Peki genel sorun neydi?
Ilkokulda da duymuşsunuz özele alınca duymamışsınız bu çok normal,benim kızımda özel okuldaydı ilkokulda/ortaokul 1.sınıfta ve sınıfta ana avrat küfreden de vardı,arkadaşının suratına tüküren de,çekinmeden osuran bir özür dilemek şöyle dursun hatta osuruk bombası geliyor diyerek bununla eğlenende. Ben özel okuldan sırf bu şımarıklıklardan bıktığım için aldım kızımı( proje okulunda bu sene iyi bir devlet okulu tam gün) zira asla uyarmıyorlar çocukları ailelerini. 10-11 yaşında bir çocuk ortalıkta osuramaz,yada arkadaşının yüzüne tükürmenin yakışıksız olduğunu bilmelidir yada öğretmenine,arkadaşlarına küfür edemez etmemeli. Benim kızım kardeşine o. Çocuğu dedi sinirlenince geçen yıl,evde delirdim resmen,dedim bana küfür ediyorsun,anlamı bu sana hiç yakıştıramadım,yalvardı yakardı özür diledi anne anlamını bilmiyordum x bize hep söylüyor hatta geçen yılda şu arkadaşım öğretmene bile etti bu lafı. Ben bu kadar kötü bir anlamı olduğunu bilmiyordum. O kadar normalleşmiş yani düşünün çocuk duya duya kanıksamış. Delirip aldım inanın,dolayısıyla özel okullar bu konuda sınıfta kalıyor. Ruhunuz duymuyor veli olarak çocuğunuz ne yapıyor. Para kaynağısınız zira. Müşterisiniz ve haksızda olsanız çocuğunuz şunu yapıyor diyip uzaklaştırma verecek yada okuldan atacak cesaret yok. Öğretmen bile küfür işitip susuyor maalesef.
Sizin kızınızın problemi ne bilmiyorum ama bu tip tavırları varsa yakışıksız kaçabilir.
Bu sene kafam rahat mum gibiler hepsi,çekiniyorlar öğretmenden mesela,daha kızımdan en ufak bir şikayet duymadım. İllaki burada da var küfür eden de yakışıksiz hareketler yapanda ama öğretmenin kulağına gidene kadar yapabilir bunu. Bir yerde durmak zorunda.
Şikayet alınca dikkate alırlar illaki.
Konuşun öğretmeni ile,nedir ne degildir anlayın,çocuğunuzu da dinleyin ondan da duyun,gerekiyorsa uzmandan destek alın. Benim kızımda 11 yaşında gayet inatlaştığı bizi zorladığı bir dönem,haliyle doğru hamleler yapmanız gerektiğini düşünüyorum çocuğun iyiliği açısından.