How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

Konu sahibi öğretmenle görüşmeden önce baya baya öğretmenin kızına taktığında inanıyordu ama konuya bir daha dönüş yapmadığına göre konuşma pek beklediği gibi geçmedi galiba
Yooo konuşmadım daha, pazartesi günü gideceğiz eşimle ben hala kızımın yanındayım, öğretmeni de dinlicem ve ona göre müdürle görüşücez

Merhaba,
Çocuğu küçükken bir süre özele gönderip sonra devlet okuluna almışsınız. Okullar arası git gel yaşamış. Adapte olmakta zorluk yaşayabilir. Ayrıca özele de sorunu var diye yollamışsınız zaten. Sırf kısa bir süre özele gitti diye sorun çözülmez maalesef. İlk ve orta okulda ya hep devlet ya da hep özel olmalı. Ben oğlumu ilk ve orta okulda full devlete yolladım, lisede bursu yüksek olunca özele aldım. Şimdi özel fiyatları çok yükselse de geri almıyorum, artık devlette yapamaz çünkü. Ayrıca çocuktur yalan söyleyebilir , zaten sonuç değiştirmeyi de kendisi istemiş belli ki sebep sadece arkadaşı olması değilmiş. Pedagog doğru yöntem gösterir büyüdükçe de düzelir zaten. Çok da üzmeyin kendinizi adı üstünde çocuk
Dedikleriniz çok doğru
Aslında şöyle, ilkokul 1. Sınıfta defalarca okula gittik, kızımıza konuştuk. Öğretmen yazı yazdı, biz kızımız pedagoga götürdük olan herşeyi anlattık, öğretmenin yazdığı yazıyı gösterdik, kızımı dinledi vs. Çok önemli birşey olduğunu söylemedi, hiperaktif dedi ve büyüdükçe geçer dedi büyük bir sorun olarak görmedi. Bizde hem ders açısından hemde özel okulda daha iyi bir ortam olduğu için özel okula verdik. Orda mesela geçen seneki sınıfı çok çok iyiydi, hala diyor sınıfımı özledim arkadaşlarım beni özlemiş diye
Hiperaktif durumu geçti kızımın ama tek sorunu baskın karakter olması vede rahatsız olduğu bir durumu hemen öğretmenine söylemesi bu sebeple ispinyocu gibi görünüyor bunun üzerine bir pedagoga götürücem zaten
Ama okuldan aldığımız zaman bu şekilde adapte sorunu yaşıyacağını düşünmemiştim hemen alışır sanmıştık aldığımız için pişman oldum açıkçası

Kızımla işten geldiğimiz zaman eşimle birlikte konuştuk. Kızım sınıftaki erkek öğrencilerle sorun yaşamış. 2 çocuğun sigara içtiğini duymuş, sonra o çocukların içtiğini öğretmene söylemişler ama kızım ben söylemedim sonra çıktı dedi
İkincisi koridorda erkekler tuvaletinin orda kız arkadaşıyla duruyormuş, birşeye bakıyorduk sınıftaki erkek gördü dedi, kızımdan için erkekler tuvaletine bakıyor demiş
Öğretmende o erkek öğrencilere inanmış.
Birde bir çocuk küfür etmiş, kızımda öğretmene söylemiş öğretmende ben onları biliyorum etmezler demiş
Bunları anlattı kızım. Eğer kızımın anlattığı gibiyse ispatlanamayan birşey için öğretmen nasıl taraf tutar anlamıyorum

Yani ben kızım haklı demiyorum ama bizde okuduk, sınıfımızda anlaşamadığımız oldu, şikayetler oldu hiç böyle olmadı. Yani öğretmen öyle bir anlatıyor ki telefonda sanki kızım birilerini dövmüş.
yani pedagog falan degilim de kızınız gördüğünü söyleyen, olduğu gibi dürüst biri gibi gözüktü bana. Ben bir sorun görmedim.

Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorum
Tamam sizin dediğiniz gibi diyelim okuldan aldım özele verdim. Orda eğitim hayatı boyunca kibar, saygılı, çalışkan gibi olan öğrencilerle liseye kadar okudu, bu kez lisede küfür eden, saygısız öğrencilerle karşılaşmıcak mı? Asıl o zaman sudan çıkmış balık gibi olmaz mı?hayatının her döneminde bu tarz insanlar olucak

Benimde oldu birçok arkadaşım, sigara içen, küfür eden, içki içen.. Hiç birinden özenmedim. Şuan ne sigara içiyorum, ne alkol alıyorum nede küfür ediyorum. Salak gerizekalı gibi kötü kelimeleri bile kullanmam. Annem asla bana ders çalış demezdi kendim çalışırdım.
Sınıfımda tartıştığımda oldu, küstüğüm arkadaşlarım da oldu ama bu kadar büyümedi aileme yansımadı. Bana çok garip geliyor bu yüzden
okuldan okula değişir ama çogunlukla özel okullar daha disiplinli oluyor gibi. Ben de özel de okudum mum gibiydik, kılık kıyafet, söz almadan konusma, küfür eden direkt disipline yollanırdı. Biz de devletten korkardık bizim zamanda dedikodu vardı devllette disiplin yokmus, kabadayı ögrenciler varmıs, millet birbirini dövüyormus diye dedikodular dönerdi

Aman etsinler ya beni de çocukken hep arıyorlardı annemi bıkmıştı kadın😂 şimdi ne yaptım sanki diyorum.

Konu sahibi, ben de celallenip bir hışım gitmiştim okula. Doğurduğum büyüttüğüm çocuğu tanımıyor muyum ben diye almıştım gardımı. Üstelik benimkinin ilk olaylarıydı, daha önce okulda sınıfta şikayet sıfır. Çok arkadaş canlısı uyumlu, peluş oyuncaklarla oynayan odasını yatağını temiz toplu tutan bir kızdı. 12 yaşına girmesiyle önce kıyafet tarzı değişti, masum pamuklu tişörtler şortlar giyen kız crop, kısacık etekler aldırmaya başladı. Bir gün fark ettim rimelimi almış sürmüş hep bulaştırmış ama soruyorum gözümle gördüğüme hayır sürmedim diyor.

Okulda popülerlik yarışına girmiş. Bana anlattığı "anne bana şunu yapıyorlar söylüyorlar" dediği şeyler diğer çocukların savunmasıymış meğer. Tepkiyi söylüyor etkiyi söylemiyor. Yalnız sadece benim kız tek başına değildi şikayet edilen. Gruplar oluşturulmuş ve herkes diğer gruptakilerle takışıyor. Rehber öğretmene güvendim inandım çünkü diğer velilerle de görüşme çizelgesi hazırlamış. Onlara da çocuklarının neler yaptığını anlatacaktı. Ben yine de adil olunması için ceza verilecekse her çocuğa yaptığı oranda ceza verilmesi gerektiğini söyledim. Benim kız cezalandırılıp diğer çocukları pışpışlarsanız soluğu avukatta alırım, hiç üşenmem başta bu okulu sonra tüm çocukların ailelerini dava ederim dedim ve yapardım da. Tamam benim kızmış yapmış etmiş ama diğer çocukların da yazdıkları vardı elimde kanıt olarak. Kötü şeyler yazıp defterlerinin arasına çantasına koymuşlar. Bilirkişiye gider bu el yazılarının sahibini bulurum dedim.

Soluğu avukatta değil pedagogta aldım. Sorunu inkar etmenin veya benim kızım yapmaz demenin zararı sadece kızıma olurdu. Yapıyor yapmadım diyor, söylüyor söylemedim diyor, görüyor görmedim, duyuyor duymadım diyor.

Diyeceksiniz hiç mi fark etmediniz çocukta olan değişiklikleri, elbette bir şeylerin farklı olduğunu biliyordum ama ergenlik başlangıcı diye üstüne düşmedim. Ondan 2 yaş büyük ablası ergenlik problemleri yaşadığı için bazı şeylerin farklı olabileceğini biliyordum. Şimdi 14 yaşında, her şey yolunda, derslerine sınavlarına düzenli çalışıyor notları düzeldi. Arkadaşlık ilişkileri daha sağlıklı.

