmiştim babamın zoruyla. Diğer okulum çok moderndi ama her türlü arkadaşım oldu hiç kimseden etkilenmedim, kızımında etkilenmiyeceğini düşündüm.%100 yanlış biliyorsunuz, siz kaç yaşındasınız ne tip bir okula gitmiştiniz??
Ben ilk ve ortaokulda gittim, kötü ötesiydi. İyi bir semtte oturmamıza kanıp annem de sizin gibi verdi beni sonra yan tarafta varoş bir mahalle varmış ordan da çocuklar geliyormuş meğer. Derslerde gürültü, sınavlarda kopya, bazı çocuklara zorbalık,
erkeklerin ağzında zaten bolca küfür benim gittiğim okul böyleydi öğretmen hangi biriyle başa çıksın ne tutanağı tutsun?? 12 yıl okula gittim hiç tutanak falan duymadım, görmedim.
Baştan vermeyecektiniz o zaman, çocuğun adaptasyon yeteneği gelişmemiş, cici kızların cici oğlanların arasında eğitim görmüş. Devlet okuluna bu noktadan sonra uyum sağlayamaz. Yazdım yukarda,d ersaneye TEDli cici çocuklar gelirdi liseye kadar öyle özelde okudular sonra üniversite kazanıp oraya gittiler. Hala efendi, kibar insanlar hepsi de güzel meslekler yapıyorlar. Cici cici okuyanlar hayatlarına cici şekilde devam ediyor yani.
Okula bu sene nakil oldu ama şu anki sınıfına geçeli daha 1 hafta oldu.Peki bu çocuk okula mi yeni nakil oldu yoksa hep bu okuldaydi sınıfa mi yeni geldi sadece..yani öğretmen taniyormuydu sizin cocugunuzu
Daha önceki sınıfında da problem yaşıyordu acaba ondan olabilir mi .kendi sınıfında olmasa bile öğretmenler kendi aralarında çocuklarla ilgili konuşabiliyor oda bu duyumlardan ötürü mu böyle davrandı acaba ..illaki birşey vardır ama neden hala konusmadiniz ogretmenleOkula bu sene nakil oldu ama şu anki sınıfına geçeli daha 1 hafta oldu.
Bilmiyorum öğretmen kızım ilk sınıfa geldiği akşam nemi aradı soğuktu yani istediğini düşünmüyorum niye bu kadar büyüdü yani bu konu
Ben 36 yaşındayım ve devlet okuluna gittim ama bende çok iyi olan bir okuldan, kötü olan bir okula geçmiştim babamın zoruyla. Diğer okulum çok moderndi ama her türlü arkadaşım oldu hiç kimseden etkilenmedim, kızımında etkilenmiyeceğini düşündüm.
Biz tamamen kuralları olduğu ve özel okula karşı daha katı olduğu için devlet okulunu düşündük ama kızımın uyum sürecini hiç düşünmedim.alışır diye düşündüm ama daha bu sınıfına geçeli 1 hafta oldu böyle düşünmemiştim
Şöyle bir durum var durduk yere sınıf değişikliği talebi hiç bir okulda sıcak karşılanmaz, normalde sınıf değişikliği baya zor yapılıyor . Öğretmen rahatsız olmasa bile ne iyi yaptınız dememiştir.Bilmiyorum inanın, daha çok yeniyiz
Ne öğretmeni tanıyorum ne diğer öğrencileri. Ama öğretmenle bir kaç kez telefonda konuştum, hatta ilk kızım o sınıfa geçtiğinde beni aradı öğretmen o kadar soğuktuki bunu hissettim ben, öğretmeni suçlamak için yazıyorum bunları ama sanki kızımın o sınıfa geçmesinde rahatsızlık duymuş gibi hissettim
O tutanakların bir karşılığı yok, öğrenciler canımız sıkıldı hadi tutanak tutun diyor öğretmenlere .Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorum
Tamam sizin dediğiniz gibi diyelim okuldan aldım özele verdim. Orda eğitim hayatı boyunca kibar, saygılı, çalışkan gibi olan öğrencilerle liseye kadar okudu, bu kez lisede küfür eden, saygısız öğrencilerle karşılaşmıcak mı? Asıl o zaman sudan çıkmış balık gibi olmaz mı?hayatının her döneminde bu tarz insanlar olucak
Benimde oldu birçok arkadaşım, sigara içen, küfür eden, içki içen.. Hiç birinden özenmedim. Şuan ne sigara içiyorum, ne alkol alıyorum nede küfür ediyorum. Salak gerizekalı gibi kötü kelimeleri bile kullanmam. Annem asla bana ders çalış demezdi kendim çalışırdım.
