How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

11 yaşında kızım var, ilkokul 1. Sınıfı devlette okudu ve çok şikayet aldık. Sonra özel okula yazdırdık. Orda bu kadar değildi yani durum daha iyiydi
Bu sene özel okulun fiyatları çok arttığı için ve büyüdüğü için devlete yazdırdık. Okula başlamadan öncede bol bol konuştuk
İlk olarak başka bir sınıftaydı, sonra başka bir sınıfı istedi orda arkadaşları olduğu için, o sınıfa geçti

Bugün bana okuldan çıkınca sınıfta arkadaşları sigara mı ne içmiş onu öğretmenine anlatmış ve arkadaşları kızmış böyle şeylet anlattı ama telefonda olduğu için tam anlayamadım
Sonra öğretmenini aradım, bugün olanlar önemli değil ama kızınız sınıfa geldiğinden beri 1 haftadır hem arkadaşlarından hem velilerden şikayet var dedi. Bende madem şikayet var bana bunu neden söylemediniz dedim kendi aramızda halletmek istedik dedi
Gerçekten artık şikayet duymaktan bıktım, kızımı dinleyince o haklı geliyor ama ya gerçekten sorun varsa
Daha okul açılalı 1 ay oldu

Yani gittiği bütün ortamlarda haklı olamaz.
Özel okulda bir şekilde idare ediyorlar para geldiği için.
Bence kızınızla profesyonel destek alın.
Bıktım demekle çözülecek birşey değil.

Vocugu ozel okula gindereceginize keske pedagoga para harcasaydiniz .benim cocugum yapmaz dusunceside cok yanlis .ogretmen bana cok profesyonel geldi en ufak seyde hemen aileyi arayip basindan atmamis . sikayetle ogrenci sindirmiyor.kendi icimizde halletmek istedik diyerek zaten kiziniza karsi cabasini profesyonelce ortaya koymus .

Bir çocuk psikiyatristine götürün, ona da anlatın bu olanları.
Sonucunun kötü olacağını bile bile bu kadar sık aynı davranışları yapması aklıma dürtü kontrol bozukluğunu getirdi. Eğer böyle bir sıkıntısı varsa yazık olur çocuğa, sürekli dışlanır.
En kısa zamanda gösterin bence.

Eden ediyor merak etmeyin
Ben ilkokul döneminde götürmüştüm, her çocuğun bu tarz sorunları olabileceğini söylemişti
Ee başka bir şey demedi mi? Her çocuğun böyle sorunları olabileceğini diploması olmayan bizler de söyleriz ama diploması olan devamını getirir. Çocuğa bu şekilde yaklaşalım, şunu uygulayalım, bunları konuşalım, sizin de üstünüze düşen ve yapmanız gerekenler bunlar, demedi mi? Nasıl bir pedagogmuş bu?

Bizde de oldu ergenlik problemi ve okulda şikayetler. Pembe tişörtler giyen, peluş oyuncakları olan, odası yatağı vs. düzenli tertipli bir kızın içinden canavar çıktı. Hiç benim kızım yalan söylemez demeyin, söylüyorlar. Kendilerini en masum gösterebiliyorlar. Bir popüler olma, bütün ilgiyi üstlerinde toplama, dominant olma hevesleri oluyor. Bunlar olmayınca hırslarından ispiyonlamaya başlıyorlar. Bu çok tehlikeli bir şey. İspiyonlamanın önüne geçmelisiniz. Şanslıyım ki önce gelip bana söyledi, anne bunları şunları yapıyorlar öğretmene söyliycem dedi. Ben düzenli pedagogla görüştürdüm kendi başıma yanlış bir şey yapmak istemedim. 45 dk çocukla 15 dk bizimle görüştü, bize de yapmamız - yapmamamız gerekenleri söyledi, ödevler verdi.

Ben de hep kızım haklı diğerleri onu tuzağa düşürüyorlar sanıyordum ama okulla görüşünce duyduklarıma şok oldum. Evet hiç konduramadığınız şeyleri yapabiliyorlar. Ben sabırlı biriyim daha doğrusu büyük kızımdan dolayı biraz tecrübeliydim. Hiç bağırıp çağırmadım, tehditler savurmadım hep sakin konuştum. Geçici bir sürecin kalıcı travması oluşsun istemedim.

