How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

Şuan nasılsın peki
Psikolojik destek aldın mı,aslında sizin yaşadığınız şeylere benzer şeyler yaşıyoruz
Ben şu an 24 yaşındayım. Yine aynı şekilde ilerliyor. Biraz hırçınım, almadım keşke alsaydım. Maalesef küçükken yaşadığım şeyler beni bu hale getirdi

Okula gittik bugün öğretmenlerle görüşmeye
Sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı vardı.
Olanları anlattılar bizde anlattık, kızım yalan söylüyormuş ve arkadaşıyla dalga geçiyormuş birde küfür ediyor dedi.
Daha önce öğretmenlerinden baskın karakter olduğu ile ilgili bilgi almıştım ama küfür konusunda asla birşey duymadım ne öğretmenlerinden nede evde duydum öğretmene sorduk siz kulağınıza duydunuz mu gözünüzle gördünüz mü diye hayır dedi, niye o zaman diğer öğrencilere inanıp bizim kızımıza inanmıyorsunuz dedik
Birde kızımın sınıfı değişicekmiş, sınıftaki erkek öğrenciler koridorda öğretmene gidip söylemişler sevinere, öğrenmende sevinmiş ve birbirlerine çak yapmışlar
Eşim bunu söyledi herkesin içinde öğretmen inkar edemedi yüzü bozuldu kızardı bir değişik oldu kadın
Sonra rehber öğretmenin yanına gittik görüşücek konuşucak bizde anlattık. Benimde 5. Sınıfa giden çocuğum var çocuklar arasında yalanda olabilir küfürde edebilir bunlar olabiliyor, sizden duymasa arkadaşından duyar, internetten duyar dedi. Belki de özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir dedi. Biz de gerekirse pedagoga götürürüz dedik şuan gerek yok belkide gerek kalmaz ben sizi bilgilendiricem dedi
Ben kızım haklı demiyorum tabiki yalan kötü birşey ama bunlar oldu diye çocuğu çok büyük suç işlemiş gibi hemen başka sınıfa almak nedir?
Bir veli demiş öğretmene kızım müdüre gidip şikayet etmiş öğrenene söylemişler öğretmende onlara inanmış. Hazır müdürde oradayken sorduk kızınız geldi mi diye gelmedi dedi. Bizde gördünüz mü bakın siz diğer öğrenciye inanıyorsunuz dedik
Arkadaşıyla dalga geçmesi zorbalık oluyor, baskın karakterle ilgisi yok.

Ama bu sorun diğer öğrencilerde de var
Mesela orda başka bir öğretmende vardı, oda dedi benim sınıfımda da var bir öğrencim sorun yaşadığım dedi ama onun neden sınıfı değişmiyor. Çocuk için ne kadar kötü bir durum bu, her şeyde
Sınıf çok uslu olur anlarım zaten küfür eden birbirini ittiren bir sürü çocuk var
Geçen gün bir arkadaşı kızımın koluna vurmuş, hatta derste olan öğretmen o çocuğu dersten kovmuş. Napiyim yani bende şikayet edip ortalığı mı karıştırmayım. Çocuk bunlar ya hallolucak şey bunlar. Sanki herkesin çocuğu dört dörtlük mü
Biz zaten üzerimize düşeni yapıcaz rehber öğretmene de söyledik ama burda öğretmenin tutumu ve sınıfını apar topar değiştirmesi tuhaf geldi
Benim zamanımda benim ismimle de dalga geçerlerdi, sınıfta diğer çocuklar arasında kavgalar olurdu kimsenin sınıfı değişmezdi
Bakın ama kendi tarifinizde de baskın karakter diye adlandırdığımız bu durum zorbalık olabilir .bazı öğrencilerde bu durum karşısında kızınızin koluna vurarak tepki veriyor olabilir kimi cocuk de eziliyor olabilir ..sınıf değişmesi kolay kolay olmaz ..bende bunu söylüyorum demekki ortada sıkıntılı bir durum var ve herkes sizin kızınızı işaret ediyorsa orda biraz düşünün derim..henüz yaşı küçük inşallah uzman desteği de alirsaniz aşacaktır bunları kiziniz

