- 11 Eylül 2020
- 2.203
- 560
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Alsında okul ilk açıldığında başka bir sınıftaydı, ordaki öğretmende arkadaşları da iyiydi, sakin bir sınıfı ve öğretmeni de gayet kibar bir bayanıSınıf değiştirmenizi öneririm bizde istemediğimiz sevildiğimizi hissetmediğimiz işte çalışmak istemeyiz verimimiz düşer ayaklarımız geri geri gider kızınız da aynı hissiyata girebilir. Tamam sizde üzerinize düşeni yapın bi doktora vs götürün ama sınıf hatta okul değiştirin derim bu şekilde çocuktan da verim alınmaz ki
Konuyu belli bir yere kadar okudum ve yorumlar çok enteresan geldi. İspiyon etmesin falan. Çocuk sigara kokusundan rahatsız oluyor olamaz mı ? Küfür işitmekten rahatsız olamaz mı ? Bunlara ispiyoncu olmayacağım diye katlanmak zorunda mı ?
Çocukken bir çocuk tavana tükürür dururdu. Tavandan üstümüze tükürüğü damlardı. Gayet gidip ispiyonlamıştım. Mecbur muydum onun salyasıyla ıslanmaya ?
Asıl sorun diye birşey yok ki, kızım ne anlattıysa yazdım buraya.bana halen daha asıl sorunu söylemiyorsunuz gibi geldi
tam olarak neden şikayet ediyorlar kızınız hakkında ona cevap vermiyorsunuz
bu arada o yaş çocuklar öyle bir yalan söyler ki aklınız çıkar
İşte ben de bunu anlayamıyorumBen de anlayamadım. Sigara içmek yasak değil mi, kurallara uyan ve uymayanları uyaran vatandaşlar neden ispiyoncu oluyor?? Herkes kurallara uymakla mükellef değil mi? Kural olmasını da geçtim, diğer insanların hava sahasını isteyen istediği gibi dumanlayamaz. Kız niye haksız ve problemli oldu şimdi???
İşte ben de bunu anlayamıyorum
Ve arkadaşının küfür ettiğini söylediğinde öğretmen diğer çocuğa inanıyor
Belki de çocuklar hiç küfür etmedi hiç sigara içmedi bunun kesin olduğunu biliyor musunuz peki?İşte ben de bunu anlayamıyorum
Doktorla birlikte kâr zarar tablosu çıkarmanız gerek. Hangi durum daha olumsuz etki yaratır hangi durum çocuğun lehine olur detaylıca görüşürsünüz. Böyle durumlarda profesyonel destek alıp ilerlemek kızınızın menfaatine göre hareket etmenize yardımcı olur. Biz anneler herzaman evladımızın iyiliği için çabalarız ama bazı durumları göremeyebiliriz. Tıpkı baştaki sınıfının iyi olup sırf arkadaşı var diye sınıf değiştirmenizdeki gibi. Belki eski sınıfında kalsaydı durum daha Farklı olacaktıAlsında okul ilk açıldığında başka bir sınıftaydı, ordaki öğretmende arkadaşları da iyiydi, sakin bir sınıfı ve öğretmeni de gayet kibar bir bayanı
Ama kızım şuan ki sınıfını istedi arkadaşı varmış orda ben istemedim hiç geçmesini ama eşim değiştirdi
Ben zaten doktora götürücem ama sürekli sınıf değiştirmekte çocuk üzürende olumsuz etki yapmaz mı
Kaç yıllık öğretmeni olduğu için o çocuğun ne yapıp ne yapmayacağı hakkında bir şablon olabilir kafasında.İşte ben de bunu anlayamıyorum
Evet çok haklısın, bilmiyorum işte gözümle de görmediğim için.iyi olanı yapmaya çalışıyorum ama neden böyle oluyor anlamıyorumPeki genel sorun neydi?