Okula gittik bugün öğretmenlerle görüşmeye
Sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı vardı.
Olanları anlattılar bizde anlattık, kızım yalan söylüyormuş ve arkadaşıyla dalga geçiyormuş birde küfür ediyor dedi.
Daha önce öğretmenlerinden baskın karakter olduğu ile ilgili bilgi almıştım ama küfür konusunda asla birşey duymadım ne öğretmenlerinden nede evde duydum öğretmene sorduk siz kulağınıza duydunuz mu gözünüzle gördünüz mü diye hayır dedi, niye o zaman diğer öğrencilere inanıp bizim kızımıza inanmıyorsunuz dedik
Birde kızımın sınıfı değişicekmiş, sınıftaki erkek öğrenciler koridorda öğretmene gidip söylemişler sevinere, öğrenmende sevinmiş ve birbirlerine çak yapmışlar
Eşim bunu söyledi herkesin içinde öğretmen inkar edemedi yüzü bozuldu kızardı bir değişik oldu kadın
Sonra rehber öğretmenin yanına gittik görüşücek konuşucak bizde anlattık. Benimde 5. Sınıfa giden çocuğum var çocuklar arasında yalanda olabilir küfürde edebilir bunlar olabiliyor, sizden duymasa arkadaşından duyar, internetten duyar dedi. Belki de özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir dedi. Biz de gerekirse pedagoga götürürüz dedik şuan gerek yok belkide gerek kalmaz ben sizi bilgilendiricem dedi
Ben kızım haklı demiyorum tabiki yalan kötü birşey ama bunlar oldu diye çocuğu çok büyük suç işlemiş gibi hemen başka sınıfa almak nedir?
Bir veli demiş öğretmene kızım müdüre gidip şikayet etmiş öğrenene söylemişler öğretmende onlara inanmış. Hazır müdürde oradayken sorduk kızınız geldi mi diye gelmedi dedi. Bizde gördünüz mü bakın siz diğer öğrenciye inanıyorsunuz dedik

Olanları anlattılar bizde anlattık, kızım yalan söylüyormuş ve arkadaşıyla dalga geçiyormuş birde küfür ediyor dedi.
Daha önce öğretmenlerinden baskın karakter olduğu ile ilgili bilgi almıştım ama küfür konusunda asla birşey duymadım ne öğretmenlerinden nede evde duydum öğretmene sorduk siz kulağınıza duydunuz mu gözünüzle gördünüz mü diye hayır dedi, niye o zaman diğer öğrencilere inanıp bizim kızımıza inanmıyorsunuz dedik
Birde kızımın sınıfı değişicekmiş, sınıftaki erkek öğrenciler koridorda öğretmene gidip söylemişler sevinere, öğrenmende sevinmiş ve birbirlerine çak yapmışlar
Eşim bunu söyledi herkesin içinde öğretmen inkar edemedi yüzü bozuldu kızardı bir değişik oldu kadın
Sonra rehber öğretmenin yanına gittik görüşücek konuşucak bizde anlattık. Benimde 5. Sınıfa giden çocuğum var çocuklar arasında yalanda olabilir küfürde edebilir bunlar olabiliyor, sizden duymasa arkadaşından duyar, internetten duyar dedi. Belki de özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir dedi. Biz de gerekirse pedagoga götürürüz dedik şuan gerek yok belkide gerek kalmaz ben sizi bilgilendiricem dedi
Ben kızım haklı demiyorum tabiki yalan kötü birşey ama bunlar oldu diye çocuğu çok büyük suç işlemiş gibi hemen başka sınıfa almak nedir?
Bir veli demiş öğretmene kızım müdüre gidip şikayet etmiş öğrenene söylemişler öğretmende onlara inanmış. Hazır müdürde oradayken sorduk kızınız geldi mi diye gelmedi dedi. Bizde gördünüz mü bakın siz diğer öğrenciye inanıyorsunuz dedik
Şimdi siz annesiniz tabiki bende anneyim insan böyle şeyler duyunca kondurmak istemiyor çocuğuna ama sorun çocuğunuzda benim anladığım kadarıyla yani bu kadar kişi öğrenciler öğretmenler kızınıza karşı art niyetli olamaz ortada gerçekten sorun var demekki..eğer bir kişi sınıfın düzenini bozuyorsa onu başka sınıfa geçirebilirler ortada gerçekten rahatsızlık edici bir durum olmasa bunu yapmazlar ..siz bence pedogogla görüştürun çocuğunuzu çünkü ergenlik çağı geldiğinde daha farklı sorunlarda olabilir