Bakın ama kendi tarifinizde de baskın karakter diye adlandırdığımız bu durum zorbalık olabilir .bazı öğrencilerde bu durum karşısında kızınızin koluna vurarak tepki veriyor olabilir kimi cocuk de eziliyor olabilir ..sınıf değişmesi kolay kolay olmaz ..bende bunu söylüyorum demekki ortada sıkıntılı bir durum var ve herkes sizin kızınızı işaret ediyorsa orda biraz düşünün derim..henüz yaşı küçük inşallah uzman desteği de alirsaniz aşacaktır bunları kiziniz
İnşallah Çok saolun zaten yarın pedagogtan randevu aldım kızımı götürücem biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz
Baskın karakter olduğunu zaten biliyorduk, bunu öğretmen olan birkaç arkadaşımda söylemişti birde bugün görüşmede müdür yardımcısıda aynı şeyi söyledi baskın karakter diye bizim düşüncemiz yada yorumumuz değil bu
Tabiki asla kimseyle dalga geçmesi bi küfür etmesini istemem ki biz hiç öyle insanlar değiliz bende bilmiyorum niye böyle oldu. Daha önceki sınıflarında derste konuşuyor, arkadaşları içinde lider olmaya çalışıyor gibi şeyler söylenmişti ama asla küfür ediyor dalga geçiyor diye hiç bir öğretmeni söylemedi bizde duymadık zaten
Öğretmene diyoruz gözünüzle gördünüz mü diye hayır diyor, koridorda kızım başka sınıfa geçicek diye diğer erkek öğrencilerle birlikte seviniyor onlara çak yapıyor bunlar kızım için ne kadar üzücü bir durum, asla bir öğretmen bu tutumda olmamalı zaten şikayet edicez dediğimizde çok tedirgin oldu yoksa tabiki şikayet edebilir bize anlatabilir ama taraf tutmadan

İnşallah Çok saolun zaten yarın pedagogtan randevu aldım kızımı götürücem biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz
Baskın karakter olduğunu zaten biliyorduk, bunu öğretmen olan birkaç arkadaşımda söylemişti birde bugün görüşmede müdür yardımcısıda aynı şeyi söyledi baskın karakter diye bizim düşüncemiz yada yorumumuz değil bu
Tabiki asla kimseyle dalga geçmesi bi küfür etmesini istemem ki biz hiç öyle insanlar değiliz bende bilmiyorum niye böyle oldu. Daha önceki sınıflarında derste konuşuyor, arkadaşları içinde lider olmaya çalışıyor gibi şeyler söylenmişti ama asla küfür ediyor dalga geçiyor diye hiç bir öğretmeni söylemedi bizde duymadık zaten
Öğretmene diyoruz gözünüzle gördünüz mü diye hayır diyor, koridorda kızım başka sınıfa geçicek diye diğer erkek öğrencilerle birlikte seviniyor onlara çak yapıyor bunlar kızım için ne kadar üzücü bir durum, asla bir öğretmen bu tutumda olmamalı zaten şikayet edicez dediğimizde çok tedirgin oldu yoksa tabiki şikayet edebilir bize anlatabilir ama taraf tutmadan
Öğretmen sizin yaninizda şu nedenle çak yapıyorum diye bagirarak mi çak yaptı ?

Evet aynen öyle
Özel okulda o tarz durumlara asla fırsat vermiyorlar, en ufak bir durumda ya öğretmene uyarı gidiyor ya öğrenciye
Evet baskın bir karakter kızım ama ne küfür etmesi vardı ne de arkadaşlarıyla dalga geçmesi keşke almasaydık hiç
Kusura bakmayın da işiniz gücünüz bahane bulmak. Ben de öğretmenim, ilkokul ortaokul lise hepsinde çalıştım. İlkokulda kuzu gibi olan çocuklar beşinci sınıfta kurda dönüşüyor. Beşinci diyorum bakın daha başlar başlamaz ortaokula.. o yüzden küfüre başlamış olabilir yani neye bu kadar şaşırdınız anlamadım. Lise 1de kopya çekerken yakaladığım çocuğun babası da ortaokuldayken takdirden aşağı almadı demişti. Eee napıyım, belki çekti ama yakalanmadı ya da umursamadılar olamaz mı…

Benim çocuğumla da dalga geçmişler hatta şarkı yazmışlar çocuğuma hiçte büyütmedim ama keşke bende ortalığı ayaklandırsaydım
Bunu bize de yaparlardı, arkadaşlarıma ve bana. Karşılığında biz de yapardık hiç ailemize söylemek aklımıza gelmezdi 😂

Kusura bakmayın da işiniz gücünüz bahane bulmak. Ben de öğretmenim, ilkokul ortaokul lise hepsinde çalıştım. İlkokulda kuzu gibi olan çocuklar beşinci sınıfta kurda dönüşüyor. Beşinci diyorum bakın daha başlar başlamaz ortaokula.. o yüzden küfüre başlamış olabilir yani neye bu kadar şaşırdınız anlamadım. Lise 1de kopya çekerken yakaladığım çocuğun babası da ortaokuldayken takdirden aşağı almadı demişti. Eee napıyım, belki çekti ama yakalanmadı ya da umursamadılar olamaz mı…
Ne bahanesi ya ne alakası var
Bir öğretmen ispat edemediği birşey için suçlayıcı konuşamaz, koridorda bir öğrenci gidiyor diye diğer öğrencilerle birlikte sevinemez ayrımcılık yapamaz.
Herkesin çocuğu kendine, sınıfta küfür eder diğer çocuklarda varsa onlarıda çağıracak onlarında sınıfını değiştiricek kusura bakmasın o kadarda değil sanki sınıfta herkes sessiz sakin terbiyeli çocuklarda bir kızım küfür eden arkadaşlarına zarar veren gibi davranıyor