Sizin kızınız çok önceleri de şikayet alan bir çocukmuş. Demek ki sizin konuşmanız işe yaramıyor. Daha küçük 11 yaşında. Önlem almazsanız davranışlarını düzeltmeye çalışmazsanız ileride önünü alamazsınız. Şimdi 14-16 yaşında olan iki kız annesi olarak yazıyorum bunu.
Yapacağınız en büyük hata "benim kızım yapmaz benim kızım yalan söylemez" olacaktır. Biz ilk bu noktadan başladık. Evet yapıyorlar evet yalan söylüyorlar.

Benim çocuklarım da özeldeler. Bir şey olduğunda danışman öğretmeni beni arayıp bilgilendiriyor. Özelde saklanıyor yorumlarına istinaden yazdım.

Sigara olayını söylemesi gayet norma. Kızınızı en iyi siz tanırsınız. Konu nedir anlayamadım ama bu yaşa kadar bir çaresine baksaydınız keşke.

Bu konuyla ilgili değil ama öğrenci ayıran, bazı öğrencileri isteyen bazılarını istemeyen öğretmenler çok fazla. Kimse beni öğretmenlerin her öğrencisine eşit davrandığına inandıramaz
Bu dedikleriniz ortaokul için pek geçerli değil yalnız . Sınıf rehber öğretmeninin dahi sınıfta gecirecegi ders saati bellidir . Bir sürü öğretmen muhattap olur sınıfla .ilk okul öğretmenleri belki sürekli birlijte oldukları için dediğiniz mumkundur . Ama beşinci sınıf öğrenci için pek geçerli değil sanki

Ee başka bir şey demedi mi? Her çocuğun böyle sorunları olabileceğini diploması olmayan bizler de söyleriz ama diploması olan devamını getirir. Çocuğa bu şekilde yaklaşalım, şunu uygulayalım, bunları konuşalım, sizin de üstünüze düşen ve yapmanız gerekenler bunlar, demedi mi? Nasıl bir pedagogmuş bu?

Bizde de oldu ergenlik problemi ve okulda şikayetler. Pembe tişörtler giyen, peluş oyuncakları olan, odası yatağı vs. düzenli tertipli bir kızın içinden canavar çıktı. Hiç benim kızım yalan söylemez demeyin, söylüyorlar. Kendilerini en masum gösterebiliyorlar. Bir popüler olma, bütün ilgiyi üstlerinde toplama, dominant olma hevesleri oluyor. Bunlar olmayınca hırslarından ispiyonlamaya başlıyorlar. Bu çok tehlikeli bir şey. İspiyonlamanın önüne geçmelisiniz. Şanslıyım ki önce gelip bana söyledi, anne bunları şunları yapıyorlar öğretmene söyliycem dedi. Ben düzenli pedagogla görüştürdüm kendi başıma yanlış bir şey yapmak istemedim. 45 dk çocukla 15 dk bizimle görüştü, bize de yapmamız - yapmamamız gerekenleri söyledi, ödevler verdi.

Ben de hep kızım haklı diğerleri onu tuzağa düşürüyorlar sanıyordum ama okulla görüşünce duyduklarıma şok oldum. Evet hiç konduramadığınız şeyleri yapabiliyorlar. Ben sabırlı biriyim daha doğrusu büyük kızımdan dolayı biraz tecrübeliydim. Hiç bağırıp çağırmadım, tehditler savurmadım hep sakin konuştum. Geçici bir sürecin kalıcı travması oluşsun istemedim.

Sizin kızınız çok önceleri de şikayet alan bir çocukmuş. Demek ki sizin konuşmanız işe yaramıyor. Daha küçük 11 yaşında. Önlem almazsanız davranışlarını düzeltmeye çalışmazsanız ileride önünü alamazsınız. Şimdi 14-16 yaşında olan iki kız annesi olarak yazıyorum bunu.
Yapacağınız en büyük hata "benim kızım yapmaz benim kızım yalan söylemez" olacaktır. Biz ilk bu noktadan başladık. Evet yapıyorlar evet yalan söylüyorlar.
Tabiki dedi, hiperaktif dedi ama yaşadıklarını büyük bir sorun olarak görmedi, kızımla konuştu vs Büyüdükçe daha sakinledi zaten kızım
Benim kızım yapmaz demem hiç bir zaman, kabahat kızımdaydaysa tabiki kabul ederim ama kızımın yaşadıkları her okulda yaşanan şeyler değil mi ben anlamadım?
Bundan önceki sınıfında da kızın biri, kızım kapıyı çarpmış kızım düşmüş kolları morarmıştı. Napiyim yani gidip o kızı şikayet mi diyim anlamadım?
İlkokul 1. Sınıftaki yaptıkları çok ama çok farklıydı, kızımda hatalar vardı ama şuan ben bir sorum göremedim
Sadece kızımın arkadaşının küfür etmesini öğretmenine söylememesini istedim, küfür eden kişilerden uzak dur dedim
Benimde oldu sigar içen, küfür eden arkadaşlarım asla etkilenmedim ve kimseye de yetiştirmedim kızım o konuda hatalı

