Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorum

%100 yanlış biliyorsunuz, siz kaç yaşındasınız ne tip bir okula gitmiştiniz??

Ben ilk ve ortaokulda gittim, kötü ötesiydi. İyi bir semtte oturmamıza kanıp annem de sizin gibi verdi beni sonra yan tarafta varoş bir mahalle varmış ordan da çocuklar geliyormuş meğer. Derslerde gürültü, sınavlarda kopya, bazı çocuklara zorbalık,
erkeklerin ağzında zaten bolca küfür benim gittiğim okul böyleydi öğretmen hangi biriyle başa çıksın ne tutanağı tutsun?? 12 yıl okula gittim hiç tutanak falan duymadım, görmedim.

Baştan vermeyecektiniz o zaman, çocuğun adaptasyon yeteneği gelişmemiş, cici kızların cici oğlanların arasında eğitim görmüş. Devlet okuluna bu noktadan sonra uyum sağlayamaz. Yazdım yukarda,d ersaneye TEDli cici çocuklar gelirdi liseye kadar öyle özelde okudular sonra üniversite kazanıp oraya gittiler. Hala efendi, kibar insanlar hepsi de güzel meslekler yapıyorlar. Cici cici okuyanlar hayatlarına cici şekilde devam ediyor yani.

Peki bu çocuk okula mi yeni nakil oldu yoksa hep bu okuldaydi sınıfa mi yeni geldi sadece..yani öğretmen taniyormuydu sizin cocugunuzu

Valla haksız ve problemli olacaksam olurum, rahatsız edici bir şeyi engellemek için elimden geleni yaparım. Çocukken de yaptım. Mesela anaokulunda kaloriferleri açmıyorlardı. Soğuk diye anneme söylemiştim. Annem okula geldi tüm yönetici odaları sıcacık, sınıflar buz. Milli Eğitime şikayet etmişti sıcacık oturduk sonra okulda. Neden katlanalım ki sorunlara ?

Ben 36 yaşındayım ve devlet okuluna gittim ama bende çok iyi olan bir okuldan, kötü olan bir okula geçmiştim babamın zoruyla. Diğer okulum çok moderndi ama her türlü arkadaşım oldu hiç kimseden etkilenmedim, kızımında etkilenmiyeceğini düşündüm.
Biz tamamen kuralları olduğu ve özel okula karşı daha katı olduğu için devlet okulunu düşündük ama kızımın uyum sürecini hiç düşünmedim.alışır diye düşündüm ama daha bu sınıfına geçeli 1 hafta oldu böyle düşünmemiştim

Peki bu çocuk okula mi yeni nakil oldu yoksa hep bu okuldaydi sınıfa mi yeni geldi sadece..yani öğretmen taniyormuydu sizin cocugunuzu
Okula bu sene nakil oldu ama şu anki sınıfına geçeli daha 1 hafta oldu.
Bilmiyorum öğretmen kızım ilk sınıfa geldiği akşam nemi aradı soğuktu yani istediğini düşünmüyorum niye bu kadar büyüdü yani bu konu

Daha önceki sınıfında da problem yaşıyordu acaba ondan olabilir mi .kendi sınıfında olmasa bile öğretmenler kendi aralarında çocuklarla ilgili konuşabiliyor oda bu duyumlardan ötürü mu böyle davrandı acaba ..illaki birşey vardır ama neden hala konusmadiniz ogretmenle

Şimdi konu sahibesi senle ben farkllıyız. Ben de okula gittim işime baktım, ders çalıştım serserilerle muhattap olmadım bitti gitti. Ama senin kzıın öyle değil, o artık cici kız oldu bizim gibi yapamaz. İlle de devlet okulunda kalcak dersen bir danışmaa götür, kızın artık özel okulda olmadığını idrak etmeli, küfür sigara vb rahatsız oluyorsa ortamdan uzaklaşmalı. O tip şeyler her okullda var, herkes de kimlerin yaptığını biliyor ama kimse sürekli uğraşmak istemiyor. Kızın uzak durmayı, beni ilgilendirmez kafasına girmeyi öğrenmeli. Bana kalırsa yanlış bir durum, tabi ki kurallara/yasalara aykırı durumlara tepki göstermeliyiz. Senin kızın da tepki gösterince sorunlu olmuş. Sen bilirsin, ya kızını toplumun zorladığı bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasına yönlendireceksin ya da korunaklı, temiz ortamına götürüp geri koyacaksın.

Şöyle bir durum var durduk yere sınıf değişikliği talebi hiç bir okulda sıcak karşılanmaz, normalde sınıf değişikliği baya zor yapılıyor . Öğretmen rahatsız olmasa bile ne iyi yaptınız dememiştir.

O tutanakların bir karşılığı yok, öğrenciler canımız sıkıldı hadi tutanak tutun diyor öğretmenlere .

Lisede bile var öğrencisine takıp zorbalık yapan öğretmenler.

Hala konuşmadınız mı öğretmenle? Olay bu kadarsa çocuğu öğretmene şikayet etme diye baskı altına almayın. Sanki sigara içen küfür eden haklı şikayet eden mi suçlu? Sonra daha kötü bir şey yaparlar kıza söyleyemez korkusundan. Bana çok saçma geldi yani asıl problemli çocuklardan değil de şikayetçi olan çocuktan rahatsız olması. Belki başka şeyler vardır altında bunu öğretmenle konuşup çözün.

Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı?

Bu tamamen okulların politikasına bağlı bir durum. Devlet okulunda okudum. Özel okulda öğretmenim. Devlette çalışan arkadaşlarımızla da konuşuyoruz devlet yada özel farketmez tamamen idarecinin insiyatifine bağlı disiplin etme şekilleri.

Neden hocalara söylemiş mi. Sınıfta sigara içilmiş tabiki söyleyecek.

Belki kızınızın size yansımayan yalanlarını yakalamıştır bu nedenle inanmamış olabilir

Merhaba,
Çocuğu küçükken bir süre özele gönderip sonra devlet okuluna almışsınız. Okullar arası git gel yaşamış. Adapte olmakta zorluk yaşayabilir. Ayrıca özele de sorunu var diye yollamışsınız zaten. Sırf kısa bir süre özele gitti diye sorun çözülmez maalesef. İlk ve orta okulda ya hep devlet ya da hep özel olmalı. Ben oğlumu ilk ve orta okulda full devlete yolladım, lisede bursu yüksek olunca özele aldım. Şimdi özel fiyatları çok yükselse de geri almıyorum, artık devlette yapamaz çünkü. Ayrıca çocuktur yalan söyleyebilir , zaten sonuç değiştirmeyi de kendisi istemiş belli ki sebep sadece arkadaşı olması değilmiş. Pedagog doğru yöntem gösterir büyüdükçe de düzelir zaten. Çok da üzmeyin kendinizi adı üstünde çocuk

Sınıf değiştirmek yazacaktım yanlış olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…