Ilkokulda da duymuşsunuz özele alınca duymamışsınız bu çok normal,benim kızımda özel okuldaydı ilkokulda/ortaokul 1.sınıfta ve sınıfta ana avrat küfreden de vardı,arkadaşının suratına tüküren de,çekinmeden osuran bir özür dilemek şöyle dursun hatta osuruk bombası geliyor diyerek bununla eğlenende. Ben özel okuldan sırf bu şımarıklıklardan bıktığım için aldım kızımı( proje okulunda bu sene iyi bir devlet okulu tam gün) zira asla uyarmıyorlar çocukları ailelerini. 10-11 yaşında bir çocuk ortalıkta osuramaz,yada arkadaşının yüzüne tükürmenin yakışıksız olduğunu bilmelidir yada öğretmenine,arkadaşlarına küfür edemez etmemeli. Benim kızım kardeşine o. Çocuğu dedi sinirlenince geçen yıl,evde delirdim resmen,dedim bana küfür ediyorsun,anlamı bu sana hiç yakıştıramadım,yalvardı yakardı özür diledi anne anlamını bilmiyordum x bize hep söylüyor hatta geçen yılda şu arkadaşım öğretmene bile etti bu lafı. Ben bu kadar kötü bir anlamı olduğunu bilmiyordum. O kadar normalleşmiş yani düşünün çocuk duya duya kanıksamış. Delirip aldım inanın,dolayısıyla özel okullar bu konuda sınıfta kalıyor. Ruhunuz duymuyor veli olarak çocuğunuz ne yapıyor. Para kaynağısınız zira. Müşterisiniz ve haksızda olsanız çocuğunuz şunu yapıyor diyip uzaklaştırma verecek yada okuldan atacak cesaret yok. Öğretmen bile küfür işitip susuyor maalesef.
Sizin kızınızın problemi ne bilmiyorum ama bu tip tavırları varsa yakışıksız kaçabilir.
Bu sene kafam rahat mum gibiler hepsi,çekiniyorlar öğretmenden mesela,daha kızımdan en ufak bir şikayet duymadım. İllaki burada da var küfür eden de yakışıksiz hareketler yapanda ama öğretmenin kulağına gidene kadar yapabilir bunu. Bir yerde durmak zorunda.
Şikayet alınca dikkate alırlar illaki.
Konuşun öğretmeni ile,nedir ne degildir anlayın,çocuğunuzu da dinleyin ondan da duyun,gerekiyorsa uzmandan destek alın. Benim kızımda 11 yaşında gayet inatlaştığı bizi zorladığı bir dönem,haliyle doğru hamleler yapmanız gerektiğini düşünüyorum çocuğun iyiliği açısından.
Bende devlet okulları daha disiplinli diye istedim aslında, birde özel okula vereceğim parayı kızımın üniversite masrafları için biriktirmek istedik.Yani uyum sağlayamıyor kızınız demek ki devlet okuluna neden özel okula geri döndürmüyorsunuz? Bu arada suçu sizde buldum, özel okuldan sonra devlet okulunda sudan çıkmış balığa döner insan. devlet okulu mozaik gibi, çeşit çeşit kültürlerden ailelerden gelen çocuklar oluyor sigara içen de, küfür eden de serserilik yapan da, her türü olacak tabi. Özel okul daha steril bir ortam, daha az öğrenci var, öğrencileri kontrol altında tutmak daha kolay. Ben devlet okuluna gittim hayatboyu berbattı, ortaokulda sınıfın çalışkan kızıydım mesela serseri elemanlardan da rahatsız oluyordum. Dersaneye gidiyordum TEDden gelen cici bebeler var cicek gibiKızınız da rahatsız oluyor olamaz mı? Kızınız şiddet kullanmıyor, kavga etmiyor, küfür etmiyor neresini şikayetliyorlar tam olarak gerçekten sayflara baktıma ama göremedim.
Bilmiyorum inanın, daha çok yeniyizErgen erkek çocuğu bu tabi küfür ediyordur, burda bir acaiplik var ama anlayamadım. Diğer çocuklar tanıdık velinin çocuğu falan mı acaba??
Evet haklısınız kızımı bir pedagoga götürmeyi düşünüyorumDoktorla birlikte kâr zarar tablosu çıkarmanız gerek. Hangi durum daha olumsuz etki yaratır hangi durum çocuğun lehine olur detaylıca görüşürsünüz. Böyle durumlarda profesyonel destek alıp ilerlemek kızınızın menfaatine göre hareket etmenize yardımcı olur. Biz anneler herzaman evladımızın iyiliği için çabalarız ama bazı durumları göremeyebiliriz. Tıpkı baştaki sınıfının iyi olup sırf arkadaşı var diye sınıf değiştirmenizdeki gibi. Belki eski sınıfında kalsaydı durum daha Farklı olacaktı
Bende devlet okulları daha disiplinli diye istedim aslında, birde özel okula vereceğim parayı kızımın üniversite masrafları için biriktirmek istedik.
Özel okulda asla küfür, birbirine vurma, kavga gürültü yok.