Vocugu ozel okula gindereceginize keske pedagoga para harcasaydiniz .benim cocugum yapmaz dusunceside cok yanlis .ogretmen bana cok profesyonel geldi en ufak seyde hemen aileyi arayip basindan atmamis . sikayetle ogrenci sindirmiyor.kendi icimizde halletmek istedik diyerek zaten kiziniza karsi cabasini profesyonelce ortaya koymus .
Ben kızımı şikayet olduğu için özel okula göndermedim, eğitimi için gönderdim iyikide göndermişim ama pedagoga da devam edebilirdim tabiki sadece eğitimle olucak şey değil
Ama iki öğrenci arasında sorun olursa ve bu ispatlanamayan birşeyse, yani iki öğrenci birbirini şikayet ediyorsa öğretmen bir öğrenciye inanırsa bu taraf tutmak değil mi? Eşit davranması gerekir

Kiziniz ilkokuldada sorun yasamis o zamanki sorun ile simdiki benzer mi 1 haftadir sikayet var denmesinden farkli seyler cikabilir. Bu tek bir olaydan oldugunu sanmiyorum. Pedagog ile gorusun simdiki cocuklar farki dillerini anlamak zor. Kiziniz okulda zorbalik yapiyor olabilir mi diger cocuklara
Böyle birşey olsaydı öğretmen çoktan söylerdi, veliler söylerdi diye düşünüyorum
Zorbalık önemli bir konu çünkü, kızımı dinledim birde öğretmeni dinlicem tabiki

Ben hala 11 yaşındaki çocukların sınıfta sigara içip öğretmenin o olay önemli değil kızınızdan şikayet geliyor demesine takıldım. Nedemek önemli değil. Öğretmenin kızınızı sınıfında pek istediğini sanmıyorum sigara olayını büyütmeyin diye de kızınızın şikayetlerini ön plana koymuş
Bende istediğini düşünmüyorum açıkçası, zaten kızım ilk sınıfa geçtiğinde o kadar isteksiz konuştu ki
Benim kafama takılan şey, erkek öğrenciler kızımı öğretmene şikayet ediyor, kızımda onları ediyor neden öğretmen diğer öğrencilere inanıyor
Diğer öğrenciler küfür etmiş öğretmen onlar yapmaz öyle şey demiş, bu ayrımcılık değil mi?

Bu dedikleriniz ortaokul için pek geçerli değil yalnız . Sınıf rehber öğretmeninin dahi sınıfta gecirecegi ders saati bellidir . Bir sürü öğretmen muhattap olur sınıfla .ilk okul öğretmenleri belki sürekli birlijte oldukları için dediğiniz mumkundur . Ama beşinci sınıf öğrenci için pek geçerli değil sanki
Yoo hepsi için geçerli. Lisede bile oluyor ayrım.

Konuyu belli bir yere kadar okudum ve yorumlar çok enteresan geldi. İspiyon etmesin falan. Çocuk sigara kokusundan rahatsız oluyor olamaz mı ? Küfür işitmekten rahatsız olamaz mı ? Bunlara ispiyoncu olmayacağım diye katlanmak zorunda mı ?
Çocukken bir çocuk tavana tükürür dururdu. Tavandan üstümüze tükürüğü damlardı. Gayet gidip ispiyonlamıştım. Mecbur muydum onun salyasıyla ıslanmaya ?

Bende istediğini düşünmüyorum açıkçası, zaten kızım ilk sınıfa geçtiğinde o kadar isteksiz konuştu ki
Benim kafama takılan şey, erkek öğrenciler kızımı öğretmene şikayet ediyor, kızımda onları ediyor neden öğretmen diğer öğrencilere inanıyor
Diğer öğrenciler küfür etmiş öğretmen onlar yapmaz öyle şey demiş, bu ayrımcılık değil mi?
Sınıf değiştirmenizi öneririm bizde istemediğimiz sevildiğimizi hissetmediğimiz işte çalışmak istemeyiz verimimiz düşer ayaklarımız geri geri gider kızınız da aynı hissiyata girebilir. Tamam sizde üzerinize düşeni yapın bi doktora vs götürün ama sınıf hatta okul değiştirin derim bu şekilde çocuktan da verim alınmaz ki