Sınıfımda tartıştığımda oldu, küstüğüm arkadaşlarım da oldu ama bu kadar büyümedi aileme yansımadı. Bana çok garip geliyor bu yüzden
Lisede bile var öğrencisine takıp zorbalık yapan öğretmenler.Bu dedikleriniz ortaokul için pek geçerli değil yalnız . Sınıf rehber öğretmeninin dahi sınıfta gecirecegi ders saati bellidir . Bir sürü öğretmen muhattap olur sınıfla .ilk okul öğretmenleri belki sürekli birlijte oldukları için dediğiniz mumkundur . Ama beşinci sınıf öğrenci için pek geçerli değil sanki
Olabilir. Sınıf annesinin okul aile birliğinden birinin çocuğu falan da olabilir.Ergen erkek çocuğu bu tabi küfür ediyordur, burda bir acaiplik var ama anlayamadım. Diğer çocuklar tanıdık velinin çocuğu falan mı acaba??
Hala konuşmadınız mı öğretmenle? Olay bu kadarsa çocuğu öğretmene şikayet etme diye baskı altına almayın. Sanki sigara içen küfür eden haklı şikayet eden mi suçlu? Sonra daha kötü bir şey yaparlar kıza söyleyemez korkusundan. Bana çok saçma geldi yani asıl problemli çocuklardan değil de şikayetçi olan çocuktan rahatsız olması. Belki başka şeyler vardır altında bunu öğretmenle konuşup çözün.Okula bu sene nakil oldu ama şu anki sınıfına geçeli daha 1 hafta oldu.
Bilmiyorum öğretmen kızım ilk sınıfa geldiği akşam nemi aradı soğuktu yani istediğini düşünmüyorum niye bu kadar büyüdü yani bu konu
sigara kokmadığı kesin.hem mecazi anlamda yazdım anlamamış ola bilirsiniz de komik olan ne?Süt mü kokuyor? Yok daha neler
Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı?
Neden hocalara söylemiş mi. Sınıfta sigara içilmiş tabiki söyleyecek.Onay ihtiyacı falan mı var? Sürekli yaşıtlarını hocalara ispiyonlaması garip geldi. O yaşta sigara içmeleri doğru değil ama gidip neden hocalara söylemiş onu anlamadım. Sınıftaki herkesin her hareketini inceleyip sorun çıkarıyor olabilir.
Belki kızınızın size yansımayan yalanlarını yakalamıştır bu nedenle inanmamış olabilirTabiki sonuçta kızımda bir çocuk söyledikleri yüzde yüz doğur demiyorum. Ama sonuçta çocuklar birbirini şikayet ettiği zaman diğer çocuklara inanıp kızıma inanmaması bana göre taraf tutmaktır
Ben de anlayamadım. Sigara içmek yasak değil mi, kurallara uyan ve uymayanları uyaran vatandaşlar neden ispiyoncu oluyor?? Herkes kurallara uymakla mükellef değil mi? Kural olmasını da geçtim, diğer insanların hava sahasını isteyen istediği gibi dumanlayamaz. Kız niye haksız ve problemli oldu şimdi???
Merhaba,Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorum
Tamam sizin dediğiniz gibi diyelim okuldan aldım özele verdim. Orda eğitim hayatı boyunca kibar, saygılı, çalışkan gibi olan öğrencilerle liseye kadar okudu, bu kez lisede küfür eden, saygısız öğrencilerle karşılaşmıcak mı? Asıl o zaman sudan çıkmış balık gibi olmaz mı?hayatının her döneminde bu tarz insanlar olucak
Benimde oldu birçok arkadaşım, sigara içen, küfür eden, içki içen.. Hiç birinden özenmedim. Şuan ne sigara içiyorum, ne alkol alıyorum nede küfür ediyorum. Salak gerizekalı gibi kötü kelimeleri bile kullanmam. Annem asla bana ders çalış demezdi kendim çalışırdım.
Sınıfımda tartıştığımda oldu, küstüğüm arkadaşlarım da oldu ama bu kadar büyümedi aileme yansımadı. Bana çok garip geliyor bu yüzden
Sınıf değiştirmek yazacaktım yanlış olmuş :)Merhaba,
Çocuğu küçükken bir süre özele gönderip sonra devlet okuluna almışsınız. Okullar arası git gel yaşamış. Adapte olmakta zorluk yaşayabilir. Ayrıca özele de sorunu var diye yollamışsınız zaten. Sırf kısa bir süre özele gitti diye sorun çözülmez maalesef. İlk ve orta okulda ya hep devlet ya da hep özel olmalı. Ben oğlumu ilk ve orta okulda full devlete yolladım, lisede bursu yüksek olunca özele aldım. Şimdi özel fiyatları çok yükselse de geri almıyorum, artık devlette yapamaz çünkü. Ayrıca çocuktur yalan söyleyebilir , zaten sonuç değiştirmeyi de kendisi istemiş belli ki sebep sadece arkadaşı olması değilmiş. Pedagog doğru yöntem gösterir büyüdükçe de düzelir zaten. Çok da üzmeyin kendinizi adı üstünde çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?