Bunu bize de yaparlardı, arkadaşlarıma ve bana. Karşılığında biz de yapardık hiç ailemize söylemek aklımıza gelmezdi 😂
Valla kızımın sınıfındakiler öğretmenine söylemiş bunlar her sınıfta olabilecek şeyler ben asla büyütmem, kızımın dalga geçtiğini söylediklerinde bende kızımla dalga geçilmiş dedim

Valla kızımın sınıfındakiler öğretmenine söylemiş bunlar her sınıfta olabilecek şeyler ben asla büyütmem, kızımın dalga geçtiğini söylediklerinde bende kızımla dalga geçilmiş dedim
Yalnız kızın büyük ihtimal sadece kendi gibi olan çocuklarla uğraşmıyordur. Zorbalığa en çok yumuşak huylu kimseye zararı olmayan çocuklar maruz kalıyor. Yoksa küfür edene küfür etti diye öğretmen taraf tutmazdı. Büyük ihtimal zararsız çocuklar da zarar görüyor. Alay etmek zorbalık yapmak hiç öyle basitleştirilecek Bi olay değil. Ben ilkokulda bana zorbalık yapan çocuğu şimdi bulsam ümüğünü sıkarım, keşke onunda sınıfını değiştirip beni kurtarsaydılar. Okuldan soğumuştu beni. Size kendi kızınız yaptığı için basit geliyor.

kendi kızınız olduğu için taraflı gibi geldiniz bana.
öğretmenler çocukları tanıyor inanın kim ne yapabilir ne söyleyebilir hepsinin farkındadırlar.
sınıf değiştirmeye varacak kadar bir durum varsa kızınızda bir sıkıntı vardır.
yani öyle küfür etti arkadaşıyla dalga geçti vs gibi sebeplerle sınıfı değiştirilmez.

Yalnız kızın büyük ihtimal sadece kendi gibi olan çocuklarla uğraşmıyordur. Zorbalığa en çok yumuşak huylu kimseye zararı olmayan çocuklar maruz kalıyor. Yoksa küfür edene küfür etti diye öğretmen taraf tutmazdı. Büyük ihtimal zararsız çocuklar da zarar görüyor. Alay etmek zorbalık yapmak hiç öyle basitleştirilecek Bi olay değil. Ben ilkokulda bana zorbalık yapan çocuğu şimdi bulsam ümüğünü sıkarım, keşke onunda sınıfını değiştirip beni kurtarsaydılar. Okuldan soğumuştu beni. Size kendi kızınız yaptığı için basit geliyor.
Yoo hiçte basit gelmiyor hatta o kadar önemli geliyor ki yarım pedagog randevusu aldım kızım için
Ancak kızıma diğer arkadaşları sincap diyorsa, kaşar gibi kötü kelimeler kullanıyorsa bende öğretmeni suçlarım kimse kusura bakmasın
Ayrımcılık yapmıcam, benim kızımın dalga geçtiğine inanıyorsa diğer çocuklarında kızımla dalga geçtiğine inanıcak
Daha bugün bir tane çocuk kızımın kulağına top atmış ama kabahat bizde, ortalığı birbirine katmalıydık

kendi kızınız olduğu için taraflı gibi geldiniz bana.
öğretmenler çocukları tanıyor inanın kim ne yapabilir ne söyleyebilir hepsinin farkındadırlar.
sınıf değiştirmeye varacak kadar bir durum varsa kızınızda bir sıkıntı vardır.
yani öyle küfür etti arkadaşıyla dalga geçti vs gibi sebeplerle sınıfı değiştirilmez.
Valla öğretmenlerin açıklamaları bu
Hiç biriside sınıf değiştirince sebepler değil kaldık kızıma kaşar diyen öğrenci bile olmuş o zaman onlarında sınıfı değişsin kimsenin öyle söylemeye hakkı yok

Kızınıza üzüldüm ama sizin tavrınız da çok üstten. Hemen bastırmak için onunla da alay ediliyor demişsiniz. Öğretmen çiğ birisiymiş, çocuklarla kutladığına göre ama müdür yardımcısı falan dahil olduğuna göre toplantıda o baskın karakter dediğiniz özellikler katlanılmaz geliyor insanlara gibi. Özellikle derste hareket edip sınıfa rahatsızlık veriyorsa pedogoga gidip bunun üstüne durun bence.

Back