Peki genel sorun neydi?
Ilkokulda da duymuşsunuz özele alınca duymamışsınız bu çok normal,benim kızımda özel okuldaydı ilkokulda/ortaokul 1.sınıfta ve sınıfta ana avrat küfreden de vardı,arkadaşının suratına tüküren de,çekinmeden osuran bir özür dilemek şöyle dursun hatta osuruk bombası geliyor diyerek bununla eğlenende. Ben özel okuldan sırf bu şımarıklıklardan bıktığım için aldım kızımı( proje okulunda bu sene iyi bir devlet okulu tam gün) zira asla uyarmıyorlar çocukları ailelerini. 10-11 yaşında bir çocuk ortalıkta osuramaz,yada arkadaşının yüzüne tükürmenin yakışıksız olduğunu bilmelidir yada öğretmenine,arkadaşlarına küfür edemez etmemeli. Benim kızım kardeşine o. Çocuğu dedi sinirlenince geçen yıl,evde delirdim resmen,dedim bana küfür ediyorsun,anlamı bu sana hiç yakıştıramadım,yalvardı yakardı özür diledi anne anlamını bilmiyordum x bize hep söylüyor hatta geçen yılda şu arkadaşım öğretmene bile etti bu lafı. Ben bu kadar kötü bir anlamı olduğunu bilmiyordum. O kadar normalleşmiş yani düşünün çocuk duya duya kanıksamış. Delirip aldım inanın,dolayısıyla özel okullar bu konuda sınıfta kalıyor. Ruhunuz duymuyor veli olarak çocuğunuz ne yapıyor. Para kaynağısınız zira. Müşterisiniz ve haksızda olsanız çocuğunuz şunu yapıyor diyip uzaklaştırma verecek yada okuldan atacak cesaret yok. Öğretmen bile küfür işitip susuyor maalesef.
Sizin kızınızın problemi ne bilmiyorum ama bu tip tavırları varsa yakışıksız kaçabilir.
Bu sene kafam rahat mum gibiler hepsi,çekiniyorlar öğretmenden mesela,daha kızımdan en ufak bir şikayet duymadım. İllaki burada da var küfür eden de yakışıksiz hareketler yapanda ama öğretmenin kulağına gidene kadar yapabilir bunu. Bir yerde durmak zorunda.
Şikayet alınca dikkate alırlar illaki.
Konuşun öğretmeni ile,nedir ne degildir anlayın,çocuğunuzu da dinleyin ondan da duyun,gerekiyorsa uzmandan destek alın. Benim kızımda 11 yaşında gayet inatlaştığı bizi zorladığı bir dönem,haliyle doğru hamleler yapmanız gerektiğini düşünüyorum çocuğun iyiliği açısından.

Kızınız uyum problemi yaşıyor demek ki , özel okulda şikayet olmaz kısmı asla doğru değil, veli aranıp cocuk şikayet edilmez ama en ufak bir sorunda veli aranır okula çağrılır ve çocukla ilgili geri bildirim verilir
Çocuğunuz uyum saglayamiyor devlet okuluma, bence acilen bir uzman desteği ile yolunuza devam edin
Ayrıca sizi de elestirecegim kusura bakmayın, bir anne çocuğunu iyi tanımak zorunda, yani bu kadar bihaber olunmaz çocuktan, surda zaten zar zor ağzınızdan birkaç şey çıkmış kızınızın yaptıklarına dair ve hiçbiri de problem değil bunların, kızınızı tanıyıp doğru şekilde yonlendirmeniz , koruyup kollamaniz gerekiyor , ben sizi çok eksik buldum burdaki yorumlarinizdan yola cikarak

Konuyu belli bir yere kadar okudum ve yorumlar çok enteresan geldi. İspiyon etmesin falan. Çocuk sigara kokusundan rahatsız oluyor olamaz mı ? Küfür işitmekten rahatsız olamaz mı ? Bunlara ispiyoncu olmayacağım diye katlanmak zorunda mı ?
Çocukken bir çocuk tavana tükürür dururdu. Tavandan üstümüze tükürüğü damlardı. Gayet gidip ispiyonlamıştım. Mecbur muydum onun salyasıyla ıslanmaya ?
Bende bunu anlamıyorum, evet ispiyonculuk iyi birşey değil ama çocuklar küfür ettiyse kızımda bunu söylemiş öğretmenine. Bana ilginç gelen öğretmenin onlar küfür etmez biliyorum demesi. Emin olmadan, duymadan bilmeden nasıl bu şekilde konuşur. Tabi okula gidip görüşücez öğretmenle birde onu dinlicem

Back