okuldan okula değişir ama çogunlukla özel okullar daha disiplinli oluyor gibi. Ben de özel de okudum mum gibiydik, kılık kıyafet, söz almadan konusma, küfür eden direkt disipline yollanırdı. Biz de devletten korkardık bizim zamanda dedikodu vardı devllette disiplin yokmus, kabadayı ögrenciler varmıs, millet birbirini dövüyormus diye dedikodular dönerdi
Evet aynen öyle
Özel okulda o tarz durumlara asla fırsat vermiyorlar, en ufak bir durumda ya öğretmene uyarı gidiyor ya öğrenciye
Evet baskın bir karakter kızım ama ne küfür etmesi vardı ne de arkadaşlarıyla dalga geçmesi keşke almasaydık hiç

Arkadasiyls dalga geciyor ve ayni sinifta kala ak oyle mi ? Sen bide git bunu dalga gectigi cocugun ailesiyle konus bakalim .

Evet aynen öyle
Özel okulda o tarz durumlara asla fırsat vermiyorlar, en ufak bir durumda ya öğretmene uyarı gidiyor ya öğrenciye
Evet baskın bir karakter kızım ama ne küfür etmesi vardı ne de arkadaşlarıyla dalga geçmesi keşke almasaydık hiç
Kizin baskin karakter falan degil besbelli problemri var problemli birj olmakla baskin kafakter olmak farkli .o baskin baskin takilacak diye kimse ezilmez karsisinda .

Şimdi siz annesiniz tabiki bende anneyim insan böyle şeyler duyunca kondurmak istemiyor çocuğuna ama sorun çocuğunuzda benim anladığım kadarıyla yani bu kadar kişi öğrenciler öğretmenler kızınıza karşı art niyetli olamaz ortada gerçekten sorun var demekki..eğer bir kişi sınıfın düzenini bozuyorsa onu başka sınıfa geçirebilirler ortada gerçekten rahatsızlık edici bir durum olmasa bunu yapmazlar ..siz bence pedogogla görüştürun çocuğunuzu çünkü ergenlik çağı geldiğinde daha farklı sorunlarda olabilir
Ama bu sorun diğer öğrencilerde de var
Mesela orda başka bir öğretmende vardı, oda dedi benim sınıfımda da var bir öğrencim sorun yaşadığım dedi ama onun neden sınıfı değişmiyor. Çocuk için ne kadar kötü bir durum bu, her şeyde
Sınıf çok uslu olur anlarım zaten küfür eden birbirini ittiren bir sürü çocuk var
Geçen gün bir arkadaşı kızımın koluna vurmuş, hatta derste olan öğretmen o çocuğu dersten kovmuş. Napiyim yani bende şikayet edip ortalığı mı karıştırmayım. Çocuk bunlar ya hallolucak şey bunlar. Sanki herkesin çocuğu dört dörtlük mü
Biz zaten üzerimize düşeni yapıcaz rehber öğretmene de söyledik ama burda öğretmenin tutumu ve sınıfını apar topar değiştirmesi tuhaf geldi
Benim zamanımda benim ismimle de dalga geçerlerdi, sınıfta diğer çocuklar arasında kavgalar olurdu kimsenin sınıfı değişmezdi

Back