Burda deniyor özel okulda bir sıkıntı olduğunda öğretmen tabiki size şikayet etmez siz onun müşterisisiniz diye ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum, aksine en ufak birşeyde aileler şikayet ediyor ve öğretmende çocuğu uyarıyor. Sınıfta huzursuz bir ortama asla müsade etmiyorlar
Aslında sorunun ne olduğunu bende tam olarak bilmiyorum. Sadece erkeklerin küfür ettiğini söyledi, birde bir kaç kişi sigara içmiş öğretmen duymuş kızımdan şüphelenmişler. Kızımın erkeklerle bir sıkıntısı var ama anlayamadım
her istediğini yapıyor musunuz böyle çocuk istedi diye sınıf değiştirilir miEvet haklısınız kızımı bir pedagoga götürmeyi düşünüyorum
Keşke ilk sınıfında kalsaydı, bu sınıfı hiç istemedim
Ama bir öğretmen neden sizin çocuğunuzun o sınıfa geçmesinden rahatsızlık duyabilirki .kızınızı taniyormuydu bu öğretmen daha öncesinde veya sizi yani neden böyle birşey yapsınBilmiyorum inanın, daha çok yeniyiz
Ne öğretmeni tanıyorum ne diğer öğrencileri. Ama öğretmenle bir kaç kez telefonda konuştum, hatta ilk kızım o sınıfa geçtiğinde beni aradı öğretmen o kadar soğuktuki bunu hissettim ben, öğretmeni suçlamak için yazıyorum bunları ama sanki kızımın o sınıfa geçmesinde rahatsızlık duymuş gibi hissettim
Devlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorumÇok yanlışlardasınız, devlet okulu daha disiplinli falan değil aksine kim kime dum duma hiçbir kontrol mekanizması yok. Derste gürültü yapanlar, bağra çağıra küfürle konuşan erkek çocuklar her şey var. Sınıflar kalabalık öğretmenler hangisiyle başa çıksın ... çocuğu attan indirip eşşeğe bindirmişsiniz. Hiçbir sorunu olmayan durduk yerden alıp huzurunu bozmuşsunuz çocuğun ne bekliyordunuz? Şimdi de problemler yaşıyor demişsiniz, durduk yere kendiniz kaşınmışsınız. Çocuğu eski okula geri götürün huzurlu olsun. Ünvyi de çallışıp kendi kazansın, böyle gürültüyle patırtıyla çocuk okuyamıyor belli ki. Pedagog doktor moktor gezdireceğinize eski okula verin olsun bitsin.
Hayır ben yapmam, eşim biraz yüz veriyor. Ben değiştirmesin bu sınıf iyi, öğretmeni iyi dedim. Ama eşim beni dinlemeden kızımla konuşup o istediği için değiştirmişher istediğini yapıyor musunuz böyle çocuk istedi diye sınıf değiştirilir mi
Daha ilk gün öğretmen aradı beni yani öyle isteksiz konuşuyorki yani anladım ben, öğretmenden öğretmene değişiyor işte, kızımın bir ingilizce öğretmeni vardı o kadar ama o kadar iyiydiki tam bir öğretmendi. Kızım onun sayesinde baya bir değişti. Öğretmen çocuğu çok etkiliyorAma bir öğretmen neden sizin çocuğunuzun o sınıfa geçmesinden rahatsızlık duyabilirki .kızınızı taniyormuydu bu öğretmen daha öncesinde veya sizi yani neden böyle birşey yapsın
Bana sigara içen ve küfür eden öğrenci varken öğretmenin ısrarla sizi kizinizdan şikayetçi olması .tuhaf geldi..aslında böyle bir durum varsa elbette öğretmene söylenir bunda ispiyonculuk diye birşey yok orası okul belli kurallar var uymak zorunda öğrenciler..fakat öğretmen neden ısrarla sizin kızınızı suçluyor ortada böyle şeyler varken ben hiçbir eğitimcinin böyle birşey yapacağını düşünmüyorum açıkçası sizin kiziniza neden garezi olsun ki? Belki de gerçekten sigara içilmesi yada hiç küfür edilmedi ..siz etraflıca öğretmenle görüşün oncelikleDevlet okulları özel okula göre daha kurallı değil mi, en ufak bir durumda tutanak tutulmuyor mı? Ben mi yanlış biliyorum
Tamam sizin dediğiniz gibi diyelim okuldan aldım özele verdim. Orda eğitim hayatı boyunca kibar, saygılı, çalışkan gibi olan öğrencilerle liseye kadar okudu, bu kez lisede küfür eden, saygısız öğrencilerle karşılaşmıcak mı? Asıl o zaman sudan çıkmış balık gibi olmaz mı?hayatının her döneminde bu tarz insanlar olucak
Benimde oldu birçok arkadaşım, sigara içen, küfür eden, içki içen.. Hiç birinden özenmedim. Şuan ne sigara içiyorum, ne alkol alıyorum nede küfür ediyorum. Salak gerizekalı gibi kötü kelimeleri bile kullanmam. Annem asla bana ders çalış demezdi kendim çalışırdım.
Sınıfımda tartıştığımda oldu, küstüğüm arkadaşlarım da oldu ama bu kadar büyümedi aileme yansımadı. Bana çok garip geliyor